2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benim önceki bebeğimde 4 aylıkken yine böyle Ağustos aylarında köydeydik, aşırı sıcaktı. Ben de gezme uğruna çok susuz kalıp yemek de yemeğe fırsat bulamamıştım, 2 gün benim sütüm kesilir gibi oldu o zaman. 2 gün boyunca bebek hiç çiş kaka yapmadı sadece bezinde pembelikler oluştu. Ama bebeğim bayağı uslu bir bebekti, garibim ağladığı zaman içli içli sessiz sessiz ağlıyordu sadece, ben onu başka şeylerle oyalasam hemen susuyordu. Ama tabi durum ortada, hemen internete yazdım su verilmesi gerekiyor diye okudum. Hemen verdim biraz, sonra ben de yedim içtim filan, stresim de vardı onlar da düzeldi moralim yerine geldi ve sütüm geldi, emzirdim bebeğin çişi de düzeldi. Köyden dönüşte doktora gittik dedim böyle böyle oldu. Hiç önemsemedi, olur öyle yazın, kilosunda problem yok şu an, azar azar su verirsiniz yine olursa dedi geçti. Ama bir daha olmadı. Siz de bol bol su için ki sütünüz de sulu olsun çünkü bebeğe su sütten gidiyor. Sütünüz çok yağlı besleyicidir belki, su oranı azsa sütteki su yeterli gelmiyor olabilir. Azar azar su verin çay kaşığıyla. Bir de bebek çok terliyor olabilir. O zaman da su kaybı olur. Hepsi birbiriyle alakalı galiba.
İki gün de bebek için uzun bir süre aslında. Neyse ki düzelmişsiniz 🙏🏻 Su içmenin ve düzgün beslenmenin çok etkisi var değil mi... Çok içiyorum su ama muhtemelen sıcakta ter olarak hızlıca kaybediyorum. Aynı şekilde oğlum da sırılsıklam. Ne yapsak bilemedim. Ya su kaybından oluyor ya da sütü az çekmesinden. Ama işte dediğim gibi normalde çok hareketli ve ağlayan bir bebek olmasına rağmen emdikten sonra uyuyor, çiş ve kaka da yapıyor. Bu durumda sütü emememesi ihtimalini eliyorum. Geriye sıcaktan su kaybı ihtimali kalıyor. Bakalım yarın emzirme danışmanı, Perşembe de doktorumuz ne diyecek 🫠
Sütün yoğun olma ihtimalini hatırlattığınız da iyi oldu. Aslında evet, sütüm öyle olabilir. Çok sağ olun fikir yürüttüğünüz için 🙏🏻 🤗

Evet hamilelikte bende çok içerlenmiştim. Herkes aşeriyor musun vs diye soruyordu ama ne aşercem ben işten eve gelince bi sıcsk çorba pişirebilsem yeterdi bana😂
Ben börek istemişti canım rüyamda gördüm resmen ve annem çok güzel yapar yani eşim almıştı dışardan ama annemin böreğini istemişti cnm neyse öyle böyle bitirdik hamileliği bu bebişleride öyle böyle büyütcez iyi olalım onlarda cooookkk iyi olsunlar 🥰

Allah razı olsun 🤲 tabii evde tek başına olmazdı ben bırakmazdım zaten şimdi ikimizde bebeğimle zaman geçiriyoruz. Babam hep aklımızda bazen birlikte ağlıyoruz. Derken derken günler geçiyor ..
Evet ikiniz içinde çok iyi bebiş için süper hatta bı kucak fazla 🥰

Geçen gün bı çılgınlık yaptım biliyor musunuz 😀 bebeğim huysuzlandi ağladı derken altını değiştirirken üstüme işedi elim ayağıma dolaştı ne yapacam derken fileto taktım küvete onu koydum üstüne kendimden uzak ama beni görecek mesafeye koydum önce kendimi sonra onu yıkayıp çıktık. Baktım becerebiliyorum beyefendiye su sesi de hoş geliyor susuyor ertesi gün pusete öbür gün anakucagina koyup önce ben sonra o yıkanıp çıktık😂 ve bu bizim için rutin oldu çünkü eşim yeni evin tadilatlarini tamamlamaya çalışıyor sabah iş akşam işçilerin yaptıklarını kontrol kendi yapabileceklerini yapma derken bu hafta hiç destek olamadı gelince çok yorgun olup uyudu. Bugünde dinlenme sırası bende mesela dün gece bebiş uyutmadi şimdi uyumuşken bende uyudum akşama da kahvaltı dünden kalan yemek biseyler yer bu günü de atlatırız 🙏🏻 biz isteyince herşeyi yaparız kızlarım yeter ki minnoşlarımız sağlıklı olsun 🤲🏻❤️❤️
Ben giriyorum gündüz o uyurken yaaa kapıyı açık bırakıyorum ağlarsa duyarım diye zaten öyle uzun duş almıyorum hemen çıkıyorum

Teşekkür ederiz 🥰 maalesef öyle oldu kanında enfeksiyon anemi Demir eksikliği falan çıkmış chat abi gripte olur ilaçla düzelir dedi sonuçlarımıza bakalım yarın doktorumuz ne diyecek 🙁 hep benim yüzümden benim boğaz ağrım burun akıntım vardı uzak duramadım koruyamadım oğlumu
Yaaa öyle düşünme bence uzak durman onun için daha büyük kaygı, hem emen bebekten ne kadar uzak durabilirsin ki , iyi olur hemen Allah'ın izniyle , bağışıklık kazandı öyle düşün

Ben bir keresinde çocuklu bir komşuma kendimize pişirdiğim yemeklerden birer kap koyup götürmüştüm. Çorba, ana yemek, pilav, tatlı, tam menü. Kadın duygulanıp ağlamıştı. Ben onun neden ağladığını anladığımı sanıyordum. Asıl tam anlamıyla kendim lohusa olunca anladım 🥺 Sanırım bundan sonra hamilelere ve lohusalara yemek yapıp götüreceğim. Hadi sen gir duşunu al ben bebeğe göz kulak olurum diyeceğim. Gerekirse hatırlatma kurup düzenli olarak halini hatırını soracağım. İnsan bazı şeylerin ne anlama geldiğini çok sonra anlıyor 🥲
Evet bunu bende diyorum hamilelere ve lohusalara yardımcı olmaya çalışacam her zmn, biseye ihtiyacın var mı sorusu ne kadar içten bi soruymus ben hamileyken çok iyi anladım.

Arkadaşlar biraz alakasız bir şey yazacağım ama ben çok rahat ettim, belki sizin de ihtiyacınız vardır diye yazayım dedim 🤗 Bir arkadaşım doğum günümde hediye olarak lohusa zamanlarında giyersin diye bana bir gömlek almıştı. Bu kadar makbule geçeceğini düşünmemiştim. Bol kesim, müslin kumaş. O kadar işime yaradı ki gittim farklı bir renginden daha aldım. Önden düğmeli, hemen çıkar emzir. Yakası açık, ferah. Göbeği ve fazla kiloları muazzam kapatıyor. Teri göstermiyor. Tam lohusa işi. Her yere giyebiliyorum. Emzirme sütyeniyle giyseniz bile belli olmuyor. Altına da bol kesim bir pantolon giyince fena kombin olmuyor. Benim gibi ne giyeceğim ben diye zorlananlar varsa belki işine yarar diye linkliyorum 🤗 Lohusa Gömleği

Yaaa öyle düşünme bence uzak durman onun için daha büyük kaygı, hem emen bebekten ne kadar uzak durabilirsin ki , iyi olur hemen Allah'ın izniyle , bağışıklık kazandı öyle düşün
İnşallah öyle olur çabucak atlatsin da başka bişey istemem sürekli klimalı ortamdayiz annemlerin evi klimasız geçen oraya 1 gecelik gittim pervane kullandım o da çarpmış olabilir bende öpemeden duramadım olan oldu inşallah çabuk toparlar 🙁❤️🌸

İnşallah öyle olur çabucak atlatsin da başka bişey istemem sürekli klimalı ortamdayiz annemlerin evi klimasız geçen oraya 1 gecelik gittim pervane kullandım o da çarpmış olabilir bende öpemeden duramadım olan oldu inşallah çabuk toparlar 🙁❤️🌸
Ah canım benim çok geçmiş olsun 🥺 🙏🏻

Evettt olabilir ama iyi olur annesi merak etme, öpmeden nasıl durabiliriz ki bu minnakları, dün ben kız emmiyor mama istemiyor 1 buçuk saat uğraştım gerildim çok sinirliyim kendimce kızıyorum kıza yüzüme bakıp öyle gülüyor ki ona kızdığımı bile anlamıyor sonra attım elimden mamayı sarıldım öptüm cok cok 😃 yani öpmeden duramazdın zaten arkadaşım iyi olmuş öptün ohhh şifa olsun ikinizede, olacağı varmış olmuş, yapacak hiç bişey yok , şimdi o anne sütüyle hemen toparlar , anne bebeği öptüğü zaman bebeğin ihtiyacı neyse anne sütü o şekilde geliyormus çok ilgin. Yani şifa olsun sütün 😍🥰

Ah canım benim çok geçmiş olsun 🥺 🙏🏻
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️ 🌸
Evettt olabilir ama iyi olur annesi merak etme, öpmeden nasıl durabiliriz ki bu minnakları, dün ben kız emmiyor mama istemiyor 1 buçuk saat uğraştım gerildim çok sinirliyim kendimce kızıyorum kıza yüzüme bakıp öyle gülüyor ki ona kızdığımı bile anlamıyor sonra attım elimden mamayı sarıldım öptüm cok cok 😃 yani öpmeden duramazdın zaten arkadaşım iyi olmuş öptün ohhh şifa olsun ikinizede, olacağı varmış olmuş, yapacak hiç bişey yok , şimdi o anne sütüyle hemen toparlar , anne bebeği öptüğü zaman bebeğin ihtiyacı neyse anne sütü o şekilde geliyormus çok ilgin. Yani şifa olsun sütün 😍🥰
Yaa gerçekten öyle bişey varsa süper olur inşallah şifa olsun kuzuma hiçbir bebişte hiç hastalanmasin 🤲🏻🤲🏻 ben anlamadım da hasta olduğunu sıcaktandır diye geçtim eşimin zoruyla götürdüm onun da vicdanını yapıyorum ama ders olsun ve biran önce geçsin inşallah🤲🏻🌸

Annenizin olması bir avantaj ama keyfini çıkarmaya çalışın🫠 şöyle arada biri kucaklasa da ben ayaklarımı uzatsam diye iç geçiriyorum resmen . 2 ay a yakın bende ailemleydim . 1 ay annem bendeydi 3 hafta ben ondaydım . O zamanlar yorulmuyormuşuö cidden . Sürekli kucaklayan ilgilenen birileri vardı çünkü . Az ömce uykudan uyanıp ağladı ve ben boş duvarı izlemeye devam ettim. Alacak gücü bulamadım kendimde ama almak zorundaydım. Biri olsa da alsa diye iç geçirdim.
Amann öyle işte 😔
Valla ağlayıp huzursuzlanmadığı sürece ben okeyim buna. Şu sıcaklarda işe gitmekten iyidir diyorum. Evde bi şekilde akşamı ediyoruz. Uyutmaya çalışırken veya emzirirken dizi izliyorum gündüzleri. Hayat şarkısına başladım Burcu Biricik in eski dizisi. Çok severim bir daha izleyeyim dedim. Alt yazılı dizi izleyemem gözüm sürekli ekranda değil kaçırırırm, o yüzden netflixdekş dizilerim yarım kaldı. Uyuduğunda koştur koştura ev işi. Olduğu kadae tabi. Birde bu arada hergün kendine kahve yapıp içiyorum en büyük lüksüm. Yeni yeni dışarı çıkmaya başladık bizde o da iyi geliyor bana. Hep böyle olmayacağız biliyorum o yüzden tadını çıkartıyorum. İş ortamım çok stresli hiç dönesim yok 😂😂

Kızlar biz çok fazla dıları çıkmıyorduk. Dün ve bugün baya çıktık. Dışarda gayet uslu uyudu hep arabasında. Ama eve gelince çığlık kıyamet ağladı hem dün hemde bugün.hatta aç ılduğuna eminim ama inat etti emmedi gezerek emzşrdim ayakta. Hafif esinti vardı acaba ondan mı etkilendi yoksa seslerden mi. Parka gitmiştik çocuk sesleri vardı hep.

Ben bir keresinde çocuklu bir komşuma kendimize pişirdiğim yemeklerden birer kap koyup götürmüştüm. Çorba, ana yemek, pilav, tatlı, tam menü. Kadın duygulanıp ağlamıştı. Ben onun neden ağladığını anladığımı sanıyordum. Asıl tam anlamıyla kendim lohusa olunca anladım 🥺 Sanırım bundan sonra hamilelere ve lohusalara yemek yapıp götüreceğim. Hadi sen gir duşunu al ben bebeğe göz kulak olurum diyeceğim. Gerekirse hatırlatma kurup düzenli olarak halini hatırını soracağım. İnsan bazı şeylerin ne anlama geldiğini çok sonra anlıyor 🥲
Mesajını okurken öyle duygulandım ki. İnsan gerçekten bazı şeyleri başına gelmeden anlayamıyor. Anladığını sanıyor. Ne iyi yapmışsın sana da getirenlerin çok olsun.

Geçen gün bı çılgınlık yaptım biliyor musunuz 😀 bebeğim huysuzlandi ağladı derken altını değiştirirken üstüme işedi elim ayağıma dolaştı ne yapacam derken fileto taktım küvete onu koydum üstüne kendimden uzak ama beni görecek mesafeye koydum önce kendimi sonra onu yıkayıp çıktık. Baktım becerebiliyorum beyefendiye su sesi de hoş geliyor susuyor ertesi gün pusete öbür gün anakucagina koyup önce ben sonra o yıkanıp çıktık😂 ve bu bizim için rutin oldu çünkü eşim yeni evin tadilatlarini tamamlamaya çalışıyor sabah iş akşam işçilerin yaptıklarını kontrol kendi yapabileceklerini yapma derken bu hafta hiç destek olamadı gelince çok yorgun olup uyudu. Bugünde dinlenme sırası bende mesela dün gece bebiş uyutmadi şimdi uyumuşken bende uyudum akşama da kahvaltı dünden kalan yemek biseyler yer bu günü de atlatırız 🙏🏻 biz isteyince herşeyi yaparız kızlarım yeter ki minnoşlarımız sağlıklı olsun 🤲🏻❤️❤️
Harikasın😍 ben hala tek başıma bebeği yıkayamıyorum ya taktik verir misin😂

Kızlar biz çok fazla dıları çıkmıyorduk. Dün ve bugün baya çıktık. Dışarda gayet uslu uyudu hep arabasında. Ama eve gelince çığlık kıyamet ağladı hem dün hemde bugün.hatta aç ılduğuna eminim ama inat etti emmedi gezerek emzşrdim ayakta. Hafif esinti vardı acaba ondan mı etkilendi yoksa seslerden mi. Parka gitmiştik çocuk sesleri vardı hep.
Çok uzun süre uyarana maruz kalınca bizimkide huzursuz oluyor 🙄

Back
X