- 4 Mart 2025
- 989
- 1.405
- 28
İki gün de bebek için uzun bir süre aslında. Neyse ki düzelmişsinizBenim önceki bebeğimde 4 aylıkken yine böyle Ağustos aylarında köydeydik, aşırı sıcaktı. Ben de gezme uğruna çok susuz kalıp yemek de yemeğe fırsat bulamamıştım, 2 gün benim sütüm kesilir gibi oldu o zaman. 2 gün boyunca bebek hiç çiş kaka yapmadı sadece bezinde pembelikler oluştu. Ama bebeğim bayağı uslu bir bebekti, garibim ağladığı zaman içli içli sessiz sessiz ağlıyordu sadece, ben onu başka şeylerle oyalasam hemen susuyordu. Ama tabi durum ortada, hemen internete yazdım su verilmesi gerekiyor diye okudum. Hemen verdim biraz, sonra ben de yedim içtim filan, stresim de vardı onlar da düzeldi moralim yerine geldi ve sütüm geldi, emzirdim bebeğin çişi de düzeldi. Köyden dönüşte doktora gittik dedim böyle böyle oldu. Hiç önemsemedi, olur öyle yazın, kilosunda problem yok şu an, azar azar su verirsiniz yine olursa dedi geçti. Ama bir daha olmadı. Siz de bol bol su için ki sütünüz de sulu olsun çünkü bebeğe su sütten gidiyor. Sütünüz çok yağlı besleyicidir belki, su oranı azsa sütteki su yeterli gelmiyor olabilir. Azar azar su verin çay kaşığıyla. Bir de bebek çok terliyor olabilir. O zaman da su kaybı olur. Hepsi birbiriyle alakalı galiba.

Sütün yoğun olma ihtimalini hatırlattığınız da iyi oldu. Aslında evet, sütüm öyle olabilir. Çok sağ olun fikir yürüttüğünüz için