• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar ek gıda dönemi liste falan paylaşırsınız di mi😂 beni çok korkutuyor çünkü o süreç🤦
Beni de öyle 🤷🏼‍♀️ şu kitapları aldım. İçeriği oldukça iyi, aylara göre tarifler var. Kahvaltı, ara öğün, alerjik bebeklere özel tariflere kadar oldukça kapsamlı görünüyor.

Eklentiler

• IMG_6566.webp
    IMG_6566.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 68
Kızlar ek gıda dönemi liste falan paylaşırsınız di mi😂 beni çok korkutuyor çünkü o süreç🤦
Telefonumda birkaç tarif kalmış.Atayim kaydedin dursun.Aylarını yazmamışım fakat.Unlar ve ekmek tambugday olacak şekilde olacak 🌸

Eklentiler

• 1000147820.webp
    1000147820.webp
    90,9 KB · Görüntüleme: 57
  • 1000147821.webp
    1000147821.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 44
  • 1000147823.webp
    1000147823.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 45
  • 1000147828.webp
    1000147828.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 1000147827.webp
    1000147827.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 1000147826.webp
    1000147826.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 49
Çok yorucu olmalı... Arkadaşımın bebeği 4. ayda tam olarak bahsettiğin şeyleri yapmaya başlamıştı ve 4. ay bittiğinde böyle kurulu saat gibi çat diye düzeldi. Hala onu konuşuruz. Ben kendi oğlumda da aynı şeyleri yaşayacak mıyız diye beklemekteyim şu an. Bizde de gündüz iyi emmeme ve uyumama var şimdilik. Sizin durumunuz için belki dışarıda geçirilen vakti arttırmak işe yarayabilir. Yeni doktorumuz bize 4 saat dışarıda vakit geçirsin dedi. Gece uykusuna olumlu yansırmış.
B brcubrcu0101 Update bize de geldi sanırım. 4'te cin gibi uyanmış. Emer uyur sandım. 5 oldu, güle oynaya takılıyor 😔

Canım çok üzüldüm ama küçük bir takiple düzelir inşallah , beslenme benim baya travmam oldu bir ay çok zorladı beni benim kız o yüzden senin ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum, umarım en kısa sürede düzene girer minnosun iştahı 🙏
Teşekkür ederim canım sizinde çişli bez sayısı azaldı mı 😔
Canim geçmiş olsun.
Şampuanı da bu süreçte değiştirmeni öneririm.
Benim büyük kızım alerjik bir çocuktu..Yüzümüzde atopikti.Cok derin di hemde.
Bu süreçte nivea ürünlerinden uzak durabilirsin.Ben bioderma ve mustela stelatopia kullanmıştım.
Kakada da takipte ol.
Teşekkür ederim şampuanı hiç düşünmemiştim hemen bakıyorum söylediklerine çok sağol 🌸

Ya kızlar bebeğimin çişli bez sayısı da kaç gündür baya az zaten kabızlık var onu artık geçtim ama dün hastaneye gitmeden önce değiştirdim bezini saat 17ye kadar minicik bi çiş yapmıştı o da hep urat kristalleriyle doluydu ve kokuyordu uzaktan bile kokusu geldiği için değiştirdim diyebilirim enfeksiyon kapmasn diye şimdi baktım yine ayni 8-10 saatte o kadar az yapması anormal değil mi pipisinin ucunu kontrol edeyim dedim sanki kapanmış gibi görünüyordu sünnetten sonra hep masaj da yapmıştım kapanmasın diye niye böyle oldu anlamadım içimde kotu bi his var yarın çocuk cerrahisine götürecem çocuk doktoru takip et normal diye geçiştiriyor ama bence hiçte normal değil el kadar bebenin çişi kokmaz ve sürekli yapar off ya niye böyle oluyor kafayı yiyecem hep bı sorun bı anormallik gözü iyileşti yüzü yüzüne çare bulmadan tuvalete çıkması :kızgın: :kızgın:

Ya kızlar bebeğimin çişli bez sayısı da kaç gündür baya az zaten kabızlık var onu artık geçtim ama dün hastaneye gitmeden önce değiştirdim bezini saat 17ye kadar minicik bi çiş yapmıştı o da hep urat kristalleriyle doluydu ve kokuyordu uzaktan bile kokusu geldiği için değiştirdim diyebilirim enfeksiyon kapmasn diye şimdi baktım yine ayni 8-10 saatte o kadar az yapması anormal değil mi pipisinin ucunu kontrol edeyim dedim sanki kapanmış gibi görünüyordu sünnetten sonra hep masaj da yapmıştım kapanmasın diye niye böyle oldu anlamadım içimde kotu bi his var yarın çocuk cerrahisine götürecem çocuk doktoru takip et normal diye geçiştiriyor ama bence hiçte normal değil el kadar bebenin çişi kokmaz ve sürekli yapar off ya niye böyle oluyor kafayı yiyecem hep bı sorun bı anormallik gözü iyileşti yüzü yüzüne çare bulmadan tuvalete çıkması :kızgın: :kızgın:
Belki mama takviyesi deneseniz mi doktor ne demişti bu konuda

Güzel gelişmelere sevindim, gözünüz aydın. Sağlık ocakları mama konusunda temkinli davranıyor, izlenen sağlık politikasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Özellerde de hemen mamaya başlatma eğilimi yüksek. Bir an önce kilo aldıralım, anne mutlu olsun tombiş tombiş bebeğinden, persentiller coşsun kafası. En doğrusunu kendiniz bilirsiniz, içgüdülerinize güvenin bu noktada. Biz de minimumda kilo alıyormuşuz özel hastanedeki doktorumuza göre. Hemen günde 300 cc mama başlayın dedi. Sağlık ocağına götürdüm, asla başlamayın emzirmeye devam dediler aşırı tepkili bir şekilde. Sonra yeni doktorumuza geçtim. O daha bütüncül bakıyor insan sağlığına. Günlük 20 gram kilo artışı ölçüsünü fazla dikkate almıyor. Anne olarak siz nasıl besleyeceğinizi bilirsiniz demeye getirdi lafı. Ben de sezgisel davrandım ve sadece emzirmeye devam ettim. Kilo artışı ne kadar olmuş Cuma günü göreceğiz. Baş çevresi, boy, hareketlerde çeşitlilik, odaklanma, dikkat vs başka bir sürü parametre var ve sizin çocuğunuz bunlarda gayet güzel ilerliyor anladığım kadarıyla. Bunların dikkate alınmayıp 20 gr olayına bu kadar saplantılı bakılmasına inanılmaz kızıyorum. Anneleri üzen, yetersiz hissettiren bir yaklaşım. Neyse, ek gıda için de şunu söyleyeceğim; bir arkadaşımın çocuğu kilo alamıyor diye 4. ayda ek gıdaya geçirilmişti. Doğru düzgün oturamazken o süreci nasıl yürüttüler bilmiyorum. Benim aklıma yatmıyor açıkçası. 6. ayı beklerim herhalde ben.
Evet benim götürdüğüm doktor da aynı şekilde genel olarak kilosuyla değil diğer gelişimleriyle daha çok ilgilendi. Kilosu için son ay olarak az almış olabilir ama doğum kilosundan itibaren bakınca şu anki kilosunun iyi olduğunu ve anne sütüyle devam edilmesi gerektiğini söyledi. Ek gıda konusunda da doktor gelişimi böyle giderse sonraki aya oturabileceğini ve ek gıdaya başlanması gerektiğini iddia ediyor. Bilmiyorum biraz uçuk bir öngörü yaptı gibi geliyor bana da. Bir sonraki ay her şey daha net anlaşılır. Benim ilk bebeğim 6 aylıkken de oturamıyordu tam, yani başını dik tutuyordu ama mama sandalyesinde yamuk duruyordu, yastıklarla destekleyip kaymasını önlemeye çalışıyordum, koltukta filan da devriliyordu ama yine de ek gıdaya başlamıştık çünkü artık 6 aylık olmuştu yani, 1 ay daha bekleyin filan dememişti doktor.

Kızlar mayıs annelerinde çoğunun doktor ek gıdaya 5 aylıkken başlatıyormuş, bazıları da 4,5 aylıkken başla demiş. 6 aylıkken başlayacak olan yok gibi bir şey.
Bizim doktor süreç planlamasını anlatırken 5.ayda ek gıda planlamasını anlatıcam demişti bir ay çağırıyor bir ay çağırmıyor. o yüzden 6da başlıcaz diye düşündüm 🙄 haftaya gittiğimde sorayım ☺️

Az beslendiklerinden böyle oluyor canım bizde de sabah bez çok dolu değildi. Senin bir süredir böyleyse belki mama deneyebilirsin biberon kabul ediyor mu?

B brcubrcu0101 Update bize de geldi sanırım. 4'te cin gibi uyanmış. Emer uyur sandım. 5 oldu, güle oynaya takılıyor 😔
Geçmiş olsun 5. Ayda rahata kavuşacaz😂 benimki atağı yetmiyormuş gibi gece nasıl olduysa bezi tertemizken tulumuna işemiş😂 hala nasıl oldu anlayamadım ajsjs

Az beslendiği için az çiş yapması normal diye biliyorum🙁 az beslendiği günler benim bebeğiminde çişli bezleri öyle oluyor. Hatta bir gece 8 saat çiş yapmadı bende sünnetten sanmıştım. Ama siz ne olur ne olmaz götürün tabi çocuk cerrahına içiniz rahatlasın

Kızlar şimdi bu bebeler ek gıdaya geçince hafiften başlayacağız değil mi. Yani yediğimiz yemeklerin suyundan vs tattırabilir miyiz . Eşim çok hevesli de şimdiden zor tutuyorum kendisini😭 sürekli bebeğe bir şey tattırmak istiyor , tabiki izin vermiyorum o da vermiyor ama içi içini yiyor şunun bi tadına baksa vs diyor ne alakaysa😂 benim bebede aşırı istekki yediğimiz her şeye bakıp salya akıtıyor ağzını oynstıyor .

Canım sıvı alımı azaldığı için olmuştur benim kızın o bir ay çok iştahsız olduğu dönem oldu ya yeni yeni iyi olmaya çalışıyor,işte o dönem böyle olmuştu çok az cisi oluyordu bezinde ve aşırı kötü kokuyordu ben bi kaç çay kaşığı su verdim valla hep ama yine de azdı cisi de yapacak bişey kalmamıştı doktorlar bişey yapamıyordu çünkü, ama sizinki başka bişey olabilir mi 🤷 inşallah değildir verdin mi hiç su

Kızlar şimdi bu bebeler ek gıdaya geçince hafiften başlayacağız değil mi. Yani yediğimiz yemeklerin suyundan vs tattırabilir miyiz . Eşim çok hevesli de şimdiden zor tutuyorum kendisini😭 sürekli bebeğe bir şey tattırmak istiyor , tabiki izin vermiyorum o da vermiyor ama içi içini yiyor şunun bi tadına baksa vs diyor ne alakaysa😂 benim bebede aşırı istekki yediğimiz her şeye bakıp salya akıtıyor ağzını oynstıyor .
haşlanmış kabakla başlıyor genelde 🥹🥹 yemekler tuzlu olur bence vermeyin 😔 ben yanında bişe yemiyorum dediğin gibi istiyor 😅

Suyundan ben hiç tattırmadım. Ona hep ayrı yemekler pişti. 1 yaşından sonra daha serbest. Yakında mama sandalyeleriyle bize eşlik edecek inşallah minişlerimiz 🥰

Kızlar mayıs annelerinde çoğunun doktor ek gıdaya 5 aylıkken başlatıyormuş, bazıları da 4,5 aylıkken başla demiş. 6 aylıkken başlayacak olan yok gibi bir şey.
Baktım da var aslında 6 aylık başlayacak olan. Doktoru bekle demiş olan. Siz baktıktan sonra yazmış olabilirler.

Suyundan ben hiç tattırmadım. Ona hep ayrı yemekler pişti. 1 yaşından sonra daha serbest. Yakında mama sandalyeleriyle bize eşlik edecek inşallah minişlerimiz 🥰
Gittikçe eğlenceli hale gelecekler sanırım ama en eğlencelisini ek gıdaya başlamaları olur😂

Baktım da var aslında 6 aylık başlayacak olan. Doktoru bekle demiş olan. Siz baktıktan sonra yazmış olabilirler.
Benim okuduklarım kendi kararıyla 6 ayda başlayacak olanlardı sdoktor tavsiyeleri geneli 6 ay öncesi. Ben de çok şaşırdım, eskiden hiç böyle bir şey yoktu. İdrar ile ilgili sıkıntı yoksa su bile yasaktı ilk 6 ay. Anladığım kadarıyla artık bebeğe göre bir plan yapılıyor.

Back
X