• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Doktorumuz 5. Ay dedi de ben çok korkuyorum yaaa inşallah onda iştahlı olur 🙏

Az kaldı 5. Aya az daha diren
Olur olur hiç korkma güzel enerjiler gönderiyoruz 🤩
Onun emmeyle hiç alakasının olmadığını bizzat 2019daki grupta gördüm ben :))

Ya kızlar bi şey dicem. Bebeğimin bir hafta 10 gündür kakası yeşil ve az az günde 3-4 kere falan yapıyor. Ama tuhaf bi yeşil maça gibi aynı. Doktora sorduğumda safradır olur böyle önemli değil dedi, chatgbt ye yükledim o da normal dedi. Bir arkadaşla konuşurken de aç kalmıştır dedi. Bu konuşmanın hemen üstüne galerimde emzirme eğitimi notlarımı gördüm ve yeşil az az kakanın beslenme yetersizliği old yazıyor. Bebeğim ilk aylarda çok iyi kilo ald için şu an kilosu iyi görünüyor ama son 2 ayda 400 gr almış sadece. Kilosu şu an iyi diye hem dr hem sağlık ocağı iyi iyi diyor ama çok ciddi bir azalma var. Ben hem süt miktarım iyi hemde bebeğim huzursuz değil diye sorun etmemiştim ama ortada bir sorun var gibi görünüyor. Kafamda deli sorular şöyle dönüyor. Ya süt kalitem çok azaldı son zamanlarda abur cubur çok tükettim karbonhidrat ağırlıklı kötü beslendim ondan olabilir. Veya bebiş ishal oldu ama brn anlamadım. Veya gün içerisinde gerçekten seyrek emiyor (3 saatte bir falan) ve süre olarak az emiyor genelde bırakıyor doyuyordur ki bırakıyordur diye düşünüyordum ama bilemedim ki. Ya birde şu var benimki emdikten sonra memeyi bırakınca uyumak için hemen arkasına emzik istiyor, emzikle uyuyor hatta çok uykusu old meme reddi yapıyor emzikle uyutuyorum o yüzden de anlamamış olabilirim. Kısaca canım çok sıkıldı ve yine kompleks düşünmeye başladım. Net düşünemiyorum.

Ya kızlar bi şey dicem. Bebeğimin bir hafta 10 gündür kakası yeşil ve az az günde 3-4 kere falan yapıyor. Ama tuhaf bi yeşil maça gibi aynı. Doktora sorduğumda safradır olur böyle önemli değil dedi, chatgbt ye yükledim o da normal dedi. Bir arkadaşla konuşurken de aç kalmıştır dedi. Bu konuşmanın hemen üstüne galerimde emzirme eğitimi notlarımı gördüm ve yeşil az az kakanın beslenme yetersizliği old yazıyor. Bebeğim ilk aylarda çok iyi kilo ald için şu an kilosu iyi görünüyor ama son 2 ayda 400 gr almış sadece. Kilosu şu an iyi diye hem dr hem sağlık ocağı iyi iyi diyor ama çok ciddi bir azalma var. Ben hem süt miktarım iyi hemde bebeğim huzursuz değil diye sorun etmemiştim ama ortada bir sorun var gibi görünüyor. Kafamda deli sorular şöyle dönüyor. Ya süt kalitem çok azaldı son zamanlarda abur cubur çok tükettim karbonhidrat ağırlıklı kötü beslendim ondan olabilir. Veya bebiş ishal oldu ama brn anlamadım. Veya gün içerisinde gerçekten seyrek emiyor (3 saatte bir falan) ve süre olarak az emiyor genelde bırakıyor doyuyordur ki bırakıyordur diye düşünüyordum ama bilemedim ki. Ya birde şu var benimki emdikten sonra memeyi bırakınca uyumak için hemen arkasına emzik istiyor, emzikle uyuyor hatta çok uykusu old meme reddi yapıyor emzikle uyutuyorum o yüzden de anlamamış olabilirim. Kısaca canım çok sıkıldı ve yine kompleks düşünmeye başladım. Net düşünemiyorum.
Sizin bebişler ne sıklıkta emiyor ve kaç dk sürüyor.

Az kaldı 5. Aya az daha diren
Olur olur hiç korkma güzel enerjiler gönderiyoruz 🤩
Onun emmeyle hiç alakasının olmadığını bizzat 2019daki grupta gördüm ben :))
İnsallah yaaaa , hepimizin bebisleri sağlıklı,iştahlı ,güzel uyuyan bebisler olsun inşallah 🙏

Ben kullandım ama düşük müydü yüksek miydi hiç hatırlamıyorum 😃 aslında onun için gitmem lazım hastaneye ya

Doğumdan sonra devam etmedin mi ? Birden kesilmemesi gerekiyor. Ben tamamen unutmuşum, saçlarımın aşırı dökülmesini araştırırken sebepleri okuyunca hatırladım.

Tahmini 3 saate yakin bir aralikta emiyor. Emme süresi hiç uzun olmadi ama şu son zamanlarda tek meme 3 dakika kadar sürüyor. Cok kisa ama sanırım yetiyor. Memede uyuyan, kalmak isteyen bir bebek olmadı hiç benimki. Hizlica emip çekiyor kendini

Doğumdan sonra devam etmedin mi ? Birden kesilmemesi gerekiyor. Ben tamamen unutmuşum, saçlarımın aşırı dökülmesini araştırırken sebepleri okuyunca hatırladım.
Yok ben 40 kontrolümde dokturuma sormustum oda doktora görünmeden test yaptırmadan bırakma dedi hala kullanıyorum aile hekimine yazdirmistim ama gitmem lazım

Şu saat oldu hala 5 dk uyuyamadım.. 2 saatte bie uyanmasını geçtim saatte bir uyanmasına bile razıyım . Yok 10 dk da bir uyanıyor. Akşam 10 dan beri yataktayım uyuyacağım diyorum ama yok uyanıyor saat 2 oldu 10-15 dk da bir uyanıyor ya da kucağımda uyuyor . Ben artık psikolojimi sağlam tutamıyorum galiba. Uykusuzluktan düşüp bayılmak üzerwyim şuan kucağımda memede uyuyor . Bırakırsam tekrar uyanacak. Tam kafamı koyup yatacam uyanıyor. Ve haftalardır böyleyiz sinirlerim çok yıprandı.
Benim gibi sakin sabırlı bir insanın bu hale geldiğine inanamıyorum ama avaz avaz balkona çıkıp bağırmak istiyorum

Kızlar 2-3 gündür baş ağrısı yaşıyorum. Çok değil hafif düzeyde ama rahatsız ediyor yine de arka planda ben burdayım gitmedim diyor. Ağrı kesici alacak kadar yok. Normalde bu kadar uzun sürmezdi bŞ ağrım olduğunda. Acaba hormonel mi? Yoksa uyku düzensizliğinden mi ya da havaların soğumasıyla ben su içemiyoruö ondan mı bilemedim. Benzer durum yaşayan var mı?
Çok geçmiş olsun 🙏 bu nedenlerin hepsi olabilir bol su içmek iyi gelir. Bir de ağrı kesici alacak boyutta değilken Türk kahvesine birkaç damla limon sıkarak içince çok rahatlarıyor.
Bende migren var hamilelikte yuvayı komple terk etti sanmış, bayağı sevinmiştim. Bir aydır 6.atağı yaşadım bugün ve parol ancak ağrıya doğru üfleyip "ağlama lütfen" diyebiliyor sanırım. Bu konuda öneri varsa ben de alırım

Kızlar 4. Ay aşılarını yaptıran arkadaşlarım ateş oldu mu? 2. Ay aşıları gibi miydi etkileri ? Pazartesi bizde olacağız.
Geçen hafta yaptırdık, rotadan çok korkuyordum ama ilki kadar etkilemedi. Ara ara ateşledi, çok yüksek değildi yine de az biraz calpol verdim hemen etki etti

Çok geçmiş olsun 🙏 bu nedenlerin hepsi olabilir bol su içmek iyi gelir. Bir de ağrı kesici alacak boyutta değilken Türk kahvesine birkaç damla limon sıkarak içince çok rahatlarıyor.
Bende migren var hamilelikte yuvayı komple terk etti sanmış, bayağı sevinmiştim. Bir aydır 6.atağı yaşadım bugün ve parol ancak ağrıya doğru üfleyip "ağlama lütfen" diyebiliyor sanırım. Bu konuda öneri varsa ben de alırım
Bazı ağrı kesicilerin hamilelikte kullanılabileceği söyleniyor mesela arveles. Ne kadar doğriçmek bilemiyorum ama içilebiliyorsa ağrıyo anında keser

Şu saat oldu hala 5 dk uyuyamadım.. 2 saatte bie uyanmasını geçtim saatte bir uyanmasına bile razıyım . Yok 10 dk da bir uyanıyor. Akşam 10 dan beri yataktayım uyuyacağım diyorum ama yok uyanıyor saat 2 oldu 10-15 dk da bir uyanıyor ya da kucağımda uyuyor . Ben artık psikolojimi sağlam tutamıyorum galiba. Uykusuzluktan düşüp bayılmak üzerwyim şuan kucağımda memede uyuyor . Bırakırsam tekrar uyanacak. Tam kafamı koyup yatacam uyanıyor. Ve haftalardır böyleyiz sinirlerim çok yıprandı.
Benim gibi sakin sabırlı bir insanın bu hale geldiğine inanamıyorum ama avaz avaz balkona çıkıp bağırmak istiyorum
Bazen kendimize ne kadar yüklendiğimizin farkında bile olmuyoruz sanırım. Bu uykusuzluk meselesi insanı kendi normalinden çıkaracak boyutta gerçekten saat 8'den beri uyutmaya çalışıyordum, yenice uyudu. Migrenim de tutmuştu sabahtan bu saate haliyle uyku falan kalmadı gerilmekten. Şöyle de bir şey var dağın ardı yeşil vadi arkadaşım 😅 uyku düzeni son düzlükte bulacak bizi 🥹🥹🥹 yani önünde sonunda "düzeleceğiz inşallah" kocaman sarılıyorum

Bazı ağrı kesicilerin hamilelikte kullanılabileceği söyleniyor mesela arveles. Ne kadar doğriçmek bilemiyorum ama içilebiliyorsa ağrıyo anında keser
Salı kilo kontrolüne çağırmıştı doktor gidince soracağım bakalım bana migrex lazım ya da en azından avmigran

Bizde de aynı durum ben alıştım bana anormal gelmiyor artık. Benim oğlum gece saat 4 bazen 5 gibi uyuyor gündüz 12 ve ya 1 gibi uyanır tabi bu aralarda acıkıp ağladığı oluyor. Bu gün öğlen 2 gibi uyandı sonra akşama kadar 2 kez uyudu 30 - 40 dk. Napıyım alıştım artık ek gıdaya kadar böyle o beni yönlendirsin bende oğlumun bebekliğinin tadını çıkarıyorum ısırıyorum öpüyorum. Daha 2 çocuğum var ilgilenmem gereken enerjim tükeniyor ama Allah güç veriyor

Nerdeyse saat başı nerdeyse hepsinde minimum 10 dk emiyor. Benim sütüm feci azaldı 2 aydır. Açlıktan bu kadar sık istediğini düşünüyorum. Kilo alamama durumu da herkeste var sanırım. Kontrol ne zamandı doktor bir şey söyledi mi

Benim bebeğimde 2 gündür huzursuz ve yeşil kaka yapıyor huzursuz olduğu zamanlar öyle oluyor genelde. Şekil kaka için her doktor başka bir şey söylüyor. Bence endişenecek bir durum değil

Benim büyük oğlum da 2.5 aylıktı dönmeye başladığında 5 aylikken de emeklemiş fazla süre gecmeden de tutunarak kalkmaya, siralamaya başlamıştı. Önümüzdeki ay başlar ufak ufak sürünmeye seninki de :)
Heyecanlandım şimdi😅 Hadi bakalım🤗

Teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. Migren zordur, parol bana da selamunaleyküm gardaş deyip gidiyor. Uykusuzluktan tetiklenmiş olabilir mi? Bir site var emzirmede güvenli mi ilaçları gösteren oraya bi baksanız e lactasion gibi bir şey yazılışından emin değilim chatgbt yr sorsanız bulur. Aslında sandığımızın aksine bir sürü ilaç var orda güvenli görünen.

Bugün bizimkide aynı böyleydi hiç uyuduğumu hatırlamıyorum eşimlede aramız bozuktu onuda kaldırmadım hiç 6 buçukta da tamamen kaldırdım artık hayatı sorguluyorum şuan😑

Nerdeyse saat başı nerdeyse hepsinde minimum 10 dk emiyor. Benim sütüm feci azaldı 2 aydır. Açlıktan bu kadar sık istediğini düşünüyorum. Kilo alamama durumu da herkeste var sanırım. Kontrol ne zamandı doktor bir şey söyledi mi
Perşwmbe günüydü daha yeni. Demedi, safradandır çok normal yeşil kaka dedi. Kilosuna baktı sadece, kilo artışına bakmadı

Back
X