• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Bence yiyecekler dışında şu sütün kalitesini etkileywn başka bit şry var . Ama ne olduğunu bulamadım😂 mesela ben bir ara aşırı iştahsızdım ekmek peynir yiyordum saatlerce kalıyordum bi şey yemiyordum desem yeridir 2 haftada 5 kilo verdim gün içinde yedikleeimi görenler kesinlikle sütün kesilecek vs diyorlarsı . Ama o dönem sütüm çok çok yağlıydı. Sütümğ o dönem sağarak versiğim için
Görüyordum kovaya sağdığım süt 1 saat sonea kova vs sapsarı oluyordu yağ deposu gibiydi. Ki o ara bebeğimde çok kilo aldı.
Şuanda ise deli gibi protein tüketiyorum, et seven biri olarak neredeyse hergün et yiyorum, her sabah 2 haşlanmış yumurta peynie zeytin yiyorum . Süt kefir fındık ceviz kuru meyveler hergün mutlaka tükettiğim besinler. Ama sütüm asla eskisi gibi değil sağdığımda su gibi geliyor gözüme resmen 🙁
Cevap veriyorum, bence kesinlikle uyku ☺️

Kızlar bebiş ısırmaya başladı ya emziremiyorum resmen. Önceki bebeklerim bu kadar erken başlamamıştı sanırım. Ne yapacağımı şaşırdım. Sadece hayırrr ısırmak yoook diye bağırmakla buldum kendimi. Tabi çocuk şok 😆 ağladı peşine bir dünya. Sizin bildiğiniz bir yöntem var mı?

Burdan yine konuştuğum hir annede hiç olmamış maşallah diyelim. Oluyordur da benimki gerçekten çok fena ya 😅
Dokunduğun an saçın yarısı kendini bırakıyor 😂 düğün sebebi ile dün fön çektirmeye gitmiştim fırçayla öyle çok çekiştirdiler ki saçımı yarısından fazlası kuaförde kaldı 😂
Meğer saçımda çok kötü haldeymiş. Evde hep topuz yaptığım için fark etmemiştim saçımın bir karışı beyazla karışık koyu kahve, bir karışı 2-3 tondan oluşan ombre 😂😂

Kızlar bebiş ısırmaya başladı ya emziremiyorum resmen. Önceki bebeklerim bu kadar erken başlamamıştı sanırım. Ne yapacağımı şaşırdım. Sadece hayırrr ısırmak yoook diye bağırmakla buldum kendimi. Tabi çocuk şok 😆 ağladı peşine bir dünya. Sizin bildiğiniz bir yöntem var mı?
Birkaç hafta önce benimkide hep ısırıyordu ısırdığında çekip bıraktırdım üzgün ifade ile ısırma canım yanıyor annecim vs dedim 2-3 gün yapıp bıraktı tabii benim tepkimle mi bıraktı geçici bir durumdu öyle mi bıraktı bilmiyorum ☺️

Sabah iki yumurta bir dilim ekmek domates salatalık dereotu roka avokado tahin helvası ceviz vs siz kaşarda yiyebilirsiniz ben yiyemiyorum
Ara öğünde kuru incir badem
Öğlen siz yulaf tavsiye etmiştiniz ben granola olarak yiyorum badem sütüyle ( normal süt veya yoğurtla yine protein alırsınız) bunu yiyorum yada dünden etli yemek varsa ekmeksiz onu yiyorum yada sebze yemeği varsa onu yiyorum. Öğlen ama geçiştirme dediğim gibi tam bir yemek tabağı değil.
Akşam ya et ya tavuk ya balık yemeği yapıyorum. Yanına eşim illa pilav, patates, makarna gibi karbonhidrat istiyor ondanda iki kaşık gibi yiyorum. Hiç yememek doğru değil bence ama ana yemek karbonhidrat olunca maalesef gazımız artıyor benim gözlemim bu. Bakliyatla barışamadık hala 😔 bir günde o olsun isterdim. Siz yine ayran yoğurtla proteini artırabilirsiniz
Gün içinde gidip geliş ceviz badem fındık helva yiyorum az az

Paketli gıda azaltmaya çalışıyorum bende elimden geldiğince ama işte insanın canı istiyor 😬
Ya maşallah çok güzel besleniyorsunuz bence. Çok sağlıklı görünüyor. Kuruyemişleri çiğ olarak lohusayken bende çok tükettim. Hurma, fındık badem, bunlar sütü yağlandırıyor. Şu son 2 aydır falan tüketmedim hiç.
Ben kolayıma giden şeyleri çok yapıyorum makarna, menemen gibi. Gündüz de canım yemek yemek istemiyor anur cubur bisküvi falan yiyeyim istiyorum. Çikolata kavanozuna düştüm bu hafta mesela. Meyve yiyorum. Ama bunları yedikten sonra vicdan yapıyorum hem kilo açısından hem bebişe süt açısından. Kek börek yapıp yiyorum 🙈 evde tüm gün açlıktan canım neler istiyor 🙈 tatlılar gözümün önünden geçiyor. Ama artık aksiyon alıp boğazıma hakim olmalıyım. Kilo vermem durdu veremiyorum. Sütüm de su gibi akıyor. Bakalım inş yapabilirim

Şu influenzaların reklamını yaptığı meşhur bir markanın anne mixleri var ondan kullanan var mı aramızda? Ben güvenemedim hiç almadım.

Ya maşallah çok güzel besleniyorsunuz bence. Çok sağlıklı görünüyor. Kuruyemişleri çiğ olarak lohusayken bende çok tükettim. Hurma, fındık badem, bunlar sütü yağlandırıyor. Şu son 2 aydır falan tüketmedim hiç.
Ben kolayıma giden şeyleri çok yapıyorum makarna, menemen gibi. Gündüz de canım yemek yemek istemiyor anur cubur bisküvi falan yiyeyim istiyorum. Çikolata kavanozuna düştüm bu hafta mesela. Meyve yiyorum. Ama bunları yedikten sonra vicdan yapıyorum hem kilo açısından hem bebişe süt açısından. Kek börek yapıp yiyorum 🙈 evde tüm gün açlıktan canım neler istiyor 🙈 tatlılar gözümün önünden geçiyor. Ama artık aksiyon alıp boğazıma hakim olmalıyım. Kilo vermem durdu veremiyorum. Sütüm de su gibi akıyor. Bakalım inş yapabilirim

Şu influenzaların reklamını yaptığı meşhur bir markanın anne mixleri var ondan kullanan var mı aramızda? Ben güvenemedim hiç almadım.
Bazen tabi bebiş fırsat vermiyor yemek yapmak zor oluyor o günler için buzlukta köfte bulunduruyorum airfryerda pişiyor yanına az makarna yada pilav günü kurtarıyoruz. Gün geliyor yapamıyorum dışardan balık yada kebap söylüyoruz. Öyle böyle geçiyor işte ben biraz mecburiyetten bu düzene uymaya zorluyorum kendimi.
Alerjiden dolayı çikolata türü de yiyemiyorum bende reçele düştüm maalesef bazen abartıyorum kahvaltıda 😔 aslında meyvede şeker ihtiyacımı karşılıyor ama nefse hakim olmak zor 😬
Kek börek yapanım olsa bende yerim valla haklısınız 😅😅

Kızlar bu arada ben memlekete geldim. Aşıların zamanına denk geldi. Kayıtlı olmadığımız sağlık ocağında yaparlar mı acaba sonuçta devlet aşısı

Birkaç hafta önce benimkide hep ısırıyordu ısırdığında çekip bıraktırdım üzgün ifade ile ısırma canım yanıyor annecim vs dedim 2-3 gün yapıp bıraktı tabii benim tepkimle mi bıraktı geçici bir durumdu öyle mi bıraktı bilmiyorum ☺️
Ya evet kendimi sakin tutmam lazım ama can havliyle bağırdım. İnşaallah bizimki de geçici olur.

Dokunduğun an saçın yarısı kendini bırakıyor 😂 düğün sebebi ile dün fön çektirmeye gitmiştim fırçayla öyle çok çekiştirdiler ki saçımı yarısından fazlası kuaförde kaldı 😂
Meğer saçımda çok kötü haldeymiş. Evde hep topuz yaptığım için fark etmemiştim saçımın bir karışı beyazla karışık koyu kahve, bir karışı 2-3 tondan oluşan ombre 😂😂
Eyvah eyvah, neyse artık tam lohusa topuzu olur ruh halimiz kadar karmaşık 😅 Ben hep neden kesiyorlar dökülüyorsa öyle de dökülecek diyordum ama buna ben de düşeceğim sanırım uzunken dökülmesi ayrı bi zahmetli ve daha fazla görünüyor dökülünce

Kızlar bu arada ben memlekete geldim. Aşıların zamanına denk geldi. Kayıtlı olmadığımız sağlık ocağında yaparlar mı acaba sonuçta devlet aşısı
Evet misafir kontenjanı oluyor. Yakında bir sağlık ocağına gidip sorun işlemlerinizi yaparlar size randevu verirler.

Eyvah eyvah, neyse artık tam lohusa topuzu olur ruh halimiz kadar karmaşık 😅 Ben hep neden kesiyorlar dökülüyorsa öyle de dökülecek diyordum ama buna ben de düşeceğim sanırım uzunken dökülmesi ayrı bi zahmetli ve daha fazla görünüyor dökülünce
Evet buna katılıyorum uzun tel çok sayıda görünüyor. Ben kısa kestirmicem inat ettim 😅 sadece uçlardan aldırıp en azından tek renge boyatayım diyorum bu şekilde fönünde anlamı yok güzel durmadı 😅

Parça parça yazıyorum gibi olacak 😅 bebeğin banyosu için ısıtıcı ne kullanıyorsunuz? Eski tip küçük elektrikli soba mı alsak yoksa modern bişeler çıktı mı 😅

Parça parça yazıyorum gibi olacak 😅 bebeğin banyosu için ısıtıcı ne kullanıyorsunuz? Eski tip küçük elektrikli soba mı alsak yoksa modern bişeler çıktı mı 😅
Henüz başlamadım kombiyi açtım ama bu hafta açacağım ısıtıyıcı da banyo için. Ben ufo kullanıyorum eski tiplerden yerden yüksek, yanlamasına uzun. Ama bence dikey olanlar daha kullanışlı.

Kızlar yabancılar arasında Oreo (bisküvi) sütü artırıyor diye bir söylenti var deneyen oldu mu?😅

Eklentiler

• IMG_3172.webp
    IMG_3172.webp
    59,5 KB · Görüntüleme: 10
Perşwmbe günüydü daha yeni. Demedi, safradandır çok normal yeşil kaka dedi. Kilosuna baktı sadece, kilo artışına bakmadı
Yeşil kaka normal diye biliyorum ben de . Aslında artışa çok odaklanmak da doğru değil bana kalırsa. Hani sağlığı yerindeyse, obezite boyutunda kilolu ya da açlık seviyesinde cılız değilse 300-500 gr farklar bizi strese sokmaktan başka işe yaramıyor

Yağlı petekler var elektrikli çok yeni sayılmaz biliyorsundur belki. Biz de banyoda ondan kullanıyoruz çok sağlam ısıtıyor

Back
X