Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar günde kaç posta uyuyor sizin kuzular? Bizim biraz gündüz uykularımız azalmaya başladı. Olması gereken bu diye biliyorum ama özellikle akşamüstü fena mıkırdanıyor gece uykusuna kadar (2-3 saat sürüyor son uyanıklığı). Bir de toplamda kaç saat uyuyordur sizce bebekleriniz?
Ben normalde hiç buna kafa yormuyorum. Farkında bile değilim kaç kere uyuyor kaç saat uyuyor. Bendeki mantık şu, ağlayınca emziriyorum emerken uykusu varsa uyuyor. Bütün olay bundan ibaret. Bazen uyanıklığı 2-3 saat gibi uzun oluyordur, bazen kısacık yarım saat bile uyanık kalıp tekrar uyuduğu oluyordur yani. Çünkü uykusundan ağlayarak uyanıyor mesela ben de gidip emzirince kendisi tekrar uyuyor bazen. Benim mantığım şu; bebek ağladığında emziririm kendisi uyuyacaksa uyur, uyumayacaksa uyumaz Ay aman 1,5-2 saat uyanık kalsın biraz oyalayayım saat tutayım falan diye assssla uğraşamıyorum. Uykularını hesap tutana kadar evde o kadar çok zihnimi oyalayan dünya kadar şey var ki, asla işlere yetişemiyorum, bir de fazladan bebeğin uyku düzenine kafa yormaya asla fırsatım yok. Ama uykularının kısa sürdüğünü söyleyebilirim eminim 1 saat değil bence 20 dk ila yarım saat arasıdır. Ya da bana kısa geliyor bilmiyorum, çünkü daha mutfağa yeni geldim ne ara uyandı bu çocuk diyorum. Ya da çocuklardan birisi bağırıyor uyandırıyor filan. Yani gündüz uykusu toplam 2-3 saat var yok bence. Aynen bizim de son uykusuna geçmeden önce uzun bir uyanıklık oluyor, babasıyla vakit geçiriyorlar genelde. Gece de 3-4 kere uyanıyordur, gece kalktığı süreleri saymazsak (çünkü uyanınca karnını doyurur doyurmaz uykuya tekrar geçiş yapabiliyor) toplam gece uykusu da aşağı yukarı 10-11 saattir. Yani toplam günde 12-13 saat uyuyormuş demek ki...
Arkadaşlar günde kaç posta uyuyor sizin kuzular? Bizim biraz gündüz uykularımız azalmaya başladı. Olması gereken bu diye biliyorum ama özellikle akşamüstü fena mıkırdanıyor gece uykusuna kadar (2-3 saat sürüyor son uyanıklığı). Bir de toplamda kaç saat uyuyordur sizce bebekleriniz?
Kızlar sizin bebekleriniz kaçar saat uyuyor ? Benim ilk bebeğim ben yazayım iyi ya da kötü deyin.
Sabah 07:00 kalkış
09:30-10:00 ilk uyku
13:00-13:30 ikinci uyku
16:30-17:00 üçüncü uyku
20:00 -21:00 son uykusu
23:00 -04:00 arası uyuyor.
Sonra saat başı kalkıyor. 05:00 da 06:00 da 07:00 da artık tamamen kalkıyor. Gündüz uykuları yok denecek kadar az. Gece de 4 gibi emziriyorum. Aralarda alarm kurup süt sağmaya kalkıyorum. Çünkü işe gidiyorum. Ve göğsüm acıyor. Tabii dakika dakika böyle değil örnek yazdım. 10-15 dakika oynar. Gündüz az mı uyuyor ? Gündüz daha çok uyuyan arkadaşlarım neler yapıyor ?