2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Valens’in Bestiron adlı demir damlasını önerdi bize doktor. Her gün 1-2 kere kaka yapabiliyor, hiç kabızlık yapmadı. Hatırlarsın bizim 10 günlük bir kabızlığımız bile olmuştu daha önce. Ben memnunum bu damladan. Aklında bulunsun 🐣
Üzerinde 4 yaş ve üzeri diyo bizim bebişler kullanabilir mi bende arayıştayım🧐 veganferon kabız yaptı

Arkadaşlar teşekkür ederim uykuyla ilgili soruma dönüş yaptığınız için. Gördüğüm kadarıyla kuzular üç aşağı beş yukarı aynı sayıda ve totalde aynı süre uyku uyuyor ama uykuların süreleri farklılık gösteriyor.

Ben belli saatlerde uyuması için hiç zorlamıyorum, beslenme için de aynısı geçerli. Temelde çocuk yetiştirme noktasındaki duruşuma da aykırı zaten, neyse şu an konumuz bu değil ☺️ Kendiliğinden bir şeylerin değiştiğini fark ediyorum sadece. Gündüz 2 posta uyuyan çocuk artık 1 uyku yapıyor öğlene kadar. Öğleden sonra 3-4 posta uyurken şimdi bakıyorum 2’ye düşürdü uykuları. Bu uykuların saatlerini net söyleyemiyorum ama Napper uygulamasına göre son bir haftada ortalama 3,5 saat uyumuş miniğim. Bu arada kocayla evlada güven olmaz gibi bir laf vardır ya galiba doğru 😄 Bu söylediğim uyku düzeni haftaya tepetaklak da olabilir, sağı solu belli olmuyor cücemin ☺️

Şu kadar uyumalı, bu kadar uyanık kalmalı diyemeyeceğim. Fakat sanırım çocuklarımız için en önemlisi gece uykusu. Malum büyüme hormonu gece salgılanıyor 🌙 Uygulamayı da biraz bu yüzden kullanmaya başladım zaten. Gece uykusunun takibi için. Ben 8 civarı gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum. Şansım yaver giderse yarım saate memede uykuya dalmış oluyor. Bazen 9:00-9:30’u bulduğu da oluyor memede uyumayıp kucakta sallamak zorunda kalırsam. 4. ay atağı denen dalganın içindeyiz hala, o yüzden gece boyu sık sık uyanıyor. Bir süre önce 3-4 saat deliksiz uyuyabiliyordu, şimdi 2 saatte bir uyanırsak seviniyorum. Her seferinde emip geri uyuyor, buna şükür. Bazı geceler özellikle sabaha karşı emip uyumak istemiyor, boncuk boncuk bakıp oyun oynayalım diyor adeta 🥹 O noktada baba devreye girer de kucakta gezdirmek suretiyle uykusunu getirip yatırırsa benden mutlusu yok. Bir iki saat deliksiz uyumak iyi geliyor zira. Sabah kalkışımız da tamamen gecenin gidişatına bağlı olarak değişiyor. 7:30 da mümkün 8:30 da 🤗

Yorgun muyum? Her anne kadar. Bıkkın mıyım? Asla 🤗 Allah’a bize bu melekleri gönderdiği için hep şükrediyorum arkadaşlar. Hepimizin evladı için şükrediyorum 🥹 Allah acılarını göstermesin.

Bugünkü gündüz uykularımızı da şuraya not edeyim :
İlk uyku 10:05-10:45
İkinci uyku: 12:00-14:16
Üçüncü uyku: 16:16’dan beri devam
Dördüncü uyku: Olur mu bilemedim 🤷🏻‍♀️
Beşinci uyku: Gece uykusuna geçmiş olalım lütfen 😅🙏🏻

Valens’in Bestiron adlı demir damlasını önerdi bize doktor. Her gün 1-2 kere kaka yapabiliyor, hiç kabızlık yapmadı. Hatırlarsın bizim 10 günlük bir kabızlığımız bile olmuştu daha önce. Ben memnunum bu damladan. Aklında bulunsun 🐣
Teşekkür ederim😍 doktoruma soracağım bestiron ya da sidefer ya da ocean hangisini önerirsse artık

Back
X