Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Beslenme şırıngası dediğin normal şırıngadan farklı mı? Kimi memeyi bebeğin ağzına dayayıp yandan şırıngayı sokarak veriyor yani bebek memeyi emziğini sanarken şırıngadan ağzından akıyor. Bu var benim aklımda da. Muhtemelen sarılık olmasın diye mama vereceğiz çoğumuz zaten

Ben şu videoda izlemiştim doktor normal şırınga da olur yazmıştı,mama da verilebilir tabi yapacak bir şey yok ilk zamanlar çok kontrolsüz gelişiyor her şey.Elimizden bir şey gelmeyebilir,alışacağız inşallah

selam kızlar, 36+2 kontrolünden çıktık şimdi. Bebik 2700 gr 48 cm olmuş, nstde 30'un üstünde bile sancı çıkmadı keyfi yerinde hiç gelmeye niyeti yok gibi bu aralar 😄 başından beri 5 gün kadar geriden geliyor ölçümler ama doktorumuz çok anlamlı bir fark değil bu diyor takılmıyor pek. Pozisyonu tam baş aşağı ama kanala girmemiş dedi. Doğum şimdilik bize uzak gibi 😅

Kızlar ilk etapta sütümüz filan gelmezse bebeği illa mamamla mı beslemek zorunda kalıyoruz,mamayı da şırınga ya da biberonla mı vermek lazım.Meme çok kafamı karıştırıyor
Bunu ben de merak ediyorum. Benim gittiğim gebe okulunda çantanıza 1 tane çay kaşığı ya da insülin şırıngası koyun dediler. Diğer şırıngaların lastiği biraz sert oluyormuş o yüzden bastırırken yanlışlıkla tazyikli gidebiliyormuş. En iyisi insülin şırıngası demişti. Gerek görülürse mama da dediler ama detayları soramadım🤷‍♀️

İdrarda eser hemoglobin var sadece diğerleri normal çıkıyor . Akıntı yeşil sümüklü
Akıntı bende çok yüksekti son 10 gun Depend kullandım o kadarki. suyum geldiğini düşündük uzun süre mantar ilacı antibiyotik ne varsa kullandık ama çözüm yok. Sonlara doğru vücut tepki vermeye baslayabiliyormus. Kanda crp de yüksekti benim çok şükür oğlumda herhangi bir sıkıntı olmadı için rahat etsin.

Bu arada ultrasondaki kiloya takılmamak gerekiyormuş bizim bi 400gr farketti canınızı hic bir şeye sıkmayın hamileliğin keyfini çıkartın. Karninizda uçuşan kelebeği hissetmeyi, kendinize önem verdiğiniz 9 ayın mutlu finalini de keyifle mutlulukla çıkartın. Sonrası daha güzel 🥰🌸

Akıntı bende çok yüksekti son 10 gun Depend kullandım o kadarki. suyum geldiğini düşündük uzun süre mantar ilacı antibiyotik ne varsa kullandık ama çözüm yok. Sonlara doğru vücut tepki vermeye baslayabiliyormus. Kanda crp de yüksekti benim çok şükür oğlumda herhangi bir sıkıntı olmadı için rahat etsin.

Bu arada ultrasondaki kiloya takılmamak gerekiyormuş bizim bi 400gr farketti canınızı hic bir şeye sıkmayın hamileliğin keyfini çıkartın. Karninizda uçuşan kelebeği hissetmeyi, kendinize önem verdiğiniz 9 ayın mutlu finalini de keyifle mutlulukla çıkartın. Sonrası daha güzel 🥰🌸

Sizin 400gr fazlamı çıktı yoksa düşük mi? grupta genelde ultrason ölçümlerinden daha düşük doğumlar oldu. Bizim kilomuz alt sınırda gidiyor. 3 hafta olmuş artık karın çevresi geriliği.

Sizin 400gr fazlamı çıktı yoksa düşük mi? grupta genelde ultrason ölçümlerinden daha düşük doğumlar oldu. Bizim kilomuz alt sınırda gidiyor. 3 hafta olmuş artık karın çevresi geriliği.
Ben başıma ne geldi anlatayım sana. Türkiyedeyken doktorum baba dediki bu çocuk 2 hafta önde çok büyük şeker olabilir vs. Korkuttu beni 3 defa kontrole gittim o adama her seferinde çocuk büyük yapacak bişey yok iri deyip durdu. Sonra almanyaya geldim kendi doktoruma gittim. Hayır gayet kilosu yerinde haftası ile uyumlu hatta hafif minnoş bi çocuk fit dedi. Hala da hafif zayıf çıkıyo. Kilolu çıkmasından iyidir bu arada. Kendimi o kdr kötü hissettirmilti ki türkiyedeki doktor. Sonra farkettim herkese olandan daha büyük veya küçük söylüyolar kiloları

Bide benimkide şu an olması gerekenden 2.5 hafta geride ama hiç takmıyorum çünkü doğunca beslenecek hemen büyüyecek biliyorum önemli olan iç organların gelişmiş olması benim gözümde

400gr fazla dogdu kucuk bebek olacak gbi düşünüyorduk ona göre minik hastane çıkışı almıştım ki kucuk gelmiş kiyafetler:)

Bide benimkide şu an olması gerekenden 2.5 hafta geride ama hiç takmıyorum çünkü doğunca beslenecek hemen büyüyecek biliyorum önemli olan iç organların gelişmiş olması benim gözümde

Bende artık çok takılmıyorum canım. Yinede her hafta bir umutla gidip çok az kilo aldığını görünce persentil git gide düşünce insan bir üzülüyor. Zaten tansiyondan dolayı erken alacak doktor bebişi. Bu cuma tekrar gideceğim. Haftaya doğum olacak. Birde yetmezmiş gibi kordon 2 turdu 1 kez daha dolanmış. 🥹 sürekli hareket takibi yapmam gerekiyor.

Bende artık çok takılmıyorum canım. Yinede her hafta bir umutla gidip çok az kilo aldığını görünce persentil git gide düşünce insan bir üzülüyor. Zaten tansiyondan dolayı erken alacak doktor bebişi. Bu cuma tekrar gideceğim. Haftaya doğum olacak. Birde yetmezmiş gibi kordon 2 turdu 1 kez daha dolanmış. 🥹 sürekli hareket takibi yapmam gerekiyor.
Oy kıyamam ben onaaaa 🥹 zayıf belki ama hareketli baksana dolamış kendine kordonu çılgın 🤪 hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli doğacak inşallah canım hiç merak etme

Herkese merhaba. Gönderileri takip etmeye imkanım olmadı. Kim hala hamile kim bebeğine kavuştu hiçbir fikrim yok. Ama eğer doğum yapan varsa tebrik ediyorum 🤗
Size bebişimle hastahaneden yazıyorum. Mekandayız yani. Erken doğuma ve sezaryene rağmen sütüm direkt geldi ve kızım da emmeye başladı. Ama meğer sütün tamamını çekemiyormuş. Benim göğüsler sertleşmeye başlayınca biraz şüphelendik ki zaten meme reddi olduğundan şüphelendiğim davranışlar vardı. Ama sanırım nedeni memenin sertleşmesi sebebiyle kızımın sütü çekememesi ve aç kalmasıymış. Ben zayıfladığını gözlemledim ama zaten ilk kontrole gideceğiz orda sorarım diye düşündüm.
Bugünkü kontrolde doğuna göre yüzde 20 ye yakın bir kilo kaybı ve artan sarılık gözlemlenince yatışımız yapıldı. İki göğüsümden oldukça bol miktarda ilk koyu sütten sağıldı. Beni bağırta bağırta aktı o sütler. Sonra kızıma enjektörle verildi ve tekrar meme ile buluşturdular. Sonunda mutlu bir emme deneyimi yaşadık hastahaneden çıktığımızdan beri. Şimdi de mavi ışık altında uyuyor mışıl mışıl.
Benim deneyimimden kim ne çıkartır bilmiyorum ama paylaşayım dedim. Herkesin aklında kalan ve birgün yararlanacağı bir kısım olabilir. Dularınızı eksik etmeyin lütfen 🙏🏻

Benzer bir durum yaşadım daha erken haftalarda. Hemen antibiyotik tedavisi yapıyorlar merak etmeyin içiniz rahat olsun sadece şu an doktorunuzla iletişime geçin. Hızlı bir antibiyotik tedavisiyle hemen düşer crp🙏🏻
38/2 deyim . Şimdi yatışım verildi. Umarım hızla düşer , sizde kaç günde düşmüştü değer neydi acaba

yani dr yatış verdi alelacele Allah bilir tabi ki herşeyi yine de son hafta olması beni üzdü biraz 🥹
2 haftadır zaten kilo almamış bebek 100 gr fazla çıktı sadece . Kilo değil önemli olan sağlıklı doğsun tek dileğim 🙏🏼 teşekkürler açıklamanız için 🥹👼🏻

38/2 deyim . Şimdi yatışım verildi. Umarım hızla düşer , sizde kaç günde düşmüştü değer neydi acaba

yani dr yatış verdi alelacele Allah bilir tabi ki herşeyi yine de son hafta olması beni üzdü biraz 🥹
2 haftadır zaten kilo almamış bebek 100 gr fazla çıktı sadece . Kilo değil önemli olan sağlıklı doğsun tek dileğim 🙏🏼 teşekkürler açıklamanız için 🥹👼🏻
Kaç günde düşeceği verilen antibiyotiğin dozuna ve enfeksiyonun miktarına göre değişir. Benimki 1 hafta sürmüştü. Ama size belki hastanede damardan verirler çok daha hızlı etki eder. Size crp kaynaklı mı yatış verildi, damardan mı veriyorlar nasıl geçiyor süreç? İnşallah en kısa zamanda geçer dualarım sizinle🙏🏻

Ben kendimi lohusa depresyonunda hissediyorum ya😂 Düştüm biraz nedense. Yatıştan önce böyle hisseden oldu mu

Bunu ben de merak ediyorum. Benim gittiğim gebe okulunda çantanıza 1 tane çay kaşığı ya da insülin şırıngası koyun dediler. Diğer şırıngaların lastiği biraz sert oluyormuş o yüzden bastırırken yanlışlıkla tazyikli gidebiliyormuş. En iyisi insülin şırıngası demişti. Gerek görülürse mama da dediler ama detayları soramadım🤷‍♀️
Insülin şırıngasını hiç duymamıştım canım ona da bakacağım ben,mama bana getirmeyin dendi.Eğer ihtiyaç olursa alırsınız dendi,o yüzden o süreçte artık alınırsa alınır

Back
X