@gzeem1Nurse9535 C claret07 @Eleven
Kızlar şimdii fırsat buluyorum yazmayasüreci size şöyle özetleyeyim benim oğlum bir türlü gelesi olmayanlardandı hiç bir ibare yoktu su sancı nişan baya belliydi uzun bir süreç olacağı doktorum 38 de çatı muayenesi yapıp normal doğum yapabilecğimi ama zorlanacağımı ve epizyo durumu olabileceğini söyledi. Sezaryen günü vermeyi önerdi bende normal doğum bekleyeceğimi belirttim. 40+6 da yatışımın olduğu gün 1cm açıklığım olduğunu öğrendim. Saat 10 da suni sancı verildi. Hafif hafif başladı sancılar. Pilates topu hareketleri yaptım esneme germe hareketleri yaptım 12 ye doğru doğumhaneye geçtim ebe suyumu patlattı işte o zamandan sonra sancılar aşırı fazla vurmaya başladı. Açıklığım hızlı ilerliyordu saat 13.00 da artık kendi sancılarım yeterli geldi suni sancıyı kestiler. Epidural yapılması için bir kaç cm açılmaya daha ihtiyacım varmış. Daha doğrusu her saatte 1-2 cm açılmam oluştu. Doktorum sancılarımın çok kuvvetli olduğunu gerek olmadığını söyledi hızlı bir doğum olması için ama ben o gücü bulamadım kendimde ve 14.00 da epidural oldum ve ondan sonra herşey günlük gülistsnlık oldu
ebelerle hemşirelerle konuşup şakalaşmaya başladım. Ikınma ihtiyacı gelince hissediyorsunuz zaten 14.35 te de oğlumu kucağıma aldım. Dikiş de mevcut kontrollü bir doğum olması için gerekliydi. Ama o dikiş kesi hiç birşey hatırlamıyorum. Benim için pozitif bir doğumdu. İnşallah sizler de en kısa zamanda bu güzel duyguları tadarsınız
![]()
Maşallahh canım sağlıklı uzun ömrü olsun ne güzell bir doğum hikayen olmuş darısı bizlere
Kanala girmiş miydi canm o yüzden mi sancı verdiler yani kanala girmeyen bebek içinde suni sancı veriliyormu bilginiz barmı