• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Valla geceleri benim de sinirlerim bozulmaya başladı,emziriyorum kusuyor hala aranıyor.Kusması neden var çözemiyorum.Bazen çok kusuyor bazen az kestirmiş çıkarıyor.Gazını da çıkarak yatırıyorum uyumuyor.Meme istiyor.Sürekli mücadele halindeyiz .

Açılın tecrübeli ana geldi dermişim ahaha
Hepiniz dökülüyosunuz kızlar ya kıyamam size 🫶🏻

Kızlar bebeğimin burnu tıkalı ve hapşırıyor. Bu hasta olduğu için mi napacam ben
Burnunu açman lazım eğer düzenli açmazsan ciğerine iner ve hasta olur hergün mutlaka açmaya özen göster canım

Valla geceleri benim de sinirlerim bozulmaya başladı,emziriyorum kusuyor hala aranıyor.Kusması neden var çözemiyorum.Bazen çok kusuyor bazen az kestirmiş çıkarıyor.Gazını da çıkarak yatırıyorum uyumuyor.Meme istiyor.Sürekli mücadele halindeyiz .
Emzik kullan bence her aradığında meme verme doyduğundan eminsen özellikle
Aç olduğu için ağlamıyor senin kokunu istiyor emme refleksi de o yüzden kaç günlük oldu bilmiyorum ama bu durumlarda emzik kurtarıcı oluyor en azından ben rahat ettim. Emziğe karşı değilsen verebilirsin

Kızlar ben de bitmiş durumdayım. İlk başlarda bana yardım etmiyor diye şikayet ettiğim kocam büyük bir özenle, aşkla bakıyor bebeğimize. Ve benden daha iyi bakıyor. Oğlum onda sakinleşiyor. Bana gelince çıldırmış gibi bağırıyor. Eşimin evde olduğu süre zarfında bebek hep onda. Ben sanki yabancı biriymişim gibi hemen kaçıyorum, uykuya sığınıyorum. Lohusa depresyonunu dibine kadar yaşıyorum. Hâlâ geçmedi. Bebeğim hâlâ göğsümü tutmuyor. Her şey beni çok yoruyor..

Emzik kullan bence her aradığında meme verme doyduğundan eminsen özellikle
Aç olduğu için ağlamıyor senin kokunu istiyor emme refleksi de o yüzden kaç günlük oldu bilmiyorum ama bu durumlarda emzik kurtarıcı oluyor en azından ben rahat ettim. Emziğe karşı değilsen verebilirsin
Emzik tabi veriyorum canım bazen alıyor bazen de inatla almıyor .Reflü filan oldu diye korkmaya başladım artık,geceleri ayağa dikiyor bizi

Nazal burun aspiratörü ile mi yapacağım nasıl yapacağım
Serum fizyolojik al ben otribebe kullanıyorum önce Serum fizyolojik sık bir burun deliğine sonra yüzüstü çevir sırtına hafif vur aspiratörle çek daha sonra diğer deliğine aynı işlemi yap günde 2 3 kez yapabilirsin ben artık 1 kez yapıyorum çünkü eskisi kadar tıkanmıyor. Serumun hepsini kullanma zaten 5 ml ikiye bölerek kullan az bişey sıksan yeterli oluyor

Emzik tabi veriyorum canım bazen alıyor bazen de inatla almıyor .Reflü filan oldu diye korkmaya başladım artık,geceleri ayağa dikiyor bizi
Reflü de olabilir ama bence sık emzirmeden dolayı oluyor kusması da. Midesi zaten dolu üzerine ağlayınca tekrar meme veriyoruz ki bende yaptım onu bu kez dolu mide daha da doluyor kusuyor şimdi doyduğundan emin olunca emzik veriyorum benimki de bazen iştahla alıyor emziği almayınca çenesinden hafif bastırıyorum alıyor sürekli emzirmemem valla bende insanım yani ajajs

Serum fizyolojik al ben otribebe kullanıyorum önce Serum fizyolojik sık bir burun deliğine sonra yüzüstü çevir sırtına hafif vur aspiratörle çek daha sonra diğer deliğine aynı işlemi yap günde 2 3 kez yapabilirsin ben artık 1 kez yapıyorum çünkü eskisi kadar tıkanmıyor. Serumun hepsini kullanma zaten 5 ml ikiye bölerek kullan az bişey sıksan yeterli oluyor
Bunu sağlık ocağı yapmayın uenidoğana dedi biz de wee marka elinle sıkmalı pompamsı bir şey var ondan aldık çocuk doktoru ona da burun mukozasına zarar verir dedi peçeteyi ıslatıp büküp almaya çalışıyoruz ilkel ilkel 😂😂

Bunu sağlık ocağı yapmayın uenidoğana dedi biz de wee marka elinle sıkmalı pompamsı bir şey var ondan aldık çocuk doktoru ona da burun mukozasına zarar verir dedi peçeteyi ıslatıp büküp almaya çalışıyoruz ilkel ilkel 😂😂
Aman sağlık ocağı çok biliyor ajsjs doktorum yapabilirsin dedi

Kaçıncı haftanızdasınız? Doktorunuz daha iyi bilir rahim ağzını kapatmıyorsa ve haftanız daha küçükse yukarı ihtimali yüksek ve o zaman normal doğum yapabilirsiniz
Ben suan 20. Haftadayim, yukari cikmasi bekleniyodu bu haftalarda evet, henuz doktora gitmedm tekrar, bu hafta kobtroke gidip bi sorucam
Benim de plasenta öndeydi ama aşağıda değildi normal doğum yaptım
Evet bu durum engel degil o zmn, peki bebegin gelis pozisyonunu etkiledimi, oksiput posterior (bebeğin başının aşağıda olduğu ancak yüzünün sırtına değil önüne baktığı pozisyonda olmasıdır) sekilde gelis ihtimalinin arttigi soyleniyoda
Teşekkür ederim🌸inşallah küçülür ve tamamen yok olup gider mahvetti beni yıkılası mastit
Gecmisolsun, mastit olan gogus yukarida kalacak sekilde yan yatip bebegi de yanina yatirip oyle emzirme ise yaramisti bende, anlatabildimmi bilmiyorum, mesaji gorunce belki faydasi olur diye yazmak istedim

Kızlar bende şuan emzirirken yazıyorum. O kadar memeye bağlı yaşıyor ki sürekli memede yerine koyuyorum uyanıyor akşam 2 saat uyudu onun dışında tüm gün emzir kucakta uyut uyan emzir ne yemek yiyebiliyorum ne de başka bişey. Tuvalete bile zor gidiyorum. Ne zaman geçecek bu durum ya. Çok üzülüyorum bu kadar minik halini özlücem diye bi yandan zamanda geçsin istiyorum 😔 sizler napıyosunuz . Tavsiyeler verin yalnız olmadığımızı bilmek iyi geliyor 🌸
Canım şu an ben emziriyorum tuvalete gitmem lazım annemden yeni devraldım o da şimdi uyuyor yazık. Bakalım nereye kadar emecek

Ay uyusana kız. Benim annem dün gitti zorlandım çok. Her fırsatı değerlendir. Bebek yanında olunca insan kesintisiz uyuyamıyor. En azından bir 3 saat ver ki sende dinlen. Bu bir gün değil 10 gün değil Vücudun dinlensin
Sonradan uyumuşum şimdi geri devraldım:))
Bu arada o kadar sık aniden acıkıyorum ki belki de şekerim düşüyor. Ama en azından artık iştahım bir nebze daha iyi

Burun tıkanıklığı normal yani dimi. Hasta olup olmadığını anlamadığım için çok korktum nasıl ayırt edeceğimi bilmiyorum. Şimdi eşim nöbetçi eczaneye gitti aspiratör almayı unutmuştum hemen yapacam dediğiniz gibi 😞🙏🏻

Hatirlar misiniz guzel anneler ben yaklasik 1 ay once uyuyun cok ihtiyaciniz olavak demistim 🫠 oglumdan biliyorum 1 dk durmazdi uyku nedir unutmustum
Bu yuzden bu hamileligimde habire buldugum her yerde uyudum, smdi kızımda oyle sagolsun zombiyebagladi yine beni ama labullendigim icin gececegini biliyorum arada gaz gibi birsey geliyor uykusunda coglik atiyor uyaniyor. Genelde ben yaninda yatmayinca hemen uyaniyor napayim oglusumlada ilgileniyorum, hayatim su an dopdolu ve uykusuzluk, yorgunluk xxxx hapacak birsey yok canlari saholsun evet zor ama geciyor bu gunler güzel annneler, benim iki lohusalogimdada destekcim yok annem zaten rahmetli, kayinvalidem kendileri rahatsiz, ablam babamla mesgul
Dayanacagiz Rabbimiz kaldiramayacagi yuk vermezmis kullarina, kolayliklar sagliklar nasip etsin, hayirli olani versin

Bu arada emmek istemeleri aclik degil sizin kokunuz ve sutunuzu buyudugu icin dogal arttirma yontemiymis, buyumeye calisiyorlar yani kendi fındık midelerince emikliyorlar

Kusma bizdede oldu cok midesi dolu olunca oluyor

Bir de sutunuz coksa bebis uzun sure emmediyse bir anda gelen tazikli süt genzine kaciyor aman dikkat edin
Ben sagim yapmiyorum acikcasi hic firsatim ok siz nasil firsat buluyorsunuz 😄 benimkide kucak disinda hemen uyaniyor yaka ignesi gibi zaten ilk 3 ay genelde boyle gecer bizi tanimaya alismaya calisiyor, tum sesler yabanci onlara kiyamam bilmiyorlar ki birsey

Bir de bebisleri surekli uyuyanlar uyandirmada zorluk cekenler benim bebis hic oyle degil hemen uyaniyor sagolaun ne yiyorsunuz sutunuzden mi uyuyor acaba 😃

Benimki 3 kere degisik emzik denedim yok yok tutmadi emzik
Oglumda tutmamisti surekli beni emcikledi 2.5 sene tam 30 ay😄😄😄tabi ilk 3 ay sonrasi zor olmuyor ek gida falan baslaiyor 6 ay sonrasi emmesi uykuya gecmek icin falan oluyordu, kardeside onun yolunda sanirim oyyyy🥰
Esimde emzik verme bosver damak yapisi bozulursa, sutunu emmezse azalirsa mamayla ugrasmaylim diyor malum mama fiyatları 😄 o da kendi butcesini dusunuyor🤣 tabisi haklisin bende sonra meme estetigi odersin 1 kerecik olur biter dedim 😄😄😄😄😄🤣🤣🤣

Kızlar doğuranların neden gruba daha az girdiklerini doğurunca çok çok iyi anlamaya başladım 🤣 🤣
cilekcanavari canım sen bir ara mastit olmuştun diye hatırlıyorum. P pamukusu sende olmuşsun kıyamam geçmiş olsun. Öncesinde bir belirti oluyormu bizde tedbir alsak. Benim göğüslerde sızlamam oluyor ama kızım güzel emiyor o yüzden hiç sağım yapmadım ama mastitten de korkuyorum 🫣

Kızlar doğuranların neden gruba daha az girdiklerini doğurunca çok çok iyi anlamaya başladım 🤣 🤣
cilekcanavari canım sen bir ara mastit olmuştun diye hatırlıyorum. P pamukusu sende olmuşsun kıyamam geçmiş olsun. Öncesinde bir belirti oluyormu bizde tedbir alsak. Benim göğüslerde sızlamam oluyor ama kızım güzel emiyor o yüzden hiç sağım yapmadım ama mastitten de korkuyorum 🫣
Canım bence mutlaka yap herkes çok öneriyor kalan sütü sağmak süt artırıyormuş. Bir de gece eşimin mesaisindeylen beni uyandırmadan idare edebiliyor böylece. Sende de eller serbest vardı sanırım. Birini emzirdikten sonra diğerini emziriyoruz ya emdiğinden kalanı aynı anda sağıyorum. Vakit de almıyor. Bir de ilerleyen süreçte süt azalabiliyormuş ben dondurucuya koymaya da başladım.

Hatirlar misiniz guzel anneler ben yaklasik 1 ay once uyuyun cok ihtiyaciniz olavak demistim 🫠 oglumdan biliyorum 1 dk durmazdi uyku nedir unutmustum
Bu yuzden bu hamileligimde habire buldugum her yerde uyudum, smdi kızımda oyle sagolsun zombiyebagladi yine beni ama labullendigim icin gececegini biliyorum arada gaz gibi birsey geliyor uykusunda coglik atiyor uyaniyor. Genelde ben yaninda yatmayinca hemen uyaniyor napayim oglusumlada ilgileniyorum, hayatim su an dopdolu ve uykusuzluk, yorgunluk xxxx hapacak birsey yok canlari saholsun evet zor ama geciyor bu gunler güzel annneler, benim iki lohusalogimdada destekcim yok annem zaten rahmetli, kayinvalidem kendileri rahatsiz, ablam babamla mesgul
Dayanacagiz Rabbimiz kaldiramayacagi yuk vermezmis kullarina, kolayliklar sagliklar nasip etsin, hayirli olani versin

Bu arada emmek istemeleri aclik degil sizin kokunuz ve sutunuzu buyudugu icin dogal arttirma yontemiymis, buyumeye calisiyorlar yani kendi fındık midelerince emikliyorlar

Kusma bizdede oldu cok midesi dolu olunca oluyor

Bir de sutunuz coksa bebis uzun sure emmediyse bir anda gelen tazikli süt genzine kaciyor aman dikkat edin
Ben sagim yapmiyorum acikcasi hic firsatim ok siz nasil firsat buluyorsunuz 😄 benimkide kucak disinda hemen uyaniyor yaka ignesi gibi zaten ilk 3 ay genelde boyle gecer bizi tanimaya alismaya calisiyor, tum sesler yabanci onlara kiyamam bilmiyorlar ki birsey

Bir de bebisleri surekli uyuyanlar uyandirmada zorluk cekenler benim bebis hic oyle degil hemen uyaniyor sagolaun ne yiyorsunuz sutunuzden mi uyuyor acaba 😃

Benimki 3 kere degisik emzik denedim yok yok tutmadi emzik
Oglumda tutmamisti surekli beni emcikledi 2.5 sene tam 30 ay😄😄😄tabi ilk 3 ay sonrasi zor olmuyor ek gida falan baslaiyor 6 ay sonrasi emmesi uykuya gecmek icin falan oluyordu, kardeside onun yolunda sanirim oyyyy🥰
Esimde emzik verme bosver damak yapisi bozulursa, sutunu emmezse azalirsa mamayla ugrasmaylim diyor malum mama fiyatları 😄 o da kendi butcesini dusunuyor🤣 tabisi haklisin bende sonra meme estetigi odersin 1 kerecik olur biter dedim 😄😄😄😄😄🤣🤣🤣
Canım hamilelikteki uykular depolansa keşke bir şeyler yapardık😂 ama bir şey diyeyim bana göre hamilelikteki uyku sorunları daha beterdi. Şimdi en azından her fırsatta uyuyorum tadıyla ama hamileyken engel yok ama gıcık bir uyuyamama vardı.
Ben gündüz uyandıramıyorum gece uyumuyor. Sende nasıl durumlar yani gündüz de mi uyumuyor?
Emzik yoğun bakımda istedikleri için götürdük başladı ama üç dk falan ancak oyalıyor. Evde de tuvalete vs gideceğim zaman başka kimsem yoksa emzik veriyorum ama garantisi yok her an atıp ağlayabilir.

Back
X