• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar aranızda mama verenler hangi marka mamayı kullanıyor? Biz hipp organic combiotic kullanıyoruz ama kakası baya katı onu da 2. günün sonunda yapabildi. Dündendir memeyi daha iyi emiyor biraz etki eder belki kakasına da

Kızlar aranızda mama verenler hangi marka mamayı kullanıyor? Biz hipp organic combiotic kullanıyoruz ama kakası baya katı onu da 2. günün sonunda yapabildi. Dündendir memeyi daha iyi emiyor biraz etki eder belki kakasına da
Benim de elimde şuanda Hipp var verirsem onu vereceğim
Siz emzirme + mama mı gidiyorsunuz ? Yoksa sadece mama mı ?

Biz şu an meme+mama şeklinde gidiyoruz. 6. gününde sarılıktan bir gün yattı bebeğim doktor da toparlayabilmesi için mama desteği ile gitmemizi istedi. Sütüm de fazla yok maalesef o yüzden mama vermek zorundayım. Eğer iyi emerse 30 cc veriyorum ama bazen meme emerken kavga ediyor huzursuzlanıyor o zaman 60 cc hazırlıyoruz 40-50 içiyor kendi kendine.

Biz şu an meme+mama şeklinde gidiyoruz. 6. gününde sarılıktan bir gün yattı bebeğim doktor da toparlayabilmesi için mama desteği ile gitmemizi istedi. Sütüm de fazla yok maalesef o yüzden mama vermek zorundayım. Eğer iyi emerse 30 cc veriyorum ama bazen meme emerken kavga ediyor huzursuzlanıyor o zaman 60 cc hazırlıyoruz 40-50 içiyor kendi kendine.
Sanırım bende o şekil yapacağım kilo alımı çok az
Şu hipp hazır mamasını mı yoksa toz olanı mı veriyorsun ?

Kızlar siz ev işlerine yetişebiliyor musunuz yoksa bir tek benim evim mi dağınık. Temizliğine yetişemiyorum. Bu instagramda yeni doğmuş bebeğiyle her işe yetişenler numara mı yapıyor ben mi tembelim
Suan annem yanimda, yemek temizlik falan her isime kosuyor sagolsun, gidince napicam bende onu dusunuyorum 🥺 bir de 3 yasinda kizim var 🥹 Allah yardimcimiz olsun yoksa sonum bakirköy 😅

Bence bu neyi önceliklendirdiğinle alakalı canım. Ben de senin gibi kendim dinleneyim diyorum fırsat bulursam, ama bazıları bebek uyuyunca ev işine girişiyor
Ya benim bebeğim uyumuyor sanırım . Sürekli memede bıraksam ağlıyor. Çok nadir 1.5-2 saat uyuyor. Ben yemek mi yesem duşa mı girsem uyusam mı o zaman bilemiyorum valla. Bu Arada annem yanımda yani o hallediyor yemeği işi vs.

Bebesi gündüz uyumayan var mı arkadaşlar bu normal mi ya sabahtan beri max 1 saat uyumuştur anakucağında sallıyorum dalıyor 1 dk sonra açıyor gözünü 😭 gecede öyle aman aman uyumuyor hala 2 saatte bir uyanıp emiyor akşamda geç uykuya geçiyor zaten emzikte veriyorum ay fenalardayım :uykucu:
Aynı durumdayız

Kızlar bugün saçımı boyatmaya çıktım tek başıma. Ay bir garip geldi. Çok özlüyorum oğlumu yaa. Sürekli fotoğrafına bakıyorum görüntülü arıyorum.

Biz Evolvia kullanıyoruz ilk haftadan beri. Öyle çok sıkıntı olmadı. Hatta sütüm daha çok gaz yapıyor sanırım. Gece mama yiyince kakasını falan daha güzel yapıyor.

Kızlar emzirme problemimiz çözdük şükür, günde sadece bir öğün mama veriyoruz, o da gece.

Ama 2. Haftaya girdiğimizde beri çok yoğun gaz problemi yaşamaya başladık.
Asla derin ve huzurlu uyuyamıyor, inliyor hep huzursuz.
Bazen daha emerken huzursuzlaniyor, bırakıyor memeyi.
Bir tek karnım üzerinde sakinleşince uyuyabiliyor.

Herseyi deniyoruz, masaj, sıcak kompres, müzik, emzik...

O kadar uykusuz ve yorgunum ki.
Eşimi artık salona gönderdim o bari uyusun da gün içinde ev işleri yemek yapabilsin diye.

40 i çıkanlar, nasil gaz problemi biraz düzeliyor mu?

Mahvolduk valla😔
Bnde aynı dırumdayımmmmm🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

Arkadaşlar düzeni oturan bebişinin beslenmesi uykusu düzenli olan var mı aramızda? Yani ne zaman düzeleceğiz tam olarak ya da ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum merak ediyorum çünkü.
Bizim bikaç gündür iyi gidiyor maşallah ama eşim de destek oluyor canım.Gece 12 gibi güzelce emziriyorum sonra göğsüme yatırıyorum o sırada kusması hıçkırığı falan atlatıyoruz uykuya dalıyoruz anne yanı beşiğine yatırıyorum. 3 gibi telefona alarm kuruyorum kendi uyanmazsa ben uyandırıp yine emzirme alt değişimi sonra göğsümde yatırıyorum yine uykuya dalınca beşiğine alıyorum sabah 6,7 gibi kendi uyanıyor. Alt değişimlerini genelde eşim yapıyor. Bizde ten tene temas çok işe yarıyor canım onu deneyin emzirdikten sonra göğsümde yatırıp bir süre iyice uykuya dalmasını bekliyorum ondan sonra yatırıyorum. Kendi kendine cenin pozisyonu alıyor göğsümde yatarken çok tatlı oluyor 🥰 Gündüzde istediği her an emziriyorum tam bir emme aşığı kızım. Gündüz hiç saat takip etmiyorum.

Benimki (bence yoğun bakım travmasından dolayı) devamlı memeye saldırıp manevi acılarını da emerek gidermeye çalışıyordu (tespite bak😂😂😂). Neyse bunu aslında bana doktor söyledi ne zaman isterse emzir aç olmasa bile. O şimdi yeniden güvende hissetmek için aç gibi davranıyor dedi. Ben bunu duyunca rahatladım ve bazen istemeden bile verdim gündüz. Sanırım aştık artık annesine güveniyor.
En büyük problemler bezinin bazen (bazen mi😂) sızdırması ve burnunu korkudan temizleyememem

Gece midemi üşütmüşüm. Sabah ölücem lohusalıkta diye düşünüyordum😂 Neyse halam aradı diyor ki inş çocuğa sütünden bulaşmaz hastalık. Delirtti kadın gene beni. MİDE ÜŞÜTMESİ sütten nasıl bulaşabilir ya. Neyse dedim ki süt hastalık bulaştırmaz emzirme sistemi o kadar dandik olamaz. Allah gelinine sabır versin manyak

Bebesi gündüz uyumayan var mı arkadaşlar bu normal mi ya sabahtan beri max 1 saat uyumuştur anakucağında sallıyorum dalıyor 1 dk sonra açıyor gözünü 😭 gecede öyle aman aman uyumuyor hala 2 saatte bir uyanıp emiyor akşamda geç uykuya geçiyor zaten emzikte veriyorum ay fenalardayım :uykucu:
Yalnız değilsin arkadaşım 😂 bütün gün emzir gaz çıkar dik tut altını değiştir uyut dalmasını bekle on dk sonra geri uyansın aynı sıra ile tekrarla şeklinde akşam oluyor. Gece de iki saat uyursam baya mutlu oluyorum.

Kızlar siz ev işlerine yetişebiliyor musunuz yoksa bir tek benim evim mi dağınık. Temizliğine yetişemiyorum. Bu instagramda yeni doğmuş bebeğiyle her işe yetişenler numara mı yapıyor ben mi tembelim
Arka planda eve gelen toplayıp giden oluyor bence 😂 yoksa biz tuvalete zor giderken yapmayı bırak bir de kameraya alıyorlar o işleri yok devenin nalı. Ay makyaj bile yapıyorlar hayretler içindeyim

Back
X