2025 LGS Anneleri

Maalesef dünden beri üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım. Kısmet dedik artık. Vardır bunda da bir hayır.Hayatimin en büyük pişmanlığı lgs ye hazırlanmak oldu. Çocuk çok mahfoldu. Bizde öyle. Koştur koştur .Dememeler yükseldi tam oh dedik . İşin üzücü tarafı biz denemelerde 480 lere çıkmıştık.Arkadasin kızı 430 u geçemedi ve sınavdan 440 gibi alıyor. Bu çocuk neden denemelere girdi o zaman.

Baktık kızlar hedefi oluyor çok şükür. 2 Türkçe görünüyor başka hatası yoksa .
Cok şükür
Canım müsait bir zamanda en çok hangi kaynaklara ağırlık verdi yazarsan bizlerde rehber olmuş olursun... belli sorular çok seçici ve yeni nesil tarzı uzun ..... hangi kaynaklar daha verimli oldu oğlunuzun da bir yorum sorarsanız bizlere de faydası dokunur..... 7. Sınıfta ona göre kaynak alışverişi yaparız

Maalesef dünden beri üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım. Kısmet dedik artık. Vardır bunda da bir hayır.Hayatimin en büyük pişmanlığı lgs ye hazırlanmak oldu. Çocuk çok mahfoldu. Bizde öyle. Koştur koştur .Dememeler yükseldi tam oh dedik . İşin üzücü tarafı biz denemelerde 480 lere çıkmıştık.Arkadasin kızı 430 u geçemedi ve sınavdan 440 gibi alıyor. Bu çocuk neden denemelere girdi o zaman.
Uzulme bunca emegin karsiligi var tabi ,liseye iyi bir temel ve tecrubeyle baslamis olacak. Olumlu taraflara bak.
Ben kabullendim. Net degil puani. Bakmak istemiyor. Baksa da bir sey degismeyecek, okul puanlari belli degil.
Denemelerde dusuk yapip sonra yuksek alanlar oluyor.stres seviyesi dusuktur.verimli calismistir.

Benim kizim sinava ,benden beklenti cok , ya yapamazsam diye girdi. Beklenti biz degil cevre. Yani not ve denemeleri iyiydi. Sinavda asiri stres olmus. Yani ben buna ragmen iyi yapmissin diyorum.
Cunku ben de stresliyken hicbir sey anlamam.

Full beklemiyordum ama ortalamanin ustu olurdu.

Hangi sehirdesiniz,unuttum🙈istanbulda cok alternatif var hala

Üzülmeyin anneler ,bu sene farklı olacak bildiğiniz taban puanlara aldanmayın diyorlar .
Emekler boşa gitmez ,mutlaka hayatının bir alanında yardımı olacak ,cocuklar ellerinden geleni yaptılar. Allah hep güzel yerler nasip etsin hepsine de
İnşallah düşer. Gerçekten zormuydu bilmiyorum okuldan bi kaç kişi görmüş oğlum çok iyi geçti denilmiş 1 tane 1. Varmış sosyal medya algısımı zor denilmesi😔

İnşallah düşer. Gerçekten zormuydu bilmiyorum okuldan bi kaç kişi görmüş oğlum çok iyi geçti denilmiş 1 tane 1. Varmış sosyal medya algısımı zor denilmesi😔
Yapan yapıyor. Full yapanlar yine olacak tabi.Bizim hem okul hem kursta var birinci. Hem de bir tanesi şaşırttı diyelim.

Oğlumun eski okulunda da haberler geliyor
Hiç iyi yapamayan kız bir yanlış yapmış

Derece beklenen çocuk 7 yanlış yapmış
maalesef bu sınavda kimin ne yapacağı belli olmuyor. Umarım tyt,ayt böyle olmaz. Birde şu zamana kadar 2024 yılında olduğu gibi matematik kolay gelecek diye Türkiye geneli sınavlarda genelde kolay çıkıyordu. Şimdi matematik zorlayınca o Türkiye geneli sınavlarda iyi yapanlar da döküldü

Ogretmenlerde zor diye paylasiyor. Ekstra zor ve uzun sorular. Okumasi bile zaman alir,cozmeyi gectim.
Kizimi hizli okuma kursuna yazidracaktim. Gitmedi. Faydasi olurdu elbet
Bizim dersanede de 1. Var. Kiz hep 1. Oluyordu😊🧿

Heyecan ,panik ,nasip ,sinav süre yönetimi hepsini birden denk getirmek gerekiyor .
Iste hep diyorduk ya hangi denemeye benzeyecek diye .Bizimki kiminden yüksek, kiminden düşük net şuna benzedi denilecek bir deneme yok .
Çünkü her denemede matematik kolay olsa Türkçe zorluyordu ,bazen fen çok zor oluyordu .
Bu sınavda yorumlara göre herkes hepsinde zor vardi diyor .
Arada sözel zormuş diye duyunca ha o zaman sayısal zorlamazlar diye düşündüm.
Simdi sayısal da fenaydı diyorlar.
Herhalde ters köşe bundan oldu .Birinden biri kolay olmalıydı alıştığımıza göre .

Bu deneme çok zor lgs böyle olmaz ,bu kaynak abartmış, zaten ara dersler halledilir görüşlerinin hepsi boşa çıkmış oldu .
Lgs çok daha kolay falan hikayeymis yani .
Her duruma her zorluğa alisilmaliymis .

Soru tutturan falan da denk gelmedim ben var mı ki ?
Oğluma hangi yayına benziyordu dedim ,ne bileyim hepsine de benziyordu ,hiçbirine de bire bir benzemiyodu diyor .

Heyecan ,panik ,nasip ,sinav süre yönetimi hepsini birden denk getirmek gerekiyor .
Iste hep diyorduk ya hangi denemeye benzeyecek diye .Bizimki kiminden yüksek, kiminden düşük net şuna benzedi denilecek bir deneme yok .
Çünkü her denemede matematik kolay olsa Türkçe zorluyordu ,bazen fen çok zor oluyordu .
Bu sınavda yorumlara göre herkes hepsinde zor vardi diyor .
Arada sözel zormuş diye duyunca ha o zaman sayısal zorlamazlar diye düşündüm.
Simdi sayısal da fenaydı diyorlar.
Herhalde ters köşe bundan oldu .Birinden biri kolay olmalıydı alıştığımıza göre .

Bu deneme çok zor lgs böyle olmaz ,bu kaynak abartmış, zaten ara dersler halledilir görüşlerinin hepsi boşa çıkmış oldu .
Lgs çok daha kolay falan hikayeymis yani .
Her duruma her zorluğa alisilmaliymis .

Soru tutturan falan da denk gelmedim ben var mı ki ?
Oğluma hangi yayına benziyordu dedim ,ne bileyim hepsine de benziyordu ,hiçbirine de bire bir benzemiyodu diyor .
Oğlumda diyor hani denemeler daha zordu 😔

Sorularda konu dagilimi da eskisi gibi değilmiş galiba .Matematikte denklem cokmus ,Fenden elektrik diye duydum ,mevsim azmış.
Kesin şu dememek lazimmis .
Bir de zor denemeye girmesin moral bozulmasın dememek lazım seneye girecekler dikkat .
Kolay zor herseye hazır olmak lazımmış.
İkiz soru falan da hep boşa çıktı, hic benzemedi ki diğerlerine.
Ben çok full haberi duydum ilçemizdeki başka kurumlardan .Bizim dershanede de okulda da yok .
Puan çok değişken olsa da oğlum da hemen hemen okuldaki sıralaması gibi okulda .Dershanede de .
Ama elbet şaşırtan vardır olmaması mümkün değil.

Olduğum şehirde çok 1. Varmış yani uydurmamı bilemedim.
Ya kızlar kafam durdu yüzdelikler olduğum şehirde de değişir değilmi 😢 az önce patavatsızın biri ay burda hiç bekleme değişmez yüzdelikler falan dedi canım sıkıldı

Ya kızlar kafam durdu yüzdelikler olduğum şehirde de değişir değilmi 😢 az önce patavatsızın biri ay burda hiç bekleme değişmez yüzdelikler falan dedi canım sıkıldı
Siktirsin yazacağım izninizle. Valla bugün yorumlardan gına geldi. Övünmeler, 2 puanın hesabını yapanlar,düşük alana sevinenler vs. Kötü insanlar burada da aynı rollerdeler lgs için. Yüzdelikler değişecek ama sosyal medyada yazdıkları kadar değil tabi ki. Her söylenene inanmayın. Yıllardır lgs puanlarını yalan söyleyenler var dedi öğretmenlerimiz. Nasılsa gerçeği öğrenemezler diye.

Yok değişir uzmanlar kesin konuşuyor evet illaki iyi yapan vardır ama bu sınav Türkiye geneli olduğu için genel zorlamış

Bunları çok duyacaksınız üzülmeyin lütfen

Bunları çok duyacaksınız üzülmeyin lütfen
Kişilik , insanlık , kader, şans vs de devreye girecek bu çocukların hayatın da. Yav ben ODTÜ mezunu ıssız adam gibi yapayalnız sorunlu psikolojili yaşayanlar da gördüm, Samsun da üniversite okuyup ceo olan da. Bu lgs Herşey demek değil.

Back
X