- 29 Mayıs 2010
- 31.315
- 84.695
- 1.123
- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #2.341
Mozaik, Ankara güçlendiren , nartest , Prova, ulti, okyonus master , hız ve fenomen kullandık ama okul hocalarımız hız ve fenomen için basit yayın bunlara gerek yok dediler ben almış oldum kullandık.... sosyal medya kullanmıyoruz o yüzden buradan anneleri takip ediyorum....Ben de bugün itibarıyla en azından yarım saat okuma hedefi verdim, sizin gibi başına oturdum birlikte okuyalım diye. Yeter ki okusun ama yine de çok içsel bir alışkanlık, zorla bir yere kadar. Günde 5 adet paragraf sorusu çözdürmeye başlayacağım yarın, yavaş yavaş arttırız soru adedini de. Ferhan Eşdogan diye bir hoca var Instagram'da. Her sınıf düzeyinde whatsap gruplari var. Instagram'dan takip edip kendinizi whatsap 7.sinif grubuna ekletebilirsiniz. Ayrıca LGS ve YKS grupları da var whatsapta.. Kaynak paylaşımı ve fikir paylaşımı vb. yapılıyor. Siz hangi kaynaklardan yararlaniyorsunuz, mümkünse öğrenmek isterimDoğru kaynaklara ulaşmaya çalışıyorum
Aslinda araştırıyorum, çocuğa zarar verecek bir adım atmak istemiyorum, herkes farklı birşey söylüyor..Son denemesi oldukça iyiydi, oncekilerde ortaAh tam size hizli okuma kursuna gonderin diyecektim. Ben gondermek istedim kizim gitmedi.
Gonderen bir arkadasim var, cok memnun kalmamis ama cok ders calisan bir cocuk degil o yuzden ,anne farkli anlamamista olabilir.
Yegenim gitti o da memnun kalmadi ama yasi kucuk bilemiyorum
Yani cok kitap okuyorsa,kursa gerek yok ama okumuyorsa bence gonderin. Ozellikle denemelirini az cok biliydorsunuzdur. Basarili bir cocuksa ihmal etmeyin derim
Kizim biraz beni dinleseydi, suan sartarimiz cok farkli olurdu. Israrla ben biliyorm ben biliyorum.
Cok fazla catismaya giremedim.
Evet öyle bir grup süper olur, 7.sınifla birlikte LGS yolculuğu da ufaktan başlar, birbirimize destek sağlar, akıl danışır, yol arkadaşlığı yapmış oluruzMozaik, Ankara güçlendiren , nartest , Prova, ulti, okyonus master , hız ve fenomen kullandık ama okul hocalarımız hız ve fenomen için basit yayın bunlara gerek yok dediler ben almış oldum kullandık.... sosyal medya kullanmıyoruz o yüzden buradan anneleri takip ediyorum....
Aslında bizlerde 7 sınıf anneleri diye bir konu başlığı açabiliriz...
Bende hızlı okuma kursuna gönderdim 2,5 ay hiç faydasını görmedim para tuzağı resmen ... bizim sorunumuz hızlı okuyor okuduğunu anlamamaydı bu şekilde söylemiştim hocaya ... deneme sınavında sınıfta ilk bitiren benim kızımdı ama hızlı okuyup yanlış anladığı için yanlışları hep bu yüzdendi....
Özel kurs aldırdım hoca daha hızlandırdı içine etti2.5 ay sonra hocam sağolun daha gelmeyin dedim.... amaç hızlı ve doğru okumayı öğretmekti olmadı...
Kızımı elime aldım yavaş yavaş sakin sakin diye diye doğru okumasını ve anlamasını sağlattım.... sesli kitap okuttum hep yavaş yavaş diye diye aştık bu durumu...
O yüzden hızlı okuma kursundan emin olamadım. Kimi çok fayda gördük diyor kimi sizin gibi fayda göremediğini belirtiyor. O yüzden yanlış bir adım atmak istemiyorum çünkü oğlum zaten bir de hızlı konuşan bir çocuk aslında kitabı da hızlı okuyor sürekli yavaş diyorum, konuşurken de okurken de ..Ama işte hızlı okumak değil okuduğunu anlamak mühim..Bu arada ben de hızlı konuşan biriyim sesli kitapla eş zamanlı aynı kitabı mi okuttunuz, nasıl ilerlediniz, tam
Okuyacağı kitabın 10 sayfasını telde foto çektim o okuduğunu ben takip ettim yanlışlarını düzelttim ve orada geçen deyim ve atasözleri de durdurdum ne demek istiyor burada diye sordum örnekleri artırdım....anlayamadım o kısmı
Biz türkçe ve matematik aldırdık 6. Sınıf türkçe 750 tl matematik 850 tl idi... şuan artar bakalım kaç olacakArkadaşlar bu arada özel dersle ilerlemek istiyorum 1-2 derste ama iyi hocaya nasıl ulaşılır bir fikriniz var mı? Bir de makul ders ücretleri ne alemde (1 saat 1 ders olarak düşünün) fikri, deneyimi olan paylaşırsa çok sevinirim. Bazı öğretmenler faiş fiyat söylüyor sanki, bu işin piyasası nedir, iyi bir öğretmen ortalama kaç TL den ders verir?
Benim kizim istemedi ve zorlamadim. Ama cok istiyordum gitmesini. Siz takip edin dedigim yeri. Yorumlara bakin. Herkes bir olmadigi icin, sonuclari da ayni olmayabilir.Aslinda araştırıyorum, çocuğa zarar verecek bir adım atmak istemiyorum, herkes farklı birşey söylüyor..Son denemesi oldukça iyiydi, oncekilerde orta
Evet öyle bir grup süper olur, 7.sınifla birlikte LGS yolculuğu da ufaktan başlar, birbirimize destek sağlar, akıl danışır, yol arkadaşlığı yapmış oluruzyayın önerileri için de ayrıca teşekkürler
Lgs yılındaki hocalar pahalıdır. 1.5 saatine 2000 veriyordum ben. Ama 6. Sınıf 7. Sınıfta öğrenci ya da yeni mezundan ders aldırmıştım. O uygundu fiyat olarak faydasını da gördük.lgs yıkında profesyonel e geçin. O zamana kadar daha uygun fiyatlıları tercih edin. Çocukla uyumu çok önemli ders verenin. Ona çok dikkat edin.Arkadaşlar bu arada özel dersle ilerlemek istiyorum 1-2 derste ama iyi hocaya nasıl ulaşılır bir fikriniz var mı? Bir de makul ders ücretleri ne alemde (1 saat 1 ders olarak düşünün) fikri, deneyimi olan paylaşırsa çok sevinirim. Bazı öğretmenler faiş fiyat söylüyor sanki, bu işin piyasası nedir, iyi bir öğretmen ortalama kaç TL den ders verir?
Şu kitap okuma ve paragraf çözme durumuna göre bakacağım, dediğiniz yer neresi acaba, atladım mıBenim kizim istemedi ve zorlamadim. Ama cok istiyordum gitmesini. Siz takip edin dedigim yeri. Yorumlara bakin. Herkes bir olmadigi icin, sonuclari da ayni olmayabilir.
Duzenli kitap okuma ve paragraf sorusu cozenlerde ,cok ihtiyac olmayabilir.
Süper olmuş, benzerini bir ara denemiştim sürdürülebilir olmadı bizim için ama yaz tatilinde daha rahat yaparız diye düşünüyorum, deneyeceğimOkuyacağı kitabın 10 sayfasını telde foto çektim o okuduğunu ben takip ettim yanlışlarını düzelttim ve orada geçen deyim ve atasözleri de durdurdum ne demek istiyor burada diye sordum örnekleri artırdım....
10 sayfadan sonra biraz da kendi okudu hergün yaptık bunu . İşi gücü bıraktım ihmal etmeden devam ettik... verim aldığımızı düşünüyorum...
1 saatine 3.000 -4.000 gibi rakamlar zikrediliyor ve bahsi geçen hocalar da ne kadar iyi anlamak lazım o yüzden güvenilir kaynaklardan öneri alabilmek istiyorumLgs yılındaki hocalar pahalıdır. 1.5 saatine 2000 veriyordum ben. Ama 6. Sınıf 7. Sınıfta öğrenci ya da yeni mezundan ders aldırmıştım. O uygundu fiyat olarak faydasını da gördük.lgs yıkında profesyonel e geçin. O zamana kadar daha uygun fiyatlıları tercih edin. Çocukla uyumu çok önemli ders verenin. Ona çok dikkat edin.
Hızlı okuma kursları dedi sanırım. Gereksiz bence de.okuduğunu anlamıyorsa hızlı okusa nolacak ki? Bol bol roman okumalı ayrıca çok sıkmadan paragraf soruları çözmeli. Sözcükte anlam cümlede anlam soruları da çözmeli. Benim kız 19 doğru 1 yanlış yaptı Türkçede. Tek sebebi çok kitap okumasıydı. Yazları da gelecek yılın Türkçe konularını halletti hep.Şu kitap okuma ve paragraf çözme durumuna göre bakacağım, dediğiniz yer neresi acaba, atladım mı
Wawww o parayı isteyen hocaların çoğu hazır çocuk istiyorlar birde .. hazır çocukla herkes yol alır... burada da var o fiyatlar millet sıraya girmiş ders aldırmak için ama hazır çocuk istiyorlar başarılı çocuk istiyorlar yoksa bırakıyorlar ... bırakıyorlar ki reklamları kötü olmasın....1 saatine 3.000 -4.000 gibi rakamlar zikrediliyor ve bahsi geçen hocalar da ne kadar iyi anlamak lazım o yüzden güvenilir kaynaklardan öneri alabilmek istiyorum
Onlar uçmuşlar kanmayın. Biz de derece öğrencisi yetiştiren bir matematikçiden aldık. Ocak ayı öncesi 1.5 saati 1800 dü o zaman arkadaşları alıyordu. Ocak sonrası 2000 oldu biz o zaman başladık. Tüm konulardan değil, eksiği neredeyse o konulardan aldı ders.1 saatine 3.000 -4.000 gibi rakamlar zikrediliyor ve bahsi geçen hocalar da ne kadar iyi anlamak lazım o yüzden güvenilir kaynaklardan öneri alabilmek istiyorum
Size özel mesaj göndermek istedim ama özel mesaj kutunuz kapali, siz bana mesaj atsanız belki size yazabilirim..mümkünse tabii l..Aslında Matematik ve Türkçe'den memnun olduğunuz önerebileceğiniz öğretmen var mıdır diye sormak istemiştim. TeşekkürlerLgs yılındaki hocalar pahalıdır. 1.5 saatine 2000 veriyordum ben. Ama 6. Sınıf 7. Sınıfta öğrenci ya da yeni mezundan ders aldırmıştım. O uygundu fiyat olarak faydasını da gördük.lgs yıkında profesyonel e geçin. O zamana kadar daha uygun fiyatlıları tercih edin. Çocukla uyumu çok önemli ders verenin. Ona çok dikkat edin.
Aynen öyle, önce öğrenciyi görmek istiyorum dedi zaten.."Deneme dersi yapalım, anlatilani alıyor mu, konulara ne kadar hakim görelim" dedi..Wawww o parayı isteyen hocaların çoğu hazır çocuk istiyorlar birde .. hazır çocukla herkes yol alır... burada da var o fiyatlar millet sıraya girmiş ders aldırmak için ama hazır çocuk istiyorlar başarılı çocuk istiyorlar yoksa bırakıyorlar ... bırakıyorlar ki reklamları kötü olmasın....
Türkçe hiç almadık sadece mat. Hoca adı vermek doğru olmaz. Çocukla hocanın uyumu önemli olan. Mesela 6. Sınıfta koleje devletten geçtiği için İng yeterli değildi özel ders aldırmıştım. Ders veren kızdan nefret ediyordu. Sonra sadece cumartesileri özel kursa yazdırdım. Oradaki hocayı sevdi ortamı sevdi çözdü İng sorununu. Özel dersden de uyguna gelmişti .Size özel mesaj göndermek istedim ama özel mesaj kutunuz kapali, siz bana mesaj atsanız belki size yazabilirim..mümkünse tabii l..Aslında Matematik ve Türkçe'den memnun olduğunuz önerebileceğiniz öğretmen var mıdır diye sormak istemiştim. Teşekkürler
Biz halihazırda 2 senedir genç bir ogretmenden ders alıyoruz, oğlum öğretmenini seviyor ancak LGS sınavı daha profesyonel destek gerektirebilir, bakalım, henüz zamanımız var..STürkçe hiç almadık sadece mat. Hoca adı vermek doğru olmaz. Çocukla hocanın uyumu önemli olan. Mesela 6. Sınıfta koleje devletten geçtiği için İng yeterli değildi özel ders aldırmıştım. Ders veren kızdan nefret ediyordu. Sonra sadece cumartesileri özel kursa yazdırdım. Oradaki hocayı sevdi ortamı sevdi çözdü İng sorununu. Özel dersden de uyguna gelmişti .
Bize gelen hocalar çok şükür 1 saat diye geliyorlar ama 1 saat 10 dk önce gitmediler.... sadece bir kere türkçe hocası 45 dk baktım gidiyor bende hocam hayırdır işiniz mi var diye sordumEn kıl olduğum hocalar da 40 dakikayı 1 saat sayan hocalar. Onlar tam dolandırıcı. Okul mu özel ders? 40 dakika da ne öğrenecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?