2025 LGS Anneleri

Bana öğretmen önerilmişti neredeyse 8 ay ders aldık Türkçe'den..Sonra kendi ağzıyla asıl branşım tarih dedi kendimi resmen aldatılmış hissettim. Cici ve faydalı olmaya çalışan bir kızdı da çok dert etmedim, olan olmuştu çünkü zaten, yeni senede branşı Türkçe olan gerçek bir öğretmen istiyorum
Bu arada öğretmen hangi okuldan mezun, tecrübesi nedir, branşı nedir nasıl emin oluyorsunuz?

Çok soruşturma yapıyorum ayrıca hazırda bir yerde o branş ile çalışan hocadan aldırıyorum genelde. Mutlaka ders vermiş önerilmiş kişi ise iletişime geçiyorum. Başlarken de hocam bu iş elektrik işi uyuşmazsanız kusurabakmayın karşılıklı bitirelim dersi diyorum
Baktım denemelerinde bir gelişme yok o zaman yolları ayırıyorum elbette hemen değil şöyle 3 aydan sonra karar verip değiştiriyorum....

Günaydın Lgs sürecini buradan sizlerle birlikte ben de yaşadım.Çok zorlu ve stresli geçti hepiniz için inşallah her biri istediği okula gidecek emeklerin karşılığını alacaksınız
Bu yıl benim kızım da 7.sınıf oldu yavaş yavaş o sürece bizde giriyoruz.Allah yardımcımız olsun

Günaydın tatil ile nasıl bir başlangıç yaptınız?
Günlük nasıl bir program uyguluyorsunuz?
Soru çözümü,kitap okuma yaptığınız etkinlikler,spor gibi

Mat öğretmeni araştırırken ilanlardan yeminle felsefe mezunu bile çıkmıştıSonra okulun öğrencilerine ders veren referanslı Hacettepe mezunu bir hoca buldum. Diplomasına bakın valla. Yalancı çok. 6.sınıfta İngilizce dersine gelen de işletme okumuş meğerse. Hiç bilmiyordu öğretme tekniklerini.

Evet diploma sormak lazım, insan çekiniyor sonuçta birlikte bir yola başlayacağız diye ama diğer türlü de aldatılabiliyoruz maalesef

Günaydın tatil ile nasıl bir başlangıç yaptınız?
Günlük nasıl bir program uyguluyorsunuz?
Soru çözümü,kitap okuma yaptığınız etkinlikler,spor gibi
"Tatile yeni girdim ne dersi anne" diyor ama bir yerden başlamak lazım, düzen oturtmak için.. Benim amacım her gün yarım saat kitap okumasını sağlamak ki hiç okuyan bir çocuk değil, okul zamanı onunla didisemedim ama şimdi zaman bol, uğraşırım günde 5 adet paragraf sorusuyla başlayıp 10 zamanla 15-20 adede çıkartmak istiyorum. Haftada 2 gün boksa gidiyor, sonrasında tatile çıkacağız 10 gün kadar, devamında gene aynı düzene devam etsin istiyorum. Ona da dedim amacım seni tatilde bunaltmak değil ama koca günde 1 saat ayirabilirsin dedim. İtiraz etmiyor ama hep ertelemesi var, kararlılıkla ilerleyeceğim inşallah

Sizinde düzeniniz gayet iyi sporlarda ilgileniyor soru çözümü de zamanla oturur zaten
Bizdeki durum geçen seneden sinyal verdi bu yıl ipin ucunu kaçırdık ve ben çok yıprandım.Lisanslı basketboldaydı gittiği bir maçta koçu farketmemiş telefon sebebiyle akran zorbalığı yaşadı çok iyi olduğu ve çok sevdiği basketbolu bırakmak durumunda kaldı.Sonra yüzmeyi geliştirdi ama onda da lisans sayısı dolduğu için takıma dahil olamadı.Tenis oynamaya başladı ancak kapalı kort olmadığı için o da kaldı.
Ders kısmıda sınıf mevcudu 12 kişi büyük avantaj aslında ama bunu ergenlik ve babasının fazlaca esneklik tanıması sebebiyle avantaja dönüştüremedik aksine derslerindeki başarısı oldukça düştü.
Karne taktir ancak genel sınavlar 390 öyle bir durum.
Bugün bir cesaret test çözmeye başladık bizde
10 paragraf
5şer soruda 3 dersten toplam 25 soru çözdü

Matematikten hiç ozel ders almadık. Şimdiye kadar girdiği bütün sınavlarda 1-2 sinav hariç hep full yaptık.onlarda işlem hatasıdır. 2021 yili gibi gelseydi bizim icin cok daha iyi olacaktı.Size tavsiyem derste anlamada sıkıntı yoksa bol soru çözümü. Çocuğum hep kendi isteyerek zor seviye kitap çözdü ilkokuldan itibaren. Kitapları hep inceleyerek aldık. Asla her kitabı çözmez. Israrda etmem. özel derse güvenmeyin sakın, anne olarak sürekli takip edin.

Tebrik ediyorum maşallah
Hangi kaynak kitapları çözdü çocuğunuz bize de fikir olur.

Sizden yayın önerisi rica edelim o halde

Klasik kolaydan zora dogru ilerlemeniz gerekiyor ama okulun verdiği kitaplarda kazanım soruları da olduğu için bizimki zor seviye cozdu hep. Hiz uzman, fenomen b, fenomen geometrik tabanlı kitabi, sinan kuzucu bir tık zor, fenomen 28 li branş denemesi bunlar zor seviye. Sinan kuzucunun soru bankası, sarmal denemeleri, mozaik klon, hız branş denemesi, challenger orta seviye.okyanus master çözdük ama her testini çözmedi. Kendi seçti.cok sevmedi. Nartest, gunay, paraf mor kitap, mozaik soru bankası, aydın vs. bunlar bizde yarım kaldı. Çocuğun seviyesine göre başlayın. Matematik çok soru çözerek gelişir. Konuyu ogrendikten ve kazanımlari cozdukten sonra farklı ve zor soru tarzlarını görmesi gerekir. Özellikle meb in ornek sorularını atlamayın sakın.

MEB soruları ile başlayıp dediğiniz yayınlara bir göz atalım o halde Teşekkürler

Matematik 400 tl uzaktan zoom ile fen ben son ay 2500 ders ücreti verdim matematikçi yaşı epey var lise hocasıydı ama çok şey kattı oğluma çok sevdi onu hakkını ödeyemeyiz
Fenci de birebirdi ofiste ben ders ayarladım epey popüler bir kolejin öğretmeniydi 1 saat diye olmadı dersler 1.5 saati geçiyordu
Severek okusun çocuklar yani ülkede çocuk sayısalcı da olsa yks de bile artık Türkçe belirleyici ben 2003 de kazandım ünv bu sene sadece oğluma bak bende gireceğim diye girdim sınava bir test çözmedim Türkçe de 2 yanlış dil bilgisi emin değilim onda da fullemişim sadece okuduğunu anlamaya yönelikti bakıyorum yks öğrencilerini çok zorlamış eleştiri çok fazla kendi oğlum da dahil bunu çözmeleri lazım paragraf çözsün kitap okumasın diyen Türkçe hocaları bile gördük biz bu sene hepsi çuvalladı kitapları sevseler Türkçe de gerisine hiç ihtiyaç yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…