- 22 Aralık 2021
- 2.274
- 3.090
- 83
- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #2.361
40 dakikanın 5-10 dakikası heba oluyor zaten, dakika hesabı yapanlar biliyorum..En kıl olduğum hocalar da 40 dakikayı 1 saat sayan hocalar. Onlar tam dolandırıcı. Okul mu özel ders? 40 dakika da ne öğrenecek?
Bana öğretmen önerilmişti neredeyse 8 ay ders aldık Türkçe'den..Sonra kendi ağzıyla asıl branşım tarih dediBize gelen hocalar çok şükür 1 saat diye geliyorlar ama 1 saat 10 dk önce gitmediler.... sadece bir kere türkçe hocası 45 dk baktım gidiyor bende hocam hayırdır işiniz mi var diye sordumoda haftaya telafi edelim iyi değilim dedi gerçekten haftaya telafi etti.
Benim tek çocuk olunca hocalar gelince TV açılmıyor vs ses yok çok iyi dinliyorum onları onlarda farkındalar
Çok soruşturma yapıyorum ayrıca hazırda bir yerde o branş ile çalışan hocadan aldırıyorum genelde. Mutlaka ders vermiş önerilmiş kişi ise iletişime geçiyorum. Başlarken de hocam bu iş elektrik işi uyuşmazsanız kusurabakmayın karşılıklı bitirelim dersi diyorumBana öğretmen önerilmişti neredeyse 8 ay ders aldık Türkçe'den..Sonra kendi ağzıyla asıl branşım tarih dedikendimi resmen aldatılmış hissettim. Cici ve faydalı olmaya çalışan bir kızdı da çok dert etmedim, olan olmuştu çünkü zaten, yeni senede branşı Türkçe olan gerçek bir öğretmen istiyorum
Bu arada öğretmen hangi okuldan mezun, tecrübesi nedir, branşı nedir nasıl emin oluyorsunuz?
Hake hizli okuma ve anlama , instafsn bakip inceleyebilirsiniz, istanbuldaysaniz. Ama sanirim online da oluyor.Şu kitap okuma ve paragraf çözme durumuna göre bakacağım, dediğiniz yer neresi acaba, atladım mı
Günaydın tatil ile nasıl bir başlangıç yaptınız?Çok soruşturma yapıyorum ayrıca hazırda bir yerde o branş ile çalışan hocadan aldırıyorum genelde. Mutlaka ders vermiş önerilmiş kişi ise iletişime geçiyorum. Başlarken de hocam bu iş elektrik işi uyuşmazsanız kusurabakmayın karşılıklı bitirelim dersi diyorum
Baktım denemelerinde bir gelişme yok o zaman yolları ayırıyorum elbette hemen değil şöyle 3 aydan sonra karar verip değiştiriyorum....
Mat öğretmeni araştırırken ilanlardan yeminle felsefe mezunu bile çıkmıştıBana öğretmen önerilmişti neredeyse 8 ay ders aldık Türkçe'den..Sonra kendi ağzıyla asıl branşım tarih dedikendimi resmen aldatılmış hissettim. Cici ve faydalı olmaya çalışan bir kızdı da çok dert etmedim, olan olmuştu çünkü zaten, yeni senede branşı Türkçe olan gerçek bir öğretmen istiyorum
Bu arada öğretmen hangi okuldan mezun, tecrübesi nedir, branşı nedir nasıl emin oluyorsunuz?
Evet diploma sormak lazım, insan çekiniyor sonuçta birlikte bir yola başlayacağız diye ama diğer türlü de aldatılabiliyoruz maalesefMat öğretmeni araştırırken ilanlardan yeminle felsefe mezunu bile çıkmıştıSonra okulun öğrencilerine ders veren referanslı Hacettepe mezunu bir hoca buldum. Diplomasına bakın valla. Yalancı çok. 6.sınıfta İngilizce dersine gelen de işletme okumuş meğerse. Hiç bilmiyordu öğretme tekniklerini.
"Tatile yeni girdim ne dersi anne" diyor ama bir yerden başlamak lazım, düzen oturtmak için.. Benim amacım her gün yarım saat kitap okumasını sağlamak ki hiç okuyan bir çocuk değil, okul zamanı onunla didisemedim ama şimdi zaman bol, uğraşırımGünaydın tatil ile nasıl bir başlangıç yaptınız?
Günlük nasıl bir program uyguluyorsunuz?
Soru çözümü,kitap okuma yaptığınız etkinlikler,spor gibi
Sizinde düzeniniz gayet iyi sporlarda ilgileniyor soru çözümü de zamanla oturur zaten"Tatile yeni girdim ne dersi anne" diyor ama bir yerden başlamak lazım, düzen oturtmak için.. Benim amacım her gün yarım saat kitap okumasını sağlamak ki hiç okuyan bir çocuk değil, okul zamanı onunla didisemedim ama şimdi zaman bol, uğraşırımgünde 5 adet paragraf sorusuyla başlayıp 10 zamanla 15-20 adede çıkartmak istiyorum. Haftada 2 gün boksa gidiyor, sonrasında tatile çıkacağız 10 gün kadar, devamında gene aynı düzene devam etsin istiyorum. Ona da dedim amacım seni tatilde bunaltmak değil ama koca günde 1 saat ayirabilirsin dedim. İtiraz etmiyor ama hep ertelemesi var, kararlılıkla ilerleyeceğim inşallah
Tebrik ediyorum maşallahMatematikten hiç ozel ders almadık. Şimdiye kadar girdiği bütün sınavlarda 1-2 sinav hariç hep full yaptık.onlarda işlem hatasıdır. 2021 yili gibi gelseydi bizim icin cok daha iyi olacaktı.Size tavsiyem derste anlamada sıkıntı yoksa bol soru çözümü. Çocuğum hep kendi isteyerek zor seviye kitap çözdü ilkokuldan itibaren. Kitapları hep inceleyerek aldık. Asla her kitabı çözmez. Israrda etmem. özel derse güvenmeyin sakın, anne olarak sürekli takip edin.
Sizden yayın önerisi rica edelim o haldeMatematikten hiç ozel ders almadık. Şimdiye kadar girdiği bütün sınavlarda 1-2 sinav hariç hep full yaptık.onlarda işlem hatasıdır. 2021 yili gibi gelseydi bizim icin cok daha iyi olacaktı.Size tavsiyem derste anlamada sıkıntı yoksa bol soru çözümü. Çocuğum hep kendi isteyerek zor seviye kitap çözdü ilkokuldan itibaren. Kitapları hep inceleyerek aldık. Asla her kitabı çözmez. Israrda etmem. özel derse güvenmeyin sakın, anne olarak sürekli takip edin.
MEB soruları ile başlayıp dediğiniz yayınlara bir göz atalım o haldeKlasik kolaydan zora dogru ilerlemeniz gerekiyor ama okulun verdiği kitaplarda kazanım soruları da olduğu için bizimki zor seviye cozdu hep. Hiz uzman, fenomen b, fenomen geometrik tabanlı kitabi, sinan kuzucu bir tık zor, fenomen 28 li branş denemesi bunlar zor seviye. Sinan kuzucunun soru bankası, sarmal denemeleri, mozaik klon, hız branş denemesi, challenger orta seviye.okyanus master çözdük ama her testini çözmedi. Kendi seçti.cok sevmedi. Nartest, gunay, paraf mor kitap, mozaik soru bankası, aydın vs. bunlar bizde yarım kaldı. Çocuğun seviyesine göre başlayın. Matematik çok soru çözerek gelişir. Konuyu ogrendikten ve kazanımlari cozdukten sonra farklı ve zor soru tarzlarını görmesi gerekir. Özellikle meb in ornek sorularını atlamayın sakın.
Matematik 400 tl uzaktan zoom ile fen ben son ay 2500 ders ücreti verdim matematikçi yaşı epey var lise hocasıydı ama çok şey kattı oğluma çok sevdi onu hakkını ödeyemeyizArkadaşlar bu arada özel dersle ilerlemek istiyorum 1-2 derste ama iyi hocaya nasıl ulaşılır bir fikriniz var mı? Bir de makul ders ücretleri ne alemde (1 saat 1 ders olarak düşünün) fikri, deneyimi olan paylaşırsa çok sevinirim. Bazı öğretmenler faiş fiyat söylüyor sanki, bu işin piyasası nedir, iyi bir öğretmen ortalama kaç TL den ders verir?
Onu bilmiyorum ama çok popüler matematikçi hocaların kampını yazın almıştım ben inan birebir bir hoca bul oradan ilerle çok faydası olacaktır"Matematik Röntgeni" hakkında fikri olan var mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?