2025 LGS Anneleri

Maddi imkanım
42 birinci 46 nereden çıktı?🙈B planına geçtik yoktu ama bugün bulduk. 3 puan altı bir okul daha kadroya kattık 🙈🙈kolejler de arıyor ha 🤣yüzde seksen yüzde doksan yardırıyorlar. Cidden trajikomik durumdayız🙈
Hayirlisi olsun çay koy yeniden basliyoruz😅
Sosyal medyada bir sürü birinci var diye haber olunca o kadar da değil olsa olsa 500 civarı vardır diyordum. Bizim okul Türkiye genelindeki başarıyı yansıtmıyor. Kursta öyle. Evet tam puan yapanlar kadar 1-2 yanlista yapan çok ama neden yakın çevremde yok.
Benim de çok yok .3 birinci duydum Dersanenin pazar günü gidip öğrenicem genel durumu

Adıyaman tıp ı da listeye ekledim teyyyy teyyyyy. Bu sene sınav zordu . Yok yüzdelikleriniz pekkkj iyi gelecek laflarını artıkımmmm yememmmm. Çemişgezek tıp açılsa orayı da yazacağız 🙈Yks de kazık yeriz bu şansla🤣🙈
Artık hiç bi sınava güvenim kalmadı yks ye şimdiden hazırlanıyoruz dedim oğluma bu duruma getiren sistem utansın

Sosyal medyada bir sürü birinci var diye haber olunca o kadar da değil olsa olsa 500 civarı vardır diyordum. Bizim okul Türkiye genelindeki başarıyı yansıtmıyor. Kursta öyle. Evet tam puan yapanlar kadar 1-2 yanlista yapan çok ama neden yakın çevremde yok.
Bizim çevrede de yok. Nerde bu birinciler bu tek yanlışlar. Nereye saklandilar. Artık OBP ile gideceğiz. 9. Sınıfta başlayacağız YKS ye öyle anlaştık oğlanla.

IMG_1528.webp

Ilcemizde 22 birinci var 🙄
Kolejlerin yoğun olduğu bir ilçedeyiz ama .En çok gidilen deneme sınavlarında güzel puan yapsa bile 1 ara ders yanlisiyla bile oğlum 20 .sıralara falan geliyordu .Simdi 1 2 yanlışları da sayarsak 40 50 olmuştur ilçede.

Yahu cocuk sinif 1.si hatta okul 1msi olsa bile 719 full yapanın olduğu sınavda 1 2 yanlışla ta kac yizdeliklere düşüyor.
Bu da değil bu sistemin bi şey yapması lazım, bu işte bir yanlışlık var .Eskiden bu çocukların tek çaresi okumak derdim velilerime simdi o da kar etmeyecek çok iyi okumalar lazım o da ne kadar çare bakacağız

Yahu cocuk sinif 1.si hatta okul 1msi olsa bile 719 full yapanın olduğu sınavda 1 2 yanlışla ta kac yizdeliklere düşüyor.
Bu da değil bu sistemin bi şey yapması lazım, bu işte bir yanlışlık var .Eskiden bu çocukların tek çaresi okumak derdim velilerime simdi o da kar etmeyecek çok iyi okumalar lazım o da ne kadar çare bakacağız
Bu birinciler yüzünden ham puanımız yükseleceğine düştü şaka gibi. 700 kişi yüzbinlerin hayatını etkiliyor. Normal değil.

Tam bir hayal kırıklığı.
Herkes şaşkın. Okullarin yuzdelikleride düşecek.gecen seneye aynı olmaz
Yuzdelik zaten çocukların sıralaması değil mi ya .Nasıl değişecek yuzdelik ki ?
Yani eğer kontenjan artışı ya da azalması olmadığı sürece, çok çok büyük iynamalar olmaması gerek miyor mu ?Ben mi bisey kaçırıyorum.
Yani bi gecen seneki sonuca göre 0.20 ye girdik ,bu sene olduk 0.40 .Okulların yüzdeleri nuye böyle kalmayacak zaten bizim sıramı değişmedi mi ?🤔

Biz de başka planlara geçtik mecburen .Oglan hevesli şurayı isterim diyor ama yol o kadar karmaşık ki 2 3 vasıtaları 5 yıl okula gidilir mi yahu ?
Bi basla gerekirse tasiniriz dedik ama nasil olacak beynim yandı?

Bu birinciler yüzünden ham puanımız yükseleceğine düştü şaka gibi. 700 kişi yüzbinlerin hayatını etkiliyor. Normal değil.
Puan çöp ceycey .Derslerin katsayıları da girenlerin hepsinin ortalamalarıyla alınıyor, birinciler kadar hepimizin etkisi var .
Yuzdelik dilimler birinciler ve onumuzdekilerle alakalı.
Puan 5 daha az olsaydı da yuzdelik daha önde olsaydı keşke 🙄

Kesinlikle sistemde değişiklik şart.
Guzel yazı olmus . Mesela denemelerde, okul sınavlarında dusuk not ve puan alan ogrenciler ozel ders alarak desteklenmeli. Ama lgs diye dersaneye gidip, cok zorlamamali.

Back
X