2025 LGS Anneleri

Istanbulda ulaşım sıkıntılı ya 😔Bugün okulun bi tanesine gittik okulu biliyoruz da yola bakmak için.
1 buçuk saat kadar sürecek yol in bin aktarma ,hic zor değil trafikte değil metroyla ama süre uzun 😬
Oğlan ille yazacağım diyor ben yazma demeye kıyamıyorum ama o yolu gitmesine de kıyamıyorum, ev taşımam lazım, hazırlıkta bi gidip gelsin bakacağız. O da bütün düzeni degistirecegiz mecbur .
Bir diğer okul yine uzak aktarmalar falan .Yanındakini yazarsam en sona yazarım diyor puani nispeten düşük.
Cok çıkmazdayim puana da kıyamıyorum, çocuğa da .
Cocuk yolda otursa neyse, kalabalık toplu taşımaları, 1 bucuk saat çok. Siz 1 sene deneyin. Cocuk okula da bakar. Benim tanidiklardan bir okulu beğenmeyip başka okula geçenler oldu.
Begenirse inşallah siz tasinirsiniz. Hayirlisi olsun oglun icin🌸

Bayanlar bende fikir danişsam. Oğlum beklediğimizden düşük aldı. Şehir merkezinde gideceği okul yok. İlcede fen lisesi var ama yatılı kalmak istemiyor. Düz koleje de belki diyor. Bize yakın organize sanayide bir teknik lise koleji var. Endüstriyel otomasyon bölümü var. Biz buraya gitsin istiyoruz. Ama işte sonuçta meslek lisesi üniversite kazanamazsa diye de korkuyorum. Diğer taraftan Küçük yaşta meslek öğrenirse iyi olur diye de düşünüyoruz. Siz olsanız ne dusunurdunuz?

Bayanlar bende fikir danişsam. Oğlum beklediğimizden düşük aldı. Şehir merkezinde gideceği okul yok. İlcede fen lisesi var ama yatılı kalmak istemiyor. Düz koleje de belki diyor. Bize yakın organize sanayide bir teknik lise koleji var. Endüstriyel otomasyon bölümü var. Biz buraya gitsin istiyoruz. Ama işte sonuçta meslek lisesi üniversite kazanamazsa diye de korkuyorum. Diğer taraftan Küçük yaşta meslek öğrenirse iyi olur diye de düşünüyoruz. Siz olsanız ne dusunurdunuz?
Gunaydin
Bunun icin okul veya dershaneden destek alsanız daha iyi olur. İki saniye bir baktım bazı bölümlerde, puan ekleme varmış.lisede okuyacağı bölümü,uni de okursa eğer.

okul daha net bilgi verir

Acikcasi illa fen lisesi olacak diye bir şey yok. Duz kolej dediğin, anadolu lisesi mi oluyor?
Koleje maddi imkanin yetiyorsa, mezunlarına bakarak tercih edebilirsin bence.

Cocugunu sen tanıyorsun, yapabilme imkanı var mı?
Mesela benim bir arkadaşım. Dersane arti ozel ders aldırdı. Ama çocuğun denemelerinde vs .cok beklentim yok, biliyorum cocugumu dedi. Ama hiçbir şey yapmamasindan iyidir dedi. Lise için de mesleki yönde lise araştırmisti

Gunaydin
Bunun icin okul veya dershaneden destek alsanız daha iyi olur. İki saniye bir baktım bazı bölümlerde, puan ekleme varmış.lisede okuyacağı bölümü,uni de okursa eğer.

okul daha net bilgi verir

Acikcasi illa fen lisesi olacak diye bir şey yok. Duz kolej dediğin, anadolu lisesi mi oluyor?
Koleje maddi imkanin yetiyorsa, mezunlarına bakarak tercih edebilirsin bence.

Cocugunu sen tanıyorsun, yapabilme imkanı var mı?
Mesela benim bir arkadaşım. Dersane arti ozel ders aldırdı. Ama çocuğun denemelerinde vs .cok beklentim yok, biliyorum cocugumu dedi. Ama hiçbir şey yapmamasindan iyidir dedi. Lise için de mesleki yönde lise araştırmisti
Şehri bilmeden çocuğun durumunu bilmeden sağlıklı fikir veremeyiz bence de. Tercih sonuçlarını bekleyeceğiz öncelikle biz mesela . B planımız bu. İstediğimiz 4 okul gelmezse C planına geçeceğiz. Yüksek burs veren iyi kolejler de var. Maddi manevi Yks için hangisi avantajlı danışarak karar vereceğiz. Dershaneden okulundan ve bilgisi olanlardan fikir alacağız. Belki de tutacak B planına C planına gerek kalmayacak sizin de. Bilmiyoruz ki. Lgs tahminleri yanlış çıktı tüm eğitimcilerin. E tercihlerde de istenilen olabilir de olmayabilir de diyoruz artık. Adım adım gitmek lazım acele etmeden . Olmadıkça diğer plana olmadıkça öteki plana. Hakkımızda hayırlısı hepimizin.

Bu yüksek puanlılar yüzde yüz burslu yüzde doksan burslu kolejleri tercih edecekler belki de bilmiyoruz. Maddi durumu iyi orta derecede puanlılar da kolej tercih edebilirler onu da bilmiyoruz. Öyle saçma birşey ki kimse hiçbirşeyden emin olamaz artık. Puanı istediği okullara yetenler bile. Geçen yıl yetmiş bu yıl yetmeyebilir.

Yüzdelikler 1.5 civarı gelecek diyenler biz öyle demedik diyor yahu🙈kime güvenip de aha şu okullar kesin tutar rahatız diyelim?🤣500 tam puan alan artık Galatasaray’a kesin girerim diyemezken🙈

Eger kendinde istiyorsa küçük yaşta meslek öğrenmek o bölümle ilgili üniversiteye avantajlı gitmek daha iyi bence.
Ama her meslek lisesi değil iyi araştırın giden çocuklar nasıl?Gerçekten amac meslek öğrenmek mi yoksa mecburen mi oraya yerleşmiş.
Universite olayına gelirsek hiçbir lisenin garantisi yok çocuğa bağlı.
Bu yaşta cocuk da ben illa şu bölümü istiyorum diyorsa ne kadar güvenilir fikir değişebilir pişman da olabilir .
Hic yardımcı olamadım ama durum bu maalesef .Meslek lisesine gidip okul birinciliği kontenjanı da avantajlı ama iste arkadaş çevresi....
Bizim de 2 okul dışında başka seçeneğimiz kalmadı, ulaşım büyük sıkıntı çoğuna.
Ben oğluma bıraktım kendi istediği sıraya göre bu 2 okulu yazacağız. En sona da yuzdeliginden çok düşük ama ev yakını fen lisesi .Nasip artık.
Her ne kadar puanlar farklı da olsa herkes aynı dertte .500 alan bile ...
Bence çocuğa sor onun istediği şekilde yönlendirin, gerisi de nasip .
Simdi bi okula keşfe gidiyoruz yolu da zor olsa başka seçeneğimiz yok maalesef ...
Allah kolaylık versin hepimize

Oğlunuz el becerisi iyi biriyse meslek güzel olur. onunla ilgili bi bölüm okuduğunda da çok başarılı olacaktır gelecekte işin ehli yetişmiş kişiler arayacağız.koleje vereceğiniz parayı da özel dersle değerlendirin bence hem işte hemde okulda başarılı olsun.

Kendi adıma bu yıl olamazdı ama önümüzdeki yaz için meslek edinebileceği bi iş istiyorum el becerisi olsun bi işten anlasın diyoruz ama benim oğlanda çok narin nasıl iş yapar bilmiyorum ama yinede deniyecem

Eger kendinde istiyorsa küçük yaşta meslek öğrenmek o bölümle ilgili üniversiteye avantajlı gitmek daha iyi bence.
Ama her meslek lisesi değil iyi araştırın giden çocuklar nasıl?Gerçekten amac meslek öğrenmek mi yoksa mecburen mi oraya yerleşmiş.
Bu yaşta cocuk da ben illa şu bölümü istiyorum diyorsa ne kadar güvenilir fikir değişebilir pişman da olabilir .
Hic yardımcı olamadım ama durum bu maalesef .Meslek lisesine gidip okul birinciliği kontenjanı da avantajlı ama iste arkadaş çevresi....
Ben oğluma bıraktım kendi istediği sıraya göre bu 2 okulu yazacağız. En sona da yuzdeliginden çok düşük ama ev yakını fen lisesi .Nasip artık.
Simdi bi okula keşfe gidiyoruz yolu da zor olsa başka seçeneğimiz yok maalesef ...
Teşekkür ederim. Her meslek lisesine de gonderemen çocuğumu. Akademik olarak ve seviye olarak kötü bir çocuk değil. Yani okumuyacak bu bari meslek lisesi olsun tarzında değiliz. Ancak ortam her geçen gün zorlaşıyor. İyi bir üniversite maalesef her kapıyı açmıyor. Küçük yaşta bir şeyler edindim istiyorum. Ama dediğim gibi bu seferde üniversite yolunda çocuğu koreltmis olur muyuz? İnanın ağlayacağım. Ne yapacağımı bilemiyorum..

Oğlunuz el becerisi iyi biriyse meslek güzel olur. onunla ilgili bi bölüm okuduğunda da çok başarılı olacaktır gelecekte işin ehli yetişmiş kişiler arayacağız.koleje vereceğiniz parayı da özel dersle değerlendirin bence hem işte hemde okulda başarılı olsun.

Kendi adıma bu yıl olamazdı ama önümüzdeki yaz için meslek edinebileceği bi iş istiyorum el becerisi olsun bi işten anlasın diyoruz ama benim oğlanda çok narin nasıl iş yapar bilmiyorum ama yinede deniyecem
Teşekkür ederim . Bende biraz yazları staj var diye de istiyorum. Öbür türlü çocuk evde bilgisayarla vakit geçirecek. Sırf bunun için meslek lisesine verilmez ama bu da bir etken. Zira gelmeyince çalışan çocuk az.

Teşekkür ederim. Her meslek lisesine de gonderemen çocuğumu. Akademik olarak ve seviye olarak kötü bir çocuk değil. Yani okumuyacak bu bari meslek lisesi olsun tarzında değiliz. Ancak ortam her geçen gün zorlaşıyor. İyi bir üniversite maalesef her kapıyı açmıyor. Küçük yaşta bir şeyler edindim istiyorum. Ama dediğim gibi bu seferde üniversite yolunda çocuğu koreltmis olur muyuz? İnanın ağlayacağım. Ne yapacağımı bilemiyorum..
Çocuğun temeli varsa açılır lisede. Yatkinkigi nasil? Karar vermek gercekten zor. Meslek lisesini veya pansiyonu istiyorsa gönderin. Yoksa çok mutsuz olur. Gitmek istemez.

Yazacağınız yuzdelikler nasıl peki bu okulların. Cok kayip var mi

Yazacağınız yuzdelikler nasıl peki bu okulların. Cok kayip var mi
Biri 0.47
Biri 0.89 galiba
Bizimki 0.40
Araya okul eklesek daha mantıklı olacaktı ama yok okul .
Fen lisesi istemiyor ,Avrupa yakasında alternatiflerimiz bunlar .
En sona da %2 lik yakındaki okul oldu bitti napalim .
Koca İstanbulda okul bu kadar ,bunların da yolu Biri 1 saat Biri 1 saati de geçiyor

Zaten öğrencilerin yuzdeligi yükseldi. Okulların yuzdeligi neye göre yukselecekmis ☹️
Hafta içi bizde gidecegiz bakalım ne diyecekler.
Ben de bunu anlayamıyorum bir miktar yükselir kontenjandan dolayı evet .
En tepelerden okullarda yükselir birincilerden dolayı.
Ama geçen yıldan az kişi girdiği için yuzdelik başına düşen öğrenci de azalmış.
En tepe okullar artar evet ama diğerleri her sene nasıl artıp azalıyorya o şekil okur bence .
Seçtiğiniz okula yuzdelikleri her sene artmış mi yoksa sabitlenmiş mi diye bakın, ilgi gören bir okulun yizdeligi artıyor her sene ,bu sene de o şekilde olacak diye düşünüyorum.

Zaten öğrencilerin yuzdeligi yükseldi. Okulların yuzdeligi neye göre yukselecekmis ☹️
Hafta içi bizde gidecegiz bakalım ne diyecekler.
Yok sanırım okulum yuzdeli 4 diyelim . 6 yudelikli öğrenci girebilir o okula griye düşünülüyordu. Simdi belki o okul 3 yuzdelikle bile kapatabilir gibi bir yorumdu.
Yine de tercih yaparken 3 tane yuzdeliginden yuksek, 3 tane yuzdelige uyan 3 tane de yuzdeligi yuksek seçin dedi rehberlik. Suan netleşti benim tercihler. Haftaya okullara da gidip bakacağım. 2 tane yuksek sececegim( 1 ve yarim yuzdelik). 3 normal 2 dusuk yuzdelikli okul tercih ettik

Back
X