2025 LGS Anneleri

Hava korkunç sıcak. Okullar uzak. Okullar belli değil. Sinirler gergin . Durumlar vahim
Benim birde x2 küçüğün okulu değiştiriyorum şimdi görüştüm büyük ilçeyi kazanırsa veremem de diğer tercihler tutarsa ikisinin de yürüyeceği yan yana okulları olacak denk gelirse büyük tercih bitti şimdi küçükte sinir bastı resmen

Hayirlisi olsun hakkınızda, bi kafamız rahatlamadi, 4 ağustostan sonra da nakil mi neyse o var bi de ona telaş, okul açılıp da 2 3 hafta geçene kadar rahatlamaz bizim kafalar .
Bari bu kadar olumsuzluğa rağmen cocuklar okullarını sevip benimsesin de varmış bir hayır cocuklar nasil da mutlu diyebilelim.

Lgs tayfa, şafak kaç?Ben alışverişe verdim kendimi. Çocuğu da tenise yazdırdım . Tenis kursunun başlama tarihi 4 Ağustosyapıştı üstümüze bu tarih.

Slmlar...LGS Anneleri.. Umarım hepiniz için istediğiniz okul gelir...4.sınıfa geçen oğlum var şu an devlette size sormak istediğim ortaokul da özel e mi yolladınız devlete mi

Slmlar...LGS Anneleri.. Umarım hepiniz için istediğiniz okul gelir...4.sınıfa geçen oğlum var şu an devlette size sormak istediğim ortaokul da özel e mi yolladınız devlete mi
Seviye sınıfı olacak mı konuşun lgs de ne yapacaksınız diyin devlette idealist müdür denk gelirseniz kursu denemesi özelden daha çok başarı sağlar ama özelde çocukları seviyeye göre ayırıyorlarsa onlarda başarılı olabilir

Çocukta azim yoksa, en iyi koleje gönder gene 400 puan altı kalıyor . Bizim dershanedeki birinci, uyduruk bir kolejden çıktı mesela. Çocuk çok zekiydi azimliydi. Dil den bir sürü yanlış yapan kolej öğrencileri de oldu. Çok zenginsek kolej ok, ama onun dışında o paralar okumak isteyen çocuklara harcanmalı . 200 lü puanlarda çocuğum olsaydı anında alırdım kolejden. Para israfı.

devam ediyor onlar kitap bile açmadı ki o çocuklar takdir teşekkür alanlarda var içinde
Sınıfta oğlum ile birlikte 4 kişi iyi yaptı sanırım yüzde 10 un diliminin içinde hepsini. Bilmiyorım canım şuanlarını sınıf ortamında buna rağmen yine iyi çabalamış bizimkiler diyorum burs için görüşün falan dediler de yüksek verecektik lise müdürümüz diye benden uzak olsun o okul bedava alsalar da asla dedim
ben kızımı da alacağım onla uğraşıp duruyorumbu ara

Ben devlete verdim yani bu sizin beklentiniz ile alakali. Ben devlet okulunda iyi bir tercih ettim. Yani okul temiz ,tam gün, güvenlik var. Veliler genel olarak ilgili. Öğretmenlerden de memnun kaldım.
Ccougun lgs başarısı, çocuğunuza bağlı.
Cocugunuz dersleri basariliysa ,bursluluk sınavına sokun.
Maddi durumunuz asiri iyi degilse , bence devletten devam edin . Eksik dersleri için özel ders alın.
Koleje vereceğiniz parayı cocuk için birikim yapın

Özel okulların burslu aldığı çocuk zaten yapıyor. Önemli olan temeli zayıf çocukları bir yerlere getirmek. Ben pişman değilim ama devlete gitse yine aynı yapardı. Önemli olan devlet özel fark etmez anne baba olarak çocuğun takibini yapacaksın. ben biraz kodlama,dil vs. için gönderdim. Devlete gönderseydim de aynı özel okul nasıl araştırdıysam gelişi güzel bir okula yazdırmazdım.

Yok çocuğumda çok şükür ışık var görebiliyorum,bir de narin bir çocuk klasik erkek çocukları gibi değil,girişken yerinde duramayan bir çocuk değil,ilkokul neyse de ortaokul biraz korkutuyor beni kalabalık sınıflar,serseri öğrenciler..

Hiç iyi değil bir memur maaşı bir asgarî ücret eve giren..Ama yine de çocuğum için iyi olacaksa soğan ekmeğe razıyım o yüzden hangisi iyi olur diye bir araştırmaya girdim

Hiç iyi değil bir memur maaşı bir asgarî ücret eve giren..Ama yine de çocuğum için iyi olacaksa soğan ekmeğe razıyım o yüzden hangisi iyi olur diye bir araştırmaya girdim
Nerde yaşıyorsunuz
Bazı okullarının yıllık zamları maalesef maaş zamlarından fazla oluyor
Asgari ücretin tamamından daha fazla aylık taksitleri

Güzel bir devlet okulu varsa etrafınızda daha mantıklı oraya göndermek

Oğlumun dershanesindeki devlet okulu öğrencileri daha iyi okullar kazandılar

Dediğim gibi özel okullar, ders olarak ekstra bir başarı sağlamıyor. Cocuk kendi istekli bir sekilde calisacak.
Maddi olarak cocuga birikim yapsanız ileride siz daha çok teşekkür eder.
Eğitimini boslamayın tabi ki. Iyi semtlerde iyi devlet okulları var. Yani cocugu oraya giden velilerden öğrenebilirsiniz.

Ya da bursluluk sınavına sokun, belki iyi bir burs kazanir

Mahallede iyi devlet okulu varsa , devlet okulu derdim ben. Bizim mahalledeki çok kötüydü , bir 5 yıl gitti ama çocuk. Baktım ki olacak gibi değil , sevdiği arkadaşlarının gittiği bir koleje yazdırdım. Aslında şartlar belirliyor herşeyi. Anne çalışıyorsa koleje mecbur kalıyor vs. İyi okul var kötü okul var. Kolej , devlet farketmiyor.

Ben bursluluk sınavlarına çok soktum çocuğu. Bursluluk sınavlarına sokabilirsiniz. Ama aile desteği şart devlette olsa özelde olsa. Aile durumu iyi değil ama çocuk başarılı ise burs iyi olabilir. Zorlanmadan ödeyebiliyorsanız gönderin. Birde tabi sınıf mevcut sayısı da önemli. Ama hepsini birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Benim çocuk kitap okumaya aşırı düşkün mesela. Eski okulunda okumayı seven yoktu, kitaplara verilen para da israf görülürdü Müzik aleti istedi ukulele, müzik öğretmeni. Kavga çıktı ne gerek var diye. Böyle vizyonsuz bir okul , vizyonlu çocuğa cehennemdir. Evime perde almam vırt zırt mesela, ama çocuğa koşup raketler aldım tenis malzemeleri aldım, basketbol topu aldım , 9. Sınıf kitapları aldım. Tenis kursunu ücretsiz buldum lojmanımızda var. Gitar öğrenmişti kolejde , ona devam edecek. Herşey para değil. Evet üniversite bitirir para da kazanırlar ama robot gibi insan olurlar. Müzik , spor edebiyat vs de gerekli bu genç beyinlere.

Bence de ruha iyi gelen şeyler her şeyden onemli

Simdi gördüm. Gercekten maddi olarak çok iyi degise , unide de ozel okula vermek çok mantıksız.(bazı böler haric oabilir)
Bitirecek okulu asgari ücretle çalışacak
Ben Adıyaman tıp a kadar yazdıracağım anacığımm. Sene de birmilyon dörtyüzbin tıp a veremem

gece bir uyandım saat 3 gibiydi . Kitap okuyordu Yalvarıyor Avm de şu 3 kitabı da alayım kampanyalı diye. Kitap okumayı sevsem de bunu ben aşılamadım. Hep böyleydi . Matematik başarısı yüksek çocuklar da öyle. Müzik yeteneği olanlar da. Çocuk da yoksa istek , hiçbirşey olmuyor. Baktı ki başarısız oldu pes etmeyecek çocuk. Bu sefer olmadı ama seneye daha iyisini yapacağım diyecek. Eğitim uzun bir maraton, kısa mesafe koşusu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…