2025 LGS Anneleri

Ya yerleştiğiniz cepte en azından süper o zaman sizde yine tercih isteyin olmazsa gelir ama arkadaşıyla olması çok iyi inş gönlünüzce olur ikinci de daha çok kayma olur diyorlar
Puan düşmüş zaten, şu anda sadece üç puan fark kaldı. Eşim bu ilk iki nakilde olmazsa okullar açılınca mutlaka olur diyor. Nasipte ne varsa o olacak artık

Benim oğlumun arkadasi da tercihte yazmıştı şaşırmıştım, görünce. Sonra oğlumla aynı okula düştü dilimleri aynıydı, nakille capa ya gecmis bugun . Capa ilk tercihte de tutuyor ama yazmamış.
Kafa karışıklığı diye yorumladim 3 okul türü de bambaşka ,sadece puan diye de bakmamak lazım, bi de hedef ,amaç olmalı ama bilmiyorum ki belki onlar doğruyu yapıyordur bu puanla girebileceği en yüksek okula girsin diye .

Puan düşmüş zaten, şu anda sadece üç puan fark kaldı. Eşim bu ilk iki nakilde olmazsa okullar açılınca mutlaka olur diyor. Nasipte ne varsa o olacak artık
Ay inş gönlünüzce olsun evet ilçe fenler düşmüş bende baktım yatılı kalamayacaklar almış daha da alacaklardır karar değiştirenler

Bu 2.nakil son sanş .Yani şöyle okul açılınca da nakil var ama Lgs puani ,o okulun son giren kimisine eşit olmalı, altta kalırsanız başvuru olmaz maalesef. Bence bunu da deneyin olursa ne ala, olmazsa çocuğun kafasını karıştırmayın yeni okuluna ısınsın. Gitsin görsün arkadaş bulsun ısınsın. Okula da ben nakil yapacağım mantığıyla başlamasın ki sevsin .

birde özellere nakil için süreyi bu ikinci tercihlerden sonra demişler çok saçma değil mi

Müdür bize okullar açılınca da nakil şansınız var dedi geçen gün, yani kabullendi zaten ama okula uzaktan gelipte beğenmeyen ve ya özele geçen öğrenciler olabilir diye düşündük biz. Yerleştiği okul zaten ikinci tercihimiz, babası ve ben çok önemsemiyoruz ama arkadaşı onun için çok değerli, bu yüzden çok istiyor. Ben elimden geleni yapacağım ama olmazsa da üzülmek yok, yerleştiğin okul da çok güzel bir okul diye anlatıyorum sürekli, büyük oranda kabullendi zaten.

birde özellere nakil için süreyi bu ikinci tercihlerden sonra demişler çok saçma değil mi
Anlamadim nasil ozellere nakil ?Ohep olabiliyor benim bildiğim, yani puanla alan özel okulları demiyorum da diğerleri hep oluyor sanki .Bilemedim .
Nakiller her ay açılıyordu gecen yıl bir arkadaşım bakıyordu hep ,girdiği senenin lgs puanintutuyorsa boşluk da varsa isenebiliyordu .
Özelde bir fikrim yok ,ben hep oluyor sanıyorum

Nakil olabiliyor evet ama dediğim gibi aldığı puanin altındaki okullara olmuyor .
Uzak mı şu an çıkan okul ?Eğer yol vs çok problem değilse 3 puan atla deve değil, bir fark yoktur bence aralarında, olsun da arkadaşına kavuşsun insallah ama olmasa da daha ne arkadaşlar olur .Asıl lise arkadaşlığı en güzeli
Allah yavrunun gönlüne göre versin inşallah

Çıkan okulların da beklentilerimizi karsilayacagi belli değil hiçbirimizin. Tek tesellimiz kendi gibi puan yapanların arasında olacak ,netice devlet okulu tercih ettik hepimiz .Özellikle özelden geçenler ilk zamanlar bi bura nere diyebilirler ,ozeldeki gibi özel takip ,fiziki imkanlar olmayabilir .
İyilere denk gelsinler ve yerlerini sevsinler insallah ,kendilerinde çabalarsa iyi bir sonuç yakalarlar Yks de insallah

İlçe zaten küçücük, iki okulda birbirine yakın ama yerleştiği okul eşimin iş yerinin hemen yanında, o yüzden babası burayı daha çok istiyor . Aslında iki kafadar Aydın Fen hedefliyordu ama evdeki hesaplar çarşıya hiç uymadı. Kızım da kılpayı kaçırdı burayı, ondan yediremiyor aslında kendine. Hepsi çok mutlu olur inşallah okullarında

Ben de istemezdim okulumun hemen yanında babamın iş yeri olsun
Gerçi ilçe küçük diğeri de yakın olmuş olur o zaman Neyse üniversiteye az açılsın kiz ,büyük şehirlere yol alsın insallah

Simdi ben benim oğlumun okulunun yoluna bakıyorum, yuzdelik açıklandığınin ertesi günü gidip bakmistik .
Biz evden sabah metroya bırakacağız, ordan binip ,okula 2 duraklik bir aktarma yapacak ,hemen okulun önüne çıkacak.
Metro süresi internette 32 dk diyor ama hiç de öyle değildi, hadi in bin arada bekle falan desek 1 saati ancak bulur belki bulmaz bile .
Ama bana o gün çok uzun gelmisti intemette mi bi yanlışlık var acaba ,yoksa biz tam bilmeden oyalandık mi 1 saati geçirdik diye hatırlıyorum ben .Yine kafam karıştı.
Yol o kadar kafamı meşgul ediyor ki hic kıyamıyorum hiç

Mesela açıkta kalmayayım diye yerleştik diyelim kayıt devlette gözüküyor ya özele kayıtların geçmesi demişler ikinciden sonra bu saçmalık kontenjanlar boşalır gidemez yer bekleyenler anlatabildim mi bilemedim ama

Servis pahalı mı gelir kaç km özeller de ki gibi değil aslında devlet servisleri ukomeye bağlılar ortalama oradan km ye göre hesap yapabilirsiniz geçen sene 15 km 3500/4000 arasıymış ilk sene belki alışma süreci olsa

Ya biz biraz denemedik diye arkadaşımın kızı gs de ilkokul kurası kazanmıştı Acıbadem den Fatih’e 7 yaşından beri gık demeden gidiyor
Başka arkadaşımın çocukları şimdi devlete geçirdi ataşehşrden Kadıköy e servisle gönderecek kendim için ben diyorum sen niye bu kadar takıyorsun sonra diyorum bunlar ders de çalışması gerekecek ay annelik hep zor ya

Belki her okulun taban puanını falan belirlemek ,için mi bilemedim ki ,hic de duymadım, gerçi ozellerle de ilgilenmedim hic ,bilemiyorum o konuyu .

Servis varmış, ama o daha uzun olur ,trafik olur daha çok dolaşır. Daha erken saatte alir ,gec bırakır. Ücretinden değil de metro daha pratik olur diye düşünmedik servisi ama bakacağız bi gidelim okula da .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…