- 10 Nisan 2014
- 43.429
- 115.744
- 798
- Konu Sahibi GlamourGaze
-
Çok mantıklı bir cevap oldu. Aynen anlattığınız gibiLgs kısmet işi. Yks gibi bir sınav değil
Yks de AYT TYT toplam 280 soru var. Birde ortalama ekleniyor. lgs de ise sadece ve sadece 90 soru var ve bu 90 sorunun 60_65 i orta seviyede çalışan çocuğun yapabileceği nitelikte oluyor. Aslında çocuk sadece 15 sorudan sınav oluyor. Yani gününde olan bir çocuk 15 sorunun hepsini de yapabilir. Ya da çok iyi bir çocuk birden konsantrasyon saglauamazsa 15 soruyu da kacirabilir. Maalesef bir yıl boyu hem kendimize hem çocuklarımıza yaptigimiz eziyet sadece bu 15 soru için. O nedenle kim kazanır kim kazanamaz sonuç sürpriz.
Bence nasıl çalıştığını öğrenin bizede söyleyin çok daha faydalı olurDershaneye dışardan sınava giren tanımadığımız bir bebe hep 500 alıyor. Aferim mi desekkkkkkj müshilli şekere mi alıştırsakkkkkk bilemiyoruz
Tanımıyoruz yoksa en sevdiğimiz çocuk olurdu. Dışardan ücret ödeyip giriyor sınavlara. Dershane öğrencimiz değil. Yani Türkiye birincisi dibimizde ama tanımıyoruzBence nasıl çalıştığını öğrenin bizede söyleyin çok daha faydalı olur
Bence yüksek puanlı meslek lisesi. İnşallah biz yüzde 1 e girip istediğiniz meslek lisesini kazanırız.Fen lisesi mi? Yoksa en yüksek puanlı Anadolu lisesi mi? Aylardır bunu düşünüyorum
Neden meslek lisesi? Onu hiç düşünmemiştik.Bence yüksek puanlı meslek lisesi. İnşallah biz yüzde 1 e girip istediğiniz meslek lisesini kazanırız.
Bu ikilemde biz de kaldık ceycey sonuçlar açıklanıncaFen lisesi mi? Yoksa en yüksek puanlı Anadolu lisesi mi? Aylardır bunu düşünüyorum
Ben de okulların yks başarılarına bakıyorum o şekilde plan oluşturalım istiyorum. Bulunduğum şehirde proje okulu var fen liselerinden sonra en yüksek puanlı o, yks başarısı çok iyi şehirdeki bütün dereceler o okuldan çıkmışBu ikilemde biz de kaldık ceycey sonuçlar açıklanınca
Şöyle ki yakınımızda biri herhalde 20 yıllık vardır tam emin değilim fen lisesi
Biri yeni olan ama Yks sonuçları çok yüksek olan fen lisesi
Diğeri de eski puanı yüksek Anadolu lisesi
Ben yeni fen lisesinden yanaydım
Hem yakın hem arkadaşımın oğlu gidiyordu hem de başarısı yüksek diye
Ama eşim kabul etmedi
Oğlum da şimdiki lisesinden yanaydı
Ve Anadolu lisesi oldu
Hazırlık olduğu için kıyas yapamayacağım eğitim konusunda
9. Sınıfta bakalım göreceğiz nasıl olacak
Anadolu teknik meslek liseleri var. Son sınıflarında üniversiteye hazırlık yapıyorlar. Yani çocuk akademik olarak ta çok geri kalmıyor. Zaman değişti. Gençler ne kadar erken meslek sahibi olurlarsa o kadar çabuk yol alırlar. İnanın artık üniversite okumak bir şey ifade etmiyor. Gencin kendini bir an önce geliştirmesi lazım. Kimse bir gencin ne kadar iyi fizik kimya matematik yaptığıyla ilgilenmiyor. Fen lisesi ve Anadolu liseleri çok akademik. Liseden sonra üniversitesiteye geçen çocuk meslek derslerinde bocalıyor. Test çozmeye alışık olan genç test olmadan yapamıyor. Ben doktora mezunuyum. Eşim doçent . İnanın eğitim içinde olan eğitimi bilen eşim ve benim ortak kararımız yüzdelik dilimi düşük olmayan iyi bir meslek lisesi.Neden meslek lisesi? Onu hiç düşünmemiştik.
Lise 3 yıla düşmeli. 4 yıl zaman kaybı . Bizim zamanımız da 3 yıldı.Birde ben liseyi 2.5 yılda bitirdim. Kredili sistemdi. Çok ağır olan türev integral organik kimya derslerini gördük. Şimdi gençler lisede 4 yıl harcıyor ve ne organik türev ne integral yok bildiğim kadarıyla. 4 yıl boyunca bu çocukların lisede boş vakit harcıyor. Bizim 2.5 senede gördüğünüzü 4 yılda görüyorlar.
Mühendislik istese kesinlikle sizin yolunuzdan giderdik. Çok mantıklı. Tıp istediğinden fen lisesi ya da şehrin tıp kazandırma oranı en yüksek Anadolu lisesi arasında kaldım . Çocuğun fikri de önemli.Anadolu teknik meslek liseleri var. Son sınıflarında üniversiteye hazırlık yapıyorlar. Yani çocuk akademik olarak ta çok geri kalmıyor. Zaman değişti. Gençler ne kadar erken meslek sahibi olurlarsa o kadar çabuk yol alırlar. İnanın artık üniversite okumak bir şey ifade etmiyor. Gencin kendini bir an önce geliştirmesi lazım. Kimse bir gencin ne kadar iyi fizik kimya matematik yaptığıyla ilgilenmiyor. Fen lisesi ve Anadolu liseleri çok akademik. Liseden sonra üniversitesiteye geçen çocuk meslek derslerinde bocalıyor. Test çozmeye alışık olan genç test olmadan yapamıyor. Ben doktora mezunuyum. Eşim doçent . İnanın eğitim içinde olan eğitimi bilen eşim ve benim ortak kararımız yüzdelik dilimi düşük olmayan iyi bir meslek lisesi.
Çok iyi okul.uzak bir ilçede olduğundan düşünmüyoruz bizÖzdemir Bayraktar uzay ve havacılık lisesi hakkında bilgisi olan varmı?
düşündüklerimiz arasında ama çok el becerisi yok acaba alışırmı gelişirmi bilmiyorum
İnşallah kazanırız dediğim okul. Biz çok istiyoruz da bakalım kısmet artık. İnşallah sizde kazanırsınız.Özdemir Bayraktar uzay ve havacılık lisesi hakkında bilgisi olan varmı?
düşündüklerimiz arasında ama çok el becerisi yok acaba alışırmı gelişirmi bilmiyorum
İnşallah sizede bizede nasip olsun. Olursa yatılı kalır oğlumİnşallah kazanırız dediğim okul. Biz çok istiyoruz da bakalım kısmet artık. İnşallah sizde kazanırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?