- Konu Sahibi GlamourGaze
-
Bizde beklenti içinde değiliz. Her zaman sen çalış olursa olur olmazsa sonunda ölüm yok diyorum. Ben zaten b ve c planımı olusturdum. Kazanamazsa oBP ile alan iyi bir okul buldum. oBP yüksek oğlumun. O da olmazsa bildigim arkadaşlarinin gittiği bir kolej var. Fiyat aldım müdürle konuştum ama daha kayıt yaptırmadım. Sonuca göre sekillenecegiz. Sonunda ölüm yok. Asıl iş lisede başlıyor maalesef.Hatalısınız . 3 yıldır tanıdığım aşırı başarılı çocuk , ailenin yüksek beklentisi baskısı sebebiyle hızla net kaybetti. Oysa çok zeki. Stres kaygı bozukluğuna sebep olmayın lütfen . 410 aldığında bile sene başlarında , canın sağ olsun düzeltilir dedim. Öyle de oldu .
Aynen bizde öyleyiz bizim de ilk konular dediğiniz gibi çarpanlar katlar DNA komik birde kaza kader ve zekat bizde deneme eksiklerini özel derste matematikte döniyoruz ama soruya göre şaşırıyor büyük bir konu eksiği yok bazen kafasının dikine gidiyor soru yanlış bence bu diyor özellikle şu kader de gerçekten bıktımBen de anlatacağım memur şehri. Çocuklar zeki veliler bilinçli yarış korkunç , rekabet ürkütücü, iyi okul sayısı az. Anlıyorum sizi. Biz deneme sonuçlarına göre değil konu eksiklerine göre ilerliyoruz . Örnek vereyim . İlk konular üslü ifadeler ve çarpanlardaydı sorunu . İlk konular bunlar . Özel hocasıyla bunları çalışıyor . Geriye dönüyoruz yani eksiklerin de. Hocalarımız da söyledi ummadığımız çocuklar daha da yüksek puan aldı beklediklerimiz sınavda yapamadı dedi. Eksik konu bırakmayacaksınız . Eksik nerede o hafta oraya yoğunlaşsın. Boşverin milletin deneme sonuçlarını . Kendi ile yarışmalı. Örneğin bu hafta şu kadar nete çıkartacağım Türkçeyi demeli. Eksiğim şu konu onu halledeyim demeli . Yüksek deneme alanların morallerini bozmasına asla izin vermeyin. O soruları önceden bulabilenler de var. Bazı okullar 1 gün önce giriyor onlardan alıyorlar ailelerini kandırmak için. Bizim çocuğumuz netini yükseltiyor mu o denemelerde . İşte bakmanız gereken o sıralama değil
Şöyle bişi var çocuklar kaynaklar denemeler öyle zor sınava hazırlanıyor ki basit kazanımları MEB yeni koymaya başladı sanırım iki yıldır zoru yapan çocuk kolayı yapamıyor bir video paylaşmıştım hoca da öyle diyordu kazanımları ihmal etmeyin diye yeni nesil kadarAslında olay birde beklentiden kaynaklaniyor. Beklentinin yüksek olduğu çocuk stresten yapamıyor. Pek beklentisi olmayan ise daha rahat sınava giriyor. Sonuçta lgs yapı itibariyle aşırı zor bir sınav olamaz. Meb aşırı zor sınav yaparsa zaten yerlerde olan matematik Türkçe fen netleri iyice düşer. O zamanda okuldaki eğitim çok tartışılır. Sonuçta sınav kolay olur ve eleyici 2_3 sorudan oluşur. Beklentisi yüksek çocuk ise bu kadar kolay bir sınavda seçenekleri isaretlerken yanlış mı yapıyorum bu olamaz psikolojisine girer.
Aynen öyle. Bizim kolej de yüksek burs verdi lgs yi görmek istedik. Obp yi bol keseden veriyorlar ülkemizde . İnşallah o okullardansa puanı orta yükseklikte başarılı çocukların gittiği bir okul olur. Bu hafta 470 aldı .asla kızmadım vayyy herkes 490 almış demedim . Baktık hangi soruları yapamamış . Onlara yoğunlaştık. Bizim okul da 470 le 26. 30. Cü olunuyor öyle yüksek alanlar var. Onlarla yarışmıyoruz eksik tamamlayarak 480 üstüne nasıl çıkarız onu çözüyoruz . Tavsiyelerim bunlar . Haklarında hayırlısı olsunBizde beklenti içinde değiliz. Her zaman sen çalış olursa olur olmazsa sonunda ölüm yok diyorum. Ben zaten b ve c planımı olusturdum. Kazanamazsa oBP ile alan iyi bir okul buldum. oBP yüksek oğlumun. O da olmazsa bildigim arkadaşlarinin gittiği bir kolej var. Fiyat aldım müdürle konuştum ama daha kayıt yaptırmadım. Sonuca göre sekillenecegiz. Sonunda ölüm yok. Asıl iş lisede başlıyor maalesef.
Hangi okuldasiniz merak ettim. Bizde Antalya merkezde bilindik bir kolejdeyiz. Bizde 410 alan 52 felan oluyor. 30 olanın puanida 425 lerde. Okulda 6 sınıf var. B sınıfının en düşüğü yani 48. olanin sınav ortalaması 415. 24 üncü yani A şubesinin sonuncusunun ortalaması 430larda. Okul sınav sorularını kendi hazırlıyor.Aynen öyle. Bizim kolej de yüksek burs verdi lgs yi görmek istedik. Obp yi bol keseden veriyorlar ülkemizde . İnşallah o okullardansa puanı orta yükseklikte başarılı çocukların gittiği bir okul olur. Bu hafta 470 aldı .asla kızmadım vayyy herkes 490 almış demedim . Baktık hangi soruları yapamamış . Onlara yoğunlaştık. Bizim okul da 470 le 26. 30. Cü olunuyor öyle yüksek alanlar var. Onlarla yarışmıyoruz eksik tamamlayarak 480 üstüne nasıl çıkarız onu çözüyoruz . Tavsiyelerim bunlar . Haklarında hayırlısı olsun
Başka zaman söylerim okulunu. Burada önceki yıllarda hemen samimiyetler kurdum , sonu kavgalarla bitti . 2.5 yıl üyelik iptaliyle girmedim. Anonim kalarak birbirimize faydalı olalım şimdilik . Zamana bırakalım derim.Hangi okuldasiniz merak ettim. Bizde Antalya merkezde bilindik bir kolejdeyiz. Bizde 410 alan 52 felan oluyor. 30 olanın puanida 425 lerde. Okulda 6 sınıf var. B sınıfının en düşüğü yani 48. olanin sınav ortalaması 415. 24 üncü yani A şubesinin sonuncusunun ortalaması 430larda. Okul sınav sorularını kendi hazırlıyor.
Anladım. Ben okulun başarısını çok yüksek bulduğum için merak ettim. Bize sürekli bizim okulumuz çok iyi diyip durduklarindan merak ettim.Yoksa tabi ki okul bilgisi sizin özelinizdir. Burada kimliğiniz ve kendinize ait özel bilgileri vermek istemezsiniz.Başka zaman söylerim okulunu. Burada önceki yıllarda hemen samimiyetler kurdum , sonu kavgalarla bitti . 2.5 yıl üyelik iptaliyle girmedim. Anonim kalarak birbirimize faydalı olalım şimdilik . Zamana bırakalım derim.
Özele yazdımAnladım. Ben okulun başarısını çok yüksek bulduğum için merak ettim. Bize sürekli bizim okulumuz çok iyi diyip durduklarindan merak ettim.Yoksa tabi ki okul bilgisi sizin özelinizdir. Burada kimliğiniz ve kendinize ait özel bilgileri vermek istemezsiniz.
okul sıralaması değil mi bunlar. genel olamaz. bizimkide çok şubeli bir okul. deneme sınavlarında sözel zor sayısal kolay geliyor. ya da bize öyle geliyor bilemiyorumHangi okuldasiniz merak ettim. Bizde Antalya merkezde bilindik bir kolejdeyiz. Bizde 410 alan 52 felan oluyor. 30 olanın puanida 425 lerde. Okulda 6 sınıf var. B sınıfının en düşüğü yani 48. olanin sınav ortalaması 415. 24 üncü yani A şubesinin sonuncusunun ortalaması 430larda. Okul sınav sorularını kendi hazırlıyor.
Lgs anneleriyiz. Her tip okullardan da başarı gelir .Devlet okulu yok galiba
Biz de 495 altına düşmeyenler de var 300 e çıkamayanlar da. Kolejler gözünüzü asla korkutmasınDevlet okulu yok galiba
Oğlumun okulunun büyük çoğunluğu devlet okuluDevlet okulu yok galiba
Aynen öyleOğlumun okulunun büyük çoğunluğu devlet okulu
Başarılı çocuk her yerde başarılı oluyor
Yeter ki istesin
Okul , çocuk , aile , öğretmen hepsi etkili . Bu yüzden başarı her il de her okul da olabilirBaşarıyı okullara bağlamıyorumkırsal kesimlerdeki başarılar dereceler en güzel örnekler
Aslinda ben özel ya da devlet kıyaslaması yapmak istemedim. Başarılı çocuk her yerde başarılı. Ancak bu denemelerin zorlukları her yayında farklı. Birde dershaneler öğrencilerimiz basarili demek için denemenin cevaplarını veriyormuş. Ayrıca bazı denemeler daha biz denemeye girmeden YouTube da çozumleri geziyor. Ben oğluma baktirmiyorum ama cevapları görüp sinava giren çocuklar varmış. Daha üzücüsü oğlum okulunda sınavda kopya çeken bir kız olduğunu kızın rehber hoca odasında yokken sınav cevaplarini bulduğunu sınavdan çok yüksek aldığını söyledi. Maalesef bu gerçeklerden dolayı deneme puanları ve sıralamalar yanıltıcı oluyor.Oğlumun okulunun büyük çoğunluğu devlet okulu
Başarılı çocuk her yerde başarılı oluyor
Yeter ki istesin
Katılıyorum benzerini yazmıştım ben de. Cevaplar önceden bulunabiliyor bazı denemelerin . Cevap veren dershane de varmıymış ilk kez duydum . Biz de olmuyor. Okul da kopya var ama bazı çocuklar çekiyor denemelerde. Kendilerini kandırıyorlar o yüzden hiç aldırmıyorum benAslinda ben özel ya da devlet kıyaslaması yapmak istemedim. Başarılı çocuk her yerde başarılı. Ancak bu denemelerin zorlukları her yayında farklı. Birde dershaneler öğrencilerimiz basarili demek için denemenin cevaplarını veriyormuş. Ayrıca bazı denemeler daha biz denemeye girmeden YouTube da çozumleri geziyor. Ben oğluma baktirmiyorum ama cevapları görüp sinava giren çocuklar varmış. Daha üzücüsü oğlum okulunda sınavda kopya çeken bir kız olduğunu kızın rehber hoca odasında yokken sınav cevaplarini bulduğunu sınavdan çok yüksek aldığını söyledi. Maalesef bu gerçeklerden dolayı deneme puanları ve sıralamalar yanıltıcı oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?