2025 LGS Anneleri

Düşer gibi ama sen yine umutlanma sürpriz olsun.
1 2 yanlışlarda çok düşmez ama o aralıkta düşer diye tahmin ediyorum .
Ama yine hangi puanda olunursa olunsun çok umutlanmamak, a b c d planları yapmak lazım.

Bizim öğretmenler ne dediyse çıkmadı. Ne çıkacak dediği sorular ne alırsınız dedikleri puanlar.
Bizim de oyle ama dersane de hem tam puan alan var ,hem yuksek puan alan var. Kizim 1 kere o sinifa cikti. Denemelerde yuksek yapinca.
Cok siki calistiriyorlardi. Hic gitmek istemiyordu.

Kizim bir alt sinifa gecti sonra. Yine yuksek yapan bir cocuk vardi. Israrla o sinifa cikmiyordu. Kitaplari hep bos diyordu, ogretmenimiz. Benim kizima yarisini cozmussun kizim. Bunu soylemem lazim sana. Demek ki hepsini cozseydin cok daha iyi sonuc alacaktin dedim.
Uzuluyor ama kafaasina gore davranmayi birakmali.

Ay beni lgs den cok cocuk yordu . Her seyi ben biliyorum,benim yapim boyle. Sinavi var diye cok bir sey diyemedim.
Cok zorlu zamanlar yasadiM zaten. Uzerine lgs zamani tuz biber oldu.

Cok yoruldum. Artik bir sey dusunemeyecegim.

kızlar üç gündür sınavdan mıdır bilmiyorum yorgunum yerimden zor kalkıyorum hiç bişi yapasım yok inanılmaz kötü geçmiş zaten denemeler öyle aman aman yüksek değildi ama umutlanıyordum dört yıl özel okula gitti ingilizceden beş dogru beş yanlış dün hocası gelmiş hoş geldiniz yapıyor hocam kusura bakmayaın ama ne bu çocuğun ingilizcesi hani düzelecekti dedim tamam suç benim çocuğumda demis çok ingilizce çalışmıyorum hocada iyice boşlamış bu şartlarda 350 zor gelir ve herhangi bir yere yerleşemez

kızlar üç gündür sınavdan mıdır bilmiyorum yorgunum yerimden zor kalkıyorum hiç bişi yapasım yok inanılmaz kötü geçmiş zaten denemeler öyle aman aman yüksek değildi ama umutlanıyordum dört yıl özel okula gitti ingilizceden beş dogru beş yanlış dün hocası gelmiş hoş geldiniz yapıyor hocam kusura bakmayaın ama ne bu çocuğun ingilizcesi hani düzelecekti dedim tamam suç benim çocuğumda demis çok ingilizce çalışmıyorum hocada iyice boşlamış bu şartlarda 350 zor gelir ve herhangi bir yere yerleşemez
Aynı durumdayız sizinle sınav bitince silkelenicem diyordum aksine hiç bişey yapamıyorum elim kolum kalkmıyor.

Bizim bugün balo yarın mezuniyet var haftasonu birde ben alayım boyumun ölçüsünü yks bitimi de Antalya’ya geçiyoruz artık ne gelirse bahtımıza 😅yüzdelik dilim en en kötü senaryo evimin arkasında ki Anadolu lisesi puanla alıyor belki orada okul birincisi olur 🤣yks de o kontenjanı kullanır ek takviye devam ederiz özeli sildim kafamda ama bir tane okulda iyi bursu vardı artık düşün düşün işe yaramayacak gelmeden de bu stres çekilmez sonuçlar yüz güldürücü olur umarım hepsinin hakkında.

Birde biz gibi orta sıralama da olacak çocuklar için arkadaşlar hedef olmadı diye diğerlerine bakmamazlık yapmayın ben çok umutlanmıyorum dilim gelmeden ama 20/21/22 ortalamasını aldığım da gelecek okullarda
yks başarısı dil eğitimi yurt dışı projeleri olan çok güzel orta Anadolu liselerine de denk geldim adını bile duymadım bakmamıştım ulaşımı halledersem daha dilim belli değil umutlanma olmasın diye ortalamaya göre gelebilirliği olabilir üçüne yakın olursa benimkinin hedefi değil bizim hedefimizdi fen lisesi yazılım mühendisliği istiyor yks de gayet güzel yollamış Anadolu lisesi hatta beklediğim fenden daha iyi yks başarısı okul seçkin ünv delere başka yerlere de bakın en tercihleri belki sağlam yaparsak yine şanslı olabiliriz

Hamilesiniz sizin için çok çok zor dönem olmuştur eminim ki diğerleri biraz iyiyse İng kat sayısı düşük ben onda da çok duydum yanlışı olan bu sene

Bakin ozel okul dediginiz icin diyorum. Yani ing. Ders sayisi fazla. Cocuk gercekten calismamistir.
Zaten bu sinavdan benim anladigim soyle. Yuzde 60 cocuktaki caba. Yuzde 10, yatkinlik( bazi cocuklar cabuk ogreniyor), Yuzde 10 okul-dersane, yuzde 10 ogretmenler, yuzde 10 sans(ruh hali )

Gercekten 2 cocugum oldugu icin, tum cocuklara bakiyorum neden bazilari yaparken bazilarida yapamiyor diye.

Erkek yegenim var. Cabuk ogreniyor ama ders fazla calismiyordu acikcasi. Tek cocuk ,ailesi ilgilenir ama yok fayda etmiyor. Hep ozel okul okudu. Lgsde yuksek puan yapamadi. Yeni degismisti sistem. Yks cok yuksek puan yapmadi ama ozel,bilinen bir okulda discilige yetiyordu puani. 1 sene daha calisayim dedi. Yok calismaz dedi (kitaplarinin yarisi bostu) ablam verdi ozele. Simdi calisiyor derslerine😊 tabi hem buyudu ,hem de mecbur.

Bunu niye anlattim,bir anne olarak soyluyorum tabi. once umutsuz olmayin, moral bozmayin. Cocugu calismak icin tesvik edin. Yinr de onun icin okul arastirin. Ve iyi olmasi icin cabalayin. Spora verin,disiplin saglar.

Yani bizler elimizden geleni yapmayya devam edicez.

Bazilari da var ki, bu cocuk calismaz deyip saliyor. Her zaman elinden geleni ve daha fazlasini yapmasi gerektigini bilmeli. Ozellikle bizim ulkemizde boyle mecburuz

Bakin ozel okul dediginiz icin diyorum. Yani ing. Ders sayisi fazla. Cocuk gercekten calismamistir.
Zaten bu sinavdan benim anladigim soyle. Yuzde 60 cocuktaki caba. Yuzde 10, yatkinlik( bazi cocuklar cabuk ogreniyor), Yuzde 10 okul-dersane, yuzde 10 ogretmenler, yuzde 10 sans(ruh hali )

Gercekten 2 cocugum oldugu icin, tum cocuklara bakiyorum neden bazilari yaparken bazilarida yapamiyor diye.

Erkek yegenim var. Cabuk ogreniyor ama ders fazla calismiyordu acikcasi. Tek cocuk ,ailesi ilgilenir ama yok fayda etmiyor. Hep ozel okul okudu. Lgsde yuksek puan yapamadi. Yeni degismisti sistem. Yks cok yuksek puan yapmadi ama ozel,bilinen bir okulda discilige yetiyordu puani. 1 sene daha calisayim dedi. Yok calismaz dedi (kitaplarinin yarisi bostu) ablam verdi ozele. Simdi calisiyor derslerine😊 tabi hem buyudu ,hem de mecbur.

Bunu niye anlattim,bir anne olarak soyluyorum tabi. once umutsuz olmayin, moral bozmayin. Cocugu calismak icin tesvik edin. Yinr de onun icin okul arastirin. Ve iyi olmasi icin cabalayin. Spora verin,disiplin saglar.

Bazilari da var ki, bu cocuk calismaz deyip saliyor. Her zaman elinden geleni ve daha fazlasini yapmasi gerektigini bilmeli. Ozellikle bizim ulkemizde boyle mecburuz
Sİze katılıyorum oğlumada dedim büyük ihtimal istediğin biyer olmicak ama bu senin başarısızlığın değil. Aksine belkide gideceğin okul srviyenden düşük olacak ama senin ön plana çıkmanı sağlicak.
Evet bi anne olarak hala çok üzülüyorum ama bundaki hayrı bekliyorum okadar dualar etmiştim mutlaka ki karşılığı olacaktır.
Bi gün iyi ve çok başarılı bi mühendis olduğunda bunlar bizim için tatsız bi anı olarak kalıcak.

Çoğu kolej para tuzağı. En ucuza öğretmenleri bulup işe alıyorlar. İyi kolejlerse çok pahalı. Devlet okullarının çok azı iyi. Sadece düşük alan çocuk mu suçlu şimdi?bence değil.

Puanının şu an yettiği okullardan biri bu Atatürk lisesi. Mezunları bunlar mesela. Ama en iyilerini hedeflediğimizden yaşadığımız hayalkırıklığı çocuk elinden geleni yaptı oysa

Eklentiler

• IMG_0575.webp
    IMG_0575.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_0574.webp
    IMG_0574.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 36
İlber Ortaylı’nın Murat bardakçının bir sürü başarılı kişinin gittiği okul oluyor. Ama içimdeki sızı da geçmiyor işte. Çünkü emek çok büyüktü. Daha az çalışılsa bu denli üzülmezdim.

Pes yok koç luğa devam arkadaşlar Yks de asıl sonucu alacağız🙏

Puanının şu an yettiği okullardan biri bu Atatürk lisesi. Mezunları bunlar mesela. Ama en iyilerini hedeflediğimizden yaşadığımız hayalkırıklığı çocuk elinden geleni yaptı oysa
Canim bak benim arkadasin oglu capadan bogazici kazandi.
Baska bir okul baktim yuzdelik 4.5 larda o da bogazici kazanmis. Hatta siralamasi daha yukarida.
Zaten 1 2 sorular siralamayi etkiliyor. Birazi da sans.
Ama calisan her zaman daha iyisini yapabilir.

Yegenim dis hekimligi okuyor yazdim. Baktigim nitelikli okullardan da ,da ayni okulu kazanan var.
Onlar nitelikli lise de okumus oldu, paralari ceplerinde kaldi😊

Yani bunlari bilince insan rahatliyor. Yoksa uzuluyoruz hepimiz🤭

Saglik olsun🙏🏻🌸

Çoğu kolej para tuzağı. En ucuza öğretmenleri bulup işe alıyorlar. İyi kolejlerse çok pahalı. Devlet okullarının çok azı iyi. Sadece düşük alan çocuk mu suçlu şimdi?bence değil.
bahçeşehire yolladım aslında okul uyduruk değil ama benim kız sadece çok bocaladı

kızlar tek tek cevap veremedim teşekkür ederim ilginiz için yarında mezuniyet var kızım diyorki dayımın düğününde aldığın abiyeyi giy saçma olr kızım diyorum mezuniyetler öyle oluyormuş okulunda bilgisi olan varmı hay allahım şu moral bozukluğu ile nelerle uğraşıyorum

Back
X