Bakin ozel okul dediginiz icin diyorum. Yani ing. Ders sayisi fazla. Cocuk gercekten calismamistir.
Zaten bu sinavdan benim anladigim soyle. Yuzde 60 cocuktaki caba. Yuzde 10, yatkinlik( bazi cocuklar cabuk ogreniyor), Yuzde 10 okul-dersane, yuzde 10 ogretmenler, yuzde 10 sans(ruh hali )
Gercekten 2 cocugum oldugu icin, tum cocuklara bakiyorum neden bazilari yaparken bazilarida yapamiyor diye.
Erkek yegenim var. Cabuk ogreniyor ama ders fazla calismiyordu acikcasi. Tek cocuk ,ailesi ilgilenir ama yok fayda etmiyor. Hep ozel okul okudu. Lgsde yuksek puan yapamadi. Yeni degismisti sistem. Yks cok yuksek puan yapmadi ama ozel,bilinen bir okulda discilige yetiyordu puani. 1 sene daha calisayim dedi. Yok calismaz dedi (kitaplarinin yarisi bostu) ablam verdi ozele. Simdi calisiyor derslerine

tabi hem buyudu ,hem de mecbur.
Bunu niye anlattim,bir anne olarak soyluyorum tabi. once umutsuz olmayin, moral bozmayin. Cocugu calismak icin tesvik edin. Yinr de onun icin okul arastirin. Ve iyi olmasi icin cabalayin. Spora verin,disiplin saglar.
Yani bizler elimizden geleni yapmayya devam edicez.
Bazilari da var ki, bu cocuk calismaz deyip saliyor. Her zaman elinden geleni ve daha fazlasini yapmasi gerektigini bilmeli. Ozellikle bizim ulkemizde boyle mecburuz