- 2 Ekim 2022
- 2.777
- 4.236
- 63
- 35
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #28.401
Allah razi olsun canim benimm cok sagolAy maşallah size karı koca ne güzel hallettiniz ben bile oturduğum yerden senin yerine strese girdimSiz bu süreci güzel ve rahat atlattınız rahatça bebişi beklersiniz artık hayırlı olsun canım benim huzurla sağlıkla oturmak nasip olsun
Vajinal doğum diye diretilmesini ben de yanlış buluyorum. Doğum şeklimize de karışmasınlar bi zahmet. Sadece korkmak bile geçerli ve çok geçerli bir sebep. En basiti korkudan tansiyon yükselir bebeğe veya anneye zararı olur Allah korusun. Önemli olan bebeğin sağ salim dünyaya gelmesi ve annenin sağlığı. Ama kendi hemcinslerimiz bile bazen anlamıyor bu durumu. "Tamam, en çok sen NORMAL doğurdun" diyesim geliyor bazılarına.Aaaa bunu da ilk defa duydum, madem öyle devletteki doktorlar da bir kılıf uydursa keşke, diğer türlü bile bile lades oluyor, doğumda benim bebeğimin başına bir şey gelse bunun hesabını kim ödeyecek, bence bu politika yanlış bor politika Allah korusun ama bir çok bebegin zarar görmesine sebep olabilir, umarım yakın zamanda kalkar yada daha hafifletilir. Salı günü sezeryana gireceğim bakalım bana da imzalayacaklar mi merak ettim
Evet aile yılı bana bile devlette normal doğum eğitimi baskısı yapılıyordu arada kan tahlil vs için kayıt olsun diye gidiyordum şuan mesela zaruri sezeryan olcak bemcede şikayet etmeli kesinlikle cimereBende kota gıbı bıseylerı oldıgunu dusundum acıkcası,zorunlu haller dısında yasaklandı falan dıyor hastaneler,aıle yılı secmısler ya bırde bu yılı,semıner yapıyolarlar sureklı tum hastanelerde burda vajınal dogum ıcın.elbette dogal olan herzaman ıyıdır ama bu nedır ya anlamadım,gercekten pes.hastaneyi mutlaka cimere bıldır mutlakawarcrew
Aynen öyle, çok teşekkür ederim evet herkes aynı şeyi söylüyor üşütme sakın diye aksi gibi de buralar -12 dereceyi buluyor,Vajinal doğum diye diretilmesini ben de yanlış buluyorum. Doğum şeklimize de karışmasınlar bi zahmet. Sadece korkmak bile geçerli ve çok geçerli bir sebep. En basiti korkudan tansiyon yükselir bebeğe veya anneye zararı olur Allah korusun. Önemli olan bebeğin sağ salim dünyaya gelmesi ve annenin sağlığı. Ama kendi hemcinslerimiz bile bazen anlamıyor bu durumu. "Tamam, en çok sen NORMAL doğurdun" diyesim geliyor bazılarına.
Allah yardımcın olsun. Üşütmemeye dikkat et. Ben çektim, siz çekmeyin...
Vajinal doğum diye diretilmesini ben de yanlış buluyorum. Doğum şeklimize de karışmasınlar bi zahmet. Sadece korkmak bile geçerli ve çok geçerli bir sebep. En basiti korkudan tansiyon yükselir bebeğe veya anneye zararı olur Allah korusun. Önemli olan bebeğin sağ salim dünyaya gelmesi ve annenin sağlığı. Ama kendi hemcinslerimiz bile bazen anlamıyor bu durumu. "Tamam, en çok sen NORMAL doğurdun" diyesim geliyor bazılarına.
Bende öyle vajinal doğum çok istedim, sezeryan korkutucu geliyor açıkçası ama benim bebek iri olunca bende şeker var çünkü, o yüzden mecbur kaldım. Sende insaAllah güzelce kolayca istediğin gibi doğumunu gerçekleştirirsinBen eskiden beri vajinal dogum istiyordum. Ama suan tercih etmemin sebebi hem maddiyat hemde sezaryenden sonra bakima ihtiyacim olursa bakacak kimsem yok. Kaynanam gelcek oda bebege anca bakar. O yuzden vajinali tercih ettim. Eger sartlarim musait olsaydi devlet hastanelerinin bu tutumu yuzunden özelde sezaryen dogumu tercih ederdim. Cnku insan basina ne gelcegini bilmio. Hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin
Bende genel anestezinin çok zor olduğunu duydum uyandıktan sonra uzun süre kendine gelinmiyor felan diyorlar, bir de bebeğin ilk anını görmek istiyorum sesini duymak istiyorum ama bende de panik atak var o an fenalasabilirim de anestezi doktoruyla karar vermek daha mantıklı bence sanirim herkeste etkiler farklı oluyor.Kızlar anestezı ısını ne yapacagız ya?şimdi ben daha once myom amelıyatı oldugum ıcın genel anestezı oldum.tecrubemı paylasayım,cok rahat uyandım asla bulantı bas agrısı vs olmadı sadece uyandıgımda 1 saat cıddı bır rahım agrısı hıssettım sonra gectı,1 saat zordu ve ayaga ılk kalkarken tansıyonum dusmustu.şimdi belden uyusturmada bas agrısı boyun bel agrısı oluyor vs denıldıgı ıcın bıraz korkuyorum acıkcası,cunku bır hafta suruyormus agrı,sankı genel anestezı daha rahat gibi geliyor.sızler ne düşünüyorsunuz
Benim de aynı gün yapıldı. 6 da hastanede oldum. Giriş işlemleri yapıldı. 7 de kan almış olsalar, sonucu çıktı ve 8 de sezaryen için ameliyathaneye aldılar. İki kez git gel olmasın diye böyle uygun gördü doktorum. Olabiliyor yani. İlk doğumumda da böyle olduBende genel anestezinin çok zor olduğunu duydum uyandıktan sonra uzun süre kendine gelinmiyor felan diyorlar, bir de bebeğin ilk anını görmek istiyorum sesini duymak istiyorum ama bende de panik atak var o an fenalasabilirim de anestezi doktoruyla karar vermek daha mantıklı bence sanirim herkeste etkiler farklı oluyor.
Bir de bana hiçbir kan testi vs. Yapılmadı salı günü sezeryandan önce yapılır dedi doktor buda beni biraz gerdi, testler bir kaç gün öncesinde yapılması gerekmez miydi,
Canım duydumlara ben hiç inanmam,sende ınanma,ama bızzat tecrube ettıklerımıze guvenırım.ben bızzat tecrube ettım ıkı kez hemde genel anestezıyı,dedıgım gıbı sadece bır saat agrı oldu sonra gectı maşallah çok iyiydim ben,ki sezeryan bide kısa sürüyor diğer ameliyatlardan.ama hiç belde uyusturma olmadıö eger basagrısı bır hafta surecek ıse ben tercıh etmem,bir saat agrı cekmek daha ıyı bır hafta bas agrısı cekmektense ama işte bızzat tecrube etmıs kısılerle konusmamız lazımBende genel anestezinin çok zor olduğunu duydum uyandıktan sonra uzun süre kendine gelinmiyor felan diyorlar, bir de bebeğin ilk anını görmek istiyorum sesini duymak istiyorum ama bende de panik atak var o an fenalasabilirim de anestezi doktoruyla karar vermek daha mantıklı bence sanirim herkeste etkiler farklı oluyor.
Bir de bana hiçbir kan testi vs. Yapılmadı salı günü sezeryandan önce yapılır dedi doktor buda beni biraz gerdi, testler bir kaç gün öncesinde yapılması gerekmez miydi,
İlk çocuğum olucak canım inşallah ama en fazla 2 düşünüyorum Allah nasip ederseKaç çocuk istiyorsun
Çok haklısın herkesin düşündüğü bir konudur eminim sorun yaşayanda oluyordur ama pelvik egzersizleride fayda sağlayabilir dediğim gibi vücutlada alakalı mesela bir arkadaşım evlenmeden estetik yaptırdı memnun değilim diye toplatmış daraltmış vs çoluk çocuk da yok bana sorarsan da doğuma rağmen hiçbirşey değişmedi biraz değişirse bize rahatlık olur en fazla
Canım benim hiç baş ağrım, boyun ağrım olmadı biliyor musun. Bel ağrısı oluyor tabi, ona bir şey diyemem. 3 kez genel anestezi oldum. 2 sinde uyanınca istifrar etmekten yorgun düştüm mesela. Bünyeyle ilgili olabilir. Tek sıkıntım gazdan kaynaklı ağrı şiddeti oldu. Hatta ben sezaryen ağrısı sandım ama çektiğim şiddetli gaz sancısıymış.Kızlar anestezı ısını ne yapacagız ya?şimdi ben daha once myom amelıyatı oldugum ıcın genel anestezı oldum.tecrubemı paylasayım,cok rahat uyandım asla bulantı bas agrısı vs olmadı sadece uyandıgımda 1 saat cıddı bır rahım agrısı hıssettım sonra gectı,1 saat zordu ve ayaga ılk kalkarken tansıyonum dusmustu.şimdi belden uyusturmada bas agrısı boyun bel agrısı oluyor vs denıldıgı ıcın bıraz korkuyorum acıkcası,cunku bır hafta suruyormus agrı,sankı genel anestezı daha rahat gibi geliyor.sızler ne dusunuyorsunuz?Ebussshhh papatya113
Herkesin doğum şekline hiç kimse karışamaz noktaBi an iyi niyetle yanlışlıkla mı yapıldı dicektim de yanlışlıkla yapılması da büyük olay yani sağlık bu
Ben özele gidiyorum özele de el atılmış. Bana nst katında vajinal doğum broşürü verildi
Herkese yazamadım ama katılıyorum. Neyi neden dayatiyorlar bommmmboş iş cidden.sebebi de olmak zorunda mı sanki belki canım öyle istedi tamamen keyfi tercih edebilirim. Niye herkesin ağzında bu doğum şeklimiz anlamıyorumHerkesin doğum şekline hiç kimse karışamaz nokta
Tamam güzel herkes ister vajinal vs ama insanın yapamadığı bir çok sebebi olabiliyor. O yüzden herkes nasibi gibi yapsın doğumunu dime canım. Senin vasıtanla herkese söylüyorum. Ve rahat bıraksınlar anneleri. Anneler her şekilde annedir. Doğum şekli önemli değil. En önemlisi bebeğin ve annenin sağlığı gerisi boş gerisi hikaye
Zaten ben sana başından beri helal olsun diyorum en doğru kararı vermişsin kalbinin sesi seni doğruya götürmüş çok iyi olmuş iyi yapmışsın kankaBenim de ilk gebeligim açıkçası şansıma da akıl edebildim çıkmayı, tecrübem falan yoktu. Bir şeyler ters gibiydi zaten içime sinmedi git gide artarsa başka yere yatış veririm diye ona güvenerek çıkayım dedim. Doktorlar cıkmayayim diye konuştu korkuttu ama eşimle beni buluşturan kiz ve görevli abla en iyisini yapiyorsun evde çek sancını bizim de olsa psikolojimiz bozulurdu zaten kendini dinle vs dediler. Öyle daha da net dedim çıkayım. Şükür yoksa bebiş gelmeyecekmiş zorla doğurttuklari için stresten kendini geri çekse vs başka ihtimaller ortaya çıkıyor sonuçta. Bunu riske atmayip böyle dogurtulan bir sürü kişi vardir doğru diyorsun valla
Yok ya iki kere sordum ben dışarda eşim de sormuş ona da hayır suni vermicez demişler. Ama ne artan sancilarimin, ne acilmanin artmasinin, ve artmasına rağmen iki gün sonra eski haline gelmesinin başka açıklaması da yok zaten. Eve gelince de sancılarım azaldi git gide. Raporda yazan ilacı aratınca suni sancı cikiyor. Bilinçli yapılmış belli yani
Söylediklerine imzamı atıyorumVajinal doğum diye diretilmesini ben de yanlış buluyorum. Doğum şeklimize de karışmasınlar bi zahmet. Sadece korkmak bile geçerli ve çok geçerli bir sebep. En basiti korkudan tansiyon yükselir bebeğe veya anneye zararı olur Allah korusun. Önemli olan bebeğin sağ salim dünyaya gelmesi ve annenin sağlığı. Ama kendi hemcinslerimiz bile bazen anlamıyor bu durumu. "Tamam, en çok sen NORMAL doğurdun" diyesim geliyor bazılarına.
Çok katılıyorum sana.Zaten normal doğum diye bir şey yok. “Vajinal doğum” ve “sezaryen doğum” var. Anne ve bebek için en sağlıklısı ne ise o doğum şekli yapılmalı zaten. Dayatmışlar bir normal doğum normal doğum.Vajinal doğum diye diretilmesini ben de yanlış buluyorum. Doğum şeklimize de karışmasınlar bi zahmet. Sadece korkmak bile geçerli ve çok geçerli bir sebep. En basiti korkudan tansiyon yükselir bebeğe veya anneye zararı olur Allah korusun. Önemli olan bebeğin sağ salim dünyaya gelmesi ve annenin sağlığı. Ama kendi hemcinslerimiz bile bazen anlamıyor bu durumu. "Tamam, en çok sen NORMAL doğurdun" diyesim geliyor bazılarına.
Bana ta 9 da gel dedi öğlene bulur doğum vakti dedi keşke bende erkene gitseydim 8 de ne güzel bitmiş ben artık öyle çok sabirsizlaniyorum ki saatler geçmiyorBenim de aynı gün yapıldı. 6 da hastanede oldum. Giriş işlemleri yapıldı. 7 de kan almış olsalar, sonucu çıktı ve 8 de sezaryen için ameliyathaneye aldılar. İki kez git gel olmasın diye böyle uygun gördü doktorum. Olabiliyor yani. İlk doğumumda da böyle oldu
Evet çok haklısın, bende artık anestezı doktoru ne diyeceksen ona göre karar vericem bakalım hayırlısı olsunCanım duydumlara ben hiç inanmam,sende ınanma,ama bızzat tecrube ettıklerımıze guvenırım.ben bızzat tecrube ettım ıkı kez hemde genel anestezıyı,dedıgım gıbı sadece bır saat agrı oldu sonra gectı maşallah çok iyiydim ben,ki sezeryan bide kısa sürüyor diğer ameliyatlardan.ama hiç belde uyusturma olmadıö eger basagrısı bır hafta surecek ıse ben tercıh etmem,bir saat agrı cekmek daha ıyı bır hafta bas agrısı cekmektense ama işte bızzat tecrube etmıs kısılerle konusmamız lazımbenım dr da yatıs yapılan gun yapacakmıs testleri,gerılme o yuzden demekkı boyle işliyor süreç.bu anestezı konusuna karar vermek lazım ama ben hıc veremıyorum
Maşallah kuzum bende mıgrenle boyun fıtıgı olunca bıraz korktum.demekkı genel anestezıde degısıyor.ayy cok kararsızım,olmazsa kendımı dr un fıkrıne bırakırım artık ne yapayımCanım benim hiç baş ağrım, boyun ağrım olmadı biliyor musun. Bel ağrısı oluyor tabi, ona bir şey diyemem. 3 kez genel anestezi oldum. 2 sinde uyanınca istifrar etmekten yorgun düştüm mesela. Bünyeyle ilgili olabilir. Tek sıkıntım gazdan kaynaklı ağrı şiddeti oldu. Hatta ben sezaryen ağrısı sandım ama çektiğim şiddetli gaz sancısıymış.
Çok güzel bir konuya değindin canım. Bende hamileyken bir operasyon geçirdim ve genel anestezi uygulandı ama çok az bir narkoz verildi yarım saatte tamamen uyanmıştim işlem bitmişti hiç birseyim yoktu. Geçen pazartesi anestezi için kan vermeye gittiğimde anestezi doktoruyla da görüştüm biz spinal belden uyuşturma öneriyoruz dedi. Genel anestezide bebeği de narkoz gittiği için istemiyorlarmış ama kararı bana bıraktı. Ben bebeğimi görmek istiyorum ne kadar dayanırım belden uyuşturmaya bilemiyorum ama . Bence sezeryanda genel anestezi de uyanmak ve etkisi daha ağır olur gibime geliyor. Yengem genel anestezi olmuştu valla onda da baş ağrısı oluyor kuzu. Yani sanırım yan etkiden çok hangisine dayanırız diye karar vermek gerekiyor gibi düşünüyorum ama sizlerin fikri ne ?Kızlar anestezı ısını ne yapacagız ya?şimdi ben daha once myom amelıyatı oldugum ıcın genel anestezı oldum.tecrubemı paylasayım,cok rahat uyandım asla bulantı bas agrısı vs olmadı sadece uyandıgımda 1 saat cıddı bır rahım agrısı hıssettım sonra gectı,1 saat zordu ve ayaga ılk kalkarken tansıyonum dusmustu.şimdi belden uyusturmada bas agrısı boyun bel agrısı oluyor vs denıldıgı ıcın bıraz korkuyorum acıkcası,cunku bır hafta suruyormus agrı,sankı genel anestezı daha rahat gibi geliyor.sızler ne dusunuyorsunuz?Ebussshhh papatya113
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?