- 23 Eylül 2021
- 229
- 268
- 53
- 32
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #36.961
Mama veriyo musunuz siz peki38 günlük erkek bebeğim sağlık ocağı kontrolünde
5200 kilo, 57 cm boyu,38 de baş çevresi geldi
Seninki nasıldı götürdünmğ kontrole
Mama vermiyorum anne sütü ile besleniyorMama veriyo musunuz siz peki
Neler yaptınız yani memeyi hiç istemezse nasıl beslenecek?Ay ne zor yaBiberon vermedim 1 hafta ağladı ama vermedim
Canım ben hep tek yıkıyorum.Zor değil merak etme.İster filede yıka ister benim gibi küvete müslin,battaniye gibi bir şey ser başını elinle destekle ya da bir bezle vs destekle.İnan yapınca çok pratik oluyorsunKızlar bebısı tek basına yıkayan varmı?zormu?bızıım bebegın goz enfeksıyonuydu üşütmesı derken 11 gundur yıkanmıyo cocuk ya evde tekim ve bugun yıkamak zorundayım artık.
Beslenme sondası var mememi reddettiği için parmağıma takıp verdim başta sonra meme takıp verdim öyle alıştırdımNeler yaptınız yani memeyi hiç istemezse nasıl beslenecek?Ay ne zor ya
Canım ben hep tek yıkıyorum.Zor değil merak etme.İster filede yıka ister benim gibi küvete müslin,battaniye gibi bir şey ser başını elinle destekle ya da bir bezle vs destekle.İnan yapınca çok pratik oluyorsunkuzuya tekrar çok geçmiş olsun
Ben bayadir tek yıkıyorum çok zoylaniyorsan file ile dene canimKızlar bebısı tek basına yıkayan varmı?zormu?bızıım bebegın goz enfeksıyonuydu üşütmesı derken 11 gundur yıkanmıyo cocuk ya evde tekim ve bugun yıkamak zorundayım artık.
Canım biz 8de her nolursa olsun odamıza gidiyoruz alt degıstırme besleme pijama giydirme,bazen 9 da bazen 9.30 da uyuyor.3-4 saat uyuyor sonrs malesef benımkıde dogru duzgun uyumuyor bıdaha,daha vucutlarındakı sırkadian ritim olusmamıs,olusunca uyuyacaklar ınsallah.sen hergun aynı saatte yatır ama mutlaka uyumasada bır sure sonra alısır aynı saatte yatmaya.uykusuzluk perısan edıyor hepımızı malesef ama az kaldıKızlar bebekleriniz ne sıklıkla uyanıyor? Benim ki mesela dün gün boyu uyudu. Gece 12 de bi uyandı sabah 5 e kadar uyumadı. Gözler bi açılınca 2-3 saat rahat uyumuyor. Uyuyunca da maç 1.5 saat sonra tekrar kalkıyor
Canım gece uyandiği zaman meme veriyorum emiyo hemen de uyuyor ama o gaz çıkarma işine başlayınca sar başa oluyoruz, yani emip uyuması 20-25 dk ama yatağa koyduğumda anında açıyor gözlerini, 1 saatten önce asla uyumuyorKızlar bebekleriniz ne sıklıkla uyanıyor? Benim ki mesela dün gün boyu uyudu. Gece 12 de bi uyandı sabah 5 e kadar uyumadı. Gözler bi açılınca 2-3 saat rahat uyumuyor. Uyuyunca da maç 1.5 saat sonra tekrar kalkıyor
Gece Gündüz uykularını dengede tutabilirsen daha raht edersin gündüz uykusunun belli bir saati aşmasına izin vermiyorum özellikle bu aylarda akşam 6 dan sonra uyutmuyorum büyüdükçe 5-4-3 diye geriye gidecek bu saat ne kadar uyuması gerekiyor ne kadar uyanık kalması gerekiyor onu araştır ay ay takibini yap her ay değişiyor, buna dikkat ettiğim için doğduğundan beri hiç gece uyumamazlık yapmadı 11-4 arası kesintisiz uyuyor sonrası 2 saatte bir kalkıyor Bende uyku saatini erkene çekemedim bir türlü9 dan sonraya kalmamaları gerekKızlar bebekleriniz ne sıklıkla uyanıyor? Benim ki mesela dün gün boyu uyudu. Gece 12 de bi uyandı sabah 5 e kadar uyumadı. Gözler bi açılınca 2-3 saat rahat uyumuyor. Uyuyunca da maç 1.5 saat sonra tekrar kalkıyor
Gece Gündüz uykularını dengede tutabilirsen daha raht edersin gündüz uykusunun belli bir saati aşmasına izin vermiyorum özellikle bu aylarda akşam 6 dan sonra uyutmuyorum büyüdükçe 5-4-3 diye geriye gidecek bu saat ne kadar uyuması gerekiyor ne kadar uyanık kalması gerekiyor onu araştır ay ay takibini yap her ay değişiyor, buna dikkat ettiğim için doğduğundan beri hiç gece uyumamazlık yapmadı 11-4 arası kesintisiz uyuyor sonrası 2 saatte bir kalkıyor Bende uyku saatini erkene çekemedim bir türlü9 dan sonraya kalmamaları gerek
Ay işte enjektorle hizlica sıkmaya korkuyorum. Bise olmuyor dimi
Umarim oluşur uyku düzeni gerçekten perişan olduk ya, hele kucakta gezdirmekten bacaklarım tutmuyor artık bir de çipil çipil bakıyor sonra insan o an hissetmiyor ama yoruyor tabiCanım biz 8de her nolursa olsun odamıza gidiyoruz alt degıstırme besleme pijama giydirme,bazen 9 da bazen 9.30 da uyuyor.3-4 saat uyuyor sonrs malesef benımkıde dogru duzgun uyumuyor bıdaha,daha vucutlarındakı sırkadian ritim olusmamıs,olusunca uyuyacaklar ınsallah.sen hergun aynı saatte yatır ama mutlaka uyumasada bır sure sonra alısır aynı saatte yatmaya.uykusuzluk perısan edıyor hepımızı malesef ama az kaldı
Aynı gerçekten sırtında alarm var herhalde diyorum ne var bu yataktaCanım gece uyandiği zaman meme veriyorum emiyo hemen de uyuyor ama o gaz çıkarma işine başlayınca sar başa oluyoruz, yani emip uyuması 20-25 dk ama yatağa koyduğumda anında açıyor gözlerini, 1 saatten önce asla uyumuyoruyuduktan 2 saat sonra da tekrar mızırdanıyor yine emziriyorum derken sabah 6’dan sonra artık uyanığız
Normalde gündüz uyanık olur akşam7- 8den sonra uyutmam 11-12ye kadar ama dün baygın gibi uyudu sadece süt içmeye uyandı gece de uyku yok tabi. Gerçi gündüz uyumasa da gece uykularımız aynı. İki saatten fazla uyuduğunu hiç görmedim.Gece Gündüz uykularını dengede tutabilirsen daha raht edersin gündüz uykusunun belli bir saati aşmasına izin vermiyorum özellikle bu aylarda akşam 6 dan sonra uyutmuyorum büyüdükçe 5-4-3 diye geriye gidecek bu saat ne kadar uyuması gerekiyor ne kadar uyanık kalması gerekiyor onu araştır ay ay takibini yap her ay değişiyor, buna dikkat ettiğim için doğduğundan beri hiç gece uyumamazlık yapmadı 11-4 arası kesintisiz uyuyor sonrası 2 saatte bir kalkıyor Bende uyku saatini erkene çekemedim bir türlü9 dan sonraya kalmamaları gerek
Her ay uyuması gereken saatleri araştırıyorum kaçta yatıp kalkacak diye 17 aylık olan oğlum tek uykuya düştü tek uyku yaparsak tam saatimizde gece uykusu iyi oluyor yapmazsa akşamları uyuyana kadar ağlayıp sabaha kadar daha sık kalkıyor tabi diş süreçlerinde ve uyku gerilemesinin olduğu aylar sürekli uyanıyorlar geceleriMaşallah kız ne güzel alıştırmışsın bize de söyle nasıl yaptın
Yuh yani gerçekten ne tepki vereceğimi şaşırdım... Çocuğa bagirmak nedir ya kendi torunu olmasini geçiyorum bir bebişe nasıl bagirabilirsin(anasi olsa tükenmiş olsa sinirleri yıpranmış der geçerim de 5dk bile bakmamıştır) bir de çocuğa mi bakmaya gelmişler yardima mi ? En kısa sürede eşine bunları gösterip postalaman şart gibi geldi bana başka çözümü var midir bilmiyorumKizlar uc ayin sonunda annemi ugurladik kv ve kp ile yolumuza devam ediyoruz, tasinacagiz ve ben de yavastan baska islere baslayacagim diye esim uc ay kalacak sekilde ayarladi. Ilk zamanlar annemle denk getirdim, gorev teslim gbi olsun diye, simdi basbasa kaldik ve eglence de basladikadin hala eski sevgililerini anlatiyor bana, cocugumuz olmus, bana dedi ki o ikisi vardi bir de sen, ama en cok seni sevdi ama en superi cocuk agliyor mizmizlaniyor, sen git seni gormesin diyip elime vurmasi oldu. Bunu bir kac kere yapti, bugun eli yukseltti ve resmen gurestik kadinla. Cocugumu ben giydirecegim lutfen diyorum, kadin bana dirsek atti. Esime sorarsan yardimci olmaya calisiyor. Hak verdi gitti konustu annesiyle oncesinde istedigi zaman vereceksin cocugu napiyosun sen diye ama. Normalde kp e cok saygi duyardim ama cocuk aglayinca cocuga bagirdi kac defa, bir de diyor ki bak anladi sustu. Cocuk anlamadi ne oldugnu kimse bagirmadincocuga daha once sasirdi bence daha cok ama neyse. 2 saat agladim sinirimden. Kendi evimde hapis halindeyim, kendi cocugma zor yaklastiriyorlar resmen. Ha bi de ogle yemegi yemiyorlar, ac kaldim, dun de kahvaltiyi bana hazirlattilar onlar cocukla oynarken. Yavas yavas cirkin yuzumu cikartmaya basliyorum valla. Hicbir gelin kolay kolay delirmiyor. Ki ben her ozel gunde cicegimi cikoltami eksik etmem, bir kere bile ters laf soylememisimdir.
Almıştır kız sıkma canınıKızlar benim bebeğin çok fazla kilo almadı, 1. Ay kilosuna 250 gr kadar almış eğer tartı yanlış tartmadıysaçok üzülüyorum ama işin enteresan tarafı çişli bez de kakalı bez de alıyorum gün içinde, anlamadım gitti. 3270 doğdu, 50 cm şeklinde 1. Ay 4300 oldu, hastalandığında tartıldığında yine aynı civarda çıktı.. mamayı kestik anne sütüyle devam edelim diye sanırım o da kilo aldırmadı. Bugün 2. Ay aşımız var, tekrar ölçüm yapılır anlaşılır artık herhalde
En güzeli eşinle ve çocuğunla başbaşa kalmak zorluğuda kolaylığıda beraber atlatmak bunu anladım yardımları kendilerine kalsın zaten adın gelinse o kahvaltı hazırlanacak o yemek yapılacak kendilerinide bebeğin annesi ilan edip otururlar e ister istemez lohusada onlar olurKizlar uc ayin sonunda annemi ugurladik kv ve kp ile yolumuza devam ediyoruz, tasinacagiz ve ben de yavastan baska islere baslayacagim diye esim uc ay kalacak sekilde ayarladi. Ilk zamanlar annemle denk getirdim, gorev teslim gbi olsun diye, simdi basbasa kaldik ve eglence de basladikadin hala eski sevgililerini anlatiyor bana, cocugumuz olmus, bana dedi ki o ikisi vardi bir de sen, ama en cok seni sevdi ama en superi cocuk agliyor mizmizlaniyor, sen git seni gormesin diyip elime vurmasi oldu. Bunu bir kac kere yapti, bugun eli yukseltti ve resmen gurestik kadinla. Cocugumu ben giydirecegim lutfen diyorum, kadin bana dirsek atti. Esime sorarsan yardimci olmaya calisiyor. Hak verdi gitti konustu annesiyle oncesinde istedigi zaman vereceksin cocugu napiyosun sen diye ama. Normalde kp e cok saygi duyardim ama cocuk aglayinca cocuga bagirdi kac defa, bir de diyor ki bak anladi sustu. Cocuk anlamadi ne oldugnu kimse bagirmadincocuga daha once sasirdi bence daha cok ama neyse. 2 saat agladim sinirimden. Kendi evimde hapis halindeyim, kendi cocugma zor yaklastiriyorlar resmen. Ha bi de ogle yemegi yemiyorlar, ac kaldim, dun de kahvaltiyi bana hazirlattilar onlar cocukla oynarken. Yavas yavas cirkin yuzumu cikartmaya basliyorum valla. Hicbir gelin kolay kolay delirmiyor. Ki ben her ozel gunde cicegimi cikoltami eksik etmem, bir kere bile ters laf soylememisimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?