2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Canım benımde hıc ustum falan ıslanmadı,bestlak damla ve anne cayını denedınmı?ve bıraz kalorılı beslenmeyı?

Canım benımde hıc ustum falan ıslanmadı,bestlak damla ve anne cayını denedınmı?ve bıraz kalorılı beslenmeyı?
Evet bestlak aldım 3-5 gün kullandım sanki fark görmedim ya malt içecekler içtim neler taptım da bebeğim silikon uç ile emiyor zaten onu da güzel çekmiyor yağlı süte gelince yavaşlayınca üç beş tane çekip bırakıyor hep ön sütü alıyor benim anladığım yani sürekli ve memelerşm de geç şişiyor geç doluyor akşamdan sabaha emmeyince ancak şişiyor biraz ağrı oluyor sabah güzel emiyor ama hep ön sütü alıyor rahatlıyorum sonra yine öğlen sonu emzireyim diyorum emmiyor düzgün ve ağlıyor doymuyor ya artık ben vazgeçtim emzirmekten soğudum ya vallahi emmesin yani böyle ne emdiğini anlıyorum ne doyduğunu mama ile gidcem göğüslerim de hafifleyip azalana kadar sütü sağar veririm artık böyle kan ter içinde kalıyorum memede tutup uzun emsin diye

Herkesin farklı farklı oldu bak yine kafam karıştı ben en son 3 saat önce süt sağıp verdim 100 ml içti 10 ml fln da kustu Yarım saat içinde tekrar vercem yazarım buraya ne kadar içti. Ama çişli bez varsa doyuyordur zaten acıkınca doymayınca benim kız cenevar oluyor ve şöyle bir şey var 40 ml süt emse bir de 60 ml mama az da değil aslında doyuyordur

Sen kendi bebeğinin kilosuna göre hareket et alması gerekn gramı aldıysa demekki sütün zannettiğin gibi az değil herzaman sağımlara inanmayın bebek daha fazlasını çeker sağımda çıkmaz belki

Son düzenleme:
Üstünün ıslanmaması sütünün az olduğu anlamına gelmez evet bazılarının sütü akmaya meyilli oluyor ama bende çok nadir yaşamışımdır süt akma olayını sütüm şarıl şarıl akmaz memelerim semsert olmaz memelerim büyümezde 75-80 beden arası sağımdada çok çıkmadı 50-30 cc gibi birşeyler çıktı ama bebeğe yeterli geliyor sanki yazdıklarından gördğğüm kadarıyla bebeğinin çekmesinde sorun var senin sütünde değilde moralini bozma akmadı sütüm yok diye

Ay öyle mi diyorsunuz ya ne bileyim herkes sütün akmıyor senin sürün az diye diye hevesim de kaçtı emzirmekten de soğudum çocuğa yetmiyor diye bende birkaç kere sağdım 60 felan iki memeden çıktı ama işte evet bebem güzel çekmiyor o yüzden de doymuyor böyle de zor oluyor uğraşıyorum felan evde bir çocuğum daha var yetişemiyorum böyle emzirmekle uğraş sonra mama ver felan o yüzden biraz sağıp vereyim diyorum bugünden itibaren

Anne sütüyle besleniyor emiyor arkasına son sütü sağıp biberonla veriyorum. İlk çok emziremiyordum sağıp veriyordum çok iyi içiyordu. Şiddetli kusması vardı kilo alamadı. Sonra emzirme danısmanı desteğiyle memeyi tuttu emmeye başladı ama bu seferde geceleri falan icmek istemiyordu. Gece uyumak istiyor kaldırıp icirmeye calısıyorum dudağınj kitliyor yada cok azıcık icip uykuya dalıyor mememi versem az içip memede uyuyor. Bugün 2 kere keçi sütlü mama verdim. Bugin coğunlukla mama destekli ilerliycem. Doktor mama verme sütün cok diyor ama cocuk kilo alamıyor demek ki sütüm yaramıyor.

3500 doğdu sonra şişliği indi 3200 falan oldu. 2,5 aylık daha 4500 bile olmadı. Bizimde çişli bez sayımız iyi kaka yapıyor bazen hergün bazen 2 günde. Bize mamada başlamıyor ama ben verdim bugün kilo alımı azda olsa vardı ama şimdi durmuş çok çok az almış. Bugün kadının biri 3 haftalık mı diye sordu ağzım açık kaldı şaşırdım hayır 3 aylık dedim cok kücük bebek dedi. Aşırı canım sıkkın nasıl kilo aldırırım ne ederim kafayı yiyecem

Benimki aksamlari kaka yapmiyor, sadece cis icin de degistirmeseniz de olur diyorlar. Hatta bayadir aksam 8-9 sabah 5-6 arasi degistirmedim gibi bir sey

Ya insanlar hadsiz hadsiz konuşurlar deli oluyorum resmen. Benimkini de ilk doğduğunda gördüklerinde böyle bir cüsseden bukadar ufacık bebek mi çıktı dediler sinirlerim alt üst oldu daha yeni doğum yapmışım düşün. Her bebeğin gelişimi kilo alışı farklı , sen doktorun dediğine bak iyi diyorsa kafana takma. takviye mama ver doymazsa illaki kilo alır. Ben de çok takıyordum kafaya ama artık saldım emdiği kadar emziriyorum sonra da mama veriyorum illaki kilo alacak, yoksa stres bebeği de etkiliyor. Sağlıklı olsunlar da alırlar elbet

Kadınlar konuşurlar memen de küçükmüş sütün yoktur senin, kustumu aaa sütten kes senin sütün yaramaz, hiç gelişmemiş bebeğin hiiiç mama ver, bu ne kadar zayıf sütün mü yok varmı yok mu ?????
Hiç hiç susmazlar boş boş konuşurlar onların söylediklerine kulak asma daha bugün bile komşum bebeğin zayıf dedi birgün de ne güzel bakmışsın maşallah sana diyen olmadı yada ne güzel gelişmiş diyen olmadı oyüzden doktorun dediğine bakmak lazım ağzı olan boş boş konuşuyor sinir oluyorum şu kadınların kadınların pskolojisini bozma çabalarına

Aynısını kayınvalideme söylemişler, eşide kendide çok iri ve uzun boylular eşim doğmuş 2 kilo minnacık ve sezaryen ile her gören bunun için ameliyat olmaya utanmadın mı koskoca insanlardan bu nasıl çıktı gbi şeyler demişler kimse 10 yıl sonra doğmuş bu bebek annesi hamileyken su bile içememiş 9 ay kusmuş doğum sancısı çekmiş ama bebek doğmak bilmemiş dememiş, şuan 185 boyu ne oldu yani büyümedimi

Memeyi nasıl tutturdunuz MasAllah tutması çok güzel kilo olacakta dönsün ins

Ya benimki de ön sütü alıyor arkayı çekmiyor bende sağmaya fırsatım yok öyle emzirme sonrası sağayım vereyim felan olmuyor . Sizin kakası yeşil oluyor mu benim kaç gündür yeşil galiba ön sütü çok aldığı için oluyormuş

Keçi sütlü mama almıştım. Bugün kullandım. Sütü çok vermedim. Sütüm çok ama doyurucu değil bence
Evet çok doğru valla yoruldum artık. Herkes zayıf zayıf doktora götürün falan filan diyorlar. Sanki biz götürmüyoruz doktora. Doktorda bugün kilosu iyi değil kilo alımı durmuş dedi. Yarın gözlem yapacaklar
Memeyi nasıl tutturdunuz MasAllah tutması çok güzel kilo olacakta dönsün ins
Emzirme danışmanı geldi cocuk tutamıyordu yine. Kadın bebeğinle konus dedi. Ben konuşmaya başladım. Tutmuyordu yine kadın silikon uc almak icin arkasını döndü. O an cocuk tuttu. Kadın dedi ki seni dinliyor aranızdaki bağ oluşmuş bu cocuk emer. O günden sonrada meme düşkünü oldu cocuk. Maşallah sütüm cok fazla cocuk emerken fışkırıyor hiç emmek icin zorlamıyor bile ağzını memeye koyuyor sadece sonra fışkırması durunca benim cocuk kendini yormuyor bırakıyor memeyi uyuyor. Son sütü sağıyorum bende onu içiriyorum içtiği kârdır diyorum. Gece falan içmiyor uyandırıyorum 2 damla icip uyuyor geri. O yüzden kilo alımı iyi değil bence. Sütümün rengide bembeyaz sarı yağ olunca kaliteli oluyor diye biliyorum. Benim sütün yağıda beyaz cocuğa yaramıyor bence. Mamaya devam etmeyi düsünüyorum.

2 kez olmuştu yeşil kaka birde aşırı kokulu kaka yapıyordu korkmuştum. Kakasını cekmiştim doktora gösterdim cok normal dedi. Yeşil kaka olabiliyormus. Onu kafana takma

Canım bır anne olarak en ıyısını sen bılırsın fakat süt cok olsada yemıyor demekkı bebısın yeterınce,sen sımdı 2 saatte bir emzir 4 saatte birde 60 cc mama ver.ben hipp combıotıc kullanıyorum ve anlattıgım sekılde ılerlıyorum kılo alımı ıyı.gecelerı benımkıde cok emmıyor bi yatarken 60 cc verıyorum bıde gece 3 gıbı.kusma ıcınde reflu yatagı kullan en ıyısınden,bıde cok hoplatmamaya mıdesıne baskı yapmamaya calıs gazını vs alırken.bebekler cok cabuk kılo alıyorlar merak etme bır haftaya toparlar

Sen kendi bebeğinin kilosuna göre hareket et alması gerekn gramı aldıysa demekki sütün zannettiğin gibi az değil herzaman sağımlara inanmayın bebek daha fazlasını çeker sağımda çıkmaz belki
Evet haklısın kuzum cunku ayda 1kg alıyor,benım hıc tshırtım ıslanmıyor yada sut akması falan olmuyor,belkıde dedıgın gıbı sagımda cıkmıyordur.bıkere ac kaldı zayıfladı ya bu bende beynımın kosesınde hep acaba cocuk acmı dıye bır soru ısaretı bırakıyor.9 da asıya gıdecegız.calpol vereyımmı gıtmeden sence

Kızlar herkese selaamm bizim 2. Ay aşısı halen yapılmadı, ellerinde verem aşısı olmadığı için beklettiler ama tedirginim zamanı geçiyor mu diye! Hangi günler arasında yapılması gerekiyor aşının bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…