• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Canım kakadaki mukus tek başına alerjiye işaret değil diyorlar ama yine sen bilirsin tabi. İlerde kreşte kaparsa diye çok korkuyorum ben. O yüzden yaptırdım. Bizimkinin de kakası mukuslu bu arada. Benim halkbank hesabım var, oraya yatırsalar ya diye düşündüm ben de. Her ay nasıl gideyim bankaya iki çocukla.
Senin ayağın nasıl oldu?
Evet canım ama ailecek de alerjik yapımız olduğu için bu da sebep olur diye çok tedirginim kafam çok karışık 🥴
Vallahi öyle ya bu teknolojik bir çağda🤦🏻‍♀️ Belki sonra böyle bir sisteme geçerler
Sağol canım ayağım daha iyi ama işte alçının verdiği ağırlık ve sınır var bu cumartesi tam bir ay olmuş olacak pazartesi yine kontrole gideceğiz umarım bu sefer çıkar çok sıkıldım bunaldım 🤦🏻‍♀️
Canım benim üzme kendini lütfen. Benim kızım da arada büzüyor dudaklarını, kardeşim bebekken hep öyle ağlardı. Bir şeyin göstergesi değil bence bu. Ayrıca bağ kuramadı gibi saçma şeyler düşünme. Biz nasıl yetiştirildik onu düşün. Annemden gayet şamar yediğimi hatırlıyorum hiç de güvensiz bağlanmadım yani annemi çok seviyorum herkes gibi😄 günümüzde mükemmel annelik denen şey öyle pompalanıyor ki insanlara herkes içinde bir buhran yaşıyor. Yapma bunu kendine. İki tane küçücük bebeyle sen ilgileniyorsun senden daha iyi daha güzel de kimse ilgilenemezdi.💐
Ahah aynen gerçekten bu duygular tamamen bizim çocukluk travmamızdan kaynaklanıyor bence çok duygusal yaklaşıyoruz her şeye ama şunu da düşünüyorum annem annesinin yaptıklarını babam babasının yaptıklarını anlattıkça da diyorum ki eskiler ne kadar vicdansızlarmış… Bizler çocuğumuza bağırsak sonrasında vicdan azabı yapıp ağlıyoruz değişik gerçekten nerden nereye geldim ne alakaydı şimdi bunlar ama annem anlattıkça konusu da geçince söyleyesim geldi 🤣

Kızlar ya siz bebeklerinize su veriyor musunuz . Bi teyze bebek görmeye geldi sen niye su vermiyorsun diye bana kızdı doktorlar önermiyor dedim biz de çocuk büyüttük ben verdim hep diyor . Bu insanların her şeye karışma istekleri beni deli ediyor ya . Su ver geç konuşur peltek olur diyor
Ek olarak su da verirsek mide su ile doluyor diye daha az beslenme ihtimali olur diye izlemiştim bir doktordan. Yani versen de olur ama yine minimumda vermesen rabi daha iyi işte. Aşırı sıcak yerde yaşanıyorsa belki minicik arada verilebilir (belki) bilmiyorum ben vermedim zaten kaldi 2 ay evim serin içi yanmaz diye düşünüyorum 😅 mama veya meme ikisi de su dolu zaten 😆

Ek olarak su da verirsek mide su ile doluyor diye daha az beslenme ihtimali olur diye izlemiştim bir doktordan. Yani versen de olur ama yine minimumda vermesen rabi daha iyi işte. Aşırı sıcak yerde yaşanıyorsa belki minicik arada verilebilir (belki) bilmiyorum ben vermedim zaten kaldi 2 ay evim serin içi yanmaz diye düşünüyorum 😅 mama veya meme ikisi de su dolu zaten 😆
Bi daha vermem 3.ay kontrolünde kendi doktoruma bi sorayım en iyisi bugünlük gönlü olsun diye verdim ama

Kızlar ya siz bebeklerinize su veriyor musunuz . Bi teyze bebek görmeye geldi sen niye su vermiyorsun diye bana kızdı doktorlar önermiyor dedim biz de çocuk büyüttük ben verdim hep diyor . Bu insanların her şeye karışma istekleri beni deli ediyor ya . Su ver geç konuşur peltek olur diyor
Her şeyi çok biliyorlar🤮 ben hiç vermedim su. Bugün hastanede kızıma biberondan mama veriyordum. Yandan hemen yırtık dondan fırlar gibi bir teyze fırladı sütün yok mu diye yok dedim. Sana ne be kadın😑

Her şeyi çok biliyorlar🤮 ben hiç vermedim su. Bugün hastanede kızıma biberondan mama veriyordum. Yandan hemen yırtık dondan fırlar gibi bir teyze fırladı sütün yok mu diye yok dedim. Sana ne be kadın😑
Evet ya iyice sinir olmaya başladım ben de herkese bebek ağladıkça doymuyor bu diyorlar mama ver diyen var doktor gerek yok dedi diyorum anlamıyorlar . Hele kaynanam süt yok mu memede acaba diyip duruyor . 1ayda 1kilo almış süt olmasa nasıl alsın kilo 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️sabrımı sınıyorlar ya

Türk doktorları APA ya göre hareket ediyorlar su verilmemesi gerekli diyorlar ama duyduğuma göre yavaş yavaş su verilmeli demeye başlamış doktorlar
Birde bir bebeğin ciğerlerinin susuz kaldığı görülmüş, abim gıda mühendisi o mama ile besliyorsan su vereceksin dedi bana mama suyun yapısını değiştiriyor dedi eşide yenidoğan hemşiresi oda su vermelisin gğnde bir çay kaşığı dedi ben dudaklarını kontrol edip kış ayıydı bide ona göre ilerledim kendimce ama bu yaza denk geliyor galiba ben sık veririm anne sütünde su vardır ama riske atamam galiba

Anne sütünün çoğunluğu su zaten. Merak edip internete baktım %88 i dedi google :)
Biz bebekken doğumdan sonra hemen su veriyorlarmış. Kadınlar hastaneye çay bardağı ve çay kaşığı götürürlermiş hatta. Ama şimdi bebek anne sütü de alsa, mama da alsa önermiyor doktorlar. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Dr. Osman Gönülal bir videosunda anne sütü almaya devam eden bir bebeğin ek gıda sürecinde bile 1 yaşına gelene kadar içtiği su miktarının çok önemli olmadığını anlatmıştı. İlla şu kadar ml su içmesi gerekiyor diyemeyiz demişti. Çünkü su ihtiyacını anne sütünden karşılıyor bebek.

Bazı insanlara anlatamazsın, he de geç 😉

Evet canım ama ailecek de alerjik yapımız olduğu için bu da sebep olur diye çok tedirginim kafam çok karışık 🥴
Vallahi öyle ya bu teknolojik bir çağda🤦🏻‍♀️ Belki sonra böyle bir sisteme geçerler
Sağol canım ayağım daha iyi ama işte alçının verdiği ağırlık ve sınır var bu cumartesi tam bir ay olmuş olacak pazartesi yine kontrole gideceğiz umarım bu sefer çıkar çok sıkıldım bunaldım 🤦🏻‍♀️

Ahah aynen gerçekten bu duygular tamamen bizim çocukluk travmamızdan kaynaklanıyor bence çok duygusal yaklaşıyoruz her şeye ama şunu da düşünüyorum annem annesinin yaptıklarını babam babasının yaptıklarını anlattıkça da diyorum ki eskiler ne kadar vicdansızlarmış… Bizler çocuğumuza bağırsak sonrasında vicdan azabı yapıp ağlıyoruz değişik gerçekten nerden nereye geldim ne alakaydı şimdi bunlar ama annem anlattıkça konusu da geçince söyleyesim geldi 🤣
Okadar haklısınki hiç böyle düşünmemiştim insanoğlu duygusal olarakda evrimleşmiş resmen bizede anlatırlar sanarsın anne baba değil çin işkencesi görevlileri😂 şimdidie şumu düşündüm çok yüz verip x alfa kuşağı gibi tepemize çıkarmayalım😂ay güldürdün beni

Anne sütünün çoğunluğu su zaten. Merak edip internete baktım %88 i dedi google :)
Biz bebekken doğumdan sonra hemen su veriyorlarmış. Kadınlar hastaneye çay bardağı ve çay kaşığı götürürlermiş hatta. Ama şimdi bebek anne sütü de alsa, mama da alsa önermiyor doktorlar. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Dr. Osman Gönülal bir videosunda anne sütü almaya devam eden bir bebeğin ek gıda sürecinde bile 1 yaşına gelene kadar içtiği su miktarının çok önemli olmadığını anlatmıştı. İlla şu kadar ml su içmesi gerekiyor diyemeyiz demişti. Çünkü su ihtiyacını anne sütünden karşılıyor bebek.

Bazı insanlara anlatamazsın, he de geç 😉
Ben de öyle biliyorum anne sütü zaten sudan oluşuyır ama anlatamıyorsun gerçekten eskiden şöyleydi biz böyle yaptık diye başlıyorlar 🤦🏻‍♀️

Canım öncelikle üzülme lütfen bebek bakmak gercekten cok mesakkatli ve zor bir yolculuk,fakat cok ıyı bır planlama yapman lazım merak etme hersey duzelır Allahın ıznıyle.kucuk olan ne kadarlıktı senın?gunduz oyun evı kres gıbı bıyerler varmı ıkı uc saatlıgınede olsa bırakabılecegın?yada orda akraba varmı bırıncı derece anne kv falan.kucuk olanla gece emzırmeye kalktıgında altını degıstırırken sureklı konus kafasını sev öp,sonucta altını degısıtıryosun her kosulda,aglatmamaya calıs elınden geldıgınce sarıl öp kokla,yanına puset koy buyuk olanla ılgılenırken mutfakta yemek yaparken falan hep yanında dursun,bı yandanda konus sarkılar soyle ıkısınede ıyı gelır.üzülmeden böyle planlı programlı hareket edersen duzelır yakında merak etme🙏❤️

Kızlar sıze yazdım bır kaka yaptı ust bas battı temızleyene kadar dondu bebısım😄bu arada gulguzelı benımkının gazıda aşırı kokuyor ya 3-4 gunde bı kaka yaptıgı ıcın😄benımkı anne sutu artı mama seklınde ılerlıyor ama bu aralar memeye karsı ılgısını bıraz azalttı gıbı hıssedıyorum.bakalım hayırlısı🙏🥰
Benimkide öyleydi canım yapınca heryeri batardi sonra sonra düzeldi bence sitrese girecek bişey yok çok uyarirsan poposunu alışır bırak kendi düzeninde yapsin ben hiç bişey yapmadan duzeldi

Türk doktorları APA ya göre hareket ediyorlar su verilmemesi gerekli diyorlar ama duyduğuma göre yavaş yavaş su verilmeli demeye başlamış doktorlar
Birde bir bebeğin ciğerlerinin susuz kaldığı görülmüş, abim gıda mühendisi o mama ile besliyorsan su vereceksin dedi bana mama suyun yapısını değiştiriyor dedi eşide yenidoğan hemşiresi oda su vermelisin gğnde bir çay kaşığı dedi ben dudaklarını kontrol edip kış ayıydı bide ona göre ilerledim kendimce ama bu yaza denk geliyor galiba ben sık veririm anne sütünde su vardır ama riske atamam galiba
Ne bileyim ya 2aylık daha bebek havalar ısınmaya başladı ama bazı doktorlar da önermeyince insan bilemiyor işte

Ne bileyim ya 2aylık daha bebek havalar ısınmaya başladı ama bazı doktorlar da önermeyince insan bilemiyor işte
Bebeğini gözlemleyerek karae verebilirsim dudaklarını falan takip edip Osman beyde vermeyin diyor ben genelde onu dinlerim ama abim ve eşi kafamı karıştırdı, şu teyzelere kalsa yemekde yedirirler

Ben gunde bır ıkı cay kasıgı verıyorum.hava ısındı hem hemde dılınde pamukcuk olmuyor.ama kaynamıs temız ıcme suyu verıyorum

İnsanlar o kadar hadsizlerki. Geçende benim bir erkek akrabam yaşı da var yani 60 falan, ben anne sütünü biberonla veriyorum ya emir mıyor musun dedi hayır dedim. Halam da biberondaki de anne sütü emmiyor bebiş dedi. Adam da sen vermemişsin versen emer dedi. Ben uğraşamam öyle şeylerle emzirme falan bana göre değil dedim. Kendisi düşünsün ciddi miyim onunla dalga mı geçtim diye. Utanmasa olmayan memesiyle bana emzirme dersi verecek hadsiz

Ben sadece anne sütü veriyorum ama ver sen gene de diye çok ısrar etti bi kaşık içirdik bi şey olacağından değil ama ne bileyim doktorlar sütte su var zaten diyor ya bilemedim
Ben gunde 1 caykasigi su vermeye basladim. Sadece anne sutu iciyor ama cok terliyor ve kakasida sıvı agirlikli. Oyuzden iyi olur diye dusundum

İnsanlar o kadar hadsizlerki. Geçende benim bir erkek akrabam yaşı da var yani 60 falan, ben anne sütünü biberonla veriyorum ya emir mıyor musun dedi hayır dedim. Halam da biberondaki de anne sütü emmiyor bebiş dedi. Adam da sen vermemişsin versen emer dedi. Ben uğraşamam öyle şeylerle emzirme falan bana göre değil dedim. Kendisi düşünsün ciddi miyim onunla dalga mı geçtim diye. Utanmasa olmayan memesiyle bana emzirme dersi verecek hadsiz
Amca sen kaç çocuk emzirdin baya tecrübelisin diyesim geldi biz onların bilmemnerelerine laf atıyor muyuz tövbe yarabbim

Eniştem de doktor o da pamukçuk olmaz ver demişti bi bakıp bi kaşık vereyim bari o kadardan bi şey olmaz

Kızlar içim rahat etmedi şimdi su mevzusunu doktorumuza sordum. Mamanın içine kattığınız su günlük ihtiyacını karşılar su vermeyin dedi.
Bence anne ıcgudunuz ne dıyorsa onu yapın.bende bır bucuk haftadır verıyorum.en ıyısını bebegınız için siz bılırsınız canlar🌸

Back
X