• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Kizlar bebekler ellerinden tutup kaldirmaya calisinca baslarini ne zaman kaldirmaya basliolar. Daha erkenmi. Benimki kaldiramiyor. Bazi videolarda 3.ayda kaldirabilir yaziyor
Kaldırmaktan kasıt ne tam olarak? Kafasını öne doğru çekiyor ellerinden tutunca bu mu acaba? Düz zeminde yüz üstü yatırınca hiç kaldıramıyor mesela.

Ay kızlar bi ishal olmuşum midem bulanıyor başım çatlıyor :( bebiş de böyle bi durum yok üşüttüm herhalde of
Geçmiş olsun canım, yediğin bir şey de dokunmuş olabilir. Mesela karpuz falan mevsimi değil şuan. Eşim karpuz yedi o gün antibiyotik alıyor şuan bağışıklığını zayıflatmış iyice.

Bu arada ben de nezle oldum heralde boğazım ağrıyor. Yarın aşı yaptıracağım bebeğime, İnşallah bulaşmamıştır. Doktor kontrolünden geçireceğim ama. Önerileriniz varsa açığım

Kizlar bebekler ellerinden tutup kaldirmaya calisinca baslarini ne zaman kaldirmaya basliolar. Daha erkenmi. Benimki kaldiramiyor. Bazi videolarda 3.ayda kaldirabilir yaziyor
Net olarak bilmiyorum, kişisel bence. Bir de uyku durumu, enerjisi açlığı bunlar da önemli o hareketleri yaparken. Oğlum açken ve yeni uyandığında bazen karnına yatırdığım zaman kafasını yere koyuyor. Banyoda daha dik tutuyor sevdiği için 😂

Kizlar annemlerin evi sıcak, bizim ev dışarısı 30 derecelerdeyken evde şort giyince bazwn üşüyorum öyle soyleyeyim anlayin evlerin farkini. Benim evde bebisi alt üst uzun kollu uyutup gezdiriyorum, burda şuan tek zibin geceleri, gündüz sadece bezle gezdirsen yeridir yani. Akşam duşa soktuk 6 gibi 7-8 arası da uyuttum uykusu vardi ama hava aydınlık yani 😆 benim evdeki gibi karanlik bir oda yok gece değil de gündüz uykusuna yatar gibi yatirdim yaoacak bir şey yok saatleri kaçtı zaten 2 gündür diye. Ve bu bebek o saatte bir yatti bu saate kadar..... Deliksiz 🥹 diceklerim bu kadar nsbxjsbdjdjdj benim ev de keşke böyle bir ısıda olsaydi biraz fon perdesiz 7 de gece uykusuna geçmesine aşırı şaşkınım ve deliksiz bu saate kadar uyumasina da şaşkınım jsbsbsndjsjdjdkd evim böyle ısıda olsa hep mi böyle uyurdu acaba.😂😂
Oh mis mışıl mışıl uyusun kuzucuk 😊 Gece hiç besliyor musun uyanırsa mı besliyorsun canım nasıl yapıyorsun
Kızlar bir derdim var küçük kızım aşırı kasiniyordu geçenlerde popo ve vajinasını kontrol ettim kıl kurdu gördüm, bu gece büyük kizimda kaşınmaya başladı onda da gördüm muhtemelen bende de vardır o zaman. Bebeğe geçerse diye korkuyorum salı günü sağlık ocağında ilaç alacağım onu bekliyorum resmi tatil bitsin diye başına gelen önerisi olan var mı
Aman ya üzüldüm ne rahatsız eder ilk defa duydum canım ya senin için chat gpt ye yazdım

Kıl kurdu (oksiyur, Enterobius vermicularis) genellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir bağırsak parazitidir. Vajina ve makat çevresinde kaşıntı yapabilir. Özellikle gece artan kaşıntı, enfeksiyonun tipik belirtisidir.
Tedavi ve yapılması gerekenler:
1. Doktor Kontrolü Şarttır
  • Bir çocuk doktoruna veya aile hekimine başvurulmalıdır.
  • Teşhis genellikle dışkı testi ya da sabah erken saatlerde yapılan selofan bant yöntemiyle konur.
2. İlaç Tedavisi
  • Kıl kurdu için en yaygın kullanılan ilaçlar:
    • Mebendazol
    • Albendazol
    • Pirantel pamoat
  • Genellikle ilk dozdan 2 hafta sonra ikinci doz verilerek tedavi tamamlanır. Bu, yumurtadan yeni çıkan parazitleri de öldürmek içindir.
3. Tüm Aile Tedavi Edilmeli
  • Parazit bulaşıcı olduğundan tüm aile bireylerinin aynı anda tedavi edilmesi önerilir
4. Temizlik Önlemleri
  • Tırnaklar kısa kesilmeli, çocuk elini ağzına götürmemeye alıştırılmalı.
  • İç çamaşırları ve çarşaflar her gün değiştirilip sıcak suyla yıkanmalı.
  • Sabahları duş almak ve makat çevresini iyice temizlemek yumurtaların uzaklaştırılmasına yardımcı olur
5. Vajinal Kaşıntı veya Enfeksiyon
  • Kıl kurtları bazen kız çocuklarında vajina çevresine de göç edebilir.
  • Bu durumda vajinal akıntı, kaşıntı ya da rahatsızlık görülebilir. Doktorunuz gerekli görürse vajinal bölge için de ek tedavi veya krem önerebilir.
İhmal edilmemesi gereken bir durumdur ama genellikle ilaç tedavisi ve hijyenle kısa sürede kontrol altına alınabilir.
Ay kızlar bi ishal olmuşum midem bulanıyor başım çatlıyor :( bebiş de böyle bi durum yok üşüttüm herhalde of
Canım geçmiş olsun rota mı olmuştunuz sizde
Benimki de öyle canım İpek kaldırıyordu bu bebem kaldırmıyor doktorda baktı ters çevirdiğinde kaldırıyor kucakta da kafayı tutuyor o yüzden bir şey demedi bol bol yüzüstü yatırın dedi egzersiz yapsın dedi:)

Oh mis mışıl mışıl uyusun kuzucuk 😊 Gece hiç besliyor musun uyanırsa mı besliyorsun canım nasıl yapıyorsun

Aman ya üzüldüm ne rahatsız eder ilk defa duydum canım ya senin için chat gpt ye yazdım

Kıl kurdu (oksiyur, Enterobius vermicularis) genellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir bağırsak parazitidir. Vajina ve makat çevresinde kaşıntı yapabilir. Özellikle gece artan kaşıntı, enfeksiyonun tipik belirtisidir.
  • Teşhis genellikle dışkı testi ya da sabah erken saatlerde yapılan selofan bant yöntemiyle konur.
2. İlaç Tedavisi
    • Mebendazol
    • Albendazol
    • Pirantel pamoat
  • Genellikle ilk dozdan 2 hafta sonra ikinci doz verilerek tedavi tamamlanır. Bu, yumurtadan yeni çıkan parazitleri de öldürmek içindir.
  • Parazit bulaşıcı olduğundan tüm aile bireylerinin aynı anda tedavi edilmesi önerilir
4. Temizlik Önlemleri
  • Sabahları duş almak ve makat çevresini iyice temizlemek yumurtaların uzaklaştırılmasına yardımcı olur
  • Bu durumda vajinal akıntı, kaşıntı ya da rahatsızlık görülebilir. Doktorunuz gerekli görürse vajinal bölge için de ek tedavi veya krem önerebilir.
İhmal edilmemesi gereken bir durumdur ama genellikle ilaç tedavisi ve hijyenle kısa sürede kontrol altına alınabilir.

Benimki de öyle canım İpek kaldırıyordu bu bebem kaldırmıyor doktorda baktı ters çevirdiğinde kaldırıyor kucakta da kafayı tutuyor o yüzden bir şey demedi bol bol yüzüstü yatırın dedi egzersiz yapsın dedi:)
Aynen benimkide kucaga aldigimda bir sure dik tutuyor kafayi ama ellerinden tutup kaldirirken basini kaldiramio hic

Sirtustu yatarken ellerinden tutup kaldirdigini dusun. O sirada kafasini kaldirabiliomu onu demek istedim
Tamam öyle kaldırıyor ama her zaman değil😂 canı isteyince yapıyor. Tummy time'a ağırlık verdim bu aralar ben de ama hiç sevmiyor. Düz zeminde yüz üstü nasıl? Kızım asla kaldırmıyor mesela orda😞

Tamam öyle kaldırıyor ama her zaman değil😂 canı isteyince yapıyor. Tummy time'a ağırlık verdim bu aralar ben de ama hiç sevmiyor. Düz zeminde yüz üstü nasıl? Kızım asla kaldırmıyor mesela orda😞
Yuzustu yatirdigimda çırpınırken başını kaldırıyor😀 hic sevmio oyle yatmayi. Kafasinda duzluk var diye gun icinde yüzüstü yatıriyorum ama hic sevmiyor 😀

Yuzustu yatirdigimda çırpınırken başını kaldırıyor😀 hic sevmio oyle yatmayi. Kafasinda duzluk var diye gun icinde yüzüstü yatıriyorum ama hic sevmiyor 😀
Öyle anlık kaldırıyor ama videolardaki bebekler kollarına yüklenip gövdesini bile kaldırıyor. Benim kız çuval gibi yatıyor😑 bacaklarıyla çırpına çırpına ilerliyor kolları da geriye veriyor. Ne yapacağını kestiremiyor herhalde😂

Geçmiş olsun canım, yediğin bir şey de dokunmuş olabilir. Mesela karpuz falan mevsimi değil şuan. Eşim karpuz yedi o gün antibiyotik alıyor şuan bağışıklığını zayıflatmış iyice.

Bu arada ben de nezle oldum heralde boğazım ağrıyor. Yarın aşı yaptıracağım bebeğime, İnşallah bulaşmamıştır. Doktor kontrolünden geçireceğim ama. Önerileriniz varsa açığım
Karpuz yedim ama eşim de yedi onda bir şdy yok, ya rota yaptı ya da üşüttüm ateşim de çıktı
Bulaşmamıştır canım sen bol bol emzir yüzüne solumamaya çalış🙏🏻

2. İlaç Tedavisi
    • Mebendazol
    • Albendazol
    • Pirantel pamoat
4. Temizlik Önlemleri

Evet rota olduk, o da yapmış olabilir anlamadım ya

Aynen benimkide kucaga aldigimda bir sure dik tutuyor kafayi ama ellerinden tutup kaldirirken basini kaldiramio hic
Öyle anlık kaldırıyor ama videolardaki bebekler kollarına yüklenip gövdesini bile kaldırıyor. Benim kız çuval gibi yatıyor😑 bacaklarıyla çırpına çırpına ilerliyor kolları da geriye veriyor. Ne yapacağını kestiremiyor herhalde😂
Aynen benim kızda öyle yüzüstü de hiç sevmiyor koyunca cıngar cıkarıyor 🤣
Karpuz yedim ama eşim de yedi onda bir şdy yok, ya rota yaptı ya da üşüttüm ateşim de çıktı
Bulaşmamıştır canım sen bol bol emzir yüzüne solumamaya çalış🙏🏻

Evet rota olduk, o da yapmış olabilir anlamadım ya
Biz de rotayı olunca ishal olduk 🤣

d vitamini aşırı gaz yapıyormuş, hiç denemedim. Demiri de diş boyuyormuş ve yorumları beğenmedim . Özeldeki doktoruna 5. Ay götürmeyi düşünüyorum 2. Rota aşısı yapılır hem de muayene olur diye. 4. Ay aşıları var, rota aynı ay olmaz sanırım. Muayene ücretleri de bir soru somak için gidilecek gibi değil canım, 2 bin vermiyim durduk yere 😅
Canım sen samsundayım demiştin sanırım merkezde misin bilmiyorum ama Gazi devletye emre şenel var geçen gün ilk kez götürdüm tesadüfen , çok iyi ilgilendi bizimle herşeyi ayrıntılı açıkladı güler yüzlüydü yeni gelmiş sanırım o hastaneye birdaha ki ay gelirsen tahlil yapar demiri öyle veririz dedi bana ben yine ona gidicem , ilk ay medicana ya gittim ben dediğin gibi ücretler 2 bin civarı hep

2. İlaç Tedavisi
    • Mebendazol
    • Albendazol
    • Pirantel pamoat
4. Temizlik Önlemleri

Uyanırsa besliyorum 🥹 kötü mü yapıyorum ki acaba 10 saat uyumuş oldu işte wjjdjdjdj ama artık 7-8 max kafamda ayarladım öyle alarm kurarım ne olur ne olmaz. Beslensin bebem kilo alsın 🥹 bi de dün emzirmemis oldum öğlene kadar göğüslerim fena şişti ağrıdı yatağa akmış baya 😂 yeni kendine geldi işte djjdjdjdj
Sirtustu yatarken ellerinden tutup kaldirdigini dusun. O sirada kafasini kaldirabiliomu onu demek istedim
Bir defa yapınca tutuyor başını dik kaldirirken ama uzun süre degil yoruluyo hemeb. Yüz üstü fe az bişi kwldiriyor sonra ayakları ile sürünmeye çalışıyor max 5dk duruyor öyle ksndjdjd yastiksiz ama bu yastıkla daha uzun duruyor izliyo etrafını merakli melo 😆

Uyanırsa besliyorum 🥹 kötü mü yapıyorum ki acaba 10 saat uyumuş oldu işte wjjdjdjdj ama artık 7-8 max kafamda ayarladım öyle alarm kurarım ne olur ne olmaz. Beslensin bebem kilo alsın 🥹 bi de dün emzirmemis oldum öğlene kadar göğüslerim fena şişti ağrıdı yatağa akmış baya 😂 yeni kendine geldi işte djjdjdjdj

Bir defa yapınca tutuyor başını dik kaldirirken ama uzun süre degil yoruluyo hemeb. Yüz üstü fe az bişi kwldiriyor sonra ayakları ile sürünmeye çalışıyor max 5dk duruyor öyle ksndjdjd yastiksiz ama bu yastıkla daha uzun duruyor izliyo etrafını merakli melo 😆
Bana doktor geçen gün 3 aydan sonra uyıyabilirler artık uyandırma demişti, artık büyüdüler sen de kesintisiz uykunun tadını çıkar bence 😊

Aynen benim kızda öyle yüzüstü de hiç sevmiyor koyunca cıngar cıkarıyor 🤣

Biz de rotayı olunca ishal olduk 🤣

E normal o zaman ya. Happykidste sormuşlar tutamıyor tam diye bazılarını doktorları nörolojiye yönlendirmiş. Beni de bir korku aldı niye tutamıyor diye. Hepimizin aynıysa sorun yok demek ki😂 emzirme yastığına koyunca deli dana gibi dikiyor kafayı bakıyor. Dümdüz koyunca çuval oluyor çocuğum sürünmeye başlıyor😂

Bana doktor geçen gün 3 aydan sonra uyıyabilirler artık uyandırma demişti, artık büyüdüler sen de kesintisiz uykunun tadını çıkar bence 😊
Ay ne bileyim ya az emzirdim kilo alımı ilk 2 ay baya iyiydi 3. Ayda 600 falan max almıştır ya iyice azalirsa diye bi düşündüm ondan yani yoksa kendi uyanmadan emzirmiyorum zaten genelde uyanıyor nsbdjdjdjd arada böyle uyuyor işte sıpa
E normal o zaman ya. Happykidste sormuşlar tutamıyor tam diye bazılarını doktorları nörolojiye yönlendirmiş. Beni de bir korku aldı niye tutamıyor diye. Hepimizin aynıysa sorun yok demek ki😂 emzirme yastığına koyunca deli dana gibi dikiyor kafayı bakıyor. Dümdüz koyunca çuval oluyor çocuğum sürünmeye başlıyor😂
Anlık bakabiliyor henüz kollarini tam önüne koyup kendini dikleyemiyor normal bence hemen yapamamalari yavaş yavaş her şey 🥹 nöroloji doktoru ne alaka yastikla her yere bakabiliyor zaten, he onu da yapamasa kafasını hiç tutamiyor olsa beyse de saçma sapan sjdbjejdd

Kızlar napıyorsunuz ay bayramdan hiçbirşey anlamadım ben ya . Nisan grubuna da yazdım da size de sorayım dedim. bizimki çok sancılı yine ya relactaz kullanan var mı laktoz intöleransı olan çocuklara veriyormuş doktorlar bende alcam doktora gitmedim ama çocuğum kıvranıyor aguline kullanıyorum gaz ilacı aslında gaz da gayet yapıyor ana rahatlamıyor çocuk uykusunda vağırıyor ağlıyor aslında uyuyacak hatta uyuyor biranda bağırıyor bende relactaz ı çok duymuştum onu alayım diyorum ya mama içiyor benimki zaten sma comfort. Mama da da laktoz var ya sanırım sancı ondan gaz felan yapıyor bayağı çünkğ . Golden goat alayım bide mama olarak diyorum keçi sütlü sindirimi kolay ve laktozsuz o. Bu mamayı da kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim kızlar

Back
X