- 26 Temmuz 2024
- 554
- 1.416
- 28
- 31
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #40.581
Her sene kaç tane çocuk melek oluyor bu menenjit belası yüzünden. Nasıl sağlıkçı o öyle@warcrew @imagination forever sağolun kızlar, 6. Ay ve 12. Ay evet bana da mantıklı geldiayyy sinir oldum bizim burda tanıdık bir eczacı var, menenjit aşısını yaptırmak istiyorum diye eşime demediğini bırakmamış, ne gerek var kimse yaptırmıyor onu, abi senin eşin googleye bakıyorsa git kendini minareden at falan demiş, sormuş ecza deposunda bile yokmuş aşı, nasıl olsa getirecekler.. bugün bir de komşuma misafirliğe gittim, orda çerçeveli bir genç kız fotosu vardı kim bu diye sordum, eşimin ablası dedi, 16-17 yaşlarındayken menenjittten ölmüş dedi ayyy içim bir tuhaf oldu ki.. bu basit bir şey değil ki, bunu eşime söyleyince anında fikri değişti.. velhasıl çok kültürlü bir şehirde yaşıyorum
Ben küvete bir miktar su koyuyorum sonra bebeğin basi yukarıda kalacak şekilde içinde tutuyorum Kafasini kolumun arasına alıp sirtinada elim geliyor ilk önce sadece vucudunu o suda sabunluyorum kovadaki su ile duruluyorym sonra ters çevirip bebeğin koltuk altlarina kolumu koyup sırtını da yıkayıp en son ters pozisyondayken basinj yikiyorumKızlar da yazmış herkes söylüyor, en konforlu kucağında banyoda yıkamak diyorlar çocuk güvende hissediyormuş ama ben denemedim bebeği düşürmekten korkuyorum.
Valla bende 35 e 2 ay kala doğurdumYau sizin önünüzde daha yıllar var yaparsınız bebeleri. Ben 33'te 1 taneyi anca yapabildim 2.yi ne ara yapacam bilmem ben napayımgerçi 20li yaşlarım da pek hareketli geçti geçmişe dönsem gene çocuk yapmazdım
Benim şapşik kızım bugün 10 dan beri toplam yarım saat uyuduAy ne kadar kolay uyuyormus masallah. Benim oglani bugun parca parca toplasan 2 saat uyutabildim ama cıglık kiyamether uyutmaya calismam yarim saati buluyor. Siz oyle anlatinca pamuk gibi oluyom
Ben biberiye suyu kullanıyorum dökülmek çok az hatta yok denecek kadar ve sçalarım da uzadı. Ama hamilelikte inanılmaz döküldü hemde hiç uzamadı ve dökülmeden dolayı kısalmıştı. Batıl inançtan dolayı kestirmemiştim de. Herhangi bir vitamin de kullanmıyorum hamilelikte ocean mumyy kullanıyordumBenim saçlar hastaneden sonraki ilk banyodan itibaren dökülmeye başladı. Öneri varsa ben de alırım.
Ben küvete koyuyorum filenin üzerine üzerine bir bez Örtüyorum ince. Suya alıştırıyorum karşısında ayna var kendine bakıyor hem de konuşup şarkı açıyorum. Sonra ters çeviriyorum ve kendi başını kaldırabildiği için duruyor ve burnuna su gitmediği müddetçe ağlamıyorBen küvete bir miktar su koyuyorum sonra bebeğin basi yukarıda kalacak şekilde içinde tutuyorum Kafasini kolumun arasına alıp sirtinada elim geliyor ilk önce sadece vucudunu o suda sabunluyorum kovadaki su ile duruluyorym sonra ters çevirip bebeğin koltuk altlarina kolumu koyup sırtını da yıkayıp en son ters pozisyondayken basinj yikiyorum
Sonra giyinmesi falan da var bilemedim ben de ya düşününceKızlar da yazmış herkes söylüyor, en konforlu kucağında banyoda yıkamak diyorlar çocuk güvende hissediyormuş ama ben denemedim bebeği düşürmekten korkuyorum.
Ay evet ya hem bebişi giydirip hem kendiniz nasıl giyiniyosunuz, benşmki banyoda ağlamasa da giydirirken çok ağlıyorSonra giyinmesi falan da var bilemedim ben de ya düşününce
Bana kalsa ben de hep kendim yıkardım da kaynanam görev edinmiş onu ama çocuk da durmuyor onda kendim alıştırmam lazım dedim geçen ama anlamaz illa yıkıcam ben derBen ilk günden beri kendim yıkıyorum canım eşim başımda nöbete dikiliyorson 3 sefere kadar filede yıkıyordum ama artık file çok aşağı düşmeye başladı. Filedeyken de filesiz de sol elim başının altında havada tutuyorum sürekli su döküyorum üstüne. Vucudu usuyor olabilir ya da boslukta hissettiği için korkuyor olabilir.
Ben zaten çok ağladığı için daha giydirmeden emziriyorumAy evet ya hem bebişi giydirip hem kendiniz nasıl giyiniyosunuz, benşmki banyoda ağlamasa da giydirirken çok ağlıyor
Kuzenim kadın ve çocuk has. hastanesinde tıbbi sekreter. Aşılardan konu geçti, kızı 8 yaşında o da vurdurcakmış, çok arttı diyor.Her sene kaç tane çocuk melek oluyor bu menenjit belası yüzünden. Nasıl sağlıkçı o öyle
Canımss ya 3-6-13Hosgeldinnn, anlatıyorum iki tane menenjit aşısı varmıs ya a ve b, doktoru reçete etti bize
Biri 3-6-13 . Aylar
Diğeri 6-13. Aylar
Biz rota da 3-5 olduğu için aynı anda ikisini yaptırmis olduk menenjitin ilk dozuydu bexsero mu neyse adi o iştecahilim bu konuda umarım anlatabilmisimdir sjbdjsndjd
Aslında boşluk hissini göbeklerinden ön taraflarından hissediyorlar.Bana kalsa ben de hep kendim yıkardım da kaynanam görev edinmiş onu ama çocuk da durmuyor onda kendim alıştırmam lazım dedim geçen ama anlamaz illa yıkıcam ben derboşlukta hissediyor büyük ihtimal ya tutuyorum ben de başının altından ama
Naptınız acaba geçtimiKızlar bir derdim var küçük kızım aşırı kasiniyordu geçenlerde popo ve vajinasını kontrol ettim kıl kurdu gördüm, bu gece büyük kizimda kaşınmaya başladı onda da gördüm muhtemelen bende de vardır o zaman. Bebeğe geçerse diye korkuyorum salı günü sağlık ocağında ilaç alacağım onu bekliyorum resmi tatil bitsin diye başına gelen önerisi olan var mı
Müslin örtü serip yıkayanlar da oluyor işe yarar mı acaba denemek lazım her yoluAslında boşluk hissini göbeklerinden ön taraflarından hissediyorlar.
Bilmiyoruz saglikocagindaki hemsire bazen bebekler bir ay kilo almaz sonra normale doner dedi. Ayın 4ünde gitmistik en son. 10 gundur hala kilo aldigini dusunmuyorum hala zayif. Cocuk doktoruna goturcez bakalm ne dicekBoyu uzamış ama neden kilo alamadi bu ay peki
Ben geçen gün götürdüm biraz ateşi olduğu için yapmadı salı günü gel hem rota hemde menenjiti yaparız dedi, bende ağır olmazmi ikisi aynı anda sordum. Hayir dedi ikinci ayda kaç aşı birden yapılıyor sıkıntı olsa ozaman olurdu . Sizin doktor da olmaz demiş şimdi iyice canım sıkıldı. Diğer aylar da devlet aşıları var kafam iyice karıştı. Yaptıranlar nasıl yaptı? Aynı anda ikisini yaptırıp da sıkıntı yaşayan oldu mu kızlar?Kuzenim kadın ve çocuk has. hastanesinde tıbbi sekreter. Aşılardan konu geçti, kızı 8 yaşında o da vurdurcakmış, çok arttı diyor.
Canımss ya 3-6-13
Ya da 6-13 mü? Yoksa Hepsi mi vurulacak kız? Biz dr rotayla aynı gün olmaz dedi kaldı öyle, bu ay da 4. Ay aşıları var.
Biz daha yaptırmadık ama 3. Ay kontrolünde doktoru ikisini birden yapacağını söylediBen geçen gün götürdüm biraz ateşi olduğu için yapmadı salı günü gel hem rota hemde menenjiti yaparız dedi, bende ağır olmazmi ikisi aynı anda sordum. Hayir dedi ikinci ayda kaç aşı birden yapılıyor sıkıntı olsa ozaman olurdu . Sizin doktor da olmaz demiş şimdi iyice canım sıkıldı. Diğer aylar da devlet aşıları var kafam iyice karıştı. Yaptıranlar nasıl yaptı? Aynı anda ikisini yaptırıp da sıkıntı yaşayan oldu mu kızlar?
Ya tam benim kız ilk defa uyuyor kızlaaaarr yazmaya geldimMesaide olan yok mu ndnsbwwhjwkdkd uyandı uyumuyor bir saattir çıldırcam ya bağırıp duruyor uyutmaya çalıştığımda….
Oyyyy maşallah canım inşallah böyle devam ederYa tam benim kız ilk defa uyuyor kızlaaaarr yazmaya geldim
8'den 12.30'a deliksiz uyudu. Sonra 3.30'da uyandı bir kez. Hala uyuyor. Allahım sana geliyorumilk kez böyle bir şey yaşıyorum 80 gün sonra uyudu çocuk. Yeniden doğmuş gibiyim dua edin bana nolur hep uyusun böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?