- Konu Sahibi elektroforez
-
- #41.681
Bebeklik aşılarını mı yaptırmadınız? Bende bebekken korkuyorum bunları yaptırayım sonra yaptırmam diyorum. İlk kızımda da 1 yaş sonrası yaptırmamıştım aşıları. Bu bebeğimde de bu 2. Ay aşısında kötü oldu diye korktum devameder miyim bilmiyorum sanırım artık yaptırmıycam ya çocuk mama içmiyor ya bayıla bayıla içerdi öyle severdi yok ağlıyor biberonu verince bağırıyor çocuk ve aşırı uyku hali halsizliği var üzülüyorum göründe hasta gibi böyle halsiz . Bu yan etkiler canımı sıktı açıkçası iyice araştırcam bundan sonraki aşılar için yaptırmayabilirim hiç güvenim de yok. Yine de kimseyi etkilemeyeyim burada herkesin kendi görüşü kendi hissiyatı kendi inancı ile alakalı bu aşı durumu biraz ince bir mesele ..Ben 2 kızıma da yaptırmadım . Biraz büyümelerinş bekliyorum sonrasında asıl aşıları yaptırıcam valla
Ben doğduğu andan itibaren hiçbir aşısını yaptırmadım çok şükür bi hastalığa kapılmadık kızım gayet sağlıklı yemeğini güzelce yer asla seçmez kilosu iyi bi terslik yok . Şu an okula başladıgı için mikroplardan dolayı hasta olmuştu okul süreci başladığı için ana aşılar olan verem hepatit vs bunları hemşireyle tekrar planlayıp yapıcaz bi sorun yok yani canım . Ben bebekken kıyamıyorum gerçekten çok canım yanıyor yazık o küçücük beden bir sürü aşıyla doğar doğmaz karşı karşıya su bile vermeye korkarken o aşıları tereddütsüz nasıl veriyorlar anlayamıyorumBebeklik aşılarını mı yaptırmadınız? Bende bebekken korkuyorum bunları yaptırayım sonra yaptırmam diyorum. İlk kızımda da 1 yaş sonrası yaptırmamıştım aşıları. Bu bebeğimde de bu 2. Ay aşısında kötü oldu diye korktum devameder miyim bilmiyorum sanırım artık yaptırmıycam ya çocuk mama içmiyor ya bayıla bayıla içerdi öyle severdi yok ağlıyor biberonu verince bağırıyor çocuk ve aşırı uyku hali halsizliği var üzülüyorum göründe hasta gibi böyle halsiz . Bu yan etkiler canımı sıktı açıkçası iyice araştırcam bundan sonraki aşılar için yaptırmayabilirim hiç güvenim de yok. Yine de kimseyi etkilemeyeyim burada herkesin kendi görüşü kendi hissiyatı kendi inancı ile alakalı bu aşı durumu biraz ince bir mesele ..
Ebet canım emziriyorum bir d edersek imom latte alıyorumEmziriyorsun sanırım de mi, büyük ihtimalle bağışıklığın, direncin düşüyodur
Ya gerçekten mi bunu bilmiyordumEmziriyorsan sütün çoksa kemik erimesi yapar süt üretimi bol bol sıvı magnezyum ne bulursan almalı iyi beslenmelisin canım benim de bacak kemiklerim dizlerim falan ağrıyor
Ay bende ilkinde yaşadım bunu ikincide çok korkuyorum diyeti de beceremedim zaten boğazıma hakim olamıyorum bir boğa burcu olarakKızlar bu sabah bebeğimin kakasında kan gördüm , uzun zamandır mukus görüyordum alerji olabileceğini tahmin ettim ama çok yoğun değildi o yüzden dikkate almamıştım , ama bugün kanı görünce emin oldum , ilk oğlumda aletjikti uzun süre diyet yapmıştım , moralim bozuk diyet yapmaya hiç hazır değilim , sürekli alerji stresiyle yaşamaya da .. İki üç gündür yoğurt yaptığım sütün kaymağını yiyordum acaba o mu neden oldu kana, ? Bir de bebekle tek başına araba kullandınız mı hiç? Ağladığında falan napıyorsunuz , bu hafta bebekle yaklaşık 15 km mesafe gideceğim aşırı stres yaptım , birde yaklaşık bir yıldır falan araç kullanıyorum , yolda ağlarsa napalım bilemiyorum , birde ön koltuğa puseti sabitlemek yasak değil mi ? İlla arkada olmak zorunda
Hayatımdan nefret ettiğim insan tipi ota boka küsen tipler bu nasıl bir toksikliktir hep kendilerine bekler benek gibi ya işiniz var canım Allah kolaylık versin eşin ne diyor bu duruma hiç sevmem çocuk gibi saçma sapan hareketleri gönül eylemeyiKızlar bizim kv kp balayımızdan beri bize küsen insanlar. Aramadınız, gelmediniz, gitmediniz.. Onlar ve biz çalıştığımız için hafta sonları görüştük genel olarak (neredeyse istisnasız her hafta sonu). Ama o aralarda bile aranmayı beklerler. Kendileri aramaz, ararlarsa da neden aramadınız demek içindir. Küsüyorlar dediğim de cidden baya küsüyorlar hani ararız açmazlar inatla yani çocuk gibi davranırlar, gideriz surat asarlar. Benim ailem şehir dışında yaşıyo onlara gitmemiz bile sorun yani hep kendilerine gidilmesini istiyorlar. Şimdi haliyle bebek var eşimin de bir tek pazarı var ve her hafta onlara ayırmak istemiyorum o günümü. Bugün eşimin kuzenine gittik ve vay efendim niye bize gelmediniz. Biz hastaydık niye aramadınız. Yine küstüler anlayacağınız. Bizim de küsecek çok sebebimiz oldu ama bir kez bile yapmadık yani bunu. Öyle gece gece yazasım geldi. Kırk yılda bi bebem uyuyo bu kez de benim gözüm açık pişman olcam sabah biliyorum
Eşim sağ olsun durumun abesliğinin farkında ve defalarca kez konuştu onlarla. Ama birkaç gün iyilerse sonra illa buluyorlar bi sebep. Dediğin gibi gönül eyleye eyleye artık geçmiş olsuna bile aramak gelmiyo içimdenHayatımdan nefret ettiğim insan tipi ota boka küsen tipler bu nasıl bir toksikliktir hep kendilerine bekler benek gibi ya işiniz var canım Allah kolaylık versin eşin ne diyor bu duruma hiç sevmem çocuk gibi saçma sapan hareketleri gönül eylemeyi
Hazır kendileri kusuyorken siz de ayak uydurun komple bjtsin gitsinKızlar bizim kv kp balayımızdan beri bize küsen insanlar. Aramadınız, gelmediniz, gitmediniz.. Onlar ve biz çalıştığımız için hafta sonları görüştük genel olarak (neredeyse istisnasız her hafta sonu). Ama o aralarda bile aranmayı beklerler. Kendileri aramaz, ararlarsa da neden aramadınız demek içindir. Küsüyorlar dediğim de cidden baya küsüyorlar hani ararız açmazlar inatla yani çocuk gibi davranırlar, gideriz surat asarlar. Benim ailem şehir dışında yaşıyo onlara gitmemiz bile sorun yani hep kendilerine gidilmesini istiyorlar. Şimdi haliyle bebek var eşimin de bir tek pazarı var ve her hafta onlara ayırmak istemiyorum o günümü. Bugün eşimin kuzenine gittik ve vay efendim niye bize gelmediniz. Biz hastaydık niye aramadınız. Yine küstüler anlayacağınız. Bizim de küsecek çok sebebimiz oldu ama bir kez bile yapmadık yani bunu. Öyle gece gece yazasım geldi. Kırk yılda bi bebem uyuyo bu kez de benim gözüm açık pişman olcam sabah biliyorum
Birkaç hafta önce onu da denedim (bebekle ablama gidip kaldım diye küsmüştü sabrım taştı lohusalığın da verdiği stresle) bu kez benim eve gelip astı suratını kvHazır kendileri kusuyorken siz de ayak uydurun komple bjtsin gitsinokurken icim sıkıldı valla Allah sabır versin sana bacım... Çok zor yani uğraşmak böyle insanlarla ay içim daraldı shbdhsbdhs bir de her hafta da gitmişsiniz helal olsun yine iyi dayanmissin fişfiklemek icin demiyorum ben bu kadar gitmezdim gitmedim kendi evim, ailem ayrı bu kadar sık gerek yok zaten
Görmezden gel valla gelsin assin suratını gitsin hiç Gönül almayla uğraşma böyle böyle alışacak alışmak zorunda. Bakiyor ki gönlünü alan var biraz da senin evde surat yapayım demiş resmen djdbjdjdjdjjdBirkaç hafta önce onu da denedim (bebekle ablama gidip kaldım diye küsmüştü sabrım taştı lohusalığın da verdiği stresle) bu kez benim eve gelip astı suratını kvgerçekten eşinin hatrına bile olsa ödün vermiceksin taviz tavizi doğurur diye boşa dememişler
Kesinlikle öyleGörmezden gel valla gelsin assin suratını gitsin hiç Gönül almayla uğraşma böyle böyle alışacak alışmak zorunda. Bakiyor ki gönlünü alan var biraz da senin evde surat yapayım demiş resmen djdbjdjdjdjjd
Allahtan eşin toksik değil canım hani böyle nolursa olsun anacı babacı tipler olsa daha da sinir olurdunEşim sağ olsun durumun abesliğinin farkında ve defalarca kez konuştu onlarla. Ama birkaç gün iyilerse sonra illa buluyorlar bi sebep. Dediğin gibi gönül eyleye eyleye artık geçmiş olsuna bile aramak gelmiyo içimden
Ay evet çok çok şükürAllahtan eşin toksik değil canım hani böyle nolursa olsun anacı babacı tipler olsa daha da sinir olurdun
Benim eşim her hafta anasigili gormezse rahat edemiyor vicdani rahat etmiyormuşş. Aslnda ailesinin oyle bir beklentisi yok ama eşim sanki gitmezsek küseceklermiş havasına giriyor kendi kendine. Çok sinir bozucuuuuHazır kendileri kusuyorken siz de ayak uydurun komple bjtsin gitsinokurken icim sıkıldı valla Allah sabır versin sana bacım... Çok zor yani uğraşmak böyle insanlarla ay içim daraldı shbdhsbdhs bir de her hafta da gitmişsiniz helal olsun yine iyi dayanmissin fişfiklemek icin demiyorum ben bu kadar gitmezdim gitmedim kendi evim, ailem ayrı bu kadar sık gerek yok zaten
Çile bülbülüm Allah, çileeeeeeeeeBenim eşim her hafta anasigili gormezse rahat edemiyor vicdani rahat etmiyormuşş. Aslnda ailesinin oyle bir beklentisi yok ama eşim sanki gitmezsek küseceklermiş havasına giriyor kendi kendine. Çok sinir bozucuuuu
Ne kadar alttan alırsak o kadar tepemize biniyorlar. Hatta bir söz vardı " bir şeyi ne kadar yaparsanız, bir süre sonra göreviniz oluyor.. " Gibi bir şeydi..Onlar da her haftasonu oraya gitmenizi göreviniz olarak algılamış. Hiç de değil. Keyfin isterse gidersin onlara mı ayırcan tek gününü. Bir an önce bu algıyı kaldır ortadan bak nasıl yola geliyorlar.Kızlar bizim kv kp balayımızdan beri bize küsen insanlar. Aramadınız, gelmediniz, gitmediniz.. Onlar ve biz çalıştığımız için hafta sonları görüştük genel olarak (neredeyse istisnasız her hafta sonu). Ama o aralarda bile aranmayı beklerler. Kendileri aramaz, ararlarsa da neden aramadınız demek içindir. Küsüyorlar dediğim de cidden baya küsüyorlar hani ararız açmazlar inatla yani çocuk gibi davranırlar, gideriz surat asarlar. Benim ailem şehir dışında yaşıyo onlara gitmemiz bile sorun yani hep kendilerine gidilmesini istiyorlar. Şimdi haliyle bebek var eşimin de bir tek pazarı var ve her hafta onlara ayırmak istemiyorum o günümü. Bugün eşimin kuzenine gittik ve vay efendim niye bize gelmediniz. Biz hastaydık niye aramadınız. Yine küstüler anlayacağınız. Bizim de küsecek çok sebebimiz oldu ama bir kez bile yapmadık yani bunu. Öyle gece gece yazasım geldi. Kırk yılda bi bebem uyuyo bu kez de benim gözüm açık pişman olcam sabah biliyorum
Daha önce bu özel menenjit aşıları var mıydı? Varsa araştırma mı yapılmış nasıl anlamışlar kısır yaptığınıimagination forever M Minnosumm kızlar aşı konuşulmuş ben de çok rahatsızım bu konudan ve korkuyorum gerçekten geçen eczacı eşime demiş ki abi bu kadar çok aşı ileride kısırlığa sebep olur bu kadar çok aşı peşine düşmeyin demiş, düştüğüm aşı da menenjit yani neyse geçen de sağlık ocağına gittim Dr bana diyo ki eğer sağlıkçı falan değilseniz 1-2 yaşından sonra yaptırın dedi Evren bana mesaj mı veriyor anlamadım vallahi.. bu nasıl Dr zaten menenjitin en fazla görüldüğü yaş oranı 1 yaş altı.. ben mi abartıyorum onlar mı saçmalıyor anlamadım valla.. sanki biz bayılıyoruz aşı yaptırmaya
Aaa doktor bile ole soyluyosaimagination forever M Minnosumm kızlar aşı konuşulmuş ben de çok rahatsızım bu konudan ve korkuyorum gerçekten geçen eczacı eşime demiş ki abi bu kadar çok aşı ileride kısırlığa sebep olur bu kadar çok aşı peşine düşmeyin demiş, düştüğüm aşı da menenjit yani neyse geçen de sağlık ocağına gittim Dr bana diyo ki eğer sağlıkçı falan değilseniz 1-2 yaşından sonra yaptırın dedi Evren bana mesaj mı veriyor anlamadım vallahi.. bu nasıl Dr zaten menenjitin en fazla görüldüğü yaş oranı 1 yaş altı.. ben mi abartıyorum onlar mı saçmalıyor anlamadım valla.. sanki biz bayılıyoruz aşı yaptırmaya
Sağlıkçı olmayinca bebekler hastalanmiyor mu ne saçma bir argüman jsbxbsbxbsbd bu mantıksız geldi bana, bu özel aşıları dışındaki bütün aşıları biz de vurulduk kısırlığın direkt aşıyla bagdastirilmasi saçma geliyo bana çünkü yediklerimiz eskisi gibi temiz değil organik bulursan belki, abur cubur tuketimi artti her şeyden egida boyasi cart curt katiyorlar bozulmasin diye bi tane doğal şey zoe yiyoruzdur. Bunlar varken tek aşıya bağlamak mantiksiz. Aşı savunmuyorum bu arada ben de korkuyorum olası yan etkilerinden vs ama böyle düşünmek mantıklı gelmedi banaimagination forever M Minnosumm kızlar aşı konuşulmuş ben de çok rahatsızım bu konudan ve korkuyorum gerçekten geçen eczacı eşime demiş ki abi bu kadar çok aşı ileride kısırlığa sebep olur bu kadar çok aşı peşine düşmeyin demiş, düştüğüm aşı da menenjit yani neyse geçen de sağlık ocağına gittim Dr bana diyo ki eğer sağlıkçı falan değilseniz 1-2 yaşından sonra yaptırın dedi Evren bana mesaj mı veriyor anlamadım vallahi.. bu nasıl Dr zaten menenjitin en fazla görüldüğü yaş oranı 1 yaş altı.. ben mi abartıyorum onlar mı saçmalıyor anlamadım valla.. sanki biz bayılıyoruz aşı yaptırmaya
Bizde kusmesinler diye her yere pesimizde gorturuyoruz dün götürdük burnumuzdan getirdiler hiç biseyleri tahammülü yok kayınvalidem öne oturdu midesi bulanıyor Muş normalde asla ses cikarmadim 6 yıldır dün gıcık oldum Doblo tipi araba arkası kasa kayınpederin görümcem ben bebeğim ve kızım arkada oturuyoruz dedim ki sen arkaya gel.kayinpeder öne gecsin rahat emziriyim tmm duyduk duyduk diye bana çıkıştı ben ilk kez söyledim nasıl kimden duydun diyorum eşim demiş güya eşimde o ara sırıttı evde sordum sen dedin mi öyle bişey yok dedi demedim niye sirtiyorsun o zaman dedim anlamadım ki ben o an dedi gidişte önde oturdu gelişte arkada oturunca ayrı söylendi yok beni araba tutuyor yok bilmem ne arkadaş arabanın önünde arkasida aynı yere gidiyor neyse kayınpeder de ben arkaya otrucam o öne otursun diye ısrar edince eşim delirdi artık yahu kadın bebeği emzirecek geç öne dedi önde de de esimin beynini yedi oradan gitme arabayi düzgün kullan vs vs ama benim kocam iflah olmaz yine alır ailecek götürür bı yereKızlar bizim kv kp balayımızdan beri bize küsen insanlar. Aramadınız, gelmediniz, gitmediniz.. Onlar ve biz çalıştığımız için hafta sonları görüştük genel olarak (neredeyse istisnasız her hafta sonu). Ama o aralarda bile aranmayı beklerler. Kendileri aramaz, ararlarsa da neden aramadınız demek içindir. Küsüyorlar dediğim de cidden baya küsüyorlar hani ararız açmazlar inatla yani çocuk gibi davranırlar, gideriz surat asarlar. Benim ailem şehir dışında yaşıyo onlara gitmemiz bile sorun yani hep kendilerine gidilmesini istiyorlar. Şimdi haliyle bebek var eşimin de bir tek pazarı var ve her hafta onlara ayırmak istemiyorum o günümü. Bugün eşimin kuzenine gittik ve vay efendim niye bize gelmediniz. Biz hastaydık niye aramadınız. Yine küstüler anlayacağınız. Bizim de küsecek çok sebebimiz oldu ama bir kez bile yapmadık yani bunu. Öyle gece gece yazasım geldi. Kırk yılda bi bebem uyuyo bu kez de benim gözüm açık pişman olcam sabah biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?