- Konu Sahibi elektroforez
-
- #41.701
Ya işte gel de şimdi düşünme aşı mevzusunu baksana .. ben daha yaptırmayacam ya 1-2 yaşa kadar gerçekten rezillik ..teyzemle konuştum oğlu şuan 27 yaşında diyor bebekken babam hastanede memurdu o zaman doktorlar demiş aşı yaptırmayın o yüzden diyor hiçbir aşıyı yaptırmadım. Dedim o zaman yaptırmayın diyen doktorlar şimdi ne oldu da yaptırın diyor anlamıyorum valla ben zerre güvenmiyorum ya daha da yaptırmam büyük ihtimal. Size de eczacı ve doktor öyle demiş ya iyice etkilendim yani zaten aklıma yatmıyor bu kadar aşı yapılması keşke hiç bu 2. Ay aşılarına da götürmeseydim pişmanım vallahi ya@imagination forever M Minnosumm kızlar aşı konuşulmuş ben de çok rahatsızım bu konudan ve korkuyorum gerçektengeçen eczacı eşime demiş ki abi bu kadar çok aşı ileride kısırlığa sebep olur bu kadar çok aşı peşine düşmeyin demiş, düştüğüm aşı da menenjit yani neyse geçen de sağlık ocağına gittim Dr bana diyo ki eğer sağlıkçı falan değilseniz 1-2 yaşından sonra yaptırın dedi Evren bana mesaj mı veriyor anlamadım vallahi.. bu nasıl Dr zaten menenjitin en fazla görüldüğü yaş oranı 1 yaş altı.. ben mi abartıyorum onlar mı saçmalıyor anlamadım valla.. sanki biz bayılıyoruz aşı yaptırmaya
Gruptaki diğer kızlar nerede hiç ses yok açelya felan vardı yoklar grup mu kurdular naptılar kız:) burası aktifti kaç gündür birkaç kişi tek yazışıyoruzSağlıkçı olmayinca bebekler hastalanmiyor mu ne saçma bir argüman jsbxbsbxbsbd bu mantıksız geldi bana, bu özel aşıları dışındaki bütün aşıları biz de vurulduk kısırlığın direkt aşıyla bagdastirilmasi saçma geliyo bana çünkü yediklerimiz eskisi gibi temiz değil organik bulursan belki, abur cubur tuketimi artti her şeyden egida boyasi cart curt katiyorlar bozulmasin diye bi tane doğal şey zoe yiyoruzdur. Bunlar varken tek aşıya bağlamak mantiksiz. Aşı savunmuyorum bu arada ben de korkuyorum olası yan etkilerinden vs ama böyle düşünmek mantıklı gelmedi banaben de korkuyorum ama böyle diyip yaptirmazsam ve başına bir şey gelirse bu yüzden ben daha yaşayamam yani bilimden üstün bilgim yok o yüzden riske atamam
Sağlıkçı olmayinca bebekler hastalanmiyor mu ne saçma bir argüman jsbxbsbxbsbd bu mantıksız geldi bana, bu özel aşıları dışındaki bütün aşıları biz de vurulduk kısırlığın direkt aşıyla bagdastirilmasi saçma geliyo bana çünkü yediklerimiz eskisi gibi temiz değil organik bulursan belki, abur cubur tuketimi artti her şeyden egida boyasi cart curt katiyorlar bozulmasin diye bi tane doğal şey zoe yiyoruzdur. Bunlar varken tek aşıya bağlamak mantiksiz. Aşı savunmuyorum bu arada ben de korkuyorum olası yan etkilerinden vs ama böyle düşünmek mantıklı gelmedi banaben de korkuyorum ama böyle diyip yaptirmazsam ve başına bir şey gelirse bu yüzden ben daha yaşayamam yani bilimden üstün bilgim yok o yüzden riske atamam
Ya işte gel de şimdi düşünme aşı mevzusunu baksana .. ben daha yaptırmayacam ya 1-2 yaşa kadar gerçekten rezillik ..teyzemle konuştum oğlu şuan 27 yaşında diyor bebekken babam hastanede memurdu o zaman doktorlar demiş aşı yaptırmayın o yüzden diyor hiçbir aşıyı yaptırmadım. Dedim o zaman yaptırmayın diyen doktorlar şimdi ne oldu da yaptırın diyor anlamıyorum valla ben zerre güvenmiyorum ya daha da yaptırmam büyük ihtimal. Size de eczacı ve doktor öyle demiş ya iyice etkilendim yani zaten aklıma yatmıyor bu kadar aşı yapılması keşke hiç bu 2. Ay aşılarına da götürmeseydim pişmanım vallahi ya
Aşı konusunda benim içim hiç rahat değil ama ola ki bir şey olursa onun vicdan azabıyla yaşayamam, o yüzden yine mecburen yapacağım hepsini ama menenjiti bilmiyorum biraz erteleyebilirimBen aşı konusunda bilime güvenmeyi tercih ediyorum. Allah’a emanet artık. Ama şöyle düşünün bizler küçüklüğümüzde her aşıyı olduk bazı hastalıklar bu sayede bitti. Ülkeye aşısız çocuklar gelince hastalıklar yeniden ortaya cıkmaya basladı.
Doktorumuza çok güveniyorum ben o nerde o şekilde ilerleyeceğim. Ama aşı yaptırmadım diye ilerde hasta olursa kendimi hiç affedemem. Aşı yüzünden de hasta olacaksa onu korumak için yaptırmış olacağım sonuçta bu zevk için yapılan birşey değil.
Ay okurken cıldırdım yani kp yi geçtim kv nin anlaması lazım hayret bir şey gerçekten ne gerizekalılık emzirmesen bile arkadakiler o sıkışıklıkta rahat edemez diye kp nin öne geçmesi lazım kv bencilin tekiymiş Allah sabır versin canımBizde kusmesinler diye her yere pesimizde gorturuyoruz dün götürdük burnumuzdan getirdiler hiç biseyleri tahammülü yok kayınvalidem öne oturdu midesi bulanıyor Muş normalde asla ses cikarmadim 6 yıldır dün gıcık oldum Doblo tipi araba arkası kasa kayınpederin görümcem ben bebeğim ve kızım arkada oturuyoruz dedim ki sen arkaya gel.kayinpeder öne gecsin rahat emziriyim tmm duyduk duyduk diye bana çıkıştı ben ilk kez söyledim nasıl kimden duydun diyorum eşim demiş güya eşimde o ara sırıttı evde sordum sen dedin mi öyle bişey yok dedi demedim niye sirtiyorsun o zaman dedim anlamadım ki ben o an dedi gidişte önde oturdu gelişte arkada oturunca ayrı söylendi yok beni araba tutuyor yok bilmem ne arkadaş arabanın önünde arkasida aynı yere gidiyor neyse kayınpeder de ben arkaya otrucam o öne otursun diye ısrar edince eşim delirdi artık yahu kadın bebeği emzirecek geç öne dedi önde de de esimin beynini yedi oradan gitme arabayi düzgün kullan vs vs ama benim kocam iflah olmaz yine alır ailecek götürür bı yere
Aynen öyle düşünüyorum canım bende tek canımı sıkan hepatit i fazla olmamız ona da sorun olmaz demişti doktorumuz 2. Ay aşısındaBen aşı konusunda bilime güvenmeyi tercih ediyorum. Allah’a emanet artık. Ama şöyle düşünün bizler küçüklüğümüzde her aşıyı olduk bazı hastalıklar bu sayede bitti. Ülkeye aşısız çocuklar gelince hastalıklar yeniden ortaya cıkmaya basladı.
Doktorumuza çok güveniyorum ben o nerde o şekilde ilerleyeceğim. Ama aşı yaptırmadım diye ilerde hasta olursa kendimi hiç affedemem. Aşı yüzünden de hasta olacaksa onu korumak için yaptırmış olacağım sonuçta bu zevk için yapılan birşey değil.
Evet o da çok mantıklı bende onu düşününce vicdan yapıyorum ileride nirşey olursa yaptırmadım diye ama of ne bileyim ya çok karışığımBen aşı konusunda bilime güvenmeyi tercih ediyorum. Allah’a emanet artık. Ama şöyle düşünün bizler küçüklüğümüzde her aşıyı olduk bazı hastalıklar bu sayede bitti. Ülkeye aşısız çocuklar gelince hastalıklar yeniden ortaya cıkmaya basladı.
Ay yazmiyolar da ben begenilerde görüyorum diye ses etmedim cok fnd etikete bile gelmedi onu merak ediyorum iyidir inşallahGruptaki diğer kızlar nerede hiç ses yok açelya felan vardı yoklar grup mu kurdular naptılar kız:) burası aktifti kaç gündür birkaç kişi tek yazışıyoruz
Ben de öyle düşünüyorum o yüzden mecbur yaptiricam ya inşallah da bir sıkıntı yaşamayızAşı konusunda benim içim hiç rahat değil ama ola ki bir şey olursa onun vicdan azabıyla yaşayamam, o yüzden yine mecburen yapacağım hepsini ama menenjiti bilmiyorum biraz erteleyebilirim
Benim i akillanmaz ki dün o.kadar olay yaşadık gitmiş bahçeyi topluyor bahçede gözleme yapacakmisiz annesine demiş ya bu beraber bişey yapma huyundan vazgeçmiyor konusyoruz anlıyor yine ayniAy okurken cıldırdım yani kp yi geçtim kv nin anlaması lazım hayret bir şey gerçekten ne gerizekalılık emzirmesen bile arkadakiler o sıkışıklıkta rahat edemez diye kp nin öne geçmesi lazım kv bencilin tekiymiş Allah sabır versin canım
Aynen öyle düşünüyorum canım bende tek canımı sıkan hepatit i fazla olmamız ona da sorun olmaz demişti doktorumuz 2. Ay aşısında
Bende risk alamam bu konuda ülkemizin kapısı sağolsun herkese açık sağdan soldan pislik getiren çok oldu nasıl güveneyim şimdi eski zamanla şimdiki zaman bir değil malesefAyrıca aşı olmayanlar bizim bebeleri de riske atıyor olunacaksa herkes olsa keşke
Off ruhum daraldi vallahi ayni benimkiBenim i akillanmaz ki dün o.kadar olay yaşadık gitmiş bahçeyi topluyor bahçede gözleme yapacakmisiz annesine demiş ya bu beraber bişey yapma huyundan vazgeçmiyor konusyoruz anlıyor yine ayni
Bende aynı şeyi merak ediyorum şimdiye kadar hiç gitmedim lazere, ağdaya gidiyorum yıllardır ama bıktım kalıcı çözüm olsun diye, bide çok övüldü philips lumea lazer cihazı aldım hamileyken ama kullanmadım daha. Kimi doktor kullanılmaz diyor kimi hamilelikte kullanılmaz emzirirken kullanılır diyor bilemedim. Duruyor kenarda bekliyorum.Kızlar emzirirken lazer yaptırılıyor mu? Lazere giden var mı?
Ya bende de var lumea. Bıyıklarıma yapıyordum ama 1 yıldır kullanmadığım için yeniden kalınlaştılarBende aynı şeyi merak ediyorum şimdiye kadar hiç gitmedim lazere, ağdaya gidiyorum yıllardır ama bıktım kalıcı çözüm olsun diye, bide çok övüldü philips lumea lazer cihazı aldım hamileyken ama kullanmadım daha. Kimi doktor kullanılmaz diyor kimi hamilelikte kullanılmaz emzirirken kullanılır diyor bilemedim. Duruyor kenarda bekliyorum.
Ay bu anacı tipler asla akıllanmaz ne dersen de ne olursa olsun ailelerine karşı bir şey de söyletmezler anlamazlar da kolaylıklar diliyorum canımBenim i akillanmaz ki dün o.kadar olay yaşadık gitmiş bahçeyi topluyor bahçede gözleme yapacakmisiz annesine demiş ya bu beraber bişey yapma huyundan vazgeçmiyor konusyoruz anlıyor yine ayni
Hey Allahım yaa sorun edilmeyecek şeyleri sorun diye önümüze sunuyolar ya gıcık oluyorum gerçekten, mazeretin var işte geç otur arkaya ölmezsin sonuçta. Eşler ne kadar kızsa da yine sularına gidiyolar ya o yüzden karşı taraf da aynı devamkeBizde kusmesinler diye her yere pesimizde gorturuyoruz dün götürdük burnumuzdan getirdiler hiç biseyleri tahammülü yok kayınvalidem öne oturdu midesi bulanıyor Muş normalde asla ses cikarmadim 6 yıldır dün gıcık oldum Doblo tipi araba arkası kasa kayınpederin görümcem ben bebeğim ve kızım arkada oturuyoruz dedim ki sen arkaya gel.kayinpeder öne gecsin rahat emziriyim tmm duyduk duyduk diye bana çıkıştı ben ilk kez söyledim nasıl kimden duydun diyorum eşim demiş güya eşimde o ara sırıttı evde sordum sen dedin mi öyle bişey yok dedi demedim niye sirtiyorsun o zaman dedim anlamadım ki ben o an dedi gidişte önde oturdu gelişte arkada oturunca ayrı söylendi yok beni araba tutuyor yok bilmem ne arkadaş arabanın önünde arkasida aynı yere gidiyor neyse kayınpeder de ben arkaya otrucam o öne otursun diye ısrar edince eşim delirdi artık yahu kadın bebeği emzirecek geç öne dedi önde de de esimin beynini yedi oradan gitme arabayi düzgün kullan vs vs ama benim kocam iflah olmaz yine alır ailecek götürür bı yere
Görevimiz oldu cidden başka bi açıklaması yokNe kadar alttan alırsak o kadar tepemize biniyorlar. Hatta bir söz vardı " bir şeyi ne kadar yaparsanız, bir süre sonra göreviniz oluyor.. " Gibi bir şeydi..Onlar da her haftasonu oraya gitmenizi göreviniz olarak algılamış. Hiç de değil. Keyfin isterse gidersin onlara mı ayırcan tek gününü. Bir an önce bu algıyı kaldır ortadan bak nasıl yola geliyorlar.
İç sesim oldun resmenGörevimiz oldu cidden başka bi açıklaması yok
Üfff sağma makinesi deyince bile tiksiniyorum artıkKızlar bugün süt artırma için emzirme danışmanıyla görüştüm kısaca şöyle dedi 40 dk 3 saatte bir sağım, sıcak ugulama, ten teması ve memeye teklif. E brn bebekle sürekli 40 dk nasıl sağım yapacağım? Hele akşam uykusunda 1 saat 10 dklık hastane tipi ile sağım. Yani denemeye çalışacağım ama çok zor. Zaten bir defa sağ besle ilgilen alt değil derken diğerinin zamanı gelecek nasıl olacak öyle bilemedim
Hepsi aynı hepsi bence annesine gözleme yap demiş ben surat astım bişey yapmak istemiyorum beraber demedim mi dedim küstüm evde yemek yaptım geldi evde yedi yarimsaat sonra annesi gözleme yapmış kadında diyorki niye yedin bana demedin mi gözleme yap diye akıllı ya benim korkumdan benle yedi eee adam desene sen boşuna yemek yapma çocukla annem gözleme yapacak diye beni yumuşatmak içinde çocuklara yapacakmış diyor halbuki kendi istemiş vallahi iflah olmazOff ruhum daraldi vallahi ayni benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?