2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Ya işte gel de şimdi düşünme aşı mevzusunu baksana .. ben daha yaptırmayacam ya 1-2 yaşa kadar gerçekten rezillik ..teyzemle konuştum oğlu şuan 27 yaşında diyor bebekken babam hastanede memurdu o zaman doktorlar demiş aşı yaptırmayın o yüzden diyor hiçbir aşıyı yaptırmadım. Dedim o zaman yaptırmayın diyen doktorlar şimdi ne oldu da yaptırın diyor anlamıyorum valla ben zerre güvenmiyorum ya daha da yaptırmam büyük ihtimal. Size de eczacı ve doktor öyle demiş ya iyice etkilendim yani zaten aklıma yatmıyor bu kadar aşı yapılması keşke hiç bu 2. Ay aşılarına da götürmeseydim pişmanım vallahi ya

Gruptaki diğer kızlar nerede hiç ses yok açelya felan vardı yoklar grup mu kurdular naptılar kız:) burası aktifti kaç gündür birkaç kişi tek yazışıyoruz

Ben aşı konusunda bilime güvenmeyi tercih ediyorum. Allah’a emanet artık. Ama şöyle düşünün bizler küçüklüğümüzde her aşıyı olduk bazı hastalıklar bu sayede bitti. Ülkeye aşısız çocuklar gelince hastalıklar yeniden ortaya cıkmaya basladı.
Doktorumuza çok güveniyorum ben o nerde o şekilde ilerleyeceğim. Ama aşı yaptırmadım diye ilerde hasta olursa kendimi hiç affedemem. Aşı yüzünden de hasta olacaksa onu korumak için yaptırmış olacağım sonuçta bu zevk için yapılan birşey değil.

Aşı konusunda benim içim hiç rahat değil ama ola ki bir şey olursa onun vicdan azabıyla yaşayamam, o yüzden yine mecburen yapacağım hepsini ama menenjiti bilmiyorum biraz erteleyebilirim

Ay okurken cıldırdım yani kp yi geçtim kv nin anlaması lazım hayret bir şey gerçekten ne gerizekalılık emzirmesen bile arkadakiler o sıkışıklıkta rahat edemez diye kp nin öne geçmesi lazım kv bencilin tekiymiş Allah sabır versin canım
Aynen öyle düşünüyorum canım bende tek canımı sıkan hepatit i fazla olmamız ona da sorun olmaz demişti doktorumuz 2. Ay aşısında
Bende risk alamam bu konuda ülkemizin kapısı sağolsun herkese açık sağdan soldan pislik getiren çok oldu nasıl güveneyim şimdi eski zamanla şimdiki zaman bir değil malesef Ayrıca aşı olmayanlar bizim bebeleri de riske atıyor olunacaksa herkes olsa keşke

Evet o da çok mantıklı bende onu düşününce vicdan yapıyorum ileride nirşey olursa yaptırmadım diye ama of ne bileyim ya çok karışığım

Gruptaki diğer kızlar nerede hiç ses yok açelya felan vardı yoklar grup mu kurdular naptılar kız:) burası aktifti kaç gündür birkaç kişi tek yazışıyoruz
Ay yazmiyolar da ben begenilerde görüyorum diye ses etmedim cok fnd etikete bile gelmedi onu merak ediyorum iyidir inşallah bi de her haftasonu böyle dutluk buralar kocalari gelince bize sümük atan yok jsbxjshdjshdhsshdjd açelyanin misafirleri vardı diye hatırlıyorum Acelya A nerdesin kız jsbxjsnxjd
Aşı konusunda benim içim hiç rahat değil ama ola ki bir şey olursa onun vicdan azabıyla yaşayamam, o yüzden yine mecburen yapacağım hepsini ama menenjiti bilmiyorum biraz erteleyebilirim
Ben de öyle düşünüyorum o yüzden mecbur yaptiricam ya inşallah da bir sıkıntı yaşamayız yapmamak daha risk gibi geliyo bana

Benim i akillanmaz ki dün o.kadar olay yaşadık gitmiş bahçeyi topluyor bahçede gözleme yapacakmisiz annesine demiş ya bu beraber bişey yapma huyundan vazgeçmiyor konusyoruz anlıyor yine ayni

Kızlar emzirirken lazer yaptırılıyor mu? Lazere giden var mı?
Bende aynı şeyi merak ediyorum şimdiye kadar hiç gitmedim lazere, ağdaya gidiyorum yıllardır ama bıktım kalıcı çözüm olsun diye, bide çok övüldü philips lumea lazer cihazı aldım hamileyken ama kullanmadım daha. Kimi doktor kullanılmaz diyor kimi hamilelikte kullanılmaz emzirirken kullanılır diyor bilemedim. Duruyor kenarda bekliyorum.

Ya bende de var lumea. Bıyıklarıma yapıyordum ama 1 yıldır kullanmadığım için yeniden kalınlaştılar dediğin gibi doktorların hepsi farklı birşey söylüyor bende emin olamadım.

Kızlar bugün süt artırma için emzirme danışmanıyla görüştüm kısaca şöyle dedi 40 dk 3 saatte bir sağım, sıcak ugulama, ten teması ve memeye teklif. E brn bebekle sürekli 40 dk nasıl sağım yapacağım? Hele akşam uykusunda 1 saat 10 dklık hastane tipi ile sağım. Yani denemeye çalışacağım ama çok zor. Zaten bir defa sağ besle ilgilen alt değil derken diğerinin zamanı gelecek nasıl olacak öyle bilemedim

Aşı konusunda da yaptırma taraftarıyım ben şüpheli de olsan riske alabileceğim bir şey değil. Evet covit aşısı ayrı aöa ondan panikle oldıçuk çalışma vs yoktu bunlar ama yıllardır yapılan aşılar. Keza daha önce menenjit sanırım devlet tarafından karşılanıyormuş ama popülasyon ve maliyet ten dolayı sanırım çıkarılmış

Benim i akillanmaz ki dün o.kadar olay yaşadık gitmiş bahçeyi topluyor bahçede gözleme yapacakmisiz annesine demiş ya bu beraber bişey yapma huyundan vazgeçmiyor konusyoruz anlıyor yine ayni
Ay bu anacı tipler asla akıllanmaz ne dersen de ne olursa olsun ailelerine karşı bir şey de söyletmezler anlamazlar da kolaylıklar diliyorum canım

Hey Allahım yaa sorun edilmeyecek şeyleri sorun diye önümüze sunuyolar ya gıcık oluyorum gerçekten, mazeretin var işte geç otur arkaya ölmezsin sonuçta. Eşler ne kadar kızsa da yine sularına gidiyolar ya o yüzden karşı taraf da aynı devamke

Görevimiz oldu cidden başka bi açıklaması yok

Üfff sağma makinesi deyince bile tiksiniyorum artık

Off ruhum daraldi vallahi ayni benimki
Hepsi aynı hepsi bence annesine gözleme yap demiş ben surat astım bişey yapmak istemiyorum beraber demedim mi dedim küstüm evde yemek yaptım geldi evde yedi yarimsaat sonra annesi gözleme yapmış kadında diyorki niye yedin bana demedin mi gözleme yap diye akıllı ya benim korkumdan benle yedi eee adam desene sen boşuna yemek yapma çocukla annem gözleme yapacak diye beni yumuşatmak içinde çocuklara yapacakmış diyor halbuki kendi istemiş vallahi iflah olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…