2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Kızlar rota aşısını bebek kusmasın diye aç götürmek mi gerekiyo öyle dedi biri bana ama sizler öyle öi yaptınız kusarsa tutmamış mı oluyo ki
Evet ağızdan verilen damla gibi bir şey bir flakon onu yutması lazım bize aç ya da tok demedi ama emzirip çıkmıştık evden yolda yarım saat falandı yuttu ama çok toksa ve kusan bir bebekse aşırı besleme sonrası belki kusabilir çok aç bırakmakta huysuzkuktan ağlamaktan yutmamasına sebep olabilir ortası candır canım emzirdikten yarım saat-45 dk sonrası bence ideal olur
Bu arada dediğim gibi benim düşüncem canım doktor bir şey demedi bebeğini en iyi sen bilirsin ona göre ayarlarsın

Bizimki beslenince baya kusuyo bu aralar, ben evden çıkmadan karnını doyurayım o zaman yol 40 dk falan sürüyo rahat o zamana kadar kusma riski azalır herhalde. Teşekkür ederim

Ben de aç olursa yolda durmaz diye endişe ediyodum ama yol 40-45 dk civarı sürüyo evden çıkmadan beslemek yeterli olur ne aç olur ne tam tok olur sağ olasın canım

Süt artırma için ben de bebeğim 2 aylıkken yani bir ay önce filan bi danışmanla görüştüm. Ay o nasıl yoğun bi sağım programıdır arkadaş. Nefes almadan sadece emzirme ve sağım öneriyo bildiğin. E buna beden de psikoloji de dayanmaz ki evde bebek var ütopya geldi biraz bana. Tabi yanında anne ya da başka biri kalıyosa bi derece daha mümkün olabilir de. Hele gece zaten birkaç saatlik uykumuz var onu da böl kalk sağım yap diyo. Ben şahsen hiç mi hiç uyamadım programa ve dediklerini yapamadıkça iyice yetersiz hissettim kendimi

Gerçekten öyle. Desteksiz o kadar süre sürekli sağım da nasıl olacak. Bebekle ilgilenemeyeceğim öyle de. Çünkü gün içinde 40 dk sağım ciddi süre. Bir de sağım öncesi sıcak uygulama ve emzirme denemesi var. İnsan düşünüyor bebişle kaliteli zaman+mama mı yoksa bebeğe sadece gerekli bakım ve sağım mı? Yanımda da kimse yok ki ilgilensin bebişle. Dediğin gibi insan yapamayınca da yetersiz hissediyor. Böyle de sanki elimden gelen bir şey var ama yapmıyorum gibi. Her türlü vicdan azabı. Bi ek gıdaya başlasaydık.. Hayır bir de sağsam ne olacak sütüm artsa nile günlük en fazla bir öğünü karşılayacağım insan değer mi diyor. Sonra bir çay kaşığı da olsa sütü verin diyorlar. İşin içinden çıkamıyorum. Sütüm yok denecek kadar azalmışken ne kadar artacak ki?

Bende hep o ikilemdeydim bir ay öncesine kadar hep az da olsa vereyim uğraşayım dedim ama iki çocukla mümkün olmadı daha emzirip üstüne sağım yapmayı 40. Dakikaları geçtim günde 2 kere bari sağayım dedim onu biberonla vereyim onu bile yapamadım yetişmedi durmuyor bebek durduğu an evdeki diğer çocuğun ihtiyacı bizim yemek durumumuz çamaşır şu bu derken mümkün değil iki kere bi öğünlük süt bile sağamadım . Sonra bıraktım artık azalıp kesildi şimdi sağsam yada sıksam süt gelir ama ellemedim valla hala vicdan azabı da çekiyorum yine de bir kaşık ds olsa verebilseydim diye acaba yeniden mi başlasam sağsam mı diye hergün düşünüyorum ama sonra yine o gergin ve stresli olacağım günler geliyor aklıma çünkü insan çok geriliyor çok yoruluyor yetişmeye çalışırken olan sütte bence iyice azalıyor ya . O yüzden mama ile devam ettim daha mutluyum açıkçası oplumla kızıma vakit ayırabiliyorum diye. Ama anne sütümü ihmal ettiğim içni de vicdan yapıyorum yalan yok. Ama gerçekten şuna bakıyorum akşam eşim arıyor birşey lazım mı diye ya ay diyorum akşam mı oldu çıktın mı işten okadar zaman nasıl geçti anlamıyorum . Bebeğimin uykusu aşırı zor bir saat uyutmaya çalışmakla geçiyor en fazla yarım saat uyuyor kızımla ilgileniyorum gönlü olsun diye o sıra hemen oğlum uyanıyor sonra kızım acıkıyor birşeyler hazırla felan ay vallahi çok zor çok.. neyse canları sağolsun allahım anne sütünü veremedim ne bileyim az da olsa bir öğün de olsa rızkı vardı oğlumun ama veremedim olmadı ne bileyim ya annelik hep vicdan azabı zaten ömür boyu birşeyler üzülmek vicdan yapmakmile geçiyor

Gerçekten öyle. Desteksiz o kadar süre sürekli sağım da nasıl olacak. Bebekle ilgilenemeyeceğim öyle de. Çünkü gün içinde 40 dk sğaım ciddi süre. Bir de sağım öncesi sıcak uygulama ve emzirme denemesi var. İnsan düşünüyor bebişle kaliteli zaman+mama mı yoksa bebeğe sadece gerekli bakım ve sağım mı? Yanımda da kimse yok ki ilgilensin bebişle. Dediğin gibi insan yapamayınca da yetersiz hissediyor. Böyle de sanki elimden gelen bir şey var ama yapmıyorum gibi. Her türlü vicdan azabı. Bi ek gıdaya başlasaydık.. Hayır bir de sağsam ne olacak sütüm artsa nile günlük en fazla bir. Öğünü karşılayacağım insan değer mi diyor. Sonra bir çau kaşığı da olsa sütü verin diyorlar. İşin içinden çıkamıyorum.
gerçekten çok zor. Çok iyi anlıyorum. Şu vicdan olmasa her şey daha kolay olacak. Hele sizin iki çocukla çok çok daha zor. Hiç kendinizi suçlamayın. Ben tek çocukla yetişemiyorum sizin durumunuz o kadar normal ki.. Ben de artık birebir olmasa da denemeye çalışacağım hastane tipi kiraladım bugün gelecek, olduğu kadar artık.

Güno kozlar öğretmenlerin izinler bitti bebelerle birlikte seminer zamanı geldi Napıyorsunuz bebeleri alıp gidecek misiniz yoksa dönemi raporla mı kapattınız
Benim okul eve çok uzak mümkün değil bebişle gitmem, bırakabilecek kimsem de yok mevbur rapor aldım ben canım

Ben artık iyi psikoloji = mutlu anne=mutlu bebek mantığıyla gidiyorum. Bunu da herkes farklı şartlarda sağlayabiliyor. Bazen emzirme+mama bazen sadece emzirme bazen sadece mama.. Her bebeğin karakteri aynı olmaz dedi bana ebe de doktor da. Çünkü aşırı takıyodum süt olayını onlara bile anlatıyodum derdimi. Artık durumu kabullendim kafam cidden daha rahat

Çok dogru bir karar almişsin once sen mutlu olcaksinki bebekte mutlu olsun

Gruptaki diğer kızlar nerede hiç ses yok açelya felan vardı yoklar grup mu kurdular naptılar kız:) burası aktifti kaç gündür birkaç kişi tek yazışıyoruz

Ben bir süre evi pek elleyemedim haftaiçi sık misafir geldi gitti bu sefer herşey birikti ve yapamayınca ben gene eski halime dönmeye başladım ama toparlanmam gerek eskii gibi bi insan olamam hayatta kalamam düzeleceğim diye kodlandım gene
Kıız benimki haftasonu değil hemen hergün evde oyüzden ben haftasonuculardan değilim işi gereği evde tabi, onun harici hep arkileriyle buluşmada
Çok haklısın canım sağım yapmak hiç kolay bişey değil Allah yardımcısı olsun uğraşanların vakit kaybı çok oluyor bir yandan bebek ağlıyor ama senin sütün daha önce iyiydi galiba belki bir hafta kadar yapsan artar hemen geri bırakırsın sağımı biraz sabretmeye çalışırsın yemeği falan dışardan halledersiniz

Canımm geçmiş olsunnn senin vücudun çok müsait birikip ağrı yapmaya boşaltmayı ihmal etmemen gerek

yasemincimmm G Gulguzeli2019
Küsme huyunu bende sevemiyorum küsenlerle yolumu ayırıyorum geneldeçok değerli değillerse benim için, bide şuan karar verdim eskiden tektik kendimizden sorumluyduk canımı sıkan olursa önemsemezdim kırılmazdım vs şimdi hepimizin bebekleri var sorumlulukları var bizim zihinsel sağlığımız iyi olmadığında bebek direk etkileniyor oyüzden artık canımı sıkanlar kim olursa olsun hemen o ortamdan uzaklaşma kararı aldım ben iyi olmak zorundayım hepimiz öyleyiz ,
Bu küsme huyuda herkesin kv desinde var heralde eskiden gönlünğ almak için kırk takla atıyordum, kğsme sebebleride evine gitmemek şöyle dursun neymiş efendim sağlık ocağına git ilaçlarını yazdır demişim ben kocamla gizli gizli gezme planı yapıyormuşum falan alakasız alakasız küsme sebebi buluyordu çatal eksik gelmiş sofraya ben evimden git demek istemişim artıkın umursamıyorum küstümü bende küsüp giderim öyle öyle biraz düzeldi diyebilirim eşimin tehditleri ile de tabi bidaha gelinini evine getirmem ikinizde rahat edersiniz diğeri zaten gelmiyor buda gelmezse yapayalnız kalacaksın diye korkutmuş ondan dolayı çok iyi olmaya başladı bana

Ben de her sabah diyroum ki akşam bebemle uyucam (20:00) her akşam da uykum olmuyo uyumuyorum sjdbjsndjdjd
Benimkide 8-9 arası muhakkak yatmış oluyor ,Bu nu bende her gece söylüyorum sonra gece uyanıp bir saat oyun oynadıktan sonra gelen pişmanlık hissi artık her gece bir iki saat uyanık kalıyor huy edindi bunya

Seninki de buluttan nem kapan cinstenmiş ayy çekilmiyolar gerçekten hele bebekten sonra hiçççç çekmek istemiyo insan

Güno kozlar öğretmenlerin izinler bitti bebelerle birlikte seminer zamanı geldi Napıyorsunuz bebeleri alıp gidecek misiniz yoksa dönemi raporla mı kapattınız
Ben okula maaile geldim 2 çocuğum eşim, bugün kurul toplantısı varmış , ve ben bu okulda sadece 3 hafta görev yapmıştım okuldan bihaberim , müdür toplantıya katılma dedi , bugün yırttım bakalım bir sonraki günler Allah kerim

Öyle yapacağım biraz deneyeyim eskiden iyiydi sağdığım halde ama şimdi birden bire çekildi. Çok etken var tabi annemin 2 yıl sonra geçti derken yeniden kanser teşhisi alması, yorgunluk, yetememe vs. Psikoloji çok önemli

Gruptaki diğer kızlar nerede hiç ses yok açelya felan vardı yoklar grup mu kurdular naptılar kız:) burası aktifti kaç gündür birkaç kişi tek yazışıyoruz
Grup kurarsak hepiniizi çağırırız kız yanacaksak beraber yanalım öyle birşey yok tabi banlanmayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…