- Konu Sahibi elektroforez
-
- #42.361
4 saat arayla dediler 2 kere verdim ama hala yüksekBen henüz ateş yasamadigim için bilgi verebileceğim bir deneyimim yok o yüzden yazmadımgeçmiş olsun kuzuya calpolun da bir dozu var diye biliyorum çok sık vermemeye çalışın
Şubat grubuna vs sor istersen şuan zaten kimseler yok belli kiYok mu hiç bilgisi olan kimse yaşamadı mı ateş ?
Geçmiş olsun kaç derece ateş ılık banyo yaptırabilirsinKızlar aşı sonrası ateşi yükseldi. Calpol verdim 5 saat geçti az önce tekrar verdim ateşi hala yüksek. Islak bez koyuyorum alnına ve ensesine başka ne yapabilirim. Üzerini komple soydum hala yüksek
38e kadar yükseldi benim oğlumun ateşi de. Emziriyorsanız eğer bol bol emzirin memede tuttum ben sürekli. ıslak bezi başına koltuk altına kasıklarına doğru koydum oda ısısını düşürdüm ilaç olarak doktor calpol dışında bir şey söylemedi maalesef 4 saat aralıkla iki kere verdim. Ertesi gün de biraz yükseldi sonra düştü. Umarım siz de bir an önce atlatırsınız ateş korkutuyor insanıKızlar aşı sonrası ateşi yükseldi. Calpol verdim 5 saat geçti az önce tekrar verdim ateşi hala yüksek. Islak bez koyuyorum alnına ve ensesine başka ne yapabilirim. Üzerini komple soydum hala yüksek
Yok mu hiç bilgisi olan kimse yaşamadı mı ateş ?
Teşekkür ederim hepsini yaptık durum hala aynı bi değişiklik yok. Klima karşısında ıslak bezle tutmaktan hasta olacakAşı Sonrası Ateş Ne Zaman Olur, Ne Kadar Sürer?
- Genellikle aşıdan sonraki ilk 6–24 saat içinde başlar.
- 1–2 gün (en fazla 48 saat) sürebilir.
Ne Yapılmalı?
- Ateşi ölçün (makattan ölçüm en doğru yöntemdir):
- Ateş varsa Calpol (parasetamol) verilebilir
- Doz, bebeğin kilosuna göre verilmeli.
- Genelde her 4-6 saatte bir, günde en fazla 4 kez.
- Bebeği serin tutun:
- Kalın giydirmeyin
- Oda 22–24°C olmalı
- Bol bol emzirin (sıvı kaybını önler)
- Ilık bezle alnı ve enseyi silebilirsiniz
- Asla soğuk duş ya da buzlu uygulama yapmayın
Kaç derece ateşi peki en son calpolü ne zaman verdiniz verdikten 30-60 dk da anca düşüyormuş bir de sıvı kaybı için bol bol emzirme öneriliyorTeşekkür ederim hepsini yaptık durum hala aynı bi değişiklik yok. Klima karşısında ıslak bezle tutmaktan hasta olacak
Banyo yaptırmayın dediler 3 gün aşı olduGeçmiş olsun kaç derece ateş ılık banyo yaptırabilirsin
Emmiyor bile ağzına alıp çıkarıyor ağlıyor sürekli mama verdim onu içti zorlaKaç derece ateşi peki en son calpolü ne zaman verdiniz verdikten 30-60 dk da anca düşüyormuş bir de sıvı kaybı için bol bol emzirme öneriliyor
Gerçekten uykusuzluğa huzursuzluğa alıştım bebeğim için ama beslenme sorunu benim elimi ayağımı kesti resmen. Zaten emmedi başka seçeneğim yok şuan mama dışında. Ve başlık değiştirdim dün ilk verince bir güzel içti havaya uçtum sebebi buymuş dedim ama maalesef bugün yine tüm gün kavga etti içmek istemedi biberonu ağzına değdirince ağlıyor hep uyutup içirdim günüm zaten zor geçiyordu akşam nasıl oluyor anlamıyordum kaç gündür bir de beslenme sorunu olunca gerçekten bittim artık .. allahım başka dert vermesin bugün eşime dedim gerçekten düşününce yine çok şükür diyor insan uykulu ds olsa içiyor ama içim içimi yiyor ya uykuluyken de içmezse ne yaparım ben başka alternatifi yok… iyice uykulu içmeye alışıp uyanıkken hiç içmezse napcam benİyi akşamlar kızlarbenim çok yoğun geçiyor bu ara .Çok okuyamadım ama meme mama reddi aşı vs konuşulmuş M Minnosumm daha önce yazmıştım buraya da .Benim kızım da bir dönem ne meme ne de mama aldı .Hem öyle bir hafta falan da değil çok daha uzun süre .O dönem kilo alamadı,çok üzüldüm ,doktorum bana dedi ki bu kadar basit bir şeyde böyle demoralize olursan daha sonraki aşamalarda ne yapacaksın ?Çok haklıydı .Senin bebişin anladığım kadarıyla tam olarak beslenme reddi de yapmıyor .O aydaki bir bebek için ki başlık da küçük sanırım bence çok da az değil .Benim kızım onu dahi içmiyordu bir ölçü ancak içirebiliyordum aradan saatler geçiyordu yine de ancak o kadar içiyordu ve meme de emmiyordu .Biraz rahatlaman lazım sanırım Allah başka dert vermesin zor ama senin durumun aşıya denk gelmiş olabilir sadece .Çünkü kızım daha aşı olmamısken de meme reddi yaptı ,bazen geçti bazen yine emdi .Ama böyle böyıe ilerledik ki benim bebişim prematüre yani kilo alması gerekliydi normale ulaşması için .O yüzden biraz sakinlik iyi gelebilir .Ben ne zamanki aman emerse emer yerde yer dedim kafam da bebek de rahatladı.Bu arada 11 Şubat doğumlu kızım bu zamana kadar da birçok atak dönemi yaşadı ve zorladı .Ama geçiyor ,iki çocuğum var eşim dahil sıfır destekle büyütüyorum .Yani öylesine bunları yaşamamış biri olarak da söylemiyorum .
Evet aşı ya da ilaç konusu ne kadar insanın aklını karıştırsa da ben uzun yıllardır yapılan aşıların böyıe bir dönemde toplum sağlığı açısından yapılması gerektiğini düşünüyorum.bu konuda bence tedirgin olma sen de .
Evet ben de çok korkuyorum ateşten ya38e kadar yükseldi benim oğlumun ateşi de. Emziriyorsanız eğer bol bol emzirin memede tuttum ben sürekli. ıslak bezi başına koltuk altına kasıklarına doğru koydum oda ısısını düşürdüm ilaç olarak doktor calpol dışında bir şey söylemedi maalesef 4 saat aralıkla iki kere verdim. Ertesi gün de biraz yükseldi sonra düştü. Umarım siz de bir an önce atlatırsınız ateş korkutuyor insanı
38 ateş en son 45 dk falan oldu vereli 2 kere verdim zaten 3 ü nasıl vereceğim kiKaç derece ateşi peki en son calpolü ne zaman verdiniz verdikten 30-60 dk da anca düşüyormuş bir de sıvı kaybı için bol bol emzirme öneriliyor
Geçmiş olsun endişelenme annesi önce, çoğumuzun beneği huysuzlanıp ateşlendi bu aşı ağır bir aşı bence, ateş takibi yaptınmı saat saat takip yap ilacını verdikten sonra özellikle, ateş ölçerşn kulaktan olsun mümkünse en doğru sonucu o verir, dr Osman gönülal bez koymanın işe yaramayacağını, ılık duş aldırmanın faydalı olacağını söylemişti bir video sunda bende denedim hatta ılık su yapıp küvete biraz sirke döküp içinde bekletiyorduk belden aşağısı su içinde kalacak şekilde tüm vücut değil, bu gerçekten en işe yarar yöntem ateşte birde takip yapıp ateş düşürücü vermek, klimanın altına tutma yinede direk, halen sonuç alamazsan yarın bir acile götürebilirsiniz.Teşekkür ederim hepsini yaptık durum hala aynı bi değişiklik yok. Klima karşısında ıslak bezle tutmaktan hasta olacak
Buarada stres konusunda çok haklısınız ama elimde değil meme gibi birşey değil mesela en kötü memeyi bıraksa mama içer diyor insan ama benim zaten meme emmiyor mama da giderse naparım allahım nolur içsin yalvarıyorum gerçekten kahroluyorum geceleri üzüntüden yatamıyorum kalkıp besliyorum bari uykulu içiyor diye normalde uyandırmıyordum gece hiçİyi akşamlar kızlarbenim çok yoğun geçiyor bu ara .Çok okuyamadım ama meme mama reddi aşı vs konuşulmuş M Minnosumm daha önce yazmıştım buraya da .Benim kızım da bir dönem ne meme ne de mama aldı .Hem öyle bir hafta falan da değil çok daha uzun süre .O dönem kilo alamadı,çok üzüldüm ,doktorum bana dedi ki bu kadar basit bir şeyde böyle demoralize olursan daha sonraki aşamalarda ne yapacaksın ?Çok haklıydı .Senin bebişin anladığım kadarıyla tam olarak beslenme reddi de yapmıyor .O aydaki bir bebek için ki başlık da küçük sanırım bence çok da az değil .Benim kızım onu dahi içmiyordu bir ölçü ancak içirebiliyordum aradan saatler geçiyordu yine de ancak o kadar içiyordu ve meme de emmiyordu .Biraz rahatlaman lazım sanırım Allah başka dert vermesin zor ama senin durumun aşıya denk gelmiş olabilir sadece .Çünkü kızım daha aşı olmamısken de meme reddi yaptı ,bazen geçti bazen yine emdi .Ama böyle böyıe ilerledik ki benim bebişim prematüre yani kilo alması gerekliydi normale ulaşması için .O yüzden biraz sakinlik iyi gelebilir .Ben ne zamanki aman emerse emer yerde yer dedim kafam da bebek de rahatladı.Bu arada 11 Şubat doğumlu kızım bu zamana kadar da birçok atak dönemi yaşadı ve zorladı .Ama geçiyor ,iki çocuğum var eşim dahil sıfır destekle büyütüyorum .Yani öylesine bunları yaşamamış biri olarak da söylemiyorum .
Evet aşı ya da ilaç konusu ne kadar insanın aklını karıştırsa da ben uzun yıllardır yapılan aşıların böyıe bir dönemde toplum sağlığı açısından yapılması gerektiğini düşünüyorum.bu konuda bence tedirgin olma sen de .
Hemen düşer inşallah 38 üstü değilse çok panik yapma ama tabi tedbirli olursun klima çarpmasın dikkat edin yine de ara ara bez uygulaması olabilir çok geçmiş olsun yükselmez umarımEmmiyor bile ağzına alıp çıkarıyor ağlıyor sürekli mama verdim onu içti zorla
Hiç denememiştim duymamıştım olabilir inşallah ihtiyaç duymayız ama bende olursa denerim teşekkürler bilgi için canımGeçmiş olsun endişelenme annesi önce, çoğumuzun beneği huysuzlanıp ateşlendi bu aşı ağır bir aşı bence, ateş takibi yaptınmı saat saat takip yap ilacını verdikten sonra özellikle, ateş ölçerşn kulaktan olsun mümkünse en doğru sonucu o verir, dr Osman gönülal bez koymanın işe yaramayacağını, ılık duş aldırmanın faydalı olacağını söylemişti bir video sunda bende denedim hatta ılık su yapıp küvete biraz sirke döküp içinde bekletiyorduk belden aşağısı su içinde kalacak şekilde tüm vücut değil, bu gerçekten en işe yarar yöntem ateşte birde takip yapıp ateş düşürücü vermek, klimanın altına tutma yinede direk, halen sonuç alamazsan yarın bir acile götürebilirsiniz.
Banyo yaptırmayın diyorlar doğru burdada çok ateşlenen bebek oldu en geci 2 günde geçti sanırım çok uzun süren 39 lara çıkan olmadı çok şükür bence oda düzelecekTeşekkür ederim hepsini yaptık durum hala aynı bi değişiklik yok. Klima karşısında ıslak bezle tutmaktan hasta olacak
Ateşi en çok kaç oldu kaçırdım ben orayı. Çok geçmiş olsun canım tedirgin olman normal ama kendini yıpratma uygulamalara devam et düşücektir inşallah. Sebebi belli olan bi atsş sonuçta enfeksiyon kaynaklı filan değil şükür ki. Bacaklara soğuk su tutabilirsin, duş aldırmayın ama belden aşağıyı yıkayabiilirsiniz dedi doktor banaEmmiyor bile ağzına alıp çıkarıyor ağlıyor sürekli mama verdim onu içti zorla
Fıskiyeyle bacaklara ılık ılık su tut istersen kolunu ıslatmamaya özen göstererekTeşekkür ederim hepsini yaptık durum hala aynı bi değişiklik yok. Klima karşısında ıslak bezle tutmaktan hasta olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?