2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
M Minnosumm merhaba, bebeğinin yeme reddi düzeldi mi acaba? Bende şuan seninçe aynı şeyleri yaşıyorum bir tavsiyen olur mu?
Maalesef bugün yine oturup ağladım düzelmiyor herşeyi denedim yok olmuyor inşallah sizinki benimki kadar şiddetli değildir geçicidir düzelir kimse bunu yaşamasın çok zor .. ben internette okadar çok araştırdım ki onlardan bahsedeyim hepsini denedim bende olmadı ama belki sizde çare olur. Biberon başlığı numarası değiştirmek, mama değişikliği, mamasına pekmez katmak (doktorum önerdi alerjik bebeklerin mamasına ds koyuyoruz dedi bir deneyebilirsin dedi) . Gastrotuss baby diye reflü şurubu mamadan sonra veriliyor günde üç kez doktorum önerdi yine hani boğazına gelşyo mide içeriği rahatsız ediyordur dedi ama yok o da fayda etmedi . Bizim kesinlikle anladığım şey reflümüz net var yani sessiz reflü kusma felan yok ama midesi havalanıyor ağzına gelip yutuyor ..

Gerçekten çok zor bir durum 11 gün oldu 4. Ay atağıdır dedim ama geçecek gibi değil. Mama değiştirdim, biberonda değiştirdim ama mamanın tadını almıyor ki biberon ağzına değdiği an deliriyor. Ben emzirme + mama olarak ilerliyordum. Sütüm yetmiyor. Şimdi sür istediği kadar gelmiyor diye memeyi de istemiyor. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Sessiz reflü nün başka bir belirtisi var mı?

Ah sizi en iyi ben anlarım okadar zor ki allahım kimseye yaşatmasın mutlaka beterin beteri var halimize şükür ama bu ds hiç kolay değil yaa hiççç aynı benimki de öyle işte biberon ağzına değince kendini iki büklüm ediyor kafasını yana çeviriyor deliriyor ağlamaktan sonra uyutmaya çalışıyorum zorlaaaa uyuyor açken kolay dalamıyor tabiki bir ssst uğraşıp uyutursam ne ala ama eskiden uykuda 120-150 aradı zorlardım içsin bari diye şimdi o ds çok azaldı asla içmiyor okadar 90-120. Arası en fazla uykuda bile sessiz reflüde başka belirti yok doktoruma ben bu beslenme sorununu söyleyinc edirek dedi beslenme reddi sessiz reflü dedi beslenme reddi yapar dedi işte biraz uykuda besle mama değiltir dedi düzelmezse şurup veririm dedi düzelmeyince dediğim şurubu verd yine aynıyız ama . Bizim başka belirti yok yani kusmuyor hiç mesela ilginç ama beslenme sonrası huzursuz uyuyamıyor uzun süreli . Ara ara öğürüp yutuyor bunlar var bizde önceleri çok huzursuz değildi açıkçası yedikten sonra uyurdu ama bir haftadır aşırı huzursuz kendini sıkıyor aslında gaz damlalarını bırakmıştım gazımız azaldı diye acaba diyorum o mu birikti hani gaz da birikip mideyi iyice mi sıkıştırdı çünkü 3-4 gündür beter şekilde hızursuz ağlıyor sıkıyor kendini bu gece yine verdim gaz damlası yarın da vereyim bakayım hele artık ne tapacağımı ne sebep bulacağımı şaşırmış durumdayım

Benim kızım da çok zor uyuyor maalesef. 50 cc uyurken ancak içiyor sonra gözünü açınca direk itiyor biberonu ve öğürüyor. Şimdi chat gpt ye sessiz reflüyü sordum bizimde öyle gibi duruyor bir anda nerden çıktı bu anlamadım. Doktoruna yarın bunu da sorayım. İnsallah ilaç şifa olur biran önce normale döner. 1 haftada küçüldü resmen bebeğim yenidoğanken bu kadar yiyordu allah dermansız dert vermesin, iştahlarını açsın

Amin amin canım evet bende böyle 90 içiyor annemler ay iyi içti mi bari diyorlar ya içtiği ne ki diyorum 90 1-2 aylıkken içiyordu ne ki 90 artık allahım mucizesini göstersin bizlere bebeklerimiz eskisi gibi yesin rabbim kolaylaştırsın duadan başka çarem yok herşeyi denedim size de çok olumlu birşey söyleyemedim belki içinizi sıktım bile gece gece ama her bebek bir değil inşallah inşallahhhh sizin ki geçicidir birşey bahanes olur ve düzelir inşallah

Amin canım umarım ikimizin bebeği de bir an önce düzelir iştahları açılır çok sağol sessiz reflüyü söyledin bende şuan öyle olduğunu düşünüyorum. En azından bir fikrim oldu.

M Minnosumm seninki mamanın tadını alıyor mu eğer alıyorsa doktor pekmez demişken bizede kayısı ya vanilin önermişti onu söyleyeyim belki etkili olur yine doktoruna danışırsın alerjik mamaya geçtiğimizde kuzum manayı sevmedi kabul etmedi mamasına bir çay kaşığı vanilin karıştırıp ver dedi ya da bir tane kayısıyı kompposto yapar gibi kaynat ez suyunu mamasına karıştır dedi öyle yapıp vermiştim ben sevmişti birde kayısı denersen biberon deliğinden geçmiyor kaşıkla vermek durumunda kalmıştım yine bir doktoruna sorabilirsiniz başka marka alerjik mamayı kabul edince rahat etmiştim bir daha kayısı katmak zorunda kalmadım bir de ne sorcam herhangi bir alerji belirtisi var mı sizde doktor alerji vs olabilir diyor mu alerjik bebelerde normal mamalarda rahatsız edici olabiliyor çünkü normal mama kullanamıyorlar

Yok hiç alerji belirtisi yok bizim. Yani tadını almadan direk ağzına değince almak istemiyor biberonu sanki sorun tat değil gibi pekmez de kattım iştahla yemedi çocuk rahatsız oluyor bence ya reflüden dolayı ağzına geliyor boğazını mı yakıyor nedir bilmiyorum tam ama bence öyle birşey mutlu değil beslenirken ve uykuda ds yedikten sonra ds kıvranıyor rahatsız oluyor midesini bulandırıyor çok üzülüyorum böyle keyifsiz bir beslenme yaşıyor bugün doktora gidip bunları bahsedecem çocuğa eziyet oluyor sanki böyle olsun istemiyorum inşallah bir çözüm bulunur

Ay ya uykuda da kıvrandırıyorsa böyle demek ki mama rahatsız ediyor ya tüm mamaları da denediniz evet söyleyin mutlaka belki size de alerjik bir mama denetebilir bebe en azından bağırsakları daha rahat eder çözülür inşallah sorun

Reflü şurubunun adını öğrenebilir miyim

Reflü şurubunun adını öğrenebilir miyim
Yazın ortasında grip oldum kızlar ya emziriyorumda var mı önerisi olan
geçmiş olsun canım bal limon nane deneyebilirsin

geçen hafta bende adet oldum, tam 4 ay sonra hiçbir ağrı sızı yok inanılmaaz, ve berrak bir kırmızı önceden böyle olmazdı,
Süt azalıyor yazan olmuştu çok korktum ben bebek ne yiyecek diye ama sanki pek azalma olmadı adet olup sütü etkilenmeyen varmı

Azaliyo ama aşırı azalmiyo bence bende çok fark etmedi sanki ya

bu yemeyen az yiyen bebek sorunu bende de var bir dönem kilo verdi mama bile denedim kabul etmedi ne istediğini çözene kadar canım çıktı. sonra yakın zamanda çok güzel yemeye başladı kilo aldı büyüdü. şimdi dünden beri yine 2 3 dakka emip bırakıyo beni tepikleyerek mememden kaçıyo sağdım verdim eline alıştırma bardağıyla koca adam gibi içti onu bence bunlar da normal şeyler herkes yaşamış baksanıza

geçen hafta bende adet oldum, tam 4 ay sonra hiçbir ağrı sızı yok inanılmaaz, ve berrak bir kırmızı önceden böyle olmazdı,
Süt azalıyor yazan olmuştu çok korktum ben bebek ne yiyecek diye ama sanki pek azalma olmadı adet olup sütü etkilenmeyen varmı
Azaliyo ama aşırı azalmiyo bence bende çok fark etmedi sanki ya
ay nasıl korktum yaa bu korkuyla bile kesilebilirdi güncellememi gelmiş bu uygulamaya yazdığım mesajlar burdan silinmiyor erindim artık

Canım benim her bebek farklı sen niye kendini üzüyorsun, dışarı çıkar ara sıra farklı yüzler görsün, uyuturken biraz ses aç sese de alışsın ki ses olduğunda uykusu da bölünmesin yavru kuşun ben 3 ay dolduktan sonra dışarı çıkardım ki bizim oralar çok soğuktu yoksa daha erken çıkarırdım, okula götürdüm falan yavaş yavaş alıştı farklı yüzlere. Dün nişan vardı gürültüye rağmen kanguruda uyudu kucağımda, ben hep sese alıştırdım doğduğundan beri, uyurken yanında normal ses tonuyla konuştuk, müzik açtım onunla uyudu falan öylelikle biraz kolaylaştı işim ama 4. Ay yüz seçme ayıymış, o yüzden yabancı yüzlere daha fazla tepki gösteriyor olabilir canımın içi.. benimki o kadar sosyalliğe rağmen yabancı bir ortama girdiğimde basıyor yaygarayı, sese alışık ama gürültüde kendini çok rahatsız hissediyor.. her bebeğin mizacı farklı kendini üzme. Bir de ben kanguruyla gezidirmeyi daha çok seviyorum, uykusu da gelse uyuyor kanguruda. Benimki de bebek arabasını hiç sevmedi, kendini çok savunmasız hissediyor yavrucağızım kafası arabada çok sarsildığı için çok ağlıyor, ben de kanguruya alıştırdım, oturur pozisyona geldiğinde bebek arabasına geçerim artık
Ahhh canımmm yaaa çoookk geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin babacığına ama duygusallığınfan doğru düşünemiyor, kesinlikle şikayetçi olmalı, insanların canını yakmamayı öğretmeli birileri, benim eşim trafik polisi öyle şeylere tanık oluyor ki şaşıp kalıyorum ben de, şikayetçi olursanız insta sayfasındaki yüklü videolara falan siber suçlar silse bile ulaşabilir bence, ama ben böyle durumlarda en büyük hatayı aileye buluyorum, şımartılmış bir züppeden başka bir şey değil şu yaşananlar, kaç yaşında adam ne acılar çekiyor bu ahlaksızlar yüzünden.. bu yüzden herkes çocuk sahibi olmamalı…
Kızzz benim görümce benden 12 gün sonra doğurdu, çocuğu 4 aylık daha 6 tane dişi çıkıyormuş çocuğun ben şok Dr jel falan vermiş, valla Allah yardımcımız olsun ben de çok korkuyorum dişten
Ahhh yavrum yaaa kıyamammm, çocuklar nefes alsın diye dağa tepeye kaçıyoruz olana bak yaaaa kuduz falan değildir korkma Allah’ın izniyle bir şey olmaz, kuduz aşısı iyi olmuş, dediğin gibi ateş takibi falan da yaparsın geçer gider

İnşallah ya çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…