2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Canım bir leğenin içine sıcak sayılabilecek derecede suyu koy, havluyu içinde ıslatıp memeyi koltuk altından meme ucuna doğru tarar gibi masaj yap, bu işlem bi 10-15 dk sürsün, su soğudukça tazele, biraz da duşun altında duş başlığıyla elinle yap aynı işlemi gerçekten iyi geliyor. Elinle de biraz masaj yaparak ovalayarak sağ sertliğin olduğu yeri açılır, en önemlisi o memeyi emzirmek zaten ama ona yoğunlaşıp da diğerini ihmal etme ki o da sertleşmesin. Sağma makinen varsa o da rahatlatır.. ❤️‍🩹 geçmiş olsun 💐

Çok geçmiş olsun canım. Ben duşta masaj yapıp, sonra sıcak uyguladıktan sonra sağım yapıyorum. Birde emzirmeden önce orda dayanabileceğin sıcaklıkta ıslak bez bekletirsen o da iyi geliyor. Bende sürekli süt incisi çıkıyor. Ben emziremiyorum çıkınca acısından bu şekilde sağım yapıyorum. Umarım hemen açılır.
Bir de geçen gün insta da biri paylaşmıştı. Manuel mochi varya ondan varsa içine yakmayacak sıcaklıkta su koyup memede bekletmek açıyor demişti. Ben onu denemedim.

Kızlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Dün gece sıcak suyla masaj yaptım epey. Gece de uyandıkça sağ memeden emzirip rahatladım çok şükür. 🤗
Manuel mochi var, denemek lazım. Tekrar teşekkür ederim 🌸

İkisinin arasına bakmadım ki ikisinden birine de gitmek uzun sürüyor bakma burda 35 dk yazdığında trafik giriyor işin icine snzbbsbsjnd
Bursaya bir gidişimde akşam mesai saati bitimi şehre girmek gibi bir hata yapmıştık, bundan 10 sene önce. Aman Allahım ne berbat bir trafikti. Şu an daha da fazladır eminim. Şehir merkezi zor ama sahil tarafı güzel gerçekten. Annem Mersin de denize sıfır, ablam Gemlikte denize yürüyerek 5 dk mesafede. Ben de Ankara da, deniz görebilmek için 1 saat uzaklıktaki göl kenarına ayda yılda bir ancak 😅

Bursaya bir gidişimde akşam mesai saati bitimi şehre girmek gibi bir hata yapmıştık, bundan 10 sene önce. Aman Allahım ne berbat bir trafikti. Şu an daha da fazladır eminim. Şehir merkezi zor ama sahil tarafı güzel gerçekten. Annem Mersin de denize sıfır, ablam Gemlikte denize yürüyerek 5 dk mesafede. Ben de Ankara da, deniz görebilmek için 1 saat uzaklıktaki göl kenarına ayda yılda bir ancak 😅
Snzbsnns bize de uzak kalıyor işte deniz akşam üzeri gitmek istiyorum trafik saati sabah gidecek desen yine trafik öğlen bile bi trafik var ara saatleri yakalamak lazim 😆😆 sahil kesimi adamdir sahil severim 🙂↕️🙂↕️

Geçmiş olsun canım:( meme acısı çok kötü ya :( masaj falan yaptin mi :( sıcak suyla falan, tarakla tarar gibi yapabilirsin diyorlardi sanki ben çok bilmiyorum da Balbocegi9 Balbocegi9 ipeksi19 ipeksi19 sizin daha çok tavsiyeniz vardir diye düşünüyorum 🫠
misophonia_ misophonia_ ay giremedim bir kaç gündür geride kalmışım canım bol bol sıcak su altında masaj be emzirme berbat bir şey malesef bir de ben bir emziriyorsam acılara katlanıp diğer seansta sağıyordum rahatlatıyordu beni bir emzirme bir sağma öyle öyle geçti şükür 🙏🏻
Hemen geçer seninde inşallah eziyet valla acısı ağrısı iğrenc bir şey Balbocegi9 Balbocegi9 kuzumda çok çekti 🤦🏻‍♀️

Begonvil9699 Begonvil9699 canım naptınız babanın ameliyatı oldu mu olduysa nasıl geçti nasıl durumu 🙏🏻🌸
Çarşamba gece ayak ve kolundaki kırıklar için ameliyat oldu canım dirseği bir türlü toplayamamışlar bişey takmışlar fırlayıp durmuş sonra demir gibi bişeyle sabitlemişler, ayak bileklerinde de vida vs varmış sanırım. Bugün tekrar bu bölgelerden ve kalçadan tamamlayıcı ameliyat olcak galiba ne yaptıklarını söylemiyolar ki… sakat kalma durumu olmazmış beli kaymış korseyle düzelmezse ameliyat olacak belinden de. Ama kolunu dirseğinden dolayı %50 kısıtlı kullanacakmış. Çok şükür iyi gidiyor şimdilik 🙏🏻🙏🏻 tek sorun bu kazada babamın suçlu olması maalesef anlamadım gitti yani :(

Çarşamba gece ayak ve kolundaki kırıklar için ameliyat oldu canım dirseği bir türlü toplayamamışlar bişey takmışlar fırlayıp durmuş sonra demir gibi bişeyle sabitlemişler, ayak bileklerinde de vida vs varmış sanırım. Bugün tekrar bu bölgelerden ve kalçadan tamamlayıcı ameliyat olcak galiba ne yaptıklarını söylemiyolar ki… sakat kalma durumu olmazmış beli kaymış korseyle düzelmezse ameliyat olacak belinden de. Ama kolunu dirseğinden dolayı %50 kısıtlı kullanacakmış. Çok şükür iyi gidiyor şimdilik 🙏🏻🙏🏻 tek sorun bu kazada babamın suçlu olması maalesef anlamadım gitti yani :(
Hayırlısı olsun hakkinizda canim, inşallah sağlıkla çıkarsınız hastahaneden ❤️

Kızlar ben 20 gune tadımlara baslayacagım ınsallah bugun mama sandalyesıde baktım bunu almayı dusunuyorum.kendımce ufak caplı arastırmada yaptım tadımlar ıcın sızede atıyorum annem ıcın yazıya döktüm

Eklentiler

• IMG_8630.webp
    IMG_8630.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_8634.webp
    IMG_8634.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_8636.webp
    IMG_8636.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_8638.webp
    IMG_8638.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_8637.webp
    IMG_8637.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 39
Evet. 3 damla başladık, 1 hafta sonra 5, bir hafta sonra 7, 5 gün sonra 10a çıkardı doktor. Kademeli başlattı dokunmasın diye. Bana az gibi geliyor bu miktar o yüzden 12 veriyorım ama dr daha iyi bilir, koruyucu miktar uyguluyor sanırım. Ben renginden dolayı bunu seçtim, diğerleri çok boyuyor, yeni nesil demir damlaları böyleymiş
Bana nıye 28 damla verdılerkı arada ucurum var kafam karıstı acıkcası.bende korktum az verdım .

Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, her konuda. Hiçbir kıyafetim olmuyor. Cıvıl cıvıl giyinip elbiseler giyer çıkardım, şimdi tayt, biraz da bol olsun popo kapansın diye xxxl tişort. 2 aydır kombinim bu. Benimle bir doğum yapan 2 kişi var ikisi de zayıfladı. Gördükçe sinirim bozuluyor. Ya onlar kendilerini çok yıpratıyor ya da ben güçsüzüm her konuda. Ev rezalet durumda. Sürekli dağılıyor. Sadece süpür sil,eşimle yapıyoruz onu da. Yatak odasını daha sık sadece. Olmuyor, yapamıyorum gücüm yetmiyor. Bebek uyuduğunda yapayım diyorum, kendimi kahve yapıp dinlenirken buluyorum, sonraki uykusunda da yemek yapıyorum. Gece yapayım diyorum, halim kalmıyor. Gündelikçi aldım bir defa, 2 kişi geldiler ama bi bka yaramadılar...neyse sövmicem. Ben onlardan iyi yapardım.
Hepimiz öyleyiz inan ki .Özellikle kilo konusunda kendimi tanımıyorum 55 olduğumda diyet yapan insandım şimdi 70 ‘i gördüm ama bir diyetisyen ile başladım ve ems tarzı cihazlarla da çalışıyoruz .Şimdiden faydasını gördüm.
Temizlik konusunda çok şanssızdım ama ben de birini buldum baya oldu iki haftada bir geliyor evden biri gibi oldu ,genel temizlik olunca baya fark ediyor .Bebiş uyuyunca ben de yatıyorum iş falan yapmıyorum çünkü enerjiye de ihtiyacımız var 🙏🏻
Yalnız değilsin 😔 kendinizi kimseyle kıyaslamayın diyorlar ama bende şimdi instada yeni doğurup direk sıfır beden olanlara sardım. 2026 da hepimiz eski halimize döneceğiz insallah 🙏🏻🥰
Ben de kıyaslıyorum ister istemez ama eşli halimizden daha da iyi olacağız çünkü oğlumdan sonra 47 kilo oldum yine oluruz 🙏🏻
Yaa bende cok uzgunum dğn müdürle bi müşteride fotograf cekındık vee heryerde paylasıldı bu foto ve beeen resmen ben degıldım eskı havalı halımden eser yok duba gıbıyım,aslında 8 kılo fazlam var hamılelık oncesıne gore ama demekkı 8 kılo çok asırı bı kılo.kendımı duba gıbı hıssedıyorum
Ah ah aynı şey bende de var ,kıyafet almak ,bakmak bile istemiyorum ki tatile gideceğiz nasıl olacak bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum ama vereceğiz eminim 🙏🏻sağlık olsun yeter ki
Akşama ne iş olsa kalıyor zaten. Ütüyü akşam serinliğinde yapayım diyorum, çocuklar uyuyunca da bir şey yapasım gelmiyor. Ben de doğumdan sonra ev temizliği için birini çağırdım, ilk gelişi 1 yıl önceydi. Göze girmek içinmiş meğer o temizlik uğraşı. Bu gelişinde arkasından evi temşzledim. Ev zaten 2+1, küçük bir ev. Çoğu işte yardım ettim kızım uyurken. Kadın mutfağı temizlemedi. Yetiştiremedi. Şimdi paramla rezil olmayayım diye çağırmıyorum da kimseyi. Benim de gücüm yok, ne olacak bilmiyorum.

Ben de bu sabah hastanede benimkinden küçük bebeği olan bir kadının karnına imrendim. Ben hamile gibi karnımla duruyorum, kadının maaşallah hiç doğum yapmamış gibi fiziği. 2 aylık anca vardı bebeği. Kilo dizlere de yük bindiriyor, o kadar rahatsızım ki.
Temizlik işi şans işi gerckten .Hamileyken gelen iki kişi vardı hiçbir şey yapmadan gittiler resmen o halimle ki hiç sevmem ama ilk kez birine zaman ve emek yönünden hakkımı helal etmiyorum.
Kilo çoğumuzun ortak sorunu ama bebişler çok küçük toparlarız merak etme .Kolay değil sen de iki çocuk doğurdun 🥰
Banada ıkı haftada bır gelıyor oglum dogalı ama ev boceklendı en son gecen hafta düşün🫣😄bende elımden geldıgınce kendım yapmaya calısıyorum baskası yapamıyor ya ama el mecbur cagırıyorum 😢bide bızım ev 7 odalı ıkı katlı😪
Kiloya gelınce hamıleyken kılo almadım dogurdugumda eskı halıme dondum sonradan duba gıbı oldum ben anlamadım bu işi,kesınlıkle zayıflamamız lazım ben kendımı kötü hıssetmeye basladım toplum ıcıne cıkınca,evde ıyıydımde.inşallah zayıflarız en kısa zamanda bu koşturmadan vakıt bulabılır isek.
Bence bu zayıflama işine burada da el atalım birbirimizi motive edelim .Bu arada geriden geliyor olabilirim iki gün önce yaptığım alıntıyı ancak cevaplıyorum 🤣
Kızlar bu arada kaç no bez kullanıyorsunuz? Ben molfix 4 kullanıyorum ama bacaklarında lastik izi çok oluyor 5 mi almalıyım acaba? Çok büyük olmaz mı 7kg şu an
Benim kızım 7,5 civarı 4 numara kullanıyorum ama kilot beze geçmeyi düşünüyorum
Ayyy kızlaaarr bugün bir kızın ağzına bakayım dedim, alt dişin tomurcuğu görünüyor minicik 🥹🥹🥹 bir de mamayı iyice bıraktı, yemiyor içmiyor çocuğun bezi bile ıslanmıyor dünden beridir.. normalde 3. Ayda 120 ml verdim hep ama şu son bir haftadır iyice mamayı bıraktı gibi oldu, zorlaya zorlaya 60 ml bile olmuyor artık içtiği 🥹🥹
Oy kolaylıkla çıksın kuzunun dişleri 🥹🙏🏻sanırım beslenme sorunu hepimizde var biberonu bile uykuda içiyor ve çok az .Dişlerden de mahvoldu kuzum 😢
Ya hayırlı olsun ilk dişler geliyor , ne çabuk büyüyorlar ... Sıcaklardan bizim bile bişey yiyesimiz gelmiyor onlar da haklı benim oğlumunda çok az bezi çıktı bugün , süt yetersiz diye mama yaptım sadece 30 ml içti , birde senin bebişin in diş ağrısı var , geçici bir süreç bu da bence çünkü bütün bebişleri aynı süreçten geçiyor
Ah hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz belli ki …
Kızlar aranızda tampon kullanan var mı? Daha önce hiç kullanmadım ama daha mı rahat olur sanki ya, kullandıysanız hangisini kullanıyorsunuz söyleyebilir misiniz? Regl oldım ben yine :(
Ben kullanmıştım zorunlu durumlarda ve çok da rahat
Bugün bexero, nimenriks ve rota oldu yavrum. Üstüne diş sıkıntısı var kaç gündür inliyor. Hava sıcaklığını söylememe gerek bile yok sanırım, ülkece kavruluyoruz. Yavrum perişan oldu. Zıbınla duruyor, her yerinde ıslak ağız mendilleri.
Bu arada diş sancısı için sütümü sağıp meybuz poşetinde dondurup vereceğim yavruma. Serin serin hem dişine iyi gelir hem de süt almış olur bir şekilde. Çok az emiyor son günlerde. Geçen bi çocuk doktorunun önerisine denk geldim donmuş sütle ilgili. Meybuz poşeti sipariş ettim. İnşallah rahatlar yavrum.
Büyük kızımın dişinin çıktığını sabah uyanınca görürdüm, o kadar kolay çıktı ki tüm dişleri. Ne zormuş meğer, şimdi anlıyorum.
Ah o kadar benim kızım ki anlattığım şeyler .Allah yardımcımız olsun 🙏🏻
Kızlar selam nisan anneleri grubundayım bebeğim nisanda dogacakken sürpriz yapıp martta geldi 4.5aylıgız suan aranızda demir ilacına başlayan var mı biz başladık ama huzursuzluk yaptı sanki sizin memnun kaldığınız demir varsa tavsiye edebilir misiniz
Merhaba ,iki gün önce alıntı yapıp ancak yazıyorum🥹 .Biz 3 ay dolunca başladık oceana memnunuz .
Kızlar ya sizin bebişlerde heyecanlanınca kendini sıkıyor mu 😀 kollarını titerityor azer bülbül gibi,çığlık atarak. Bu normal mi acaba
Benim kızım da yapıyor arada 🤣çok tatlı oluyorlar

Bizim doktorumuz da bu şekilde ilerledi
mslsnm mslsnm
Ayy benımkı 28 damla dedı kılosuna gore.ıyıkı vermemısım.bu degılmı sızlerın damlada.yalnız sızlere doktordan daha cok guvenmem peki😄😄😄

Eklentiler

• IMG_8640.webp
    IMG_8640.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 35
Kızlar ben 20 gune tadımlara baslayacagım ınsallah bugun mama sandalyesıde baktım bunu almayı dusunuyorum.kendımce ufak caplı arastırmada yaptım tadımlar ıcın sızede atıyorum annem ıcın yazıya döktüm
Ben de basliyorum bu hafta neyle başlasam diye düşünüyorum 🫠 karar veremedim kabak olabilir veya havuc xnnxnsndn

Bana nıye 28 damla verdılerkı arada ucurum var kafam karıstı acıkcası.bende korktum az verdım .

Ayy benımkı 28 damla dedı kılosuna gore.ıyıkı vermemısım.bu degılmı sızlerın damlada.yalnız sızlere doktordan daha cok guvenmem peki😄😄😄

Ben de basliyorum bu hafta neyle başlasam diye düşünüyorum 🫠 karar veremedim kabak olabilir veya havuc xnnxnsndn
Vallahi ben arada tattırdım ama daha başlamadım 5,5 aylık oldu kızım bilmiyorum doktor ağustos sonu başla dedi erken doğum için
Ben ilk havuc verıcem kendım cok severımde😄😄😄
Kök sebzeler en doğrusu diyordu bir yerde ,havuç ,patates vs olabilir

Benim kizim hiç kusmazdi nerdeyse ama bu ara oda kusuyor sebebini cok terlemesine bağlıyorum ister istemez aşırı terledigi için uzeri terli kalıyor değişene kadar üşütüyor olabilir midesini
Benimki de terliyor. Sık sık da teni nemleniyor sonra da soğuyor. Ben de aynı şeyi düşünüyorum galiba üşütüyor.
Ocean diğer damlalar gibi değil miktarı biraz daha fazla olmalı sanırım ama bu tedavi ederken. Ben çok araştırma yaptım, demir eksikliği yoksa koruma miktarı yeterliymiş. Benim doktor da bu yolda ilerliyor galiba, sormadım gerçi ama kademeli gitmesi mantıklı geldi. Benim bebe kuduz aşısından sonra ateşlendi, doktor da asla ateş olmaz demişti, korkup acile götürdüm, kan alındı kontrol amaçlı. Bir şey çıkmadı ama tahlilde demiri alt sınırın az üstündeydi. Bu sebeple dr önerisinden birkaç damla daha artırdım ben.

Vallahi ben arada tattırdım ama daha başlamadım 5,5 aylık oldu kızım bilmiyorum doktor ağustos sonu başla dedi erken doğum için

Kök sebzeler en doğrusu diyordu bir yerde ,havuç ,patates vs olabilir
Erken doğum olduğu için sen yine doktorunu dinle bizim doktor da 5 ile birlikte baslayabilirsin tadim zaten doymalik bir şey olmayacak dndnddjd başlasın ek gida maceraları 😆😆

Back
X