2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Maşallah kuzuya 😍 😍 🧿 Ne vitamini yazdi kiz ben de alcam bir tane multili bir şeyler belki biraz iyi gelir dnxnndnd
Canım lacmix vermişti geçenlerde hem süt arttırıcı hem de vitaminler var içinde diye ama onu bir türlü bulamadım hala yok eczanelerde. Bu sefer demir ilacı verdi ferro sanol duodenal diye bi de decavit yazmış vitamin. Bu ikisini sağlık ocağında yazdırıp alıcam

Şunu da ekleyeyim ve gideyim ben artık. Annemlerde de evde kalacak yer yok öyle babam ameliyat oldu yatıyor orada da öylece kalayım diyemiyorum zaten belki bir gece idare eder insan fazlası mümkün değil 3 bekar kardeş daha ver evde dolu her oda yani bunu söyleme sebebim de hani ben sanki birşey düşünmüyorum çocuğum için yapmıyorum gibi konuşuyorsunuz ondan eklemek istedim emin olun her yolu deniyorum gerekirse daha fazlasını a deniycem tabiki de .rabbim şifa versin gerek kalmasın da düzelsin yavrum 🙏 herkese iyi günler
Canım kimsenin seni yargıladığı yok biz her detayı bilmediğimiz için çocuğa üzüldük, klimalı bi seçenek varsa dene en azından sakın alınma kimse seni kötü anne yapmıyor burda 🙏🏻 benimki bile 30derece evde beslenmek istemedi bi süre çok az içti çocuk düşün, seninkinin sıkıntısı bu da olabilir sıcaktan bunalıyor emmek içmek istemiyor çünkü bebekler emerken zaten terliyor efor harcıyor.

Annemlerde klima bar doktor sormadı oraya gidcem kalırım belki ya büyük kızıl durmuyor dursa kalçam da kızım sitede arkadaşlarıyla aşağı inip vakit geçiriyor annemlerde sıkılıyor ona da üzülüyorum o yüzden eve dönmek istiyorum. Buarada hava temizleyici almıştık vantilatör gibi ama hiç işimizi görmedi işte onun üzerinde 37 yazıyor oda sıcaklığını gösteriyor
Büyük kızın sitede arkadaşlarıyla oynayamayıp sıkılıyor diye çocuğu cehennem gibi sıcakta mı tutuyorsun? Neyse günde 500-600 cc içiyor demişsin. Benim kızım uzun süre 300-400 içti. 600ü görünce yarabbi şükür diyordum. 4. Ay kontrolünde 740 gram almıştı. Kilo alımı iyiyse evin ısısını düşürün bir şekilde çocuğu da zorlama artık.

Sen bize kızım sıkılıyor o yüzden gitmek istemiyorum diyorsun. Bunları biz bilemeyiz sonuçta? Yine suçlu biz olalım tabi sorun yok. Gerekirse bir gece git deneyimle kendi evine al diyorum zaten. Kışa kadar kalmana gerek yok, neyse sen bunu da dusunmussundur daha ben de sana tavsiye vermeyi düşünmüyorum, her dedigimizi linç algiliyorsun. umarım çözersin sorunu 🙏🏻
Evet çünkü linçliyorsunuz nu öyle sıcaktan olan birşey değil 2 aydır var 2 ay önce hava burada serindi gayet öyle sıcaktan oldu felan değil bir sorun var bylamıyorslsr endoskopi yapılacak yada alerji bakılacak dedi o gittiğimiz çocuk gastro doktoru artık onlara bakcaz yani sanki oturmuşum evde çocuğu aç bırakıyorum bir yandan tedavileri deniyoruz

Büyük kızın sitede arkadaşlarıyla oynayamayıp sıkılıyor diye çocuğu cehennem gibi sıcakta mı tutuyorsun? Neyse günde 500-600 cc içiyor demişsin. Benim kızım uzun süre 300-400 içti. 600ü görünce yarabbi şükür diyordum. 4. Ay kontrolünde 740 gram almıştı. Kilo alımı iyiyse evin ısısını düşürün bir şekilde çocuğu da zorlama artık.
Oldu öyle yaparım

Evet çünkü linçliyorsunuz nu öyle sıcaktan olan birşey değil 2 aydır var 2 ay önce hava burada serindi gayet öyle sıcaktan oldu felan değil bir sorun var bylamıyorslsr endoskopi yapılacak yada alerji bakılacak dedi o gittiğimiz çocuk gastro doktoru artık onlara bakcaz yani sanki oturmuşum evde çocuğu aç bırakıyorum bir yandan tedavileri deniyoruz
Valla ne yapıyorsan yap madem gelip fikir alma o zaman burda verdiğimiz fikirleri de begenmiyorsan fikirlerini sevecegin insanlara danış. Kolay gelsin

Canım kimsenin seni yargıladığı yok biz her detayı bilmediğimiz için çocuğa üzüldük, klimalı bi seçenek varsa dene en azından sakın alınma kimse seni kötü anne yapmıyor burda 🙏🏻 benimki bile 30derece evde beslenmek istemedi bi süre çok az içti çocuk düşün, seninkinin sıkıntısı bu da olabilir sıcaktan bunalıyor emmek içmek istemiyor çünkü bebekler emerken zaten terliyor efor harcıyor.
Evet bende buny düşündüm ama annemlerde eşim iş seyahatindeyken 2 gün kaldım yine yemiyordu çocuk 2 aydır yemiyor keşke sıcaktan olsa. Belki bu son hafta aşırı sıcak haklısın iyice ondan kötü olmuş olabilir ama öyle serin yerde de yemiyor köyde de kaldık mesela yine 3-4 gün kalmıştım yine sadec uykuda alıyordu ama son günlerde aşırı sıcak belki ondna iyice azalmış olabilir biran önce klimayı da halledelim bir şekilde biz 🙏 teşekkür ederim 🙏

Zaten hepsini bende düşünüyorum enaz sizin kadar ama çare bulamıyoruz profesöre de gittik yok ilimizde ki en iyi doktorlara gittik yani en son kilo alımı normaldi 10 gün önce ama bu 10 gündür çok dahabkötü durumdayız bugün bakalım ne diyecek doktor . Artık olmazsa bir çözüm söylemezse İstanbul’a götürürüm kardeşim orada zaten oraya bi gideriz .maalesef maddi olarak yetişemiyoruz 2 aydır aldığımız mamalar ilaçlar damlaların haddi var hesabı yok hepsi çöp olup gidiyor gerçekten gücümüz yetmiyor klima alacaz kartta bile yer yok kıvranıp duruyoruz öyle kolay olmuyor herkesin hayatı biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz hava nemlendiriciyi açıyorum biraz olsun esinti yapıyor odaya döndürüyorum direk burmasın diye kendisine. Bende korkuyorum hastaneye yatırıp hortumla mı besleyecekler diye ama bu işin çaresi de yok yemeyen çocuk yemiyor gerçekten yemiyor bağır çağır uykuda felan yedirdiğim işte uyanıksa ve uykuya direndiyse Allah yardım etsin işte bir kaç sssttr öyle aç kalıyor bugün yaşadığım oydu 11 gibi yatmıştı mama verdim almadı dedim iyice dalsın bende evi toparlıyordum ki uyandı ve yine almadı uyanık olduğu için şimdi yeni yatırabildim 90 içti bıraktı bir saat sonra bi 60 daha yapıp uyanmazsa eğer vercem inşallah 🙏
kilosu nasıl senin bebişinin benim bebem de çok az besleniyor ve zayıf zaten küçük doğmuştu ama çok kanlı canlı hareketli o yüzden takmıyorum artık. bir ara her gün tartıyodum evde kancalı mutfak tartısına bağladığım bezin içine koyarak. sonra çok üzülüyodum ve az emiyo diye çok sinirleniyodum kilo almadığını gördükçe ondan sonra haftada bir tartmaya başladım şimdi az da olsa aldığını görünce seviniyorum daha iyi oldu bizim için. zorla vermeye çalıştıkça iyice inatlaşıp almıyor bebek aç olmasına rağmen yemiyorsa bence öyle olabilir suyu falan seviyosa ver bol bol midesi genişler iştahı artar belki zaten çişi turuncu diyosun ver içtiği kadar içsin. bi de kesin denemişsindir ama ben bu beslenmesiyle çok cebelleştiğim zamanlarda şu pozisyonda kaşıkla veriyodum ama o kendi almaya çalışıyodu kaşıktakini döke saça kafasını falan kaldırmaya çalışarak ben müdahele etmiyodum öyle baya severek içmişti azıcık da olsa. çok komikti kafayı da tutamıyodu doğru düzgün arabalara koydukları biblo köpekler gibi kafa sallanıyodu heheh:
1754047097970.webp

kilosu nasıl senin bebişinin benim bebem de çok az besleniyor ve zayıf zaten küçük doğmuştu ama çok kanlı canlı hareketli o yüzden takmıyorum artık. bir ara her gün tartıyodum evde kancalı mutfak tartısına bağladığım bezin içine koyarak. sonra çok üzülüyodum ve az emiyo diye çok sinirleniyodum kilo almadığını gördükçe ondan sonra haftada bir tartmaya başladım şimdi az da olsa aldığını görünce seviniyorum daha iyi oldu bizim için. zorla vermeye çalıştıkça iyice inatlaşıp almıyor bebek aç olmasına rağmen yemiyorsa bence öyle olabilir suyu falan seviyosa ver bol bol midesi genişler iştahı artar belki zaten çişi turuncu diyosun ver içtiği kadar içsin. bi de kesin denemişsindir ama ben bu beslenmesiyle çok cebelleştiğim zamanlarda şu pozisyonda kaşıkla veriyodum ama o kendi almaya çalışıyodu kaşıktakini döke saça kafasını falan kaldırmaya çalışarak ben müdahele etmiyodum öyle baya severek içmişti azıcık da olsa. çok komikti kafayı da tutamıyodu doğru düzgün arabalara koydukları biblo köpekler gibi kafa sallanıyodu heheh:
Eki Görüntüle 3624865
Evet kesinlikle inatlaştıkça ben iyice içmiyor ondan bende eminim ama acıkmıyor ds sanki hiç 5-6 saat beklesem de kendisi istemiyor yemiyor ancak uykuda 5-6 saat beklemişse biraz içiyor .kilosu 10 gün önce felan 6600 dü bugün gidcem bilmiyorum aldı mı ama evet bende vermesin kilo diyorum enazından minik de olsun almışsa rahat ederim demek yediği az da olsa yetiyor derim.kaşıkla böyle ne kadar sürede yiyor çok uzun sürmez mi gerçi ben kaşık da denedim onu ds çmiyor bir iki kaşık içiyor sonra midesini bulandırıyor anlamadım ki mamalar akarşı birşeyi var çocuğun suyu da mesela ilk su olduğunu anlayana kadar asla ağzını açmıyor biraz algılayıncs öyle içiyor yoksa mama veriyorum sanıryor

Eki Görüntüle 3624865
Evet kesinlikle inatlaştıkça ben iyice içmiyor ondan bende eminim ama acıkmıyor ds sanki hiç 5-6 saat beklesem de kendisi istemiyor yemiyor ancak uykuda 5-6 saat beklemişse biraz içiyor .kilosu 10 gün önce felan 6600 dü bugün gidcem bilmiyorum aldı mı ama evet bende vermesin kilo diyorum enazından minik de olsun almışsa rahat ederim demek yediği az da olsa yetiyor derim.kaşıkla böyle ne kadar sürede yiyor çok uzun sürmez mi gerçi ben kaşık da denedim onu ds çmiyor bir iki kaşık içiyor sonra midesini bulandırıyor anlamadım ki mamalar akarşı birşeyi var çocuğun suyu da mesela ilk su olduğunu anlayana kadar asla ağzını açmıyor biraz algılayıncs öyle içiyor yoksa mama veriyorum sanıryor
Eki Görüntüle 3624865
bu günlerde dünden beri suyu arttırdım şükür o turunculuk gitti çişindeki henüz daha görmedim dünden bugüne

Ayy kızlar benim sıpa da yemiyor, uyurken falan zorla veriyordum, biberonun ucunu değiştirmeyi unutmuşum, ben de az önce iğneyi ısıtıp genişleteyim deliği dedim ve öyle verdim mamayı, şükürler olsun zorlamadan içti.. suyu da şimdilik şırıngayla akıtıyorum ağzına az az.. köy bile serin değil artık, en dip odalardayız perdeler kapalı, günde 2 defa duş aldırıyorum, serinlesin rahatlasın diye.. başka türlü baş edilmiyor sıcaklıklarla.. akşam biraz esiyor ferahlıyoruz 🥹🥹🥹

kilosu çok güzel bence benimki 5 aylık ve 6 kilo daha yeni olacak 5900lerdeydi en son. ama sen anası olarak daha iyi anlarsın çocuğun halinden aç mı iyi mi kötü mü, allah şifa versin. 36-37 dereceler gerçekten çok fazla biz istanbulun serin bi bölgesindeyiz geçen aşırı sıcak günlerde evin içi 30u gördü ve bebek de vıcık vıcık terledi ilk defa. cildinde döküntü falan oluyo mu peki alerjik gibi olsa kırmızı kırmızı egzamalar da çıkar vücudunda benim oğlan da öyle mesela atopik ciltli kortizonlu ilaçlar dışında 50 tane krem denedim fayda etmiyo denize sokmam lazım acil herkes çok iyi geliyo diyo ben de alerji doktoruna götürcem bakalım ne diyecek

Öyle olmuyor işte buradan söylemek kolay kızımla iki aydır neredeyse ilgilenemiyorum zorla kahvaltı koyuyorum önüne içim açıyor gelip birşey söyleyecek oluyor ya bebeği uyutuyorum ya yediriyorum hemen git diyorum dikkati dağılmasın bebeğin uyanmasın diye kızımı sürekli git bekle dur yapma gelme diye uyarıyorum ikisi de evlat ikisine de yetişmeye çalışıyorum keşke böyle acımasız dimdik yazmasanız oturup ağlayabilir ne demek ya kalbin ikiye bölünüyor iki çocukta hem ona hem diğerine parçalanıyorsun elinden geleni yapıyorsun anne olarak ben birşey demeyeyim artık yazmayı da düşünmüyorum buraya gerçekten sanırım yaşamayan bilemez kimseye Rabbim yaşatmasın .herkesin gönlünce olsun kınayan kınasın herkes herşey söyleyebilir serbest artık herkes sağlıkvskls kalsın .
Kimse bir anneyi kınayamaz kuzum bebeğin iyi olursa sende iyimolursun kaldı ki seni çok iyi anlıyoruz çünkü bebeklerimiz var senden gelen güzel bir haberi bekliyoruz inan

kilosu çok güzel bence benimki 5 aylık ve 6 kilo daha yeni olacak 5900lerdeydi en son. ama sen anası olarak daha iyi anlarsın çocuğun halinden aç mı iyi mi kötü mü, allah şifa versin. 36-37 dereceler gerçekten çok fazla biz istanbulun serin bi bölgesindeyiz geçen aşırı sıcak günlerde evin içi 30u gördü ve bebek de vıcık vıcık terledi ilk defa. cildinde döküntü falan oluyo mu peki alerjik gibi olsa kırmızı kırmızı egzamalar da çıkar vücudunda benim oğlan da öyle mesela atopik ciltli kortizonlu ilaçlar dışında 50 tane krem denedim fayda etmiyo denize sokmam lazım acil herkes çok iyi geliyo diyo ben de alerji doktoruna götürcem bakalım ne diyecek
Benimki de minicik isilik gibi döktü de sıcaktan muhtemelen o .doktordayız biz de daha sıra bekliyoruz . Çok geçmiş olsun size de sadece döküntü mü var alerji belirtisi sizin? Benim kızımda cildi hassastı dökerdi başka birşeyi yoktu hep kesin alerji diyordum yoktu hiçbirşeyi büyüdükçe geçti 6 aydan sonra felan sma 2 yaşından sonra güneş alerjisi oldu yüzü döküyor mesela hemde çok kötü döküyor yüzü ona da güneş kremi kullan dedi doktor yaz kış ama fayda etmiyor geçmiyor 3 ay boyunca yüzü öyle nasıl havalar serinler Eylül ayına gireriz tamamen düzeliyor kızımın da cildi

Back
X