2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Her bebiş farklı geçen haftaya kadar bizden 1 ay düşük bebeler kafasini tutamiyodu tummy time da agliyodu şuan sıpalar horoz gibi dikiyo kafasini. Senin bebiş de tutar merak etme

Bizimkinde yok bundan ya zmxnjdnd yeğenim 8 gibi çıkardı ipek de hemen cikarmasin ya az daha böyle gulsun minnoşum

Kaç cm doğdu kafası şu an kaç cm bizimkinden büyük değildir shshhcj

Tutuyor canım. Tummy time süresini yavaş yavaş arttır güçlenir çok hızlı gelişiyorlar

Çok haklısın bu sefer bir şey yazmayayım dedim ama sürekli vesvese yapıp insanları da panik haline sokan birisi var bunu ilk olarak aşıda yaptı zaten hepiniz tedirginiz hiçbirimiz minicik bedenlerine kocaman iğne olmasına tahammül edemiyoruz içimiz gidiyor sürekli her şeyi olumsuza bağlayıp ağlanıp durunca insan da tedirgin oluyor bir şey mi var diye biraz soğuk kanlı olmak lazım hani panikte olabiliriz ama bu tedavilik derecesinde değil hani mama konusunda da aynı şekilde ondan daha az beslenenen bebekler varken insanı panik haline sürüklüyor sürekli burda bir çok kişinin iyi niyetle verdiği tavsiyeleri hatta doktorunu bile asla dinlemiyor nato mermer nato kafa olan birisine sürekli ne anlatırsan anlat asla dinlemez ama kimseninde kimseyi panik haline düşürmeye hakkı yok vesveseli, panik ve evhamlı tiplerin bence de bir tedavi alıp rahatlaması gerek bunu kötü niyetle de asla yazmıyorum kendisi durumun normal olduğunu bir çok bebeğin bu durumu yaşadığını ki (hepimiz red yedik neredeyse grupça) anlasa biraz olsun rahatlar da işte kimseyi dinlemiyorda kendini hasta edecek . Burdaki bebeklere göre bir ay küçük ve ona rağmen kilosu da çok iyi sadece bakımı zor diye bu kadar ağlanmak doğru mu ki daha kötüsünü yaşayanlar var mamayı aldıktan sonra da hiç durmaması bebeğin bir şeylerden rahatsız olduğunu gösteriyor doktoruna danış ona göre sindirilebilir bir mama verebilir alerjik mama verilebilir diyorsun onu hiç içmez tadı iğrenç diyor yahu sen mi karar veriyorsun buna bir çok mama var bir arkadaşın verdi olmadı tadı iğrenc diye hepsi mi aynı olacak burda önemli olan bebeği rahatlatması karın ağrısı yapmaması ama işte ne söylersen söyle pek bir işe yaramıyor arkadaşta böyle tipleri de sürekli başkalarını aşağı düşürken kendisini pofpoflayıp sen şöyle iyisin böyle iyisin diye gazlamayı doğru bulmuyorum eleştirel bir durum varsa eleştirilmeli haklısın arkadaşım

Yaaa canım bu mama muhabbetinden sonra ben bir kendimi sorguladım açıkçası, ben mi hata yapıyorum diye vallahi.. diş çıkarmış bir bebeğim var, ağrıları acıları var, yetmedi üstüne alerji oldu, zaten kımıl kımıl çok hareketli aldığı tüm besin enerjiye dönüşüp yok oluyor, onun bebeği bir ay küçükken bizim kızdan maşallah daha iyi kilosu.. bir hafta önce 6345 geldi, bir ay önce 6400 geldi..mamayı reddediyor, artık gücü enerjisi tükendiğinde alıyor, 30 -60-90 ne içirebilirsem diye uğraşıyorum enerjiden ve güçten düşmesin diye.. 4. Aya kadar 120 ml mamayı tek seferde içiyordu ama ne zaman 4. Ayı gördük bir daha asla o kadar içmedi.. dün satır satır yazdım kaç ölçek kullandığımı, max 600-630 falan gördü.. gün içinde enerjik, keyifli, kakalı bez de alıyorum ee tamam bu çocuk beslenmiş olmuyor mu yani? Zaten anne sütü almıyor, alerji olduğunda mamaya daha çok yüklendim ki bağışıklığı çabuk toparlasın, şükürler olsun öyle de oldu. Alerji dr’u bağışıklığına da baktı normal dedi, illa tombul bir bebek olacak diye bir şey yok ki.. önemli olan sağlıklı olması.. hatta alerji olduğunda Dr ağır gribal enfeksiyon geçiriyor dedi, o an anne sütü veremediğim için o kadar üzüldüm ki, ama mamayla da toparladı işte.. neyse bu tarz sohbetlerde insan en azından doğru yolda olduğunu görüyor

Ben vericem uyku egitimi mi ne gerekliyse cubku gercekten su an hic iyi degilim. Hayir nasi bo sey olduysa cocuk uyuyunca da uyuyamiyorum artik, benim ona ogretmem gerekirken bebe benim uykularimi da bozdu, apple watchtan uykularima bakiyorum ayni bebem gbi 40-45. Dakikada uyanmaya baslamisim

Guncellemeler bizimkine hep birden geliyor, bi bakiyodum sallaniyodu kafasi sonra birden tutmaya basladi. Hatta kafasini kaldiramiyor gbiydi elleriyle mati kasima hareketi yapiyordu. Ama tummy time cok onemli, belki degisik yeni oyuncaklsrla suresini arttirabilirsin

Yaparsin bacim sıkıntı yapma kendine zamanla oturur böyle şeyler strese de girme

Ne guzel yazmıssınşahsen ben etkılendim geçen gün oğlum yemedi biraz keyifsizdi ,içimden sürekli şu dusunce gectı kızın üstüne gittim benım cocugumdamı yemıyo dıye psıkolojımı bozdu benımde.sonra karar aldım artık okumuyorum yazdıklarını.Allah tüm güzelliklerden o bebegede versın cok ıyı olsun ınsallahbaskada bu konuda dıyecek bısey bulamıyorum artık.

Sagol canım deneyecegım

biz de 6 aylik olcaz bir kac gune, katiya baslamadim ya kendimi geride kalmis hissettim. Tecrube edenler haslayip hem catalla ezip pure kasigiyla eline vermeyi hem de mesela kabagi parmak seklinde masaya koymayi dusunuyodum. Sizler nasil yaptiniz ? Her verdiginizin ustume zeytinyagi eklediniz mi?

Ben de çarşamba itibari ile başlayacağım çatalla ezip bi kaç damla zeytinyağı damlatacağım. Kabızlık olmasın diye damlatın diyorlar. Ben aslında yoğurt la başlamak istiyorum bakalım doktor ne diyecek. Çünkü yoğurtla başlarsam 3 gün yoğurt sonra kabak ve kabak+ yoğurt daha kolay bi geçiş olurmuş gibi geliyor tabi doktorumu dinlerim

Kuzucum süt mevzunu kafanı takma bagısıklık ıcın illa etkısı vardır ama ben cok fark oldugunu dusunmuyorum dünyanın vitamini var mamaların içinde.eskıden pırınc unu verıyorlarmıs ondan oyle dıyorlarmıs bencesenın sevgın en buyuk iyileştirici güç

Biz 4. Aya girer girmez biberon reddi başlamıştı gittim mamayı değiştirdim yine aynı. Karalar bağlamıştım meme emmiyor biberon istemiyor ne yaparım ben diye. Sonra doktoruma kontrole gittiğimizde sordum. Dedi ki artık eskisi gibi içmemesi normal. Az az içer bırakır. Kilo alımı da eskite göre düşük olacak bu da normal. Ondan sonra bebeğime baskı yapmayı bıraktım. Biberonu diliyle itiyor mu tamam ısrar etmedim. Şimdi tekrar düzene girdi. Girdi dedimse de hiç günlük 900 cc bulmadı. Tek seferde 90 dan fazla da içmedi hiç. Keyfi yerinde mi çiş sayısı nasıl turunculuk var mı önemli olanlar bunlar bence

Ben pirinç unuyla büyümüşüm hiç emmemişim bağışıklığımın maşallahı vardır çok takıyordum ben anne sütü konusunu sonra çok araştırdım. Araştırmalarım sonucu takmamın anlamsız olduğuna karar verdim

Evet pirinç unu tezıde çürüdüğüne göre artık dagılabılırız mama veren analar olaraktan

Evet pirinç unu tezıde çürüdüğüne göre artık dagılabılırız mama veren analar olaraktan
Eşim de 3 ay emmiş gerisi pirinç unu. Sağabildiğim kadar anne sütü verdim. Tadı sindirimi elbette çok farklı keşke emselerdi de biz de biberon yıkamak mama taşımak zorunda kalmasaydık. Ama bunlar sadece anneye yük. Bebek bir şekilde büyüyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…