- 16 Haziran 2018
- 1.138
- 2.727
- 133
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #45.161
Aynen ben beceremediğimden yoğurt makinesi aldım inşallah sever de yabana gitmez en olması kendimize yaparımOzaman kucuk kavanozlara yapmak en mantiklisi
Evet hatta parmağımı verdim çiğnedi ve acıttıKızlar bebeğim omzumda uyumaya çalışırken burnunu boynuma gömüyor kokumu içine çeker gibi yapıyor bazen de çenemi emiyor ya sizinkilerde de böyle şeyler var mı dişini de kaşıyor gibi yapıyor çenemde
Geçen gün çenemi morarttı yaEvet hatta parmağımı verdim çiğnedi ve acıttı
Ben de verdim bir iki dakika ısırıp bırakıyor parmak çene daha çekici geliyorGeçen gün çenemi morarttı yaçok güçlü emiyor sürtüyor diş kaşıyıcı aldım kullanmıyor bile
Evettt bayılıyorum çenemi yemesineKızlar bebeğim omzumda uyumaya çalışırken burnunu boynuma gömüyor kokumu içine çeker gibi yapıyor bazen de çenemi emiyor ya sizinkilerde de böyle şeyler var mı dişini de kaşıyor gibi yapıyor çenemde
Çok komik oluyor ya yanağıma yaklaşınca hemen saldırıya geçiyorEvettt bayılıyorum çenemi yemesine
Evet yaa bir dr hırslanıyor angry bird gibi yapıyor kaşlarıÇok komik oluyor ya yanağıma yaklaşınca hemen saldırıya geçiyor
Benimki kikir kikir gülüyor yaEvet yaa bir dr hırslanıyor angry bird gibi yapıyor kaşları
Neyse kuzum şu atak olayı iyice bitmiştir artık bu aydan sonra da rahatlarız gerçekten mahvetti hepimizi evet zaten buraya tek olmadığımızı bilmek birbirimize destek olmak için yazıyoruz içimizi rahatlatıyor ne gerek var aşağı çekmeye grubumuzda çok güzel vicdanlı yardımsever insanlarla dolu herkes birbirine bir çare olmaya çalışıyor ama böyle tiplerin yanında senin derdin bir hiç sadece kendi dertleri önemli (aslında olmayan dert) bir de üstüne dert yükleyip üzülüyorsun ne gerek var yaniYaaa canım bu mama muhabbetinden sonra ben bir kendimi sorguladım açıkçası, ben mi hata yapıyorum diye vallahi.. diş çıkarmış bir bebeğim var, ağrıları acıları var, yetmedi üstüne alerji oldu, zaten kımıl kımıl çok hareketli aldığı tüm besin enerjiye dönüşüp yok oluyor, onun bebeği bir ay küçükken bizim kızdan maşallah daha iyi kilosu.. bir hafta önce 6345 geldi, bir ay önce 6400 geldi..mamayı reddediyor, artık gücü enerjisi tükendiğinde alıyor, 30 -60-90 ne içirebilirsem diye uğraşıyorum enerjiden ve güçten düşmesin diye.. 4. Aya kadar 120 ml mamayı tek seferde içiyordu ama ne zaman 4. Ayı gördük bir daha asla o kadar içmedi.. dün satır satır yazdım kaç ölçek kullandığımı, max 600-630 falan gördü.. gün içinde enerjik, keyifli, kakalı bez de alıyorum ee tamam bu çocuk beslenmiş olmuyor mu yani? Zaten anne sütü almıyor, alerji olduğunda mamaya daha çok yüklendim ki bağışıklığı çabuk toparlasın, şükürler olsun öyle de oldu. Alerji dr’u bağışıklığına da baktı normal dedi, illa tombul bir bebek olacak diye bir şey yok ki.. önemli olan sağlıklı olması.. hatta alerji olduğunda Dr ağır gribal enfeksiyon geçiriyor dedi, o an anne sütü veremediğim için o kadar üzüldüm ki, ama mamayla da toparladı işte.. neyse bu tarz sohbetlerde insan en azından doğru yolda olduğunu görüyor
Öyle kuzum kim olsa etkilenir ki sizin ilk çocuklarınız telaş olursunuz yani bir de bu durumu siz yapsanız yine anlarım tek çocuk tecrübesizlik insan korkuyor ikinci çocukta biraz daha soğuk kanlı ve temkinli oluyorsun arkadaşın ikinci çocuğu ilkinde de böyle evhamlımıydı acaba kendine de yazık çocuklara da eziyet biraz rahatlatır kendini umarım ahah kız aynısını dedim geçende ondan sonra bende de meme reddi oldu ay dedim herhalde belamı buldum bende bir daha karışmıcamNe guzel yazmıssınşahsen ben etkılendim geçen gün oğlum yemedi biraz keyifsizdi ,içimden sürekli şu dusunce gectı kızın üstüne gittim benım cocugumdamı yemıyo dıye psıkolojımı bozdu benımde.sonra karar aldım artık okumuyorum yazdıklarını.Allah tüm güzelliklerden o bebegede versın cok ıyı olsun ınsallah baskada bu konuda dıyecek bısey bulamıyorum artık.
Kızlar merhabaaaa yazdıklarınızı okudum bır cırpıda hıkaye okur gıbıyaa sıze bısey soracam bugun komdunun bebişkosuyla karsılastık bızımkınden 2-3 hafta buyuk gayet oturuyoda basını kendı dımdık tutuyo annesı sırtını desteklemeden tek elıyle tutmus.benım bebıto oturtunca kafası öne düşüyor kafasını tasıyamıyo,tummy tımedada hemen pes edıyor kafası biraz büyük annem kafası yapılı oldugu ıcın tam tartamıyor dıyor ama yınede işte ana yüreği sizin bebıtolar oturunca kafasını dik tutuyormu?
Biz geçen gün arkadaşımla tummy time'ın kafa tutma konusunda gereksiz olduğuna karar verdikGuncellemeler bizimkine hep birden geliyor, bi bakiyodum sallaniyodu kafasi sonra birden tutmaya basladi. Hatta kafasini kaldiramiyor gbiydi elleriyle mati kasima hareketi yapiyordu. Ama tummy time cok onemli, belki degisik yeni oyuncaklsrla suresini arttirabilirsin
Burnu ağzı damak ne varsa en sert bulduğu yer omuz diye düşünüyorum benim bebe de oraya yumuluyo kucağa aldığım anKızlar bebeğim omzumda uyumaya çalışırken burnunu boynuma gömüyor kokumu içine çeker gibi yapıyor bazen de çenemi emiyor ya sizinkilerde de böyle şeyler var mı dişini de kaşıyor gibi yapıyor çenemde
Demek mi hepsi aynı bu bebişlerin çok tatlılarBurnu ağzı damak ne varsa en sert bulduğu yer omuz diye düşünüyorum benim bebe de oraya yumuluyo kucağa aldığım an
Canım peki ateş oldu mu?Erken çıkardı canım maalesef
Çok inanıılmaz bir değişiklik yoktu bizimkinde, hafif sulu kaka aldım bir iki kere o kadar
Doktor bana haftada 2 kere mayala yeter dedi. Arkadaşım ilk kızında her akşam bardağa mayalamış ama beninimki gereksiz hevesti diyor. Ben de süt alınca buzluğa az az ayırıp, haftada 2-3 kere mayalamayı düşünüyorum. geçen hafta aldığım sütten bir bardak ayırmıştım buzluğa. Bu akşam mayalayacağım inş tutar.Kizlar bebisler icin yogurt mayalarken mesela minik kavanozlara mayaladik diyelim ama ogun o kavanoz bitmesiyse yarin aynisini yiyemezmi öle bise duydumda dogrumu sizce
Taze sütü buzluga nasil aticaz kaynattiktan sonra dimiCanım peki ateş oldu mu?
Doktor bana haftada 2 kere mayala yeter dedi. Arkadaşım ilk kızında her akşam bardağa mayalamış ama beninimki gereksiz hevesti diyor. Ben de süt alınca buzluğa az az ayırıp, haftada 2-3 kere mayalamayı düşünüyorum. geçen hafta aldığım sütten bir bardak ayırmıştım buzluğa. Bu akşam mayalayacağım inş tutar.
Tummy time sosyal medyada fazla abartılıyor, sanki uzun süre yapılmazsa büyük eksiklik olacak algısı hakim ve çocuklara çok yükleniliyor. Bir gönderide,3 ay üzerine 2 saat yazıldığını görüp çok şaşırıp iletişime geçip kaldırttım. Maalesef hiçbir eğitimi olmayan, anne olduğu gibi aklı bu yoldan para kazanmaya kayan insanların, sağdan soldan duyumlarla hazırladığı bu gönderiler hızla yayılıp doğruymuş gibi algılanıyor.Biz geçen gün arkadaşımla tummy time'ın kafa tutma konusunda gereksiz olduğuna karar verdikkızım tutamıyor diye çok uzun zaman uğraştım en son havalar felaket ısınınca uzun süre yapmadım valla sıcaktan yalan yok geçen gün mata koydum gövdesini bile kaldırdı dakikalarca o şekilde duruyor. Yani işin özü vakti gelince yapıyorlar kimi geç kimi erken
Aynen canım. Kaynatıp attım, az önce dolabın al tarafına aldım. Çözülünce ısıtıp mayalayacağım. 1 bardağa ne kadar yoğurt ile mayalasam onu bilmiyorum amaTaze sütü buzluga nasil aticaz kaynattiktan sonra dimi
Biz 38 doğduk, 4ay 1 haftalıkken 44 tüDogdugunda 36 cmdıen son 43,5cm di,vucudu kafasına göre daha zayıf bol yanaklı bir bebito
Canım mukuslu kaka tam olarak nasıl oluyor ya benim bebişte de mi var acaba diye düşünüyorum ama emin de olamıyorumBen de yoğurdu sona atıcam zaten mukuslu kaka yapıyor. Alerji sürprizi çıkacaksa da sonra çıksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?