- 31 Temmuz 2024
- 815
- 2.044
- 33
- 35
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #45.141
Bende yaklaşık bir aydır hem biberon hem meme reddi yasıyorum. İlk başta çok stres oldum ben stres oldukça bebeğim yemedi. Bir de bizim bebelerin 4. Ay süreçleri aşırı sıcaklara geldiği için eminim ki sıcaklar da çok etkiledi. Hala tam düzelmedi memeye alınca kendini çubuk gibi yapıyor biberonla da maks 90 içiyor. (1 hafta önce 30-40 ancak içiyordu) 6060 gr dı 4. Ay kontolünde. Ama çok şükür sağlığı yerinde. Doktorlarda beslenme odaklı olmayın diyorlar. Bir de burada aynı şeyi yaşayan bunca insan varken insan demek ki bu normal diyor. Biraz da olsa rahatlıyor. Tüm tecrübelerimizi birbirimizle paylaşarak yardımcı oluyoruz. Kimse kimsenin canını sıkmak ya da linçlemek istemez. Kaç aydır burada konusuyoruz tüm süreçleri birlikte geçirdik. Ama dert yazıp yazıp bin ki tavsiye verince kulağını tıkarsan artık ciddiye alınmazsın.Biz 4. Aya girer girmez biberon reddi başlamıştı gittim mamayı değiştirdim yine aynı. Karalar bağlamıştım meme emmiyor biberon istemiyor ne yaparım ben diye. Sonra doktoruma kontrole gittiğimizde sordum. Dedi ki artık eskisi gibi içmemesi normal. Az az içer bırakır. Kilo alımı da eskite göre düşük olacak bu da normal. Ondan sonra bebeğime baskı yapmayı bıraktım. Biberonu diliyle itiyor mu tamam ısrar etmedim. Şimdi tekrar düzene girdi. Girdi dedimse de hiç günlük 900 cc bulmadı. Tek seferde 90 dan fazla da içmedi hiç. Keyfi yerinde mi çiş sayısı nasıl turunculuk var mı önemli olanlar bunlar bence
Bence ortada kendini ve ne konuştuğunu bilmeyen sizin gibi bir insan var tavsiye vermek bu şekilde olmaz. Dalga geçer gibi cevap vermiyor sizin söylediklerinize tepki olarak konuyu uzatmamak için öyle yazıyor.Neye inanamıyorsunuz pardon? Tavsiye veriyoruz tamam öyle yapayım diye dalga geçer gibi cevap veriyor. Uzun uzun mesaj döşüyor kimsenin ne dediği umrunda değil. Bebeği benim kızımdan 1 ay küçük 6600 olmuş benim kız 6500. Burda herkesin bebeğinden de tombul bir bebek. Ortada zalimlik yok, tedavi olması gereken biri var. Sizi de hiç ilgilendiren bir durum yok.
Olayın öncesini sonrasını bilmeden boş konuşmayı bırak sabah sabah canımı sıkma benim. Hakkımda yargıda bulunmak da senin haddine değil. Ayrıca savunduğun kişinin parmakları var yazabiliyor, yazamayacak durumda olan birileri varsa onların avukatlığını yapabilirsin sana haber veririz.Bence ortada kendini ve ne konuştuğunu bilmeyen sizin gibi bir insan var tavsiye vermek bu şekilde olmaz. Dalga geçer gibi cevap vermiyor sizin söylediklerinize tepki olarak konuyu uzatmamak için öyle yazıyor.
Tadım için mi diyorsun yoksa tadim geçti genel öğüne baslamayi mi kast ettin anlamadim. Ben henüz tadimlardayim biraz ben veriyorum biraz o elimden kaşığı kapıyor zaten ayrica püre kaşıkları oluyo onu diyosan o yok bende püre çok gitmicem zaten. Catalla da hafif pütürlü ilerliyorum fazla ezmiyorumbiz de 6 aylik olcaz bir kac gune, katiya baslamadim ya kendimi geride kalmis hissettim. Tecrube edenler haslayip hem catalla ezip pure kasigiyla eline vermeyi hem de mesela kabagi parmak seklinde masaya koymayi dusunuyodum. Sizler nasil yaptiniz ? Her verdiginizin ustume zeytinyagi eklediniz mi?
Ben yoğurdu sebzelerden sonraya koydum doktor da öyle dedi ama genel konuştu istersem en başa da alabilirdim herhalde. Ama alerjisi çıkabilir diye sona attim o beni geriyo ndbxndndnBen de çarşamba itibari ile başlayacağım çatalla ezip bi kaç damla zeytinyağı damlatacağım. Kabızlık olmasın diye damlatın diyorlar. Ben aslında yoğurt la başlamak istiyorum bakalım doktor ne diyecek. Çünkü yoğurtla başlarsam 3 gün yoğurt sonra kabak ve kabak+ yoğurt daha kolay bi geçiş olurmuş gibi geliyor tabi doktorumu dinlerim
Niye biz koca litrelik sütü yapiyoruz kaç gün yiyoruz bence bir gün daha yemesinden zarar gelmez yani ben öyle düşündüm fikrim yanlışsa bilen aydinlatsin tabi ki kimseyi yonlendirmeyeyim deKizlar bebisler icin yogurt mayalarken mesela minik kavanozlara mayaladik diyelim ama ogun o kavanoz bitmesiyse yarin aynisini yiyemezmi öle bise duydumda dogrumu sizce
Ay çok terliyorlar zaten kuzum. Önceden terleme yoktu sıfır normal olarak cisle atiyolardi suan cisin çoğu ter kafasindan su akacak az kaldi. Ses cikarmaya calisiyor kafası yanıyor hemen, ağlıyor yine terliyor en ufak zorlanmaya bile terliyorlar bazen yaptığı yerde oynarken terliyo cisli bezlerin azalmasi da bana biraz normal geliyo. Bizim de eskisi gibi dolu dolu bez cikmiyo vallaKızlar benim bebiş daha tartılarda 6 kiloyu göremedi, memeyi sabah ve gece saatleri hariç doğru düzgün almıyor, mamayı 90dan fazla almıyor. Ama çok şükür hareketli, çişli bezi var (arada sabahları kuru bez alıyorum ama yazın normal dedi doktor). Hepimiz nasıl zorlu yollardan geçerek bu günlere geldik ya milim hesabı yapıp kendimizi yiyip bitirmeye hiç gerek yok. Hele de gündemde açlıktan toprak yiyen çocuklar varken insan şükredip akışına bırakmalı diye düşünüyorum. Allaha şükürler olsun mama alacak gücümüz var ki alıyoruz yedikleri kadar yesinler bakalım şimdilik napalım. İnşallah çook daha güzel yedikleri günleri de görcez inşallah. Allah hepsine sağlık afiyet versin
Bacim burda minnoşa başından beri tavsiyeler veriyoruz. Buraya ilk defa yazmadi ilk defa tavsiyede bulunmadik. Geçen sefer de bizi tersledi gitti. Geldi şimdi yine anadır çözüm bulmaya calisiyoruz bebesine dert edinip yine tersliyor. Bizim tabsiyelerimizi dinlemek istemiyorsa yazmasın zaten gerek yok. Yine kendi bildigini diretiyoe çünkü biz de salak yerine koyulmus oluyoruz. Gelip ilk yazisinda tersleyip senin dilinde dalga gecer gibi cevaplar versek anlayabilirim dediğini ama şuan yaptığın savunma çok gereksiz geldi bana. Zaten biz normal de yazsak konuyu kapatip istediğini yapiyor yine neden boşa yorulalim ki? Kendisi çok biliyorsa en iyisini istedigini yapabilir bizim tavsiyelerimize ihtiyaci yok belli ki. Senin tepkin de yersiz bu yüzden. En baştan konusulanlari görmeyip son dediklerimize takiliyorsun boş yereBence ortada kendini ve ne konuştuğunu bilmeyen sizin gibi bir insan var tavsiye vermek bu şekilde olmaz. Dalga geçer gibi cevap vermiyor sizin söylediklerinize tepki olarak konuyu uzatmamak için öyle yazıyor.
Ek olarak verdiğimiz tavsiyeleri denemek gibi bir çabası yokken tekrar tekrar gelip burda ağlaması da gereksizBacim burda minnoşa başından beri tavsiyeler veriyoruz. Buraya ilk defa yazmadi ilk defa tavsiyede bulunmadik. Geçen sefer de bizi tersledi gitti. Geldi şimdi yine anadır çözüm bulmaya calisiyoruz bebesine dert edinip yine tersliyor. Bizim tabsiyelerimizi dinlemek istemiyorsa yazmasın zaten gerek yok. Yine kendi bildigini diretiyoe çünkü biz de salak yerine koyulmus oluyoruz. Gelip ilk yazisinda tersleyip senin dilinde dalga gecer gibi cevaplar versek anlayabilirim dediğini ama şuan yaptığın savunma çok gereksiz geldi bana. Zaten biz normal de yazsak konuyu kapatip istediğini yapiyor yine neden boşa yorulalim ki? Kendisi çok biliyorsa en iyisini istedigini yapabilir bizim tavsiyelerimize ihtiyaci yok belli ki. Senin tepkin de yersiz bu yüzden. En baştan konusulanlari görmeyip son dediklerimize takiliyorsun boş yere
Bende boyle dusunuyorumda yinede buraya bi sorim dedimNiye biz koca litrelik sütü yapiyoruz kaç gün yiyoruz bence bir gün daha yemesinden zarar gelmez yani ben öyle düşündüm fikrim yanlışsa bilen aydinlatsin tabi ki kimseyi yonlendirmeyeyim de
Javshadnsbxjsndjdbd allaha emanet gidicez bir şekilde bacimBende boyle dusunuyorumda yinede buraya bi sorim dedim
Konuşma tarzına bak seviyeni ne güzel belli ediyorsun yalnız ben o seviyelere inemem iyi günler.Olayın öncesini sonrasını bilmeden boş konuşmayı bırak sabah sabah canımı sıkma benim. Hakkımda yargıda bulunmak da senin haddine değil. Ayrıca savunduğun kişinin parmakları var yazabiliyor, yazamayacak durumda olan birileri varsa onların avukatlığını yapabilirsin sana haber veririz.
Hahahhaa hoşçakalKonuşma tarzına bak seviyeni ne güzel belli ediyorsun yalnız ben o seviyelere inemem iyi günler.
İdeali 2 günmüş. 3. Gün tadında bi değişiklik yoksa verebilirsiniz diyor ama 4. Gün verilmemeliymiş.Bende boyle dusunuyorumda yinede buraya bi
İnşallah iştahlı bebeler olurlar alerji falan olmazlar tabaklarını bitirirler bizi hiç yormazlarBen yoğurdu sebzelerden sonraya koydum doktor da öyle dedi ama genel konuştu istersem en başa da alabilirdim herhalde. Ama alerjisi çıkabilir diye sona attim o beni geriyo ndbxndndn
Ozaman kucuk kavanozlara yapmak en mantiklisiİdeali 2 günmüş. 3. Gün tadında bi değişiklik yoksa verebilirsiniz diyor ama 4. Gün verilmemeliymiş.
Ben de yoğurdu sona atıcam zaten mukuslu kaka yapıyor. Alerji sürprizi çıkacaksa da sonra çıksınBen yoğurdu sebzelerden sonraya koydum doktor da öyle dedi ama genel konuştu istersem en başa da alabilirdim herhalde. Ama alerjisi çıkabilir diye sona attim o beni geriyo ndbxndndn
Aynen o yüzden zaten sndbdbsbsbdBen de yoğurdu sona atıcam zaten mukuslu kaka yapıyor. Alerji sürprizi çıkacaksa da sonra çıksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?