2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Bende yaklaşık bir aydır hem biberon hem meme reddi yasıyorum. İlk başta çok stres oldum ben stres oldukça bebeğim yemedi. Bir de bizim bebelerin 4. Ay süreçleri aşırı sıcaklara geldiği için eminim ki sıcaklar da çok etkiledi. Hala tam düzelmedi memeye alınca kendini çubuk gibi yapıyor biberonla da maks 90 içiyor. (1 hafta önce 30-40 ancak içiyordu) 6060 gr dı 4. Ay kontolünde. Ama çok şükür sağlığı yerinde. Doktorlarda beslenme odaklı olmayın diyorlar. Bir de burada aynı şeyi yaşayan bunca insan varken insan demek ki bu normal diyor. Biraz da olsa rahatlıyor. Tüm tecrübelerimizi birbirimizle paylaşarak yardımcı oluyoruz. Kimse kimsenin canını sıkmak ya da linçlemek istemez. Kaç aydır burada konusuyoruz tüm süreçleri birlikte geçirdik. Ama dert yazıp yazıp bin ki tavsiye verince kulağını tıkarsan artık ciddiye alınmazsın.

Kızlar benim bebiş daha tartılarda 6 kiloyu göremedi, memeyi sabah ve gece saatleri hariç doğru düzgün almıyor, mamayı 90dan fazla almıyor. Ama çok şükür hareketli, çişli bezi var (arada sabahları kuru bez alıyorum ama yazın normal dedi doktor). Hepimiz nasıl zorlu yollardan geçerek bu günlere geldik ya milim hesabı yapıp kendimizi yiyip bitirmeye hiç gerek yok. Hele de gündemde açlıktan toprak yiyen çocuklar varken insan şükredip akışına bırakmalı diye düşünüyorum. Allaha şükürler olsun mama alacak gücümüz var ki alıyoruz yedikleri kadar yesinler bakalım şimdilik napalım. İnşallah çook daha güzel yedikleri günleri de görcez inşallah. Allah hepsine sağlık afiyet versin

İnanır mısınız biberon delisi olan oğlum bile şu sıralar azcık içip itiyor eliylr diliyle artık ama ben de takılmıyorım çünkü istediğinde tekrar veriyorım içiyor zorlarsam asla almıyor. Ne kadar içtiğini de hesplamadım hiç ama cidden bahsedilen ml kdar içmediği kesin.

Bence ortada kendini ve ne konuştuğunu bilmeyen sizin gibi bir insan var tavsiye vermek bu şekilde olmaz. Dalga geçer gibi cevap vermiyor sizin söylediklerinize tepki olarak konuyu uzatmamak için öyle yazıyor.

Bence ortada kendini ve ne konuştuğunu bilmeyen sizin gibi bir insan var tavsiye vermek bu şekilde olmaz. Dalga geçer gibi cevap vermiyor sizin söylediklerinize tepki olarak konuyu uzatmamak için öyle yazıyor.
Olayın öncesini sonrasını bilmeden boş konuşmayı bırak sabah sabah canımı sıkma benim. Hakkımda yargıda bulunmak da senin haddine değil. Ayrıca savunduğun kişinin parmakları var yazabiliyor, yazamayacak durumda olan birileri varsa onların avukatlığını yapabilirsin sana haber veririz.

Tadım için mi diyorsun yoksa tadim geçti genel öğüne baslamayi mi kast ettin anlamadim. Ben henüz tadimlardayim biraz ben veriyorum biraz o elimden kaşığı kapıyor zaten ayrica püre kaşıkları oluyo onu diyosan o yok bende püre çok gitmicem zaten. Catalla da hafif pütürlü ilerliyorum fazla ezmiyorum henüz kabiz edecek bir şey yedirmedim kabak havuç denedik o yüzden zeytinyaği düşünmedim ama diğerlerine katma ihtimalim var patatese falan

Ben yoğurdu sebzelerden sonraya koydum doktor da öyle dedi ama genel konuştu istersem en başa da alabilirdim herhalde. Ama alerjisi çıkabilir diye sona attim o beni geriyo ndbxndndn

Kizlar bebisler icin yogurt mayalarken mesela minik kavanozlara mayaladik diyelim ama ogun o kavanoz bitmesiyse yarin aynisini yiyemezmi öle bise duydumda dogrumu sizce
Niye biz koca litrelik sütü yapiyoruz kaç gün yiyoruz bence bir gün daha yemesinden zarar gelmez yani ben öyle düşündüm fikrim yanlışsa bilen aydinlatsin tabi ki kimseyi yonlendirmeyeyim de

Ay çok terliyorlar zaten kuzum. Önceden terleme yoktu sıfır normal olarak cisle atiyolardi suan cisin çoğu ter kafasindan su akacak az kaldi. Ses cikarmaya calisiyor kafası yanıyor hemen, ağlıyor yine terliyor en ufak zorlanmaya bile terliyorlar bazen yaptığı yerde oynarken terliyo cisli bezlerin azalmasi da bana biraz normal geliyo. Bizim de eskisi gibi dolu dolu bez cikmiyo valla

Bacim burda minnoşa başından beri tavsiyeler veriyoruz. Buraya ilk defa yazmadi ilk defa tavsiyede bulunmadik. Geçen sefer de bizi tersledi gitti. Geldi şimdi yine anadır çözüm bulmaya calisiyoruz bebesine dert edinip yine tersliyor. Bizim tabsiyelerimizi dinlemek istemiyorsa yazmasın zaten gerek yok. Yine kendi bildigini diretiyoe çünkü biz de salak yerine koyulmus oluyoruz. Gelip ilk yazisinda tersleyip senin dilinde dalga gecer gibi cevaplar versek anlayabilirim dediğini ama şuan yaptığın savunma çok gereksiz geldi bana. Zaten biz normal de yazsak konuyu kapatip istediğini yapiyor yine neden boşa yorulalim ki? Kendisi çok biliyorsa en iyisini istedigini yapabilir bizim tavsiyelerimize ihtiyaci yok belli ki. Senin tepkin de yersiz bu yüzden. En baştan konusulanlari görmeyip son dediklerimize takiliyorsun boş yere

Ek olarak verdiğimiz tavsiyeleri denemek gibi bir çabası yokken tekrar tekrar gelip burda ağlaması da gereksiz

Konuşma tarzına bak seviyeni ne güzel belli ediyorsun yalnız ben o seviyelere inemem iyi günler.

Ben yoğurdu sebzelerden sonraya koydum doktor da öyle dedi ama genel konuştu istersem en başa da alabilirdim herhalde. Ama alerjisi çıkabilir diye sona attim o beni geriyo ndbxndndn
İnşallah iştahlı bebeler olurlar alerji falan olmazlar tabaklarını bitirirler bizi hiç yormazlar amin

Ben de yoğurdu sona atıcam zaten mukuslu kaka yapıyor. Alerji sürprizi çıkacaksa da sonra çıksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…