2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Yerde duran anakucaklarından var mı ona koyup oyalıyorum ben az da olsa. Karşısında top filan oynuyorum attım tuttum yapıyorum. Ya da iş yaparken izlemeyi seviyo, yine anakucağına oturtuyorum mutfakta beni izliyo. Tabi benimki de kendi başına oyalanmıyo yanında olcam illa. Bunların dışında da kucakta geziyo en zor kısmı

Önceki gun bundan yakiniyordum valla gecen ay boyleydim az kilo aldi ben geberik oldum mecburen bu sefer kalktigim gibi karni doyduğu an yemek pisirmeye calisiyorum. Yaparken iki günlük falan yapıyorum ertesi sabah kahvaltim o yemek 3-4 öğün yiyorum maalesef yoksa olmuyo. Dedigin gibi hava sıcak öğlen dışarı da çıkaramıyorum eskidi gibi 1-2 saatte bir uyumuyor bir uyku ile aksami ediyoruz ... Karşısında yemek yapsan falan izler mi acaba, mama sandalyesi ile sıkılınca ousete koy onda sıkılırsa yere koy bir şey serip böyle sırayla döndüe gitsin yarim saat bile oyalansano ara en kötü bir şeyler yersin yapamasan da

Hah işte tam bu. Wc gediyorum viiiiiieeee, su içmeye kalksam viiiiiieee. Bu aralar çok mızmız atak galiba. Meme reddi de oldu. Gene sağıyorum.

Herşeyi denedim inan herşeyiiiiii akla gelen gelmeyen ne varsa. Açlık falan umrumda da değil artık yapışık ikiz gibiyiz inan bundan da şikayetim yok hatta hiç sıkılmasa memnunum diyebilirim. Bir odanın içinde dönüp sürüyoruz ve sürekli ağlıyor sabahtan bi çıkarıyorum bi saate yakın uykusu geldiği zaman eve giriyorum sonra yine. Bu sefer market market. Uykusu geliyor eve tekrar. Ama 12 den sonra çıkamam izmirdeyim güneş cayır cayır tepede. O kadar zor ki tek başına çocuk büyütmek. Gözüm hep telefonda komşularımdan biri çağırsa ya da gelse de azcık dinlensem bebek de oyalansa diye…

Canım çok üzgünüm ama bu seferde emekleme çabaları başlayacsk benim ki tüm salonu döne döne dolaşıyor daha şimdiden 2 kere düştük kafayı çarptık hafta ilkinde boyundan yüksek yerden düştü dönüp Allahım mahvoldum hemen hastaneye gittik çok şükür birşey yok oğluşum da. Doktor zaten beni sakinleştirmeye uğraştı neyse diyeceğim o ki bir anda dönmeye başlıyorlar . Maalesef ki bebem kendi yatağına koyduğumda kıyamet kopardığı için bizimle yatıyor . Gece bir kalkıyoruz ayak ucumuzda

Test yaptım negatif böylede stres oluyorum hap kullanıyorum ama yinede tegirginim

Emekleyemiyorum diye deliriyor resmen.

Ah ah aynı sıkıntı bende de var, tek hicbir sekilde durmak istemiyor. Bugün mesela havuç haşlayım diye koydum tencereye tadım yaptırmak için , mutfaga bin kere gir çık yaptım kontrol etmek için çünkü yanından ayrıldığım an basıyor çığlığı mutfak da çok sıcak olduğu icin almak istemedim, okadar konrtol ettikten sonra sonuç havucu yaktım sonra tekrar baştan. Uyusun diye gözünün içine bakıyorum da onda maksimum yarım saat iki kere. Allah yardımcımız olsun . Nekadar özeniyorum anneleri yakınında oturanları. Benimki çok uzak ülke değiştiriyoruz o da yılda bir kere

Popoyu dikiyor havaya zaten, dizleriyle sürünmeye çalışıyor. Yakındır. Yavaştan evi bebeğe göre uyarlama vakti geliyor. Prizler, köşeler, pencere kenarlarına yakın eşyaları alma, stor zincirini toplama... O kadar çok detay var ki bu arada şu zincirlere dikkat kızlar. Yengem mutfakta makinayı boşaltıyormuş. Yeğenim 2 yaşındaydı o zamanlar, koltuktan atlarken o zincire doluyor boynunu ve asılı kalıyor. Yengem bunun niye sesi kesildi diye içeri gidiyor ve zincirden alıyor hemen. Çok uslu çocuktu, oyuncaklarını dökdik önüne oynardı. Her şey biranda oluyor.. Yengem sessizliğini umursamasa çocuk boğulup ölecekti.. Ve maalesef aynı ay içinde, samsun atakumda bir çocuk bu sebeple öldü.

Ay ne zinciri ya anlamadım ben

Ay kızlar herkes ek gıdaya geçmiş ben yoğurttan başkasını veremiyorum bi türlü sevmiyor ya öğürüyor çok nazlı bu napcaz . Ayriyeten her yediğimize ağlıyor . Siz neler veriyorsunuz
Ben kabak, havuç, tatlı patates ve yoğurt verdim bunları da çok yemiyor zaten, geçen armut verdim ona bayıldı hrpsini bitirdi ama diğerlerinş çok az yiyor. Zamanla alışacaklar bence. Öğürme tiksinme bizde de oluyor normal olduğunu düşünüyorun

Ay kızlar herkes ek gıdaya geçmiş ben yoğurttan başkasını veremiyorum bi türlü sevmiyor ya öğürüyor çok nazlı bu napcaz . Ayriyeten her yediğimize ağlıyor . Siz neler veriyorsunuz
Kabak havuç patates bi kaşık pirinç çorba yapıyorum muhallebi kıvamında. Onu çok seviyor. Pütürlüleri hallettim Bizimki sorun yaratmadı hiç şuana kadar ama öğürme vs normal diye biliyorum bu süreçte. Asla zorlama ve siz de yemek yerken vermeyi dene

ben de aynı durumdayım çok yoruluyorum. benim bebe gece de durmuyo 10 dakkada bir ağlıyo uykusunda. keşke etrafımda paslayacak birisi olsa ama babası hariç kimse yok o da akşam işten gelince aç ve yorgun oluyo sonra da zaten bebeğin uyku vakti geliyo. komşuya falan da takıldığım yok annemler de uzakta arkadaş da yok. benim bebeğim de kendi kendine takılamıyor. daha yeni 5 dk falan eline çıngırak falan verip yatağına koyduğumda durabilmeye başladı. koşa koşa tuvalete gidiyorum bu sayede xD yoksa ağlatmadan tuvalete bile gidemiyodum. beşikte sallanarak uyuyo uyurken başından ayrılamıyorum. sallamayı bırakınca uyanıp ağlıyo. böyle daldı heralde diye koştur koştur başka işlere yetişmeye çalıştığımda hemen ağlıyo koşup beşiği sallıyorum sonra koşup geri işe dönüyorum falan. koşarken takılmaktan kapının eşiği yerinden çıktı
uyanıkken de 7 24 kucakta. tek elle çamaşır asıyorum, kanguruya takıp evi silip süpürüyorum, oyalamak için de sürekli kucakta ordan oraya gidiyorum. kucağıma alıyorum bunu dışa bakar şekilde balon tepikliyorum odadan odaya dolaşıyoruz o da balonu izliyo. ya da bazen pusetinde aynanın karşısına koyup gidiyorum 5 dk öyle zaman kazanıyorum ama onun hazırlığı da uğraştırıcı tabi çok yapmıyorum xD yorgunluktan her gün yıkayamıyorum bile çocuğu zaten belim sakat gibi kaldı doğumdan beri yerde çömüp küvetinde yıkamaya çalışınca falan hemen ağrımaya başlıyo ve dayanılmaz bi ağrı yani. kendim zaten en son ne zaman yıkandım hatırlamıyorum. yarın babası evde belki o zaman ona verip banyoya girebilirim yalnız olmak ekstra zorlaştırıyo gerçekten saçım başım ağardı

Ben de uymadım 2 gün denedim, sadece yoğurdu 3 gün denedim.
Evet 3 gün kabak 3 gün havuç şeklinde sonra havuç+kabak da verebilirsin ya da hemen yarın havuç+kabak yapabilirsin ama bence önce tek tatsın

Ben alerjikler dışında 3 gün kuralina göre gitmedim ama evet öyle yapiliyo hayırlı olsun

Ya kızlar sağolun, ben de 3 kuralı yapmıcam demiştim. Hani yoğurt, yumurta gibi besinler dışında neyse kabağı 3 gün tattırdım bfagsg. Ama yani böyle bi damla yutuyor gerisi ağzında kalıyor sanki yutmayı unutuyor ya da bilmiyor yani. Sizinkilerde öyle miydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…