- 17 Ekim 2023
- 913
- 1.462
- 33
- 32
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #46.621
Aaa gerçekten mi yok vermedim de yaparsam onunla yaparım diyodumJersey için yağ oranı yüksek olduğundan bebeklere önerilmiyor diye duymuştum sen verdin mi bebişine
evet canım ben de besleyici diye onla yaparım diyordum ama yağı çok ağırmış yeni başlayan ek gıda bebelerineAaa gerçekten mi yok vermedim de yaparsam onunla yaparım diyodum
Yerde duran anakucaklarından var mı ona koyup oyalıyorum ben az da olsa. Karşısında top filan oynuyorum attım tuttum yapıyorum. Ya da iş yaparken izlemeyi seviyo, yine anakucağına oturtuyorum mutfakta beni izliyo. Tabi benimki de kendi başına oyalanmıyo yanında olcam illa. Bunların dışında da kucakta geziyo en zor kısmıkızlar bebeğim asla kendi kendine vakit geçirmiyor oyuncaklarına bir iki bakıyor oynuyor ve sıkılıyor 5 dakika sürmüyor mama sandalyesinde de mama verirken sevdiği halde hemen sıkılıyor kalkmak istiyor nasıl olacak böyle? Eşim işten gelene kadar tek bakıyorum ve pert oluyorum akşama kadar dışarısı sıcak öğleden sonra çıkamıyoruz da kendi yorulmamı geçtim yeni bişeyler görmedikçe mutsuz oluyor ağlıyor geçen otobüs durağında oturdum geçen arabalara baktırdım 10 dakika ama sıcakta da bi yere gidemiyorum. Bebeğim mutsuz olunca ben daha çok mutsuz oluyorum akşama kadar bi muzla durdum kahvaltı hazırlamama bile fırsat vermiyor ekmek peynir atabilirsem ağzıma be ala. Evin içinde de sıkıyor ne yapacağım ben ya
Önceki gun bundan yakiniyordum vallakızlar bebeğim asla kendi kendine vakit geçirmiyor oyuncaklarına bir iki bakıyor oynuyor ve sıkılıyor 5 dakika sürmüyor mama sandalyesinde de mama verirken sevdiği halde hemen sıkılıyor kalkmak istiyor nasıl olacak böyle? Eşim işten gelene kadar tek bakıyorum ve pert oluyorum akşama kadar dışarısı sıcak öğleden sonra çıkamıyoruz da kendi yorulmamı geçtim yeni bişeyler görmedikçe mutsuz oluyor ağlıyor geçen otobüs durağında oturdum geçen arabalara baktırdım 10 dakika ama sıcakta da bi yere gidemiyorum. Bebeğim mutsuz olunca ben daha çok mutsuz oluyorum akşama kadar bi muzla durdum kahvaltı hazırlamama bile fırsat vermiyor ekmek peynir atabilirsem ağzıma be ala. Evin içinde de sıkıyor ne yapacağım ben ya
Hah işte tam bu. Wc gediyorum viiiiiieeee, su içmeye kalksam viiiiiieee. Bu aralar çok mızmız atak galiba. Meme reddi de oldu. Gene sağıyorum.Valla uyurken ok ama uykuya geçişte aynı bir saat beraber ağlıyoruz karşılıklı tam uyudu diyio bırakınca kendini yirtmaya basliyo.... Minik traktörgün boyu da sırtımı dönsem başlıyor yine ağlamaya o donemlere geldik galiba he
Herşeyi denedim inan herşeyiiiiii akla gelen gelmeyen ne varsa. Açlık falan umrumda da değil artık yapışık ikiz gibiyiz inan bundan da şikayetim yok hatta hiç sıkılmasa memnunum diyebilirim. Bir odanın içinde dönüp sürüyoruz ve sürekli ağlıyor sabahtan bi çıkarıyorum bi saate yakın uykusu geldiği zaman eve giriyorum sonra yine. Bu sefer market market. Uykusu geliyor eve tekrar. Ama 12 den sonra çıkamam izmirdeyim güneş cayır cayır tepede. O kadar zor ki tek başına çocuk büyütmek. Gözüm hep telefonda komşularımdan biri çağırsa ya da gelse de azcık dinlensem bebek de oyalansa diye…Önceki gun bundan yakiniyordum vallagecen ay boyleydim az kilo aldi ben geberik oldum mecburen bu sefer kalktigim gibi karni doyduğu an yemek pisirmeye calisiyorum. Yaparken iki günlük falan yapıyorum ertesi sabah kahvaltim o yemek 3-4 öğün yiyorum maalesef yoksa olmuyo. Dedigin gibi hava sıcak öğlen dışarı da çıkaramıyorum eskidi gibi 1-2 saatte bir uyumuyor bir uyku ile aksami ediyoruz ... Karşısında yemek yapsan falan izler mi acaba, mama sandalyesi ile sıkılınca ousete koy onda sıkılırsa yere koy bir şey serip böyle sırayla döndüe gitsin yarim saat bile oyalansano ara en kötü bir şeyler yersin yapamasan da
Canım çok üzgünüm ama bu seferde emekleme çabaları başlayacskCırladım en sonunda, kocama havale ettim uyuttu. Senin bebiş tam dönmeye başladı mı? Valla artıı gına geldi dönse de bitse çilemtam uyku moduna geçerken yüzüstü dönüp popoyu dikiyor havaya, kafayı da gömüyor yatağa başlıyor mızmızlanmaya.
Test yaptım negatif böylede stres oluyorum hap kullanıyorum ama yinede tegirginimBenimki suyu cok icince- cok da 20 ml falan kusuyor genellikle, cok az veriyorum o yuzden.
Sac konusuna gelince benimki iki gunde bir kusuyor kafama ya da tukuruklu elleriyel cekiyor duruyor, 4. Ayda dokulmemisti ne guzel saclarim - bence vitaminlerden , bebe mahvetti valla saclarimi yoluk yoluk geziyorum.
Benim reglim de duzenli degil, eskiden her 25 gunde bir gelirdi, simdi 35. Gunde geldi ikincisi
Emekleyemiyorum diye deliriyor resmen.Canım çok üzgünüm ama bu seferde emekleme çabaları başlayacskbenim ki tüm salonu döne döne dolaşıyor daha şimdiden 2 kere düştük kafayı çarptık hafta ilkinde boyundan yüksek yerden düştü dönüp Allahım mahvoldum hemen hastaneye gittik çok şükür birşey yok oğluşum da. Doktor zaten beni sakinleştirmeye uğraştı neyse diyeceğim o ki bir anda dönmeye başlıyorlar . Maalesef ki bebem kendi yatağına koyduğumda kıyamet kopardığı için bizimle yatıyor . Gece bir kalkıyoruz ayak ucumuzda
Ah ah aynı sıkıntı bende de var, tek hicbir sekilde durmak istemiyor. Bugün mesela havuç haşlayım diye koydum tencereye tadım yaptırmak için , mutfaga bin kere gir çık yaptım kontrol etmek için çünkü yanından ayrıldığım an basıyor çığlığı mutfak da çok sıcak olduğu icin almak istemedim, okadar konrtol ettikten sonra sonuç havucu yaktımHerşeyi denedim inan herşeyiiiiii akla gelen gelmeyen ne varsa. Açlık falan umrumda da değil artık yapışık ikiz gibiyiz inan bundan da şikayetim yok hatta hiç sıkılmasa memnunum diyebilirim. Bir odanın içinde dönüp sürüyoruz ve sürekli ağlıyor sabahtan bi çıkarıyorum bi saate yakın uykusu geldiği zaman eve giriyorum sonra yine. Bu sefer market market. Uykusu geliyor eve tekrar. Ama 12 den sonra çıkamam izmirdeyim güneş cayır cayır tepede. O kadar zor ki tek başına çocuk büyütmek. Gözüm hep telefonda komşularımdan biri çağırsa ya da gelse de azcık dinlensem bebek de oyalansa diye…
Popoyu dikiyor havaya zaten, dizleriyle sürünmeye çalışıyor. Yakındır.Canım çok üzgünüm ama bu seferde emekleme çabaları başlayacskbenim ki tüm salonu döne döne dolaşıyor daha şimdiden 2 kere düştük kafayı çarptık hafta ilkinde boyundan yüksek yerden düştü dönüp Allahım mahvoldum hemen hastaneye gittik çok şükür birşey yok oğluşum da. Doktor zaten beni sakinleştirmeye uğraştı neyse diyeceğim o ki bir anda dönmeye başlıyorlar . Maalesef ki bebem kendi yatağına koyduğumda kıyamet kopardığı için bizimle yatıyor . Gece bir kalkıyoruz ayak ucumuzda
Ay ne zinciri ya anlamadım benPopoyu dikiyor havaya zaten, dizleriyle sürünmeye çalışıyor. Yakındır.Yavaştan evi bebeğe göre uyarlama vakti geliyor. Prizler, köşeler, pencere kenarlarına yakın eşyaları alma, stor zincirini toplama... O kadar çok detay var ki bu arada şu zincirlere dikkat kızlar. Yengem mutfakta makinayı boşaltıyormuş. Yeğenim 2 yaşındaydı o zamanlar, koltuktan atlarken o zincire doluyor boynunu ve asılı kalıyor. Yengem bunun niye sesi kesildi diye içeri gidiyor ve zincirden alıyor hemen. Çok uslu çocuktu, oyuncaklarını dökdik önüne oynardı. Her şey biranda oluyor.. Yengem sessizliğini umursamasa çocuk boğulup ölecekti.. Ve maalesef aynı ay içinde, samsun atakumda bir çocuk bu sebeple öldü.
Stor perdenin indirip kaldırmak için uzun ipi var ya boncuklu onu diyor galiba. Ben öyle anladım yaniAy ne zinciri ya anlamadım ben
Hhahshshss çok iyi ya yerimUyusana... Horoz sanıyor kendini sabahin köründe dikti kafayi sbdbdbxnd
Ben kabak, havuç, tatlı patates ve yoğurt verdim bunları da çok yemiyor zaten, geçen armut verdim ona bayıldı hrpsini bitirdi ama diğerlerinş çok az yiyor. Zamanla alışacaklar bence. Öğürme tiksinme bizde de oluyor normal olduğunu düşünüyorunAy kızlar herkes ek gıdaya geçmiş ben yoğurttan başkasını veremiyorum bi türlü sevmiyor ya öğürüyor çok nazlı bu napcaz . Ayriyeten her yediğimize ağlıyor . Siz neler veriyorsunuz
Kabak havuç patates bi kaşık pirinç çorba yapıyorum muhallebi kıvamında. Onu çok seviyor. Pütürlüleri hallettim Bizimki sorun yaratmadı hiç şuana kadar ama öğürme vs normal diye biliyorum bu süreçte. Asla zorlama ve siz de yemek yerken vermeyi deneAy kızlar herkes ek gıdaya geçmiş ben yoğurttan başkasını veremiyorum bi türlü sevmiyor ya öğürüyor çok nazlı bu napcaz . Ayriyeten her yediğimize ağlıyor . Siz neler veriyorsunuz
ben de aynı durumdayım çok yoruluyorum. benim bebe gece de durmuyo 10 dakkada bir ağlıyo uykusunda. keşke etrafımda paslayacak birisi olsa ama babası hariç kimse yok o da akşam işten gelince aç ve yorgun oluyo sonra da zaten bebeğin uyku vakti geliyo. komşuya falan da takıldığım yok annemler de uzakta arkadaş da yok. benim bebeğim de kendi kendine takılamıyor. daha yeni 5 dk falan eline çıngırak falan verip yatağına koyduğumda durabilmeye başladı. koşa koşa tuvalete gidiyorum bu sayede xD yoksa ağlatmadan tuvalete bile gidemiyodum. beşikte sallanarak uyuyo uyurken başından ayrılamıyorum. sallamayı bırakınca uyanıp ağlıyo. böyle daldı heralde diye koştur koştur başka işlere yetişmeye çalıştığımda hemen ağlıyo koşup beşiği sallıyorum sonra koşup geri işe dönüyorum falan. koşarken takılmaktan kapının eşiği yerinden çıktıkızlar bebeğim asla kendi kendine vakit geçirmiyor oyuncaklarına bir iki bakıyor oynuyor ve sıkılıyor 5 dakika sürmüyor mama sandalyesinde de mama verirken sevdiği halde hemen sıkılıyor kalkmak istiyor nasıl olacak böyle? Eşim işten gelene kadar tek bakıyorum ve pert oluyorum akşama kadar dışarısı sıcak öğleden sonra çıkamıyoruz da kendi yorulmamı geçtim yeni bişeyler görmedikçe mutsuz oluyor ağlıyor geçen otobüs durağında oturdum geçen arabalara baktırdım 10 dakika ama sıcakta da bi yere gidemiyorum. Bebeğim mutsuz olunca ben daha çok mutsuz oluyorum akşama kadar bi muzla durdum kahvaltı hazırlamama bile fırsat vermiyor ekmek peynir atabilirsem ağzıma be ala. Evin içinde de sıkıyor ne yapacağım ben ya
Storu indirip kaldırıyoruz ya o ip işteAy ne zinciri ya anlamadım ben
Cnm ben 3gun kuralina uymadim. Kafama gore birgun havuc birgun kabak birgun patates. Ilk donemde bunlarla basladim. Buharda pisirdim pütürlu sekilde ezip yedirdim sonraki gunler karistirip verdim mesela patates havuc tabi 2 damlada zeytinyagi. 3 gun kuralina uyan arkadaslarim sana daha detayli bilgi verirler tabi
Ben de uymadım 2 gün denedim, sadece yoğurdu 3 gün denedim.
Evet 3 gün kabak 3 gün havuç şeklinde sonra havuç+kabak da verebilirsin ya da hemen yarın havuç+kabak yapabilirsin ama bence önce tek tatsın
Ben alerjikler dışında 3 gün kuralina göre gitmedim ama evet öyle yapiliyohayırlı olsun
Ya kızlar sağolun, ben de 3 kuralı yapmıcam demiştim. Hani yoğurt, yumurta gibi besinler dışında neyse kabağı 3 gün tattırdım bfagsg. Ama yani böyle bi damla yutuyor gerisi ağzında kalıyor sanki yutmayı unutuyor ya da bilmiyor yani. Sizinkilerde öyle miydiben de uymadım bu kurala ama 3 gün boyunca bi çay kaşığı bi tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı falan porsiyon artıra artıra denetiliyo diye biliyorum. örnek: havucu 3 gün denettin 4. gün başka şeye başlarsın 2. öğün olarak da havuca devam edersin böyle böyle denettikçe daha çok çeşitlendirirsin.
ben kurala uymadığım için şu ana kadar patates, havuç, dut pekmezi, avokado, pirinç unlu muhallebi, elma, armut, kabak, yoğurt, yumurta sarısı, zeytinyağı, taze fasülye denettim. bugün akşam tatlı pattis buldum sonunda onu deneticem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?