2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Tam 7,5 aylığız uykuya direnme ne durumda kızlar sizde? Gece uyku zamanı geldiğinde gözlerinden uyku akarken çılgınlar gibi ağlıyor . Saat 23:00 da yattı gece uykusuna. Dişten desem şurup versem boşuna vermiş olmak istemiyorum.

Ne zamandan beri ek gıda veriyorsun Huzursuzluk var mı?
Bir de neyden sonra kabız oldu acaba? Bizim net olarak irmik, arpa şehriye bunlar kabız yapıyor.
Bir de su ne kadar içiyor?
Bu 4 ünün cevabına göre kendi tecrübemi anlatcam

Yukarıdaki bi sorumun cevabını yazmışsın pardon. Ne zamandır bu şekilde? Bi de günde ne kadar tüketiyor. Bizim doktor günlük bi neslafe fincanı kadar yiyebilir demişti

Çok teşekkür ederim ben de öyle yapayım sade vereyim. Yok yok haklısınız, zaten doğru yapmış olsam kabız olmazdı. Ilk annelik deneyimleri işte. Iyi ki çatlak vs olmadan size sormuşum. Biraz suçlandım

Tok tutsun diye verdim mamayı biberon sebepli veremedim. Suyu da ekstra öyle lıkır lıkır içmiyor. Az içiyor, biraz kaşıkla da veriyorum. Artırayım

Biz bir ay küçük olunca tolere edemedik heralde. Afiyet bal şeker vitamin şifa olsun

Bence sadece uyku gerilemesi gibi görünüyor. Ağrı ateş yoksa vermeseniz daha iyi gibi geldi bana

Ek gıda tadımını 5. Ayda yaptık. 10 gündür falan öğün yapıyoruz. neyden sonra kabız oldu bilmiyorum şehriye olabilir. Suyu da maks 30 ml içiyordur. Idrarı bembeyaz sarı bile değil o yüzden sorun etmemiştim. Sıvısı iyi diye düşündüm. Huzursuzluğu var ama kabızlık mı diş mi atak mı bilmiyorum

Yukarıdaki bi sorumun cevabını yazmışsın pardon. Ne zamandır bu şekilde? Bi de günde ne kadar tüketiyor. Bizim doktor günlük bi neslafe fincanı kadar yiyebilir demişti
Kavanoz mama kadar hazırlıyorum. 125 ml. Bazen bitiriyor. Bazen 1 yemek kaşığı anca yiyor. Belki 2 haftadır bu şekilde. Arada bir toplanır gibi oldu her gün kaka yaptı. Sonra yine böyle oldu.

Tok tutsun diye verdim mamayı biberon sebepli veremedim. Suyu da ekstra öyle lıkır lıkır içmiyor. Az içiyor, biraz kaşıkla da veriyorum. Artırayım
Biberon ile ilgili sıkıntınız nedir tam olarak? Ben avent 3 numara başlık kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım. Çekmeyince gelmiyor asla dökülmüyor vs. Böyle olunca meme çeker gibi kuvvetli çekmesi gerekiyor. O sebeple hiç meme reddi yapmadı. Yani çevrem de hep bu şekilde benim de ilk bebeğim.

Ben yaklaşık 200ml su içiriyorum günde. Bazen geçiyor bile. Sabah suyu koyuyorum biberona gidip gelip veriyorum içsin diye. Bol çiş yapıyor. Yani su çok önemli bence. Dr iştahını kapatmadığı sürece istediği kadar içsin dedi. Bebeğim de seviyor suyu içiyor. Bir de doktor sabah aç karna su verme demişti o da aklınızda olsun

Bizde yaptı canım ve bi çok insanda yapmış. Aslında annenin meme ucuyla da alakalı ya da bebekle. Ama bi şekilde bebeğin sıvı alması gerekiyor meme ya da biberon. Su da önemli

Bizde yaptı canım ve bi çok insanda yapmış. Aslında annenin meme ucuyla da alakalı ya da bebekle. Ama bi şekilde bebeğin sıvı alması gerekiyor meme ya da biberon. Su da önemli
Bilmiyorum belki de olabilir. Benim meme ucum pek yok annem silikon başlık al çocuk ememiyor vs dedi ama pek dinlemedim. Doymasa kilo almaz ve ağlar. Büyükler her şeyi kendileri biliyor gibi davranınca yapasım gelmiyor açıkçası. Doğduğundan beni emzik, biberon kullanıyorum hiç meme reddi vs yapmadı. Çünkü emerken nasıl yorulup güç harcıyorsa biberon da aynı. Çünkü ben küçük numara başlık kullanıyorum. Şuan 5 6 yoğun akış başlığa geçmem lazım. Ama hala 3 aylık bebeklerin kullandığı başlığı kullanıyorum zorlansın ve alışmasın kolay çekmeye diye

Ben atak durumlarını ciddiye almıyorum o yüzden o konuda bişe diyemicem. Benim mantığımda bebeğin bi talebi varsa ağlar yani mutlaka bi sebebi vardır. Eğer tadım sonrasıysa bizim doktorun verdiği bilgiyi aktarıyorum kendi doktoruna da danışmalısın mutlaka belki sormuşsundur ama bizim doktorumuz bi kahve fincanı kadar demişti ilk ay. Sonraki ay bi neskafe fincanı kadar demişti. Biz şimdi 1,5 neskafe fincanı veriyoruz çünkü tadımla başlamadık direkt çorbalarla başladık ben tek tek tadını alsın diye sebzeleri tek tek de verdim

Bence sadece uyku gerilemesi gibi görünüyor. Ağrı ateş yoksa vermeseniz daha iyi gibi geldi bana
Ben de öyle düşündüm bi de bu aylarda ayrılık kaygısında olurmuş dişnde sıkıştırıyor belli çok kaşınıyor jel sürüyorum arada. Toz sürmeye çalışıyorum ama istemiyor

Ben de öyle düşündüm bi de bu aylarda ayrılık kaygısında olurmuş dişnde sıkıştırıyor belli çok kaşınıyor jel sürüyorum arada. Toz sürmeye çalışıyorum ama istemiyor
Doktora danıştınız mı jel ve toz ile ilgili. Doktorumuz ilaca karşı bi Dr değil asla antibiyotik ya da calpol yani veriyor. Bazı doktorlar kendiliğinden geçmesini bekliyor vs hiç öyle bi Dr değil. Ama bu diş işinde çok yalnız bırakıyor. Altta 2 dişi var mahvolduk çıkarken. Şimdi alt 4 leniyor gibi geliyor bana oralarda hafif şişlik var. Asla bi şey sürdürmüyor. Ne jel ne toz ne bi şey. Çok dayanılmaz olursa calpol ver diyor o da etki etmiyor bence. Bilmiyorum ya bizim zor geçiyor bu süreç. Karanfil zeytinyağına bile hayır dedi

Ben genel olarak ilaç vermemeye çalışıyorum. Bizim doktor da kullanmamızı önermiyor. Tetagili ve diğer jeli doktorumuz yazdı ama etki etmiyor malesef. Acaba ağrısı var mı dedim şurup vereyim ama oynayınca kucağa alınca gülüyor kıkırdıyor ağrısı olsa o zaman da ağlardı sanırım

çok kötü çok. bizde de uyku gerilemesi gibi bişey var uyuturken ağlamıyo ama çok çok uzun süre sallattırarak uyuyor uykuda sürekli sallanması gerek yoksa uyanıyor. bugün gece 3,5ta durduk yere uyandı gözler açık yatakta tepiniyor bi bana bi babasına tırmanıyo. götürdüm beşikte uzun süre salladım 1,5 saat falan uyudu 6ya doğru yine uyandı gözler cam gibi açık. bekledim ama habire debeleniyo oturuyo poposunu suratıma koyuveriyo falan uyumadı uyutmadı babasını da uyandırdı. bezini değiştirdim ben de fırsattan istifade bomba gibi çiş dolu. ben de şu an hala çikolata yiyerek sallıyorum bırakınca uyanıyo. uykusuzluğumu çikolata yiyerek protesto ediyorum . son günlerde hep böyle gecenin köründe tamamen uyanmaya başladı 0dan uyutmak gerekiyo. hiç çıkan dişi yok. diş etlerinde kabartı kızarıklık da görmüyorum ben ama damakların içinde beyaz beyaz görünüyo dişleri. bilmiyorum ne zaman çıkacak. salyası arttı ama öyle eskiden olduğu gibi çılgınca kaşınır gibi hareketleri yok. ağrısı var gibi de değil ağlamıyo. bi ara dişi çıkacak sanıyodum deli gibi damakları kaşınıyodu salyaları akıyodu durduk yere huzursuzlanıp ağlıyodu ama dişi çıkmadı bi türlü ve o hareketleri de zamanla geçti. başka bişeyi diş sandık belki de ama diş kaşıyıcıları kopartırcasına ısırıyodu kaşıntısı vardı bildiğin. gerçi bugün gündüz öyle acıklı bi ağlayışla uyandı ki öğle uykusundan ben de ağlayacaktım dudaklar büzülmüş gözlerde yaşlar hıçkırdı durdu bi süre zor sakinledi - o acaba diş mi dedirtti.

bebeğim doğduğundan beri bi bebek daha yapma isteğim var. son günlerde iyice arttı sizde de var mı bu durum? ilk doğduğu resimlerine bakıp iç geçiriyorum. maddi durumumuz iyi olsa hemen yapardım valla ama eşim istemiyo bakmak zor olur diye ama ben çok istiyorum bi kardeşi olsun bi bebek daha yapayım o kadar güzel bi his ki... çok istiyom ya.. hem öğrendim artık daha profesyonel bakarım ikinciye

Yok canim oyle dusunme aslinda benim doktor da her seyi ver falan dedi (tabi kendi yemeklerimizden degil de) bakliyat vs makarna bile dedi gaza mi geldi nedir bir anda hepsini saydi ama ben cok onu dinlemedim yavaş gidiyorum herkesin- doktorlarin bile -yaklasimlari farkli sonucta yasayarak ogreniyoruz umarim duzelir kabizligi bebisinin bir an once

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…