• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Terlemiyorsa sorun yok canım en güzelini yapmışsın, benim bebe uyurken kan ter içinde kalıyor ya özellikle kafası çok terliyor. Ev de çok soğuk değil kalorifer açık. Uzun kol zıbın+ uzun kol üst ve alt giydiriyorjm. Bazen içindeki zıbın kısa kol. Üzerini örtüyorum yatarken, zaten sarılıp yatıyoruz ondan sıcak oluyor
Bu aralar saat başı uyandığı için alıştı galiba bizle uyumaya pes edip aramıza alıyoruz 12 gibi ve bizleyken ben de soyuyorum baya ince alt üst olarak yatıyor zaten yorgan yeterli geliyo iyi yapmışsın sizin ev sıcaksa. Bi de bebekten bebeğe de değişiyor bence bu togg muhabbeti bile 🥹

Bu aralar saat başı uyandığı için alıştı galiba bizle uyumaya pes edip aramıza alıyoruz 12 gibi ve bizleyken ben de soyuyorum baya ince alt üst olarak yatıyor zaten yorgan yeterli geliyo iyi yapmışsın sizin ev sıcaksa. Bi de bebekten bebeğe de değişiyor bence bu togg muhabbeti bile 🥹
Kıyamam kendi odasında yatıyordu İpek 🥹🥹 biz de hiç zorlamıyoruz alıyoruz yanımıza valla mırın kırın ettiğinde anında müdahale etme ve uyutma şansımız oluyor zaten çok sık ağlıyor.
Kesinlikle katılıyorum kimi bebek de hiç sevmiyor kalın giyinmeyi falan

Kıyamam kendi odasında yatıyordu İpek 🥹🥹 biz de hiç zorlamıyoruz alıyoruz yanımıza valla mırın kırın ettiğinde anında müdahale etme ve uyutma şansımız oluyor zaten çok sık ağlıyor.
İşte o benim bebek. Teni hep sıcak. İnce giydiriyorum ev 21 dereceye gelene kadar doğalgazı açmam muhtemelen zaten ideali 22 derece diolar bebekler için de ben üşüyorum

bana ebebeğin malt içeceği çook iyi geldii içip yat bak. soğan çok iyi arttırıyordu

ben de süt yeterli olmasına rağmen kilo alımımız yavaş ya mama asla istemedi. Doktor metabolizması hızlı çalışıyor dedi de 7 aylık oldu hala 7450 gram boya mı gdiyor anlamadım
Sağol canım deneyeyim herhangi aroması var mı malt sade hiç sevmem de 🤣 bencede boya gidiyor senin yakışıklı benimki de mama istemedi içse rahatlayacağız da inat bu bebeler gurmeler daha ağız tadına uygun mama bulamadık bizimkinin 🤣
Börülceeee🌸 ben de 5 ay sağdım hiç emmediği için hiç çok sütüm olmadı bi de düzgün beslenemedim tabi.
Ama börülce, soğan çok farkettiriyor. Bir de edelmeister diye alkolsüz bira var o çok arttırmıştı. Uzun süre bulamamıştım sonra sağmayı bıraktım zaten. #reklamdeğil. Börülceyi haşla soğanı doğra yağla limonla ye bi bakalım denemekten zarar gelmez.
Ay çokta severim salatasını aksi gibi uzun zamandır yapmamıştım narın çıkmasını bekliyordum deneyeyim çok sağıl canım soğan yeşil soğan yiyorum da kuru soğan çiğ çok yemedim inşallah faydası olur çok teşekkür ediyorum 😍
m

Evet , onu ben de goruyorum. Ya da hazir purelerin reklamlari da oyle. Bu arada ben de aynilarini yapiyorum, bugun daha anneme anlattim cubku annem sinir krizi geciyor benim yontemimle telefonda izlerken😂
biz az puturlu yerken birden yememeye basladi oglum, cunku onlari ben besliyordum. Sonra disardayken kavun denettim bigun elimdeydi, el atti yemeye basladi, hosumuza gitti. Evde de basladim oyle omlettir, pankektir, muffindir denetmeye. Kesinlikle dokunmak istiyor yemegine. Kofteyi daha cok tercih ediyor kiymali corbadan mesela.
Her yer cok batiyor, ben de sabahlari ve aksamlari onun kendisinin yemesine izin veriyorum, oglen yogurt zamani ben besliyorum. Tamamen blw yapmiyoruz ama, biraz zamanla gelisiyor degisiyor, mesela o omleti yerken ben kasikla avacado veriyorum agzina aralarda, ya da meyve falan.
Su siralar her yemegibi iki kati yapiyorum cubku once ben isiriyorum ay ne guzelmis bu diyorum agzimi sapirdatitorum, bazen babasina yediriyorum, sonra onune koyuyorum. Asla elimden yemiyor. Zaten hepsini de yemiyor, sandalyenin kenarlariba atiyor, yere atiyor. Sandalyeden alip tekrar onune koyuyorum.
Ben cok sikintili bir bebe oldugum icin yenek konusunda, agzimdan cikana da dikkat etmeye calisiyorum. Besinleri iyi kotu diye etiketlemiyorum simdiden ( cok zor, kendimi egitmeye calisiyorum aslinda😂)
Sevmedigini yemedigibi zorlamamaya calisiyorum
Agzini silmemeye calisiyorum batik bi halde takiliyoruz
Su 2 hesap bana cok yardimci oldu
Raysup.co
Nurturedfirst
Maşallah diyim ne güzel ilerlemişsiniz ya biz hala püre şekillerinde kaldık evde de olmayınca çok çeşitte deneyemedim bebe de sıkıldı artık onları da yemek istemiyor 🤦🏻‍♀️ destekli de olsa ben bile yapamıyorum ya panik biriyim o konuda belk şans vermek lazım ama yüreğim kaldırır mı bilmiyorum 🤣 Hesaplar için teşekkür ediyorum canım bende takibe alayım 🙏🏻☺️
benimki de 7 ay 1 haftalık oldu 7030 gr daha. boyu da kısalmış :D sağlık ocağında 68 ölçülmüştü ben 67 ölçtüm evde
Ay hep yanlış ölçüyorlar onlar da ya bizim de kafa bir cm küçülmüş hepte kafayı küçük ölçüyorlar ben anlamadım 🤣
Ben ebebktekini aldim..
Bakayım bende dün ev çok soğuk geldi doğalgaz merkezi sistem daha açılmadı bebenin yanakları bir soğuktu tulumun üstüne pamuklu yelek altına da pijama çektim çingane stayla oldu ama bakalım bizim ev soğuk olmuyordu dün ilk defa ben bile üşüdüm kışın cam açık yatan ben 🤣
Ben de cuma günü gidicem alerjiye ve kendi doktoruna ikisine de danisicam onu da 🥹
Sor bakalım hayırlı haberlerle gel kuzum 🌸🙏🏻
Ben de sarebaby 1.0 tog aldım ama henüz kullanmadım terler diye
Sarebaby nerde satılıyor canım seninki erkekmiş farkeder mi acaba ya bizimkiler üşüyebilir 😃
Ben 2.5 aldım direkt ajhshwhdiwhswugdjdhsidh evim soğuk malumunuz 🥲 suan geveler 18 e düşüyor galiba derece de avel geriden geliyo güvenmiyorum ona zaten uyku tulumu içine uzun kol body altina da incecik penye tayt donu var yumusak onu giydiriyorum bazen corapli bazen corapsiz znsnndndbdbd ana yüreğim el verdigi kadar işte sjbdjdjd kalin demeyin sakın ilk daha ev 21 dereceyken tek kisa kol zibin giydirdim içine ve soğuktu sırti falan. O yüzden böyle iyi oldu terlemiyo asla sirti falan da sıcak ama elleri ve yuzu buz gibi oluyo bilemedim :( petekleri açınca da ona göre giydiricem işte
Saçtan enseden terlemiyorsa tamamdır eller yüz soğuk mu oluyor bizimde öyle ya ama yeterlidir 2.5 tog herhalde kaç aylık almıştın canım kalıbı nasıl geldi gülerek giysin kuzucuk ☺️

Kızlar selam hiç çorba vermedim daha önce bugün aklıma menü gelmiyor ya :) bana çorba tarifi verebilir misiniz yaptığınız ve bebeğinizin sevdiği
Ben tuzsuz ve çok az salçalı standart çorba yaptım. Ama bebiş kabız oldu o yüzden ben tarif vermeyim 😅😅

Kabizlik benim oglumda da surkeli oluyor, seftali armut erik cok ise yaramadi,
Su kesinlikle ise yariyor, ben vermiyordum once sutten aliyor diye de su an 100 ml falan iciyor
Chia tohumu veriyorum oglenleri yogurtla meyveyle, o da iyi geliyor.
Asil gecen evdekilerle bir corba yaptim, sonra cok rahat kaka yapti, turuncu mercimek, tatli patates, patates, kabak havuc. İnce tarafla rendeleyip cok pisirdim, puturlu olsun diye, ama blenderdan gecirseniz de olur tabi. Uzerine bolca zeytinyagi, Sonrasini ne siz sorun ne ben soyliyim😂
Hemen yapmam lazım çok teşekkür ederim 🥰

8:00 civarı ilk uyanınca emer
9:30 civarı uyumadan önce emer
10:30 civarı uyandıktan sonra emer
-ek gıda (11:30 gibi)
13:00 civarı uyumadan önce emer
14:00 civarı uyandıktan sonra emer
-ek gıda (15:00 gibi)
17:00 civarı uyumadan önce emer
18:00 civarı uyandıktan sonra emer
-buraya da ek gıda koymak istiyorum yoğurt/muz tarzı bişey ama düzenimiz alt üst oldu son günlerde bi türlü 3. öğüne geçemedim
21:00 civarı uyumadan önce emer
gece 3 saatte bir falan toplam 3-4 tur emer

emme süreleri de 5-10 dk kadar emip bırakıyo. tabi bu bizim düzenimiz ne kadar normal bilmiyorum ama aşırı hareketli olduğundan sık emiyo olabilir ben bazen ek gıdadan sonra da bikaç fırt emziriyorum :D
Sizin düzen bizimkiyle birebir aynı uyku saatlerine kadar fhskshsk

Sağol canım deneyeyim herhangi aroması var mı malt sade hiç sevmem de 🤣 bencede boya gidiyor senin yakışıklı benimki de mama istemedi içse rahatlayacağız da inat bu bebeler gurmeler daha ağız tadına uygun mama bulamadık bizimkinin 🤣

Ay çokta severim salatasını aksi gibi uzun zamandır yapmamıştım narın çıkmasını bekliyordum deneyeyim çok sağıl canım soğan yeşil soğan yiyorum da kuru soğan çiğ çok yemedim inşallah faydası olur çok teşekkür ediyorum 😍

Maşallah diyim ne güzel ilerlemişsiniz ya biz hala püre şekillerinde kaldık evde de olmayınca çok çeşitte deneyemedim bebe de sıkıldı artık onları da yemek istemiyor 🤦🏻‍♀️ destekli de olsa ben bile yapamıyorum ya panik biriyim o konuda belk şans vermek lazım ama yüreğim kaldırır mı bilmiyorum 🤣 Hesaplar için teşekkür ediyorum canım bende takibe alayım 🙏🏻☺️

Ay hep yanlış ölçüyorlar onlar da ya bizim de kafa bir cm küçülmüş hepte kafayı küçük ölçüyorlar ben anlamadım 🤣

Bakayım bende dün ev çok soğuk geldi doğalgaz merkezi sistem daha açılmadı bebenin yanakları bir soğuktu tulumun üstüne pamuklu yelek altına da pijama çektim çingane stayla oldu ama bakalım bizim ev soğuk olmuyordu dün ilk defa ben bile üşüdüm kışın cam açık yatan ben 🤣

Sor bakalım hayırlı haberlerle gel kuzum 🌸🙏🏻

Sarebaby nerde satılıyor canım seninki erkekmiş farkeder mi acaba ya bizimkiler üşüyebilir 😃

Saçtan enseden terlemiyorsa tamamdır eller yüz soğuk mu oluyor bizimde öyle ya ama yeterlidir 2.5 tog herhalde kaç aylık almıştın canım kalıbı nasıl geldi gülerek giysin kuzucuk ☺️
1 Yas aldim galiba öyle hatırlıyorum bakarim yine ayagi ve elleri ucundan cikiyo minicik o kadar sjndjd kışın tam giyer yani 9 ay alsam kışın zor olurdu diye düşünüyorum. ben boydan uzun olursa corapsiz yatiririm diyodum ama şimdilik patikli uyuyo dogalgazla birlikte patiksiz takiliriz diye düşünüyorum 🥲 boynunda isilik gibi şeyler oldu vücudunda çok yok genel kendi kurulugu ama yine de bugün üstü kısa kol zibin altina patikli don giydirdim üşümüyor şuan 2 defa uyandi da kontrol ettim o ara.... Terlemiyodu da işte belki boynundan yansiyodur ne bileyim ya alerjik cildi komple ne giydirecegimi de şaşırdım zaten.

Bu arada kızlar yapıkredinin bi uygulaması varmış yarınlar kartopu diye yazınca güzel videolar hazırlamışlar belirli video izleyince talep ediyosun 0 6 yaş bebekler için kitap gönderiyolar gidip yapıkrediden alıyoruz belki almak isteyen olur

Ayyy inşallah benim de böyle olur ya ben çok geç yatırmışım hep. Ne kadar geç yatarsa o kadar az uyanır diye düşündüm. Hiç 12 saat uyuyabilir diye düşünmedim. Peki siz gündüz kaç kere uyutuyorsunuz toplam ne kadar uyuyor? Acaba ben gündüz çok uyutuyorum ondan mı geç uyuyor diye düşündüm
Bizim uyku rutini şu şekilde. 07.00 ya da 08.00 güne başlamasaati. Oluyor. Uyandıktan 1.5saat sonra ek gıda verip mamasını verip uyutuyorum. 09.00-10.00 arası. 12.00 gibi ek gıda arkasından mama 14.00-15.00 arası yine uyuyor. 17.00 gib ek gıda sonrası mama 3. Uyku oluyor. Uyanıyor 1-2 saat uyanık durup en geç 21.00 de gece uykusuna yatıyor. 3 e kadar uyuyor. 3 te besliyorum bir daha 7 de kalkıyor yine

Benjmki nefret ediyor ya, ciplak gezsin, surkeli essin. Geceler 5-6 derceyee dusuyor diye 1.5 togg aldim, 2.5 u da az daha siparis ediyordum iyi ki etmemisim. 1.5 dan nefret etti, uyumadi. Simdi geceleri uyku tulumuyla uyuyor, cok soguk olursa uyandiginda 0.5 ligi giydiriyorum uyku sersemi anlamiyor😂

Back
X