- 18 Temmuz 2023
- 1.235
- 3.100
- 63
- 38
- Konu Sahibi elektroforez
- #50.221
canlarımmm herkese selamlar sevgiler 
otizm konusu açılmış ben de konuşmak istiyordum bu konuyu, biz de eşimle paranoyak olduk.. ben zaten eşime hiç söylemeden gözlemliyordum hareketlerini falan, geçen instada önüne bir video düşmüş bana bir izle benim çok moralim bozuldu nedir bu otizm falan diye sordu. Yok işte her şey normal ilerlerken falan birden gelişimi durmuş gibisinden bir video.. yani artık herşeyine bakıyorum, elini sallıyo niye sallıyo, mama sandalyesine oturduğunda bazen öne arka sallanıyor bakıyorum niye sallanıyor.. onu niye öyle yapıyo, bunu niye yapıyor falan baktım benim kafa gidiyor.. çocuk adını biliyor, göz teması kuruyor, gel gel , güle güle, çak yapıyor, gel diyor, anne diyor, boş bol ses çıkarıyor daha ne yapsın? Oturdum araştırdım yok işte evde otizm testleri falan buldum netten, yaptım.. arkadaşlar çocuklarımızın ilerleyişi bence gayet normal, ama etrafımızda sürekli bir korku empoze etme, etkileşim alma çabası var.. yürüteç konuşma gelince bende var bir tane, ara ara kullanıyorum, onun sayesinde ayakta kalma süresi arttı.. bir de basen diyorum ki biz bunlarla büyümedik mi? Bizim anne babalarımız bunları mı düşündü, Ya da düşünmek zorunda mı kaldı? Medyanın gücü çok büyük, ben zaten instaya mindtaya takılmayı bırakalı aylar oldu, biraz bakınca sinirlerim bozuluyor, zaten bir şeyi izlemeyegör hep benzer videolar düşüyor sinir oluyorum
rabbim hepimizin yavrularına sağlıklı sıhhatli hayatlar nasip etsin