• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Babildama herkesde aynı olan babababa sesleri ise ipek de babildamiyo genellikle çığlık atmayi seviyo eeee tarzi bagirma konusmalari oluyo aglarken bazen umma tarzi değişik ağlıyor falan ama bababa tarzı şeyleri yok geçen ay nenenenenanenane tarzı şeyler yapiyodu kesti. Dediğin gibi adini biliyor gel i biliyo al biliyo alkış baybayi da çözdü gibi yani başka şeyleri ogreniyodur hic sorun etmiyorum ben bence sen de sıkma canını doktor da normal demiş
Evet evet öyle dedi doktor da babıldamadan 1 yaşında dşrekt anlamlı olarak baba da diyebilir dedi

Kızlar ben bu ek gıda işini hiç sevmedim yaa, neler neler yapıyorum yok bir iki küçük mama kaşığı anca yiyor bazen tükürüyor onu da , meyve tatlı diye sever dedim yok onları bile zar zor sonra kitliyor ağzını. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizinkiler nasıl güzel yiyor mu? Instagramda hapur hupur yiyen bebeleri gördükçe ben nerde yanlış yapıyorum diyorum. Kontrole de goturmedim 2 aydır kilosu boyuna bakmak için hoş hiç tontik bi bebek olmadı benimki 6 aylıkken 7 kg du en son. Şimdi çok aldığını zannetmiyorum boyu uzadı gibi ama hareketlenmesi de çoğaldı. Günde 2 kere anca bir iki kaşık yedirebiliyorum ağzını kitliyor ozaman da zorlamak iyi değil diyorlar beslenme reddi oluşur diye. Pankek denedim eline verdim bir iki ağzına götürdü sonra elinde oynadı mıncıkladı. Nezaman yiyecek benim kız diye üzülüp duruyorum. Inşallah düzelir. Emme konusunda yüzüm gülmedi 4. Ayda meme reddi başladı ve bidaha da emmedi, bari ek gıdada rahat etseydim 🥺

Selam kızlar kıvanç hala heceli babıldamıyor bu yüzden çok stresliyim. Hala daha dudak büzüp burrr falan yapıyor, dün doktorumuza sordum sorun yok dedi. Adını biliyor evdeki çoğu eşyanın adını söylüyorum biliyor, çak alkış bazen bay bay yapıyor. Ama babıldamaması beni çok üzmeye başladı
Benimki de 8 aylık oldu canım ve dediğin gibi heceli babildamıyor. Brr auuu bubu kendince sesler çıkarıyor çığlık atıyor falan, alkış yapıyor mesela gel gel , mesela geçen ay bay bay yapıyordu şimdi kesti. Yeni yeni şeyler öğrendikçe bazılarına ara verebiliyorlar. Hepsinin gelişimi farklı bizimkiler de başlar yakında. Önemli olan bol bol konuşmak diyorlar.

Ya kızlar birde ne dicem ege gece o kadar çok emiyor ki beni anlatamam doktora söyledim seni emzik gibi kullanmasına izin verme dedi. Gelişimi iyi gece emmesini kes birkaç gün zor olur ama sonra rahatlarsın dedi . Ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum. Zaten 9 aydır uyku uyumadım .e şimdide ege her uyandığında kucağa al sakinleştir hiç uyuyamicam. Üst dişleri geliyor dün hiç uyumadım patlamak üzere zaten o dişler çıksın öyle başlayım diyorum ama nerden başlicam nasıl yapıcam bilmiyorum ya
Bacım bunun çözümünü bulursan banada iletirmisin😄😪

Selam kızlar kıvanç hala heceli babıldamıyor bu yüzden çok stresliyim. Hala daha dudak büzüp burrr falan yapıyor, dün doktorumuza sordum sorun yok dedi. Adını biliyor evdeki çoğu eşyanın adını söylüyorum biliyor, çak alkış bazen bay bay yapıyor. Ama babıldamaması beni çok üzmeye başladı
Cnm her bebek farkli mesela benim oglumda aksama kadar baba dede diye bagriyor hic susmuyor ama alkiş baybay hala yapmiyor sadece çak yapiyor sagolsun 😀 mesela esyalarin ismini ogretmeye calisiyorum biberonu sulugunu falan ama ogrenmiyor. Senin bebegin masallah hepsini biliyor bence ayına gore algilamasi gelişimi gayet iyi anlattiklarina gore

Bende 1 kere denedim o kadar yorucu ki asla emmeden uykuya döndüremedim sonra da gücüm yoktu pes ettim ama böylesi daha yorucu gücümü toplayıp tekrar denicem. O zamana kadar 9 aylık olmuş oluruz inşallah halletcez 😍

Ya bu saat oldu hala uyumadı delircem öyle ağlıyor ki anlatamam size kafayı yicem ya dünde hiç uyumadım
Bugün inat ettim 8 de uyumuştu 9 ds uyandı emzikle geri uyuttum sonra klasik saati 11 zaten ama 10 da yine uyandi yinr emzikle uyuttum, 15 dk sonra yine ... Emzikle uyuttum ve yine uyandı ajdbdjdnjd bir saat içinde 3 kere uyanmış oldu sanirim emin değilim emzirdim attim beşiğe uyuyo simdi jbdhsgdjsndjsjd napcM bilmiyorum kelin ilacı olsa başına surermis hesabi oldu keşke taktik bişi olsa da yapsak :(

Ya bu saat oldu hala uyumadı delircem öyle ağlıyor ki anlatamam size kafayı yicem ya dünde hiç uyumadım
Benimkinin de düzeni iyice kaçtı, normalde gece uykusuna 21-21:30 gibi yatar sabah kalkardı. 1 haftadan fazladır dayanamayıp bazen 19 da uykusu gelsede zar zor 20 de uyutuyorum 2 saat uyuyup uykusu almış bi şekilde uyanıyor. Napsam da geri uyumuyor bu saat oldu uyumadı daha😒 diş mi sıkıntı yoksa gündüz uykularını mı gözden geçirmem lazım hiçbir fikrim yok 😟

Bugün inat ettim 8 de uyumuştu 9 ds uyandı emzikle geri uyuttum sonra klasik saati 11 zaten ama 10 da yine uyandi yinr emzikle uyuttum, 15 dk sonra yine ... Emzikle uyuttum ve yine uyandı ajdbdjdnjd bir saat içinde 3 kere uyanmış oldu sanirim emin değilim emzirdim attim beşiğe uyuyo simdi jbdhsgdjsndjsjd napcM bilmiyorum kelin ilacı olsa başına surermis hesabi oldu keşke taktik bişi olsa da yapsak :(
Çok zor ya bulursak çözüm birbirimize haber verelim 😭
Benimkinin de düzeni iyice kaçtı, normalde gece uykusuna 21-21:30 gibi yatar sabah kalkardı. 1 haftadan fazladır dayanamayıp bazen 19 da uykusu gelsede zar zor 20 de uyutuyorum 2 saat uyuyup uykusu almış bi şekilde uyanıyor. Napsam da geri uyumuyor bu saat oldu uyumadı daha😒 diş mi sıkıntı yoksa gündüz uykularını mı gözden geçirmem lazım hiçbir fikrim yok 😟
Ya dün gece full ağlamalı geçti üst iki dişimiz geliyor ondan . Ama az önde farkettim sağ kulağı baya akmış acaba enfeksiyon felan mı kulağı ağrıyor ondan mı bu kadar ağladı uyuyamadı bilmiyorum. Yarın doktora götürcem.bugün gündüz sadece yarım saat uyudu başka uyumadı akşam uykusuna 9 da geçti 20 dk uyudu uyandı o saattir her uyutmaya çalışmamızda ağlamalar başladı yarım saat sakinleştir et döngüsünde bu saat oldu hala uyumadı . Gerçekten tükendiğimi hissediyorum

Back
X