• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Uslubumda bir sıkıntı görmüyorum. Bir eğitimci olarak bir önceki msj konumuzda tartışma, fikir birliği veya fikir ayrılığı durumlarını en iyi senin bilmen gerekir ama ne yazık ki gördüğüm durum çok üzücü. Hadi bunu da anlatayım senin için bir önceki konuda tartışmadık senin fikrini beyan etmiş olduğun gibi ben de bazı noktalarda sana katılıp bazı noktalarda senden ayrı düşündüğümü belirttim. O tartışma değildi, tartışmayı bugün sen başlattın. Ama inan bir şeyleri anlayabilmen adına açıklama yapmaktan tartışamıyorum seninle 😊ama yine uzatmayacağım mesela sen haklısın desem mutlu olur musun? Çünkü yazdığın şeyleri biraz atlayarak okudum ama mutlu olacaksan tamam sen haklısın 😀 bir de allah aşkına grubundan başındna beri diye bri cümle kurmuşsun da naptın sayfayı mı sahiplendin senin kadar ben de vardım burada kiminle ne taryışmam oldu? Yani konuyı yine bambaşka yerlere çekiyorsun. Gerçekten çok rica ediyorum ben artık sana cevap vermeyeceğim aynı frekansta değiliz sende yazma olur mu
Ah canım ya egom bitti lohusalığım bitti sıra eğitimciliğime mi geldi basitliğine devam edebilirsin ben senin frekansından gitmiyorum…
Tartışmanın da ne olup olmadığını bilen yaştasın sende değil mi üstü kapalı millete laf atayım başkalarıyla iğneleyeyim bahsedilen kişi gelip cevap verince tartışma başlatmış olsun ah ne güzel bir fikir beyanı…
Sayfanın başından beri bende insanlara yardımcı olmak adına yazdım kavga ya da tartışma maksatlı değil ama tabi ki at gözlüğü takıp yanlışa doğru demedim o nokta da yazdım burası dediğin gibi gönül eğleme yeri değil herkesin her yaptığı yanlışa alkış tutarak doğru demedim he bir de arkadaşlarımın uğradığı haksızlığa destek oldum o da yine doğrular doğrultusunda yanlış olanı savunmadım..
Bu durumlar bu platformalarda normaldir, ama senin gibi kaldıramayanlar işte mahalle ağzıyla kavga tartışmaya çevirip devam ederler 🙋🏻‍♀️

ipeksi19 ipeksi19 sakin bacım💐

giny giny farkında mısın bilmiyorum ama karşındakinin özellikle sinir uçlarına basar tarzda yazıyorsun. Lohusalık, ego, eğitimciliğinden vurmak, küçümsemek. Yakışmıyor.
Bana basit derken, şahsına hiçbir şey yazmadığım halde çok güldüm vs diyerek alaycı tavır sergilerken yada mahalle ağzıyla konuştuğumu iddia edip hadsiz olduğumu söylerken benim de sinir uçlarıma basılıyor. Ki yine de uzlaşmaya çalışmış ve kendisine kötü bir şey dememiştim. Açıkça da söylüyorum konuşmak zorunda değiliz ama durduk yere yazınca cevap verme gereksinimi oluyor. Yani konuşmalarımdan haz etmek zorunda değil yazmaz olur biter.

ipeksi19 ipeksi19 sakin bacım💐

giny giny farkında mısın bilmiyorum ama karşındakinin özellikle sinir uçlarına basar tarzda yazıyorsun. Lohusalık, ego, eğitimciliğinden vurmak, küçümsemek. Yakışmıyor.
Sağol baciko sakinim 🤣
Birinin farklı bir gözle aktarması iyi oldu yoksa arkadaş yakında sülalaleme kadar gidecek 🤣

Aynı dönemlerde hamile kaldığımız için bir araya geldiğimiz, bebeklerimiz doğunca da zor günlerimizi birlikte atlattığımız ve bilgi paylaşımı yaptığımız forumda birini lohusalıktan vurmak ne kadar çirkin. Herkes lohusalığı aynı şartlarda yaşamıyor ve lohusalık dediğimiz şey 40 günde bitmiyor. Bunu en iyi bizim bilmemiz gerekir.
Hepimizin çocuklarımıza yanlış olduğunu bildiğimiz halde mecburen yaptığımız, uyguladığımız şeyler olabilir. Ama bunu gelip de burda ben bunu yaptım bişey olmadı bu doğru diye yazamayız. Konuya dahil olmak istemezdim ama dayanamadım gerçekten.

Lohusalığın devam ediyorsa ayrı bir durum demek lohuslıktan vurmak demek değil. Alınganlığının sebebi lohusalık ise hassas davranacağım demek. Normal şartlarda lohusa olan birine lohusa demek ayıp mı anlamadım?

Lohusalığın devam ediyorsa ayrı bir durum demek lohuslıktan vurmak demek değil. Alınganlığının sebebi lohusalık ise hassas davranacağım demek. Normal şartlarda lohusa olan birine lohusa demek ayıp mı anlamadım?
Evet ben hala lohusayım bana hassas davran demesini mi bekliyorsun gerçekten?? Hayır ayıp değil tabi ki ama yazdığın şey de böyle masum anlaşılmıyor.

Evet ben hala lohusayım bana hassas davran demesini mi bekliyorsun gerçekten?? Hayır ayıp değil tabi ki ama yazdığın şey de böyle masum anlaşılmıyor.
Durduk yere bana hassas davran denmesini beklemedim zaten karşı taraftan fakat şahsımla alay edercesine alınganlıkla yazılmış bir msj olunca tepki verip vermek adına benim öğrenmek istediğim bir durumdu. Masum olup olmamasına mesajı yazan kişi olarak açıklamalarımla ben karar vereyim istersen 😊netice de birine durduk yere lohusalığı devam ediyor mu diye sormuyorum öncesi olan bir durum var.

Durduk yere bana hassas davran denmesini beklemedim zaten karşı taraftan fakat şahsımla alay edercesine alınganlıkla yazılmış bir msj olunca tepki verip vermek adına benim öğrenmek istediğim bir durumdu. Masum olup olmamasına mesajı yazan kişi olarak açıklamalarımla ben karar vereyim istersen 😊netice de birine durduk yere lohusalığı devam ediyor mu diye sormuyorum öncesi olan bir durum var.
Ben karar vermedim okuyan biri olarak nasıl anlaşıldığını söylüyorum. Bana göre her ne olursa olsun anneler grubu ya burası hani o yüzden böyle bir şey söylenmesi yanlış.

Hazır bebeğim uyumuşken ben de fikrimi yazayım da eksik kalmayayım😁 ev işleri iki dk durakoysun😅😅😅
Öncelikle ben de ipeksi19 ipeksi19 nin bahsettiği aya uygun beslenmeden yanayım. Yani örnek veriyorum domates 8. Ay diyorsa domates 8. Ayda verilmeli. Hiçbir sorun olmaması sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ama inşallah hiçbirimizin bebeğinde hiçbir sorun olmaz.
Öte yandan giny giny tecübelerini paylaşıyor ve bence çok da iyi yapıyor. Hepimiz tecrübemizi paylaşıyoruz. Yani bu foruma giren biri neyin doğru neyin yanlış olduğunu illa ki araştırıyordur. Bi arkadaşımızın da dediği gibi queen demişti sanırım burda her örneği uygulasaydık şimdi kaymak yediriyor olurduk 😁
Bilinçli, araştıran, ilgili her anne bebeğinin neye uygun olduğunu bilir. Benim bebeğim blw uygun değil mesela. Bazı bebekler blw ci ve o kadar belli ediyor ki kendini… anne bunu görür.
Diğer yandan üslup her şeydir🌸 en başından negatif başladığı için sohbet negatif ilerledi. Ama burada hepimiz anneyiz çiçeklerim🌸 hepimizin kaygıları, heyecanları, uykusuz geceleri, bebek dışında bi yaşam mücadelesi var. Biz birbirimize anlayış göstermeyeceğiz de kim gösterecek? Mesela ben işe dönünce anne olan arkadaşlara daha ılımlı yaklaşmaya karar verdim. Karşı taraf buna olumlu cevap verir vermez bu onun sorunu.
Kalplerin barışın hadi😀 olur arada böyle şeyler😁

Son düzenleme:
bence de her bebeğin beslenmesi de gelişimi gibi farklı kiminin dişi var kimi yok kimi pütürlü yemez damakta parça ezmeyi bilmezken kimi daha çabuk kavrıyo. mesela benim oğlum resmen eline bir şey vermemi istiyo yemeyi denemek için ama ben cesaret edemiyorum blw'ye avcunda dağılıveriyo gırtlağa kaçacak ebatta parçayı ağzına sokuveriyo dişi çıksın diye bekliyorum heyecanla yoksa korkuyorum. mesela 3 gün kuralı da fasa fiso bence. çocuğa yumurtayı günlerce verdim bişey olmadı sonradan ishal etti. ceviz 10 kereden fazla verdim dokunmadı son 2dir kızartıyo ağzını yüzünü anlamadım. bunları 3 gün kuralıyla tanıtmıştım ve sorun çıkmamıştı. o yüzden bebeğe göre davranmalı anne her zaman en iyisini bilir. sen yanlış yapıyosun diye birine bebeğinin beslenmesi gibi ultra hassas bi konuda çıkışmak başlı başına saldırı bence. bebeğin beslenmesi olayı bence başlı başına duygusal bi durum bence biz analar için o yüzden birbirimizi kırmamalıyız. ben özeniyorum giny'ye inşallah ilerde başarıcaz biz de :D

bence de her bebeğin beslenmesi de gelişimi gibi farklı kiminin dişi var kimi yok kimi pütürlü yemez damakta parça ezmeyi bilmezken kimi daha çabuk kavrıyo. mesela benim oğlum resmen eline bir şey vermemi istiyo yemeyi denemek için ama ben cesaret edemiyorum blw'ye avcunda dağılıveriyo gırtlağa kaçacak ebatta parçayı ağzına sokuveriyo dişi çıksın diye bekliyorum heyecanla yoksa korkuyorum. mesela 3 gün kuralı da fasa fiso bence. çocuğa yumurtayı günlerce verdim bişey olmadı sonradan ishal etti. ceviz 10 kereden fazla verdim dokunmadı son 2dir kızartıyo ağzını yüzünü anlamadım. bunları 3 gün kuralıyla tanıtmıştım ve sorun çıkmamıştı. o yüzden bebeğe göre davranmalı anne her zaman en iyisini bilir. sen yanlış yapıyosun diye birine bebeğinin beslenmesi gibi ultra hassas bi konuda çıkışmak başlı başına saldırı bence. bebeğin beslenmesi olayı bence başlı başına duygusal bi durum bence biz analar için o yüzden birbirimizi kırmamalıyız. ben özeniyorum giny'ye inşallah ilerde başarıcaz biz de :D
Benim doktor dedi zaten 3 gün kuralı saçma diye. Al işte bak hepsi başka bişe diyor biz 3 gün kuralı yapmadık. Ama ben kendim yoğurt yumurta ceviz falan hergğn vererek takip ettim özellikle alerjik besinleri. Ama kabakta falan dikkat etmedim. Gerçi herşeye atıyorum kabak tatlı patates falan. Mesela birisinin bebeğinde patatese alerji çıkmış. 3 gün kuralınınuygulamasa bilemeyecekti belki.
Aynısını doktorumuz da söyledi. 20. Günde bile alerjik reaksiyon çıkabilir belli olmaz o dedi. Ama deseydi ki 3 gün 3 gün gideceksin her şeyde o şekilde uygulardım. Şimdi en azından doktor takibinde ilerledik diyorum. Kendim bazı besinlerde özellikle uyguluyorum 3 gün kuralını.

evet ben şu ana kadar az konuşuyodum kendi iç monoloğüma dalmış oluyorum çoğu zaman. zaten çocuğun 1000 tane lakabı var ismini duymuyo her gün farklı bişey söylüyoruz 1 aydır falan ısrarla ismini söyleyip duruyorum farkettiğimden beri ama bakmıyo hala. daha çok konuşmam gerek ama o da enerji ve efor gerektiriyo bende heralde otomatik olmuyo
Daha çok konuşma değil aslında kuzu. Hep tek kelime dene mesela konuşacak halin motivasyonun olmadığında böyle yap. Sabah uyandığı zaman günaydın, odadan çıkarken bay bay, top uzatırken top, ağaç gördüğünde ağaç. Bunları sık sık yap inan çok farkediyor. Mesele krem sürğcen krem de. Örneğin emzik verirken emzik gibi gibi… mesela şarkı söylüyorum zıp zıp diye o sırada zıplıyorum şarkının bütün kelimeleri zıp zıp 🤣 ve artık o da o şarkıyı söylediğim zaman zıplıyor oturduğu yerde😁 zaten zamanla farkı görünce sana da heves gelecek. Bişeyi yere attığı zaman attıııı ya da düştüüü diyorum. Çocuk yetiştirmek zor ama eğiterek yetiştirmek daha zor. Ama böyle daha keyifli😊

Daha çok konuşma değil aslında kuzu. Hep tek kelime dene mesela konuşacak halin motivasyonun olmadığında böyle yap. Sabah uyandığı zaman günaydın, odadan çıkarken bay bay, top uzatırken top, ağaç gördüğünde ağaç. Bunları sık sık yap inan çok farkediyor. Mesele krem sürğcen krem de. Örneğin emzik verirken emzik gibi gibi… mesela şarkı söylüyorum zıp zıp diye o sırada zıplıyorum şarkının bütün kelimeleri zıp zıp 🤣 ve artık o da o şarkıyı söylediğim zaman zıplıyor oturduğu yerde😁 zaten zamanla farkı görünce sana da heves gelecek. Bişeyi yere attığı zaman attıııı ya da düştüüü diyorum. Çocuk yetiştirmek zor ama eğiterek yetiştirmek daha zor. Ama böyle daha keyifli😊
Ateşini ölçerken kulağına yaklaştırıyorum ya mesela bakmak için başını çeviriyor ne yaptığıma kulak kulak diyorum duruyor. Mesela çorba verirken çorba, yoğurt verirken yoğurt diyorum hep ona ne verdiğimi bilsin diye. Meyveyse tatlı diyorum. Şurup verirken şurup. Maması bittiği zaman bittiii diyorum. Bak aklıma gelen her şeyi yazdım😁

Ebussshhh Ebussshhh H huuhuunenninenni kızlar öncelikle ılımlı tutumlarınız için teşekkür ederim. Öncelikle zaten anne olsun olmasın hiçbir kadınla sadece kadın olduğu için bile tartışmak tarzım değil. Amacım kimsenin kalbini kırmak kimseye üstünlük sağlamakta değil. Herkes kadar bende iyi niyetimle kendi doğrularımı ve düşüncelerimi paylaşıyorum. En başından beri söylediğim şey de kendi doğrum dediğim şey doktorumla birlikte ilerlediğimiz durumlar. Ama bu kensinlikle doğru bunu yapın demiyorum hrtkes kendi çocuğuna göre ilerleyecek muhakkak. Yada başkarına bu kesinlikle yanlış demiyorum hrtkesin süreci farklı yaşam tarzı farklı. Eleştirilere de açığım fakat nihayetinde bende insanım bazı durumlarda kimse kimseyi alttan alamayabiliyor ne yazık ki krnfim içinde,hepimiz içinde. O yüzden evet muhabbet biraz negatif başladığı için negatif devam etti yoksa herkese ve herkesin düşüncesine saygım var. ☘️🌸 sayfayı biraz tartışmalarda doldurduk bir şeyler sorup öğrenmeye çalışan arkadaşlar kusura bakmasın lütfen

Aynı dönemlerde hamile kaldığımız için bir araya geldiğimiz, bebeklerimiz doğunca da zor günlerimizi birlikte atlattığımız ve bilgi paylaşımı yaptığımız forumda birini lohusalıktan vurmak ne kadar çirkin. Herkes lohusalığı aynı şartlarda yaşamıyor ve lohusalık dediğimiz şey 40 günde bitmiyor. Bunu en iyi bizim bilmemiz gerekir.
Hepimizin çocuklarımıza yanlış olduğunu bildiğimiz halde mecburen yaptığımız, uyguladığımız şeyler olabilir. Ama bunu gelip de burda ben bunu yaptım bişey olmadı bu doğru diye yazamayız. Konuya dahil olmak istemezdim ama dayanamadım gerçekten.
Ben karar vermedim okuyan biri olarak nasıl anlaşıldığını söylüyorum. Bana göre her ne olursa olsun anneler grubu ya burası hani o yüzden böyle bir şey söylenmesi yanlış.
Teşekkür ediyorum desteğin için canım malesef karşı tarafta manipülasyon ustası birisi var her şeyi çok güzel söyleyip tepki alınca da kılıfına uydurmasını çok iyi biliyor o yüzden tabi ki de doğru ve gerçek anlamda söylemiyor o kısımdan vurduğunu şu yaşta herkes anlar 😉
Ama tabi şöyle de bir durum sanırım tecrübeli olduğum için çok dokunmadı ama hakaret kısmını kabul etmem imkansız ☺️🌸

Nobel barış ödülünde bi Trump ın gözü var bi de benim😁 ipeksi19 ipeksi19 giny giny

Teşekkür ediyorum düşüncen ve fikirlerin için şahsıma hakarete kadar giden kişi için bu tutumu sergilemem imkansız ayrıca ben 3 gün kuralı vs durumundan bahsetmedim arkadaşlar kullanılan tuzlu şeylerin bebeğin böbreklerini sindirilemeceğine dair fikirlerimi ilettim alerji konusu vs açmadım yani kişiyi de hedef almadım kişi kendisi üzerine alınıp devam ettirdi iğneleyerek de devam ettiği için bana da cevap hakkı doğdu hadsizliğin alemi yok herkes yazdığı şeyden meshuldür kimse kimseye burda hakaret edemez görmezden gelirsin olur biter ama şahsımı etiketlemese dair yapılan iğnelemeye tarafsız kalamam yoksa herkes zaten burda tecrübesini paylaşıyor fikir oluyor o zamanda söyledim bunu canım 😉

evladım zorla uyku düzenini değiştirmeye çalışıyo heralde erken uyanmaya erken uyumaya başladı ama bu benim işime gelmiyo 5te uyanmak nedir yav. 7de kalkıyodu en erken. 1,5 saattir sallıyorum uyumuyo uyanmış işte çocuk (bunu yazmam yarım saat sürmüş şimdi uyudu ama sallamayı bırakır bırakmaz uyanıyo hala yani 2 saattir sallıyom) ama uyutmaya çalışmak uyanık haliyle takılmaktan daha kolay çünkü benim güne başlayacak mecalim yok. sallıyom öyle arada pes edip bez değiştirdim emzirdim geri koyup beşiğinde sallıyorum. hiç dinlenmedim hiç uyumadım ki. gece zombi gibiy o benim yerimde emdikten sonra uyuyo ben oturmuş yarı uyanık onun tepesinde bekliyorum kalkıp yatağına geri koymaya halim kalmamış uyanmasından da korkuyorum ama yerime yatıp uyuyabilmek istiyorum ama yerimde o var yatamıyorum :D. bazen o halde otururken uyuyakalıyorum böyle düşecek gibi olup irkilip uyanıyorum falan. nası dinleneyim de güne başliyim her gece defalarca kez bunu yaşarken ki.
bu kadarı cidden zulüm artık ya. en son 3 gün önce aralıksız 2 3 saat uyudum babası salladı da. o sefamın cezası mıdır bu anlamıyorum. dinlendin mi diye soruyo bi de 3 saat uyudum diye :D sonra koşa koşa yatağına gitti gecenin köründe bebeği bana kitleyip. bu harika ödülüm üzerine sonsuza kadar kendim sallarım artık. bebek doğdu doğalı ben uyku dinlenmek görmedim babası sabaha kadar kesintisiz horul horul uyuyo ohh keşke ben olaydım baba. birileri gelip bana yoruluyom falan diyince hem anlıyorum ben de bebeğim olmadan önce de yorulduğum için hem de içimden "o da ne ki sen yorgunluk görmemişsin" diye geçiriyorum :D dinlenmeye asla hakkın olmayan bitmek bilmez bi yorgunluk. 7 aydır maratondayım daha yolun neresindeyim bilmiyorum.
ağlayasım geldi ya önceden eşim gelecek annem gelecek diye evin kapısını gözlerdim biri gelse şu bebeği benden yarım saat 1 saat alsa da başka işlerle ilgilensem ya da biraz mola verebilsem diye... eşim geliyo gece aç yorgun. ben bekliyorum ki kapıdan girip direkt bebeği alsın ama üstüm pis almiyim tuvalete girem elimi yüzümü yıkayam yemek koyup yiyem bi de sigara içem bi de telefon çaldı onla konuşam bla bla derken geldikten 1 saat sonra alıyo bebeği sonra zaten uyku vakti gelmiş oluyo :D benim surat zort... umutlarım yıkılıyo.
annem uzun süre sonra ilk kez geldi dün. bebek yine hep benim kucağımdaydı bi de misafir hizmeti yaptım tek elle bebeği tutarken. bırakamıyom çünkü tutacak kimse yok.
o kadar uzun zamandır görmedi ki bilmiyo artık bakmasını çocuk oturduğu yerde lak luk devriliveriyo hiç sahip çıkacam diye uğraşmıyo mesela onu yapması gerektiğini bilmediğinden. a oturuyo diye uzaktan bakıyo. yemek yiyo çay içiyo falan. yeni doğmuş gibi sadece kucakta taşımayı biliyo torununu ama çocuk sıkılıyo tabi öyle sabit durmuyo. ağlamaklı oldum şu an tutunacak destek alacak hiç kimsem kalmadı artık herkes kendi aleminde bebek tamamen benim sorumluluğum ve kimse yardıma ihtiyacı var artık da demiyor işte ama çok yorgunum. oh kendi kendine bakıyo ne güzel diyolar. amma ve lakin buralarda bebeği büyümüş olanlara bakıyorum bu durum pek değişmeyecek gibi sürekli onun peşinden koşma 1 saniye tek başına bırakamama gece 50 defa uyanması falan yıllarca sürüyo sanırım :D çok zor lan desteksiz bebek bakmak 🚬
Desteksizlik çoookkk zor be canım seni anlayanlardan biriyim ben de… kucakçı bebeğimle 6 ay ne çektim bir ben bir Allah bilir… doğum yaptığım ilk günden beri kendim yattım kendim kalktım canımın acısından ağlaya ağlaya. Hastaneden geldim dependimi kendim çıkardım pijamamı kendim giydim. Eğildim sezeryanşı halimle el kadar bebeğimin altını değiştirdim. Aç kaldım… bebeğim meme tutmadı beceremedim onun travmasıyla 4 ay mücadele ettim. Şimdi şimdi düzene giriyor bişeyler. Halen bebeğime yumurtanın beyazını yiyorum sabah kahvaltım bu… vaktim yok. Hiç unutmuyorum komşum geldi doğum yaptığım ilk gün sana lohusa yatağı hazırlayalım… ben nasıl yatayım? Ama güçleniyoruz. Hem de öyle böyle bir güçlenmek değil bu…hep şükür halimdeyim artık. Bebeğim sağlıklı ben toparlandım. Birilerine muhtaçmolduğum günler geride kaldı. Yorgunum, uykusuzum ama mutluyum artık🌸🩷 lütfen sen de güzel şeylere odaklan. Doktor doktor gezmediğimize sağlıklı çocuklarımız olduğuna hep şükret. Şükür şükredecek şeyleri arttırıyor buna defalarca şahit oldum.

Aaa bunu bilmiuodum. Bizimki diste ishal oldu, kulagini tutuyordu, kafasini yana salliyordu, bir de saat basi uyanma yapiyordu. Ust disleri de arka arkaya geliyor, o kadar yoruldum kiii
Ya benimki de kulağını çekiuor ve sol kulağına doğru kafasını eğiyor sürekli diş hiç çıkmadı daha belirti olabilir mi ki

Back
X