- Konu Sahibi elektroforez
- #48.821
Ben de acaba kulağı mı ağrıyor diyordum burda yazılanları okuyunca diş mantıklı geldiEvet canım o da belirtilerin arasındaymış
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de acaba kulağı mı ağrıyor diyordum burda yazılanları okuyunca diş mantıklı geldiEvet canım o da belirtilerin arasındaymış
Kulağı ağrısa çok ağlar diye düşünüyorum ama doktora da danışmak lazım. Salya falan akıtıyor mu ya da diş kaşıma durumu nasıl kiBen de acaba kulağı mı ağrıyor diyordum burda yazılanları okuyunca diş mantıklı geldi
Benimki 4. Disini cikartiyor su an, hepsinde kulagini cekti, kafasini salladi, ishal gbi civik kaka yapti. Bir de denk gelmisti doktor bakmisti kulakta iltihap yoktu, ondan bizim icin kulak cekme direkt dis belirtisi canim. İlk dis zor cikiyor, ikinci goreceli kolay, uste gecince de bi noluyoruz oldum ben, hergun agri kesici vermistim, simdi ustten ikinci cikiyor yani gozukuyor da uc vermeye calisiyor kac gundur, ilacsiz devam ediyoruz sukur diyim. İlki zorlu ama kolayliklar diliyorumYa benimki de kulağını çekiuor ve sol kulağına doğru kafasını eğiyor sürekli diş hiç çıkmadı daha belirti olabilir mi ki
Yazayım yazmayayım derken "destekçi" Vs sıfatlarına maruz kalmamak için yine de dayanamadım, demem o ki aynen kesinlikle katılıyorumArkadaslar ortami alevlendirmek istemiyorum ama googla a domatesi bebek ne zaman yiyebilir yazdiginiz zaman 8. Ay cikarken ingilizce yazinca 6. Aydan itibaren diyor. Ayni sey yumurta beyazi icin de gecerli. Her annenin bebegini yetistirmek icin sectigi yol farkli, alerjenleri sonraya saklayanlara da okey, once tanitanlar da okey. Ama bu ikisi de yanlis degil, yanlismis gibi lanse edilmesini dogru bulmuyorum.giny ile konustugumuz sey bebegi mikroplarla erken tanistirmakti linclenme konusunda, ayakkabiyla basilan yere bebegimi birakiyorum emekliyor orada, oturuyor oynuyor. Onceden olsa ayiplardim belki, ama simdi kendim yapiyorum. Linclenmeye acik bir konu bence
. Hepimizin hormonlari tavan hala, 2-3 saatlik uykularla ayakta kaliyoruz, kimimiz ise gidiyor bunlarin ustune, kimimiz evden disari adimini atamiyor, herkes yorgun, herkes bitkin, yapmayalim kirmayalim birbirimizi bence
![]()
Oo maşallah 4. DişBenimki 4. Disini cikartiyor su an, hepsinde kulagini cekti, kafasini salladi, ishal gbi civik kaka yapti. Bir de denk gelmisti doktor bakmisti kulakta iltihap yoktu, ondan bizim icin kulak cekme direkt dis belirtisi canim. İlk dis zor cikiyor, ikinci goreceli kolay, uste gecince de bi noluyoruz oldum ben, hergun agri kesici vermistim, simdi ustten ikinci cikiyor yani gozukuyor da uc vermeye calisiyor kac gundur, ilacsiz devam ediyoruz sukur diyim. İlki zorlu ama kolayliklar diliyorum![]()
Benin yanlış olarak değerlendirdiğim durum tuz içindi ve mesajım genelde tuzlu baharatlı salçalı yedirme durumu alerjen ile ilgili değil alerji yapmıyor diye doğru anlamına gelmiyor dedim bağırsaklarına dikkat çekmek istemiştim tadım ayrı tabiki ama yedirmekte ayrıdır bebek yemiyor diye tuzlu salçalı baharatlı vs yedirmeyi uygun bulmuyorum bu açıdanyanlışa doğru diyemem dedim bir sürü mesajım var bu konu ile ilgili her birinde de kırmadan açıklamaya çalıştım tartışma maksatıyla zaten yazmamıştım herkesin fikir verdiği gibi bende doğru bulmadığımı dile getirdim çünkü herkes değil tabi ki ama dikkat etmeyenler var arada ki güvenden dolayı bunu dile getirmek istedim her birimizin bebeğinin günü de farklı kimisi bir ay ileri kimi ayında kimi bir ay geride yoğunluktan bunu bile atlanabilir araştırılmayabilir çünkü o derecede bir güven var burda ben de o güveni hissediyorum ona nazaran uyarmak istedim kötü bir maksatım yoktu ama nedense çekildikçe çekildi anlatmak istediğim kırıcı ve farklı bir boyuta ulaştı bu hakaret bari söylemleri de asla kabul etmiyorum tabiki de genel eleştiride bulundum vs diye bu boyuta ulaşacak bir durumda yoktu ki durum şahsi algılandı konu da zaten tatlılıkla kapanmıştı diye düşünüyordum ayrıca senin linç ile ilgili kullandıgın kelime ile ilgili herhangi bir şey demedim zaten canım senşn o niyetle demediğin zaten anlaşılıyor ama üstündeki yorum bizzat alay edercesine yazılmış bir yorumdu ben de onu kabul edemezdim…Arkadaslar ortami alevlendirmek istemiyorum ama googla a domatesi bebek ne zaman yiyebilir yazdiginiz zaman 8. Ay cikarken ingilizce yazinca 6. Aydan itibaren diyor. Ayni sey yumurta beyazi icin de gecerli. Her annenin bebegini yetistirmek icin sectigi yol farkli, alerjenleri sonraya saklayanlara da okey, once tanitanlar da okey. Ama bu ikisi de yanlis degil, yanlismis gibi lanse edilmesini dogru bulmuyorum.giny ile konustugumuz sey bebegi mikroplarla erken tanistirmakti linclenme konusunda, ayakkabiyla basilan yere bebegimi birakiyorum emekliyor orada, oturuyor oynuyor. Onceden olsa ayiplardim belki, ama simdi kendim yapiyorum. Linclenmeye acik bir konu bence
. Hepimizin hormonlari tavan hala, 2-3 saatlik uykularla ayakta kaliyoruz, kimimiz ise gidiyor bunlarin ustune, kimimiz evden disari adimini atamiyor, herkes yorgun, herkes bitkin, yapmayalim kirmayalim birbirimizi bence
![]()
Benim bi müşteri vardı çocuğu işyerinde masaları yalardı PANDEMİ ZAMANIArkadaslar ortami alevlendirmek istemiyorum ama googla a domatesi bebek ne zaman yiyebilir yazdiginiz zaman 8. Ay cikarken ingilizce yazinca 6. Aydan itibaren diyor. Ayni sey yumurta beyazi icin de gecerli. Her annenin bebegini yetistirmek icin sectigi yol farkli, alerjenleri sonraya saklayanlara da okey, once tanitanlar da okey. Ama bu ikisi de yanlis degil, yanlismis gibi lanse edilmesini dogru bulmuyorum.giny ile konustugumuz sey bebegi mikroplarla erken tanistirmakti linclenme konusunda, ayakkabiyla basilan yere bebegimi birakiyorum emekliyor orada, oturuyor oynuyor. Onceden olsa ayiplardim belki, ama simdi kendim yapiyorum. Linclenmeye acik bir konu bence
![]()
Hemen hemen yakın bebeklerimiz. Ben hiç öyle kavanoz gibi ölçmedim ama aşağı yukarı dolu 3 kaşığı kadar veriyorum. Yemezse ısrar etmiyorum. Ve bazı günler 2. Öğünde sadece yoğurt veriyorum çok yüklenme olmasın diye. 2 öğün veriyorum günde. Yemeklerine zeytinyağı koyuyorum. Ekstra günde 1 bazen 2 çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı veriyorum. Kilosu *3 ml olarak hesaplayıp da su veriyorum. Neler veriyorsunuz öğün olarak sindirilmesi zor şeyler olabilir mi? Kahvaltı ve akşam menüsü nasıl ?Kızlar oğlum kabızarmut verdim kayısı verdim. Sıcak suya oturttum. Su verdim. Zeytinyağı koyuyorum öğünlere. Gerçi 3. Günü bugün ama biraz endişeliyim. Doktor bey 3 gün olursa gliserin fitili koy demişti. Yarın da yapmazsa onu koyacağım. Bir yakınım miktarı çok veriyorsan o da yapar dedi. Bir bebek kavanozu kadar veriyorum yerse. Bazen bitiriyor bazen 1 yemek kaşığı kadar yiyor. 1 kavanoz fazla mı bilginiz var mı?
Hemen hemen yakın bebeklerimiz. Ben hiç öyle kavanoz gibi ölçmedim ama aşağı yukarı dolu 3 kaşığı kadar veriyorum. Yemezse ısrar etmiyorum. Ve bazı günler 2. Öğünde sadece yoğurt veriyorum çok yüklenme olmasın diye. 2 öğün veriyorum günde. Yemeklerine zeytinyağı koyuyorum. Ekstra günde 1 bazen 2 çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı veriyorum. Kilosu *3 ml olarak hesaplayıp da su veriyorum. Neler veriyorsunuz öğün olarak sindirilmesi zor şeyler olabilir mi? Kahvaltı ve akşam menüsü nasıl ?
İşinize karışmak istemem ama bana biraz fazla geldi yaptıklarınız. Bebekler eninde sonunda ek gıdaya geçiyor ve ben çok acele etmemekten yanayım. O yüzden şekerli olması sebebiyle meyvelere başlamadım hiç meyve vermedim. Şekerli şeyler yiyip sebzelerden ve proteinden vs uzak kalsın istemedim. Tatlarına alışırsa yemeyeceğini düşündüm çünkü. Onun dışında tarhana da yapılışı itibariyle bebeğe ağır gelebilir hiç vermedim. Sulu köfte mesela kıyma için 7. Aydan sonra verilir diye araştırdım o yüzden vermedim.Kahvaltıda bir meyve püresi(meyve evde ne varsa ona göre değişiyor dün kayısı bugün de armut vardı mesela), labne ve yumurta sarısı veriyorum.
Öğlen de çorba pişirmeye çalışıyorum. Tarhana, yoğurt çorbası, şehriye çorbası, sulu köfte yapıp blend ediyorum hafif taneli olacak şekilde, tavuklu havuçlu püre, haşlanmış sebzeler vs. Hiç öğün yapamazsam eşim evde yoksa falan yatmadan önce muzlu pirinc unu veriyorum. yarım muz eklenmiş 1 yemek kaşığı pirinç unu lapası. Ama bu pirinç unu en fazla haftada 2 kezdir.
Estağfurullah. Düşünceleriniz çok kıymetli. Bizim doktorumuz besinlerin ayları yok sadece 1 yaşına kadar tuz, bal ve inek sütü verme, diğerlerini yavaş yavaş başla dediği için böyle verdim. Sütüm yetmemeye başlamıştı, mama başladım ama o da biberon kaynaklı meme reddi yaptı zor çevirdik. Ek gıdaya erken başlattı. 5. Ayda tadım yaptık. Hatta bana 4.5 ayda başla dedi ancak bebeğim hazır değildi. Ben mama sandalyesinde oturmasını bekledim. Sonra bize sen en çok ne seviyorsan evde ne pişiyorsa onu tuzsuz yap ver dedi. Ben de o yüzden kendi damak tadıma göre ilerledim. Çorba çok severimİşinize karışmak istemem ama bana biraz fazla geldi yaptıklarınız. Bebekler eninde sonunda ek gıdaya geçiyor ve ben çok acele etmemekten yanayım. O yüzden şekerli olması sebebiyle meyvelere başlamadım hiç meyve vermedim. Şekerli şeyler yiyip sebzelerden ve proteinden vs uzak kalsın istemedim. Tatlarına alışırsa yemeyeceğini düşündüm çünkü. Onun dışında tarhana da yapılışı itibariyle bebeğe ağır gelebilir hiç vermedim. Sulu köfte mesela kıyma için 7. Aydan sonra verilir diye araştırdım o yüzden vermedim.
Ben sabah, haşlanmış yumurta içine kendi yaptığım lor, avokado, zeytinyağı, tahin ekleyip ezip yediriyorum.
Aralarda bazen yoğurt veriyorum.
Öğleden sonra da havuç, tatlı patates, kabak, bulgur haşlayıp ezip içine zeytinyağı ekleyip veriyorum. Kereviz yapıp ezip veriyorum zeytinyağı ile. Yani hep sebze ağırlıklı haşlama ağırlıklı gidiyorum ağır gelmemesi için. Belki biraz öğünleri dengeler ve azaltırsanız düzene girebilir diye düşünüyorum. Bu benim kendi fikrim ve beslenme programım bu şekilde bu doğru demiyorum asla sadece faydası olur diye yazdım
Bizim de gecen hafta oldu, kabiz olucak bir sey de yememisti ama bir gun once balkabagi ve yogurt yedirmistim normalden cok daha fazla yemişti bence ondan oldu bir de su vermemistim.Kızlar oğlum kabızarmut verdim kayısı verdim. Sıcak suya oturttum. Su verdim. Zeytinyağı koyuyorum öğünlere. Gerçi 3. Günü bugün ama biraz endişeliyim. Doktor bey 3 gün olursa gliserin fitili koy demişti. Yarın da yapmazsa onu koyacağım. Bir yakınım miktarı çok veriyorsan o da yapar dedi. Bir bebek kavanozu kadar veriyorum yerse. Bazen bitiriyor bazen 1 yemek kaşığı kadar yiyor. 1 kavanoz fazla mı bilginiz var mı?
Sürekli her şeyi ağzına atıp kaşıyorKulağı ağrısa çok ağlar diye düşünüyorum ama doktora da danışmak lazım. Salya falan akıtıyor mu ya da diş kaşıma durumu nasıl ki
İnşallah kolay atlatırız dişse deBenimki 4. Disini cikartiyor su an, hepsinde kulagini cekti, kafasini salladi, ishal gbi civik kaka yapti. Bir de denk gelmisti doktor bakmisti kulakta iltihap yoktu, ondan bizim icin kulak cekme direkt dis belirtisi canim. İlk dis zor cikiyor, ikinci goreceli kolay, uste gecince de bi noluyoruz oldum ben, hergun agri kesici vermistim, simdi ustten ikinci cikiyor yani gozukuyor da uc vermeye calisiyor kac gundur, ilacsiz devam ediyoruz sukur diyim. İlki zorlu ama kolayliklar diliyorum![]()
Çok da erken başlamışsınız aslında alışmıştır bünyesi benEstağfurullah. Düşünceleriniz çok kıymetli. Bizim doktorumuz besinlerin ayları yok sadece 1 yaşına kadar tuz, bal ve inek sütü verme, diğerlerini yavaş yavaş başla dediği için böyle verdim. Sütüm yetmemeye başlamıştı, mama başladım ama o da biberon kaynaklı meme reddi yaptı zor çevirdik. Ek gıdaya erken başlattı. 5. Ayda tadım yaptık. Hatta bana 4.5 ayda başla dedi ancak bebeğim hazır değildi. Ben mama sandalyesinde oturmasını bekledim. Sonra bize sen en çok ne seviyorsan evde ne pişiyorsa onu tuzsuz yap ver dedi. Ben de o yüzden kendi damak tadıma göre ilerledim. Çorba çok severimeğer vites düşürmem şifa olacaksa seve seve yaparım.
birde su çok çok önemli bence. Günde en az 180 -229 ml su içmesi lazım su da çok önemli. Kabak, tatlı patates vs gibi lifli şeyler verin bu ara bence. Bir de pirinç unu bebeğe kof kilo aldırmaktan başka bi şey yapmıyor. Hiç besleyiciği vs de yok. Neden veriyorsunuz? Doktor vs mi önerdi? Bende mama veriyorum bu arada. Mama, meme, ek gıda ile gidiyoruz. Yani pirinç unu vermek yerine mama verseniz daha iyi iyince bütün gerekli vitamin minareller var. Anne sütünden sonra en besleyici şey mamaEstağfurullah. Düşünceleriniz çok kıymetli. Bizim doktorumuz besinlerin ayları yok sadece 1 yaşına kadar tuz, bal ve inek sütü verme, diğerlerini yavaş yavaş başla dediği için böyle verdim. Sütüm yetmemeye başlamıştı, mama başladım ama o da biberon kaynaklı meme reddi yaptı zor çevirdik. Ek gıdaya erken başlattı. 5. Ayda tadım yaptık. Hatta bana 4.5 ayda başla dedi ancak bebeğim hazır değildi. Ben mama sandalyesinde oturmasını bekledim. Sonra bize sen en çok ne seviyorsan evde ne pişiyorsa onu tuzsuz yap ver dedi. Ben de o yüzden kendi damak tadıma göre ilerledim. Çorba çok severimeğer vites düşürmem şifa olacaksa seve seve yaparım.
Ya çok tatlısınn, ben de sürekli böyle konuşmaya çalışıyorum ve anlıyor da mesela robot süpürgeye hep katya katya dedim şimdi katya nerde diyorum robota bakıyor mama nerde diyorum mama kutusuna bakıyor konuşmak çok etkili. peki yapıyor mu bay bayı falan senin bebişDaha çok konuşma değil aslında kuzu. Hep tek kelime dene mesela konuşacak halin motivasyonun olmadığında böyle yap. Sabah uyandığı zaman günaydın, odadan çıkarken bay bay, top uzatırken top, ağaç gördüğünde ağaç. Bunları sık sık yap inan çok farkediyor. Mesele krem sürğcen krem de. Örneğin emzik verirken emzik gibi gibi… mesela şarkı söylüyorum zıp zıp diye o sırada zıplıyorum şarkının bütün kelimeleri zıp zıpve artık o da o şarkıyı söylediğim zaman zıplıyor oturduğu yerde
zaten zamanla farkı görünce sana da heves gelecek. Bişeyi yere attığı zaman attıııı ya da düştüüü diyorum. Çocuk yetiştirmek zor ama eğiterek yetiştirmek daha zor. Ama böyle daha keyifli
![]()
Bizim de bu şekildeEstağfurullah. Düşünceleriniz çok kıymetli. Bizim doktorumuz besinlerin ayları yok sadece 1 yaşına kadar tuz, bal ve inek sütü verme, diğerlerini yavaş yavaş başla dediği için böyle verdim. Sütüm yetmemeye başlamıştı, mama başladım ama o da biberon kaynaklı meme reddi yaptı zor çevirdik. Ek gıdaya erken başlattı. 5. Ayda tadım yaptık. Hatta bana 4.5 ayda başla dedi ancak bebeğim hazır değildi. Ben mama sandalyesinde oturmasını bekledim. Sonra bize sen en çok ne seviyorsan evde ne pişiyorsa onu tuzsuz yap ver dedi. Ben de o yüzden kendi damak tadıma göre ilerledim. Çorba çok severimeğer vites düşürmem şifa olacaksa seve seve yaparım.
Yok canım henüz yapmıyor. Neredeyse her odadan çıkışımızda bay bay yapıp el sallıyoruz. Fırıncıya, kasiyer kıza, komşuya, hatta bi oyuncağı kaldıracağımız zaman bile oyuncağa bay bay yapıyoruzYa çok tatlısınn, ben de sürekli böyle konuşmaya çalışıyorum ve anlıyor da mesela robot süpürgeye hep katya katya dedim şimdi katya nerde diyorum robota bakıyor mama nerde diyorum mama kutusuna bakıyor konuşmak çok etkili. peki yapıyor mu bay bayı falan senin bebiş![]()