• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
cuma bime bebe oyuncakları falan gelcekmiş ucuz kitaplar var peynir ekmek gibi yiyo yırtıyo benim oğlan kitapları alıcam bikaç tane bulabilirsem

1760525593802.webp
1760525577510.webp
1760525567340.webp

Var mı kızlar bebeği böyle olan bilgi sahibi olan , benzer durumları yaşamış olan kafamı kırmama çok az kaldı :(
Diş aklıma geliyor ilk. Üşüyor olabilir sıcaklıyor olabilir kabız olabilir her şey olabilir konuşamıyorlar ki yazık deneye yanıla bulcaz sebebini artık…

Bugun katildigim bir etkinlikte tum anneler isaret dili biliyorlardi ve cocuklara da ogretmislerdi. Ben sadece sut- meme icin kullaniyorum bir haftadir, yemek cis kaka icin falan da kullaniyorlarmis, once bebege her yemek verdiginizde ya da iste her emzirdiginizde her altini degistirdiginizde vs hareketi yapiyorsunuz, cocugunuz belli birnsureden sonra ogreniyor kendisi acikinca oyun isteyince su isteyince ayni hareketi yapip size derdini anlatiyor. Yavas yavas ogreneyim eksik kalmiyim dedim😂

Bugun katildigim bir etkinlikte tum anneler isaret dili biliyorlardi ve cocuklara da ogretmislerdi. Ben sadece sut- meme icin kullaniyorum bir haftadir, yemek cis kaka icin falan da kullaniyorlarmis, once bebege her yemek verdiginizde ya da iste her emzirdiginizde her altini degistirdiginizde vs hareketi yapiyorsunuz, cocugunuz belli birnsureden sonra ogreniyor kendisi acikinca oyun isteyince su isteyince ayni hareketi yapip size derdini anlatiyor. Yavas yavas ogreneyim eksik kalmiyim dedim😂
Ay ne güzelmiş kızzz nasıl bi hareket yapıyosun sen mesela, bu aylardayken yapıyorlar mıymış ki

Aaa süper nereden öğrenebiliriz biz de acaba

Kızlar yaa 9 da yatırıyorum 8.30 da yatırıyorum ya yok yine aynı yine aynı. Saat başı uyanıyor ya. Bu bebek şimdiye kadar gece 1 maks 2 kere uyanıyordu. Son 2 haftadır belki daha fazla geceleri hep ayaktayız. Gece ağlıyor ağlıyor emiyor uyuyor. Etini kesiyorsun sanki öyle ağlıyor. Öğlen uykudan uyanma ağlaması değil. Sonra emiyor yine aynı. Mama veriyorum yine aynı. Yani memeden doymuyor desen mama veriyorum yine saat başı uyanıyor. Kafayı yememe çok az kaldı
Diştendir alt disleri cikarken ben de az daha siyiriyordum saat basi uyanmasindan. Bi de gece normalde açlıktan , usumekten, yeni bir hareket ogrendiginden filan uyanirsa aglamiyor mizildaniyor ama diş ise ağlıyor benimki

Kızlar benşm bebiş babıldamayı bıraktı ya. 6. Ayda bububu falan yapıyordu 7. Ayı doldurduk hiö babıldamıyorr aslında şimdi başlamış olması gerekmiyor muyduu

Ay ne güzelmiş kızzz nasıl bi hareket yapıyosun sen mesela, bu aylardayken yapıyorlar mıymış ki
Bu aylarda oluyormus, sut icin sag elimi yumruk yapip ac kapa yapiyorum sut ister misin diyorum simdilik, yemek ve icmeyi de bugun eklemeye calisiyorum.
Ebussshhh Ebussshhh google a sign language for babies ya da bebekler icin isaret dili yazinca cikiyor bir seyler

Eklentiler

• IMG_3114.webp
    IMG_3114.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 6
Yaa ne güzel şeyler var. Cahilliğimden soruyorum 😀 bu genel bir işaret dili mi yoksa sadece bebeklerle o an iletişim kurmak için mi

Kızlar benşm bebiş babıldamayı bıraktı ya. 6. Ayda bububu falan yapıyordu 7. Ayı doldurduk hiö babıldamıyorr aslında şimdi başlamış olması gerekmiyor muyduu
Göz teması ve iletişim nasıl? Benim bebeğim de daha yeni me me ma ma diyor 7,5 aylık

Kızlar ya acil bi durum var. 9 da uyudu 11 de uykusundan ağlayarak bağırarak ve çok kötü bi şekilde uyandı hala ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım başına böyle bi şey gelen var mı? Sanki eti kesilir gibi ağlıyor çığlık çığlığa

Yaa ne güzel şeyler var. Cahilliğimden soruyorum 😀 bu genel bir işaret dili mi yoksa sadece bebeklerle o an iletişim kurmak için mi
Genel isaret dili sanirim, ben de ayni cahillik😂 bilmiyorum diye minik bi ayiplandim zaten😅 hemen sutu yemegi gosterdi bi kiz, nasil bunlari bilemezsin seklinde 😂 Sarkilari falan da bilmiyordum zaten , alilo almisti annem , icindeki sarkilarin yarisi ingilizce, ordan ogrendim . Ay 35 ten sonra ugrastigim seyler 😅

Kızlar ya acil bi durum var. 9 da uyudu 11 de uykusundan ağlayarak bağırarak ve çok kötü bi şekilde uyandı hala ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım başına böyle bi şey gelen var mı? Sanki eti kesilir gibi ağlıyor çığlık çığlığa
Benimkide aynı yapıyor ya hatta uyuttum kahve içmeye çıktık bri sokak arkaya babam evdeydi geri aradı hemen gelin durmuyor diye hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamış. Zor uyuttuk. Ağladıkça uykuları mı açılıyor ne anlamadım
Genel isaret dili sanirim, ben de ayni cahillik😂 bilmiyorum diye minik bi ayiplandim zaten😅 hemen sutu yemegi gosterdi bi kiz, nasil bunlari bilemezsin seklinde 😂 Sarkilari falan da bilmiyordum zaten , alilo almisti annem , icindeki sarkilarin yarisi ingilizce, ordan ogrendim . Ay 35 ten sonra ugrastigim seyler 😅
Yalnız oradaki sistemi çok beğendim biz öyle ulu orta büyütüyoruz gibi insanlar neler düşünmüş ya anlattığın çoğu şey de aydınlanıyor ve kendimi cahil hissediyorum 😀 iki kitap okuyunca ben de kendimi bir şey yaptım snaıyorum insanlar neler yapıyor vay be 😀😀🧿🧿

Benim başıma geldi işte geçen kabızmış ki o gün 5 kere kaka yaptı ama ıkınarak zorlanıyordu yani yine kakası gelmiş ve yapamayınca basmış çığlığı zorla uyuttuk her seferinde ertesi gün kayısı falan verdim de rahatladı.
Bugün ne yedi? Saat kaçta yedi?
Ev kaç derece? Çocuğun üstünde ne var?
Salya akıtıyor mu? Bir sürü soru var aklıma gelenler bunlar

Serum fizyolojik te bu kadar ağlamaları normal mi ya ? Canını mı yakıyorum yoksa bebeğimin

Serum fizyolojik te bu kadar ağlamaları normal mi ya ? Canını mı yakıyorum yoksa bebeğimin
Ben de çoğu zaman aynı şeyi düşünüyorum ama benimki daha görünce o pozisyona geçince bile ağlıyor o yüzden sanmıyorum o kadar cna yakıcı ve hassas bir şey olsa doktorşar önermez. Muhtemelen burunlarındaki o ıslaklık hissi ve genzine kaçma durumu rahatsız ediyor huzursuzlanıyorlar

Ben de çoğu zaman aynı şeyi düşünüyorum ama benimki daha görünce o pozisyona geçince bile ağlıyor o yüzden sanmıyorum o kadar cna yakıcı ve hassas bir şey olsa doktorşar önermez. Muhtemelen burunlarındaki o ıslaklık hissi ve genzine kaçma durumu rahatsız ediyor huzursuzlanıyorlar
İnternette biraz daha büyük bebeklerin bunu kendinin yaptığını görüyorum daha doğrusu mesela annesiyle geçiyorlar ayna karşısında bi delikten fışkırtıyor diğerinden çıkıyor. Bebeğimin baya yoğun şeffaf şuan ben kendim illiadin bağımlısıydım uzun süre burun tıkanıklığı beni çok huzursuz ediyor ya

İnternette biraz daha büyük bebeklerin bunu kendinin yaptığını görüyorum daha doğrusu mesela annesiyle geçiyorlar ayna karşısında bi delikten fışkırtıyor diğerinden çıkıyor. Bebeğimin baya yoğun şeffaf şuan ben kendim illiadin bağımlısıydım uzun süre burun tıkanıklığı beni çok huzursuz ediyor ya
Çok sıkıntılı durum ya hele uyurken zaten en çok ondan uyanıyor, çünkü tıkanınca emziği atıyor daha uykuya dalmadan emziği atınca da uyanıyor tekrar derken bir kısır döngü oluyor. Alışan bebişlerde nasıl alışıyor bilmiyorum gerçekten kimden duysam ağlıyor çünkü

Back
X