2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Günaydın ben 24+4 üm gece sağa sola dönmekten benimde belimde agri oluyordu. Artik gobegimiz buyudugu icin sirta ve bele destek gerekiyor sanirim ben ekstra bel yastigi almadim normal yastikla destek sagliyorum cok iyi geliyor

Annem geldi sağolsun her şeyimle ilgileniyor yoksa çok daha zor olurdu benim için. Hastanede kalınca insan çok daha fazla strese giriyor sanki gerçekten ciddi bir sorun varmış gibi hissediyor buna da şükür en azından evimdeyim
27.haftayı bir görsem derin nefes alicam stresim azalacak. Stres gerçekten çok etkili ne zaman üzülsem aklıma kötü şeyler getirsem direk kasıklarıma ağrı giriyor ya da ben psikolojik öyle hissediyorum bilmiyorum. Daha bebeğime 1 tane eşya kıyafet vs alamadim korkularla yasamaktan. Bakıyorum odasını hazirlayan bile var. O günleri görmek nasip olur inşallah
Benim plesentam rahim ağzını kapatmıyor sadece çok yakın diye sıkı yatak istirahati vermesi beni direk bunalıma soktu. Henüz bebeğime alışveriş yapamıyorum çünkü korkularımı atamıyorum Allah korusun bir şey olursa o eşyaları görmek vs çok ağır gelir. 27.haftadan sonra başlayacağım Allah izin verirse

Benim olmuştu ilkinde. İdrar yolu enfeksiyonum sürekli tekrarlıyor diye olmuş. Bebek baskı yaptığı için de tetikliyormuş.Bir gece aniden sancıyla acile gittim ama doğum sancısı sandım öyle şiddetli ağrıyordu. Kan ve idrar da alındı ama öncesinde nst ye bağladılar. Sancı çıkmayınca bekledik sonucu. Yüksek oranda enfeksiyon çıkmıştı. Antibiyotik kullandım, öncesinde hep toz tek kullanımlık ilaç veriyordu dr. Antibiyotikle geçti tabii ertesi gün ultrasonla bakılmıştı ve büyüme oluşmuş. 29 haftalıkken olmuştu bu. Doğuma kadar da geçmişti. Şimdi yine olmasın diye bol su içiyorum.

Benim de oyle bazen cok hissedediliyo bazen az zaten su haftalarda cok da düzenli bi hareket beklememek lazim bebek hala küçük bazilari hissedilmiyo olabilir

Cevap için çok teşekkür ederim . Çarşamba Perinatolojı randevum var, aynı zamanda ürolojıaye de gideceğim. Ever benmde geçen haftalarda enfeksiyonum vardı doktor tahlile gerek yok demişti fitil ve tek kullanımlık toz vermıstı. Şikayetim hapsirirken felan idrar kacırmaydı. Onları kullandım geçti.
Bide enfeksiyon kaynaklı bir kist gördü . Şimdi siz deyince bağladım benımde belki enfeksiyon kaynaklıdır bakalım

Merhaba

Polly beşik alan arkadaş vardı, bir sorum olacak. Kaç ay idare eder bu beşik, internette çok küçük diye bir yorum okudum, merak ettim.

Merhaba ben de idrar tahlili ve kültür verdim tahlilimde bakteri yüksek çıktı ama doktorum kültür çıkana kadar ilaç yazmayacağım dedi. Kültürde üreme çıkmadı bunun üzerine doktor “tahlillerde bakterinin yüksek çıkmasının sebebi makinenin idrar partikülünü de tutması?” Dedi. Yani mutlaka kültür de isteyin önemli olan oymuş. Doktorum perinatolog aynı zamanda.

Ben hem tahlil hem kültür verdim. Kültürde üreme olmadı ama öncesinde tahlilim çıktığı için ve lökosit yüksek olduğu için kültürü beklemeden gittim. Dr enfeksiyon diyip toz ilaç vermişti son gittiğimde.

Merhabalar aranızda doktoru vajinal ve sezeryan doğum hakkında bilgi veren var mı benim ki biraz bilgilendirdi ilerleyen zamanlarda detaylı konuşuruz dedi ama sanki sezaryene daha sıcak bakıyor gibi geldi bana

Merhabalar aranızda doktoru vajinal ve sezeryan doğum hakkında bilgi veren var mı benim ki biraz bilgilendirdi ilerleyen zamanlarda detaylı konuşuruz dedi ama sanki sezaryene daha sıcak bakıyor gibi geldi bana
Merhaba,
Nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun öncelikle, vajinanın sezaryeni çok da önemli değil aslında, önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.
Benim bir vajinal bir sezaryen doğumum var, merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.

Sezaryen doğum aslında çok kafamı kurcalıyor hemen kalkamazsam bebeğimle hemen ilgilenemezsem diye korkuyorum

Sezaryen doğum aslında çok kafamı kurcalıyor hemen kalkamazsam bebeğimle hemen ilgilenemezsem diye korkuyorum
Iki hafta kadar önce arkadasim sezaryen dogum yaptı. Hastanedeyken ayaklandigini cok rahat ettigini söyledi. Tabii kişiden kişiye göre değişir bu durum. Kafada bebegin sana ihtiyaci oldugunu dusununce bünye daha hizli toplar diye düşünüyorum

Merhaba bende iki bebeğimi normal doğurdum bunu sezeryan istiyorum bağlatmak için ama kararsızım bende sezeryan daha zor olurmu birde narkozmu veriyolar yoksa belden aşagimi uyusturuyolar

Hiç öyle düşünmeyin, ben tıbbi zorunluluktan sezaryen olmuştum ve hiç bilgim yoktu. Akşam apar topar doğum oldu, öyle ki çantamı falan eşim gitti getirdi, ben normal kontrole diye gitmiştim. Aynı gece hemşire yürüttü beni. Sabah da normal kalkıp yürüyordum, öğlen de hastaneden çıktım. Birkaç gün ağrım oldu evet ama o kadar, sonrasını bebekten unutuyorsun zaten

Ayrıca süt gelmiyor diyen varsa yok öyle bir şey, süt de geliyor. Hatta vajinal yolla doğan çocuğum memeyi tam kavrayamamıştı bir süre, sezaryenle doğan bebeğinde öyle bir sorun yaşamadım. Zaten sütü getiren plasentanın vücuttan atılmasıymış.

Merhaba bende iki bebeğimi normal doğurdum bunu sezeryan istiyorum bağlatmak için ama kararsızım bende sezeryan daha zor olurmu birde narkozmu veriyolar yoksa belden aşagimi uyusturuyolar
Şimdiden hangisi hayırlısı ise öyle olsun inşallah. Spiral vs de taktıralabiliyor, illa bağ latmak zorunda da değilsiniz.
Sezaryen olursa da şöyle, beni spinal yolla uyuşturdular, bebek için bu daha iyi dediler ama duruma ve doktora göre değişir tabii ki, bebeği çıkınca görüyorsunuz, ameliyat sırasında hiç bir acı yok, sadece dokunma ve çekiştirmeleri hissediyorsunuz.

Malesef bana spiral yaramıyor kontrol yöntemlerinin bı çogunu kullandım alerjik bı bünyem var olmadı hapida unutuyorum açıkçası 3 . Bebeği hiç istemedim ama oldu oyuzden bu sefer bağlayıp kafam rahat olsun istiyorum

Anladım, tabii ki haklısınız. Doktorunuza güveniyorsanız sıkıntı yok.

Günaydın ben 24+4 üm gece sağa sola dönmekten benimde belimde agri oluyordu. Artik gobegimiz buyudugu icin sirta ve bele destek gerekiyor sanirim ben ekstra bel yastigi almadim normal yastikla destek sagliyorum cok iyi geliyor
Aynı ağrılar bendede var özellikle bel bacak arası arka ön heryer sanırım
Benim doktorlarımda bilgi vermedi erken diye ilk bebeğim erkenden doğdu keşke beklemeyip 30 gibi bilgilendirseler di
Siz ne istediğinizi sağlık durumunuzun buna elberişli olup olmadığını sorun hazırlamış olursunuz hem kendinizi hemde doktorun gereksiz sezaryen yapmasını yada zorla normal doğum yaptırmasından kaçınmış olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…