• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    150
Anneler selam,

E bebekte tombik mama sandalye diye küçük alçak tablalı bir mama oturağı satılıyor. Bu tip bu ürün kullanan oldu mu aranızda. Varsa yorumlar mısınız? Evimizde yüksek, normal bir sandalye var ama oğlum onu bırakmıyor, şeref meselesi yaptı :) ben de zorla elinden almak istemiyorum bu süreçte. Geçiş sürecinde işe yarar mı o küçük mama oturağı?

Anneler selam,

E bebekte tombik mama sandalye diye küçük alçak tablalı bir mama oturağı satılıyor. Bu tip bu ürün kullanan oldu mu aranızda. Varsa yorumlar mısınız? Evimizde yüksek, normal bir sandalye var ama oğlum onu bırakmıyor, şeref meselesi yaptı :) ben de zorla elinden almak istemiyorum bu süreçte. Geçiş sürecinde işe yarar mı o küçük mama oturağı?
Ben babyjem banyo ve mama oturagini aldım. Ikeanin antilop mama sandalyem var abiden kalma ama daha cikarmadim bodrumda duruyor. Şimdilik küçük oturak gayet işimi görüyor onunde tablasi yok kendim bir iki kasik yediriyorum tadim kisa sürüyor zaten uzun uzun oturtmuyorum. Masanın üstüne koyuyorum yapışkanlari güçlü baya ama kendi başına kesinlikle masanin ustunde birakmiyorum yere parkeye de yapışıyor banyo da da kullanabilir olduğu icin bunu tercih ettim sizin dediğiniz de tablası çıkınca banyoda da kullanılıyorsa guzel ise yarar. Cunku ben alırken iki işlevli diye aldım filede yıkıyorum hala ilerleyen süreçte ona gecicem inşallah

Ben babyjem banyo ve mama oturagini aldım. Ikeanin antilop mama sandalyem var abiden kalma ama daha cikarmadim bodrumda duruyor. Şimdilik küçük oturak gayet işimi görüyor onunde tablasi yok kendim bir iki kasik yediriyorum tadim kisa sürüyor zaten uzun uzun oturtmuyorum. Masanın üstüne koyuyorum yapışkanlari güçlü baya ama kendi başına kesinlikle masanin ustunde birakmiyorum yere parkeye de yapışıyor banyo da da kullanabilir olduğu icin bunu tercih ettim sizin dediğiniz de tablası çıkınca banyoda da kullanılıyorsa guzel ise yarar. Cunku ben alırken iki işlevli diye aldım filede yıkıyorum hala ilerleyen süreçte ona gecicem inşallah
Hayırlı olsun sizinki de, evet iki işlevli olması mantıklı. Ben şimdilik banyoda kucağıma oturtup öyle yıkıyorum. Üstüm başım ıslanıyor ama filede daha zor gerçekten. Hele de büyüdükçe... Sabah verdim sipariş. Umarım işe yarar, hatta büyüğe gerek kalmasa da iyi olur. Küçük şeyler daha pratik. Teşekkür ederim cevabınız için.

Anneler selam,

Vakumlu olanlardn mi ? Ondnsa eger cok kullanan goruyorum ama yemek yerken masaya mi koycaksin oyleyse tehlikeli olabilir sanki yemeklere carpar vs

Ben ek gidaya seftaliyle basladim 😂😂 ay cok guluyorum kendime bu delikli emziklerdn almistik esim seftali koyup verms bo guzelde yemis elinden alinca aglamis fln 😂 artik Allah ne verdiyse giriyorum ben ek gidaya 😂 zaten bugün ablam soylendi neyi bekliyosun yedirsene cocuga diye ilk dişi de cikti annemde gec kaldin sivi seylere coktn baslamis olman lazimdi disleri cikiyor sert seyler isticek dedi. İlk cocugumda degil ama bu ne cahillik diyorum kendime 😂😂

Vakumlu olanlardn mi ? Ondnsa eger cok kullanan goruyorum ama yemek yerken masaya mi koycaksin oyleyse tehlikeli olabilir sanki yemeklere carpar vs
Ben vakumlu olanından almadım. Tablalı, küçük sandalye gibi. Sandalye üstüne de konuyormuş ama ben koyar mıyım bilmiyorum.
Daha ben tadımlara başlamadım, o zaman herhalde idare eder beni. En azından idare eder diye umuyorum :) Oğlumun da gönlünü yapabilirsem bebeği büyük sandalyeye oradan transfer ederim sonrasında.
Doktor 6 ayı bekle dedi bana ek gıda için. Alttaki mesajını okudum, niye geç kalasın ki. Eskiden 4 aylıkken falan başlanıyormuş, ondan öyle demişlerdir :)

Ben vakumlu olanından almadım. Tablalı, küçük sandalye gibi. Sandalye üstüne de konuyormuş ama ben koyar mıyım bilmiyorum.
Daha ben tadımlara başlamadım, o zaman herhalde idare eder beni. En azından idare eder diye umuyorum :) Oğlumun da gönlünü yapabilirsem bebeği büyük sandalyeye oradan transfer ederim sonrasında.
Doktor 6 ayı bekle dedi bana ek gıda için. Alttaki mesajını okudum, niye geç kalasın ki. Eskiden 4 aylıkken falan başlanıyormuş, ondan öyle demişlerdir :)
Haftaya 6 aylik olcak az istahli bi bebek olsa bende erken baslardim ama hic hevesli gibi degil😂 valla buyukler her konuda sıkıntı onu niye aldn bnm var miydi bana neden almadin. Bugün mama emzigini denemek istedi (7* yasinda) cok beğenmiş o da istiyomus 😂😂

Hanımlar merhaba .3 gündür öyle bi durum yaşıyoruz ki ne memeyi emiyo ,ne biberondan alıyo .3 gündür aç mı doyuyo mu diye düşünmekten kafayı yicem artık.çünkü gerçekten memede durmuyo.1-2 çekiyor istediği yoğunlukta süt gelmediği zaman sinirleniyor bırakıyor sonrada almıyor.önceden emerken göğsüm sızlardı süt geldiğini bolca anlardım. Şuan göğsümde süt var ama o bol gelme durumu yok.haliyle bebeğimde o duruma alışık olduğu için uzunuzun emmiyor.ne yapıcağımı şaşırdım.sütün olması için değil daha yoğun gelmesi için bi yöntem masaj vs biliyor musunuz

Hanımlar merhaba .3 gündür öyle bi durum yaşıyoruz ki ne memeyi emiyo ,ne biberondan alıyo .3 gündür aç mı doyuyo mu diye düşünmekten kafayı yicem artık.çünkü gerçekten memede durmuyo.1-2 çekiyor istediği yoğunlukta süt gelmediği zaman sinirleniyor bırakıyor sonrada almıyor.önceden emerken göğsüm sızlardı süt geldiğini bolca anlardım. Şuan göğsümde süt var ama o bol gelme durumu yok.haliyle bebeğimde o duruma alışık olduğu için uzunuzun emmiyor.ne yapıcağımı şaşırdım.sütün olması için değil daha yoğun gelmesi için bi yöntem masaj vs biliyor musunuz
Geçmiş olsun. Bol su iseniz, 3 lt nin üstüne çıkın, belki faydası olur.

Bazen benim bebeğim de sinirlenip kafasını geriye itip ağlıyor ben onunla inatlasmayip kucağımda avutup biraz zaman geçince yeniden deniyorum belki size de faydası olur. Bol yeşillik dereotu vb. süt artırıyor göğüsler ne kadar dolu olursa tazyik o oranda artıyor gibi geliyor bana😅

Belli bi aydn sonra süt emdikce geliyo toplanmiyo goguslerde besleme arasini acin 2 saatse 3 e cikarin mesela iyice aciksin o zmn emer tahminimce benmkide 2 cekip birakiyo etrafina bakiuo 3 hak veriyorum emmezse birakiyorum 😁

Buraya hiç yazmamıştım ama takip ediyorum yazdıklarınızı. Tüm annelerimizi kutluyorum. Sağlıkla ve mutlulukla gelsin güzel yavruları ❤️
Sevgili @cikibum , yazdıklarınız 35 yaşındaki beni hatırlattı kendime. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Yıllarca akademik kariyer, yurtdışında eğitimler derken sırtımda sırt çantası, elimde bir valiz kendimi hep çocuk gibi hissediyordum. Evlenmek 35 yaşıma kadar aklıma düşmedi. Evlendikten sonra aynı çocukluk hali ama çevrenin (özellikle annemin) baskısıyla çocuk denemelerine başladım. İlk yıl olmadı. Eşim de çocuk sahibi olmak için çok gönüllü değildi. Sonra annemin sağlıkçı olması ve “yaşın ilerliyor geç kalmayın sonra pişman olursunuz” telkinleriyle tüp bebek denemeye başladık. Ben hep ister-istemez gibiydim. Gerçekten istediğimden emin olmadan ama “gelecekte çocuksuz pişman olursun laflarıyla” 36 yaşımdan 40 yaşıma kadar sayısız tüp bebek denedim. Olmadı. Her denememde o kadar para dökmemize rağmen , sayısız iğne ve ilaç kullanarak bedenimi zorlamama rağmen, “ya olduğunda bakamazsam, anneliğe hazır değilim” korkusu vardı. O kadar kendimden şüphe etmeme rağmen, olmadıkça ilginç bir şekilde hala deniyordum, en az 4-5 doktor değiştirdim, denemediğimiz hiç bir yöntem kalmadı. Olmadı.
Ancak 40 yaş ben de garip bir duyguyu beraberinde getirdi. Kendim hep uzun yıllar eğitim aldığım için arkadaşlarımda kariyer yapan ve geç evlenen insanlardı. Onların yavaş yavaş çocuğu olmaya başladı. Herkes o kadar mutlulukla anlatıyorduki, onların çocukları ile ikili ilişkileri ben de imrenmeye yol açtı. Bir de 40 yaş bana o kadar gezip tozduktan sonra , gezmenin tozmanın da bir yerde artık hayatını doldurmadığını farkettirdi. Ben 15 yaşımdan beri kazandığım burslarla hep farklı illerde ve ülkelerde okuduğum, tek bir şehirde 5 yıldan fazla yaşamadığım, dünyanın pek çok yerini gezip pek çok yerden arkadaşım olduğu için, yeni kültürler öğrenmenin, hep farklı ülke ve şehirlerde yaşamanın isteğinin hep süreceğini zannediyordum. 40 yaş dinginlik getirdi ve o hareketli hayattan ziyade bana yol arkadaşı olacak birine , sevimli bir bebeğe sahip olmak isteğimi fark ettim. 40 yaşında akademik kariyerimin zirvesindeydim. 3 dil biliyordum. İstediğimi imkanlar doğrultusunda yapabileceğim kendi tırnaklarımla yarattığım bir ekonomik özgürlüğüm vardı ama o çok istediğim yol arkadaşım yoktu. Bu kadar yıl edindiğim tecrübe ve eğitimi aktarmak istediğim, onun iyi bir insan olarak yetişmesine katkı sunmak istediğim bir pıtırcığı dünyaya getirmek istiyordum. Defalarca yine tüp bebek denedim olmadı. Eski denemelerim gibi değildi, bu sefer her denememde olmadıkça yıkıldım. İlk kez keseyi gördüğüm ama kalp atışını duyamadığım bir denemem olmuştu 41 yaşında, kahroldum. 41 yaşından sonra baktım olmuyor evlat edinmek istedim. Türkiye’de yaşıyorum. Ama eşim yabancı. Evlat edinmek çok uzun ve mülakatları olan bir süreç.Eşim Türkiye’ye geç geldiği için ve o kadar iyi Türkçe konuşamadığı için başvuru yaptığımız yerdeki görevlinin “mülakatlarda kendini ifade edemez”, uzun bir süreç olumsuz sonuçlanabilir demesiyle evlat edinmekten de vazgeçtik. Bu Temmuz ayında , son kez tüp bebek deneme kararı aldım. Kasım’da 43 yaşında olacağım ve inanamıyorum. İlk kez şimdi yazıyorum. 12. haftayı tamamladım. Sizlerin mesajlarınızı hep okudum ama kendim ile ilgili yazmak için elim telefona gitmiyor. Çünkü yine devam etmeyecekmiş gibi geliyor. Geceleri uykularım ya bebeği kaybedersem diye kaçıyor. Yüreğim ağzımda hamileliğimi kimseye söyleyemeden yaşıyorum. Bebek eşyaları bile almak için bakamıyorum. Sanki ben bu yolda kızıma kavuşamadan ( fetal dna sonucu kız olduğunu öğrendik 💗) serüven bitecekmiş gibi geliyor. Hep kötüyü düşünüyorum. İlerleyen haftalarda bebeğini kaybeden insanlardan çok etkileniyorum. Tek duam sağlıkla ilerlesin. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Sevgili @cikibum seni çok iyi anlıyorum. 8 yıl önceki korkularımı hatırlattın. Ama inan son 3 yılda anne olamayacağım korkusu daha beter bir duyguymuş. Bazıları hiç yaşamıyor bu duyguyu. Ömür boyunca anne olmak istemeyen insanlar var. 40’a kadar doğurmadım bari onlar gibi olsaydım keşke diyorum ama olasılığın azaldığı yaşlarda anne olma istemek çok daha acı verici. Seni kucaklıyorum ve eminim çok güzel bir anne olup, onunla da gezmenin tozmanın tadını çıkaracaksın ❤️🧿
Özlem hanım merhaba herşey yolundadır umarım ve bizlerede umut olursunuz🍀🌸

Merhaba kızlar bebeğim bugün tam 5 aylık oldu hala dönemiyor üzülüyorum 🥲 çok hareketli eli ayağı durmuyor bacakları hep havada dönemiyor ama

Merhaba kızlar bebeğim bugün tam 5 aylık oldu hala dönemiyor üzülüyorum 🥲 çok hareketli eli ayağı durmuyor bacakları hep havada dönemiyor ama
Döner döner ben de tam 5 aylik oldugu gun doktora hala donemiyo demistim 2 gün sonra deneye deneye yapti kendiliğinden

Hanımlar iyi akşamlar, bebişlere diş çıkarma döneminde yardımcı olabilmek için neler yapıyorsunuz. El sürekli ağızda, salya akıtıyor, altta iki dişimiz de var 😍😍

Bebeğiniz kangruda duruyorsa ne güzel ben geçen bir deneyeyim dedim kıyamet koptu😓 aslında evde iş yaparkende kanguru pratik bir şey olabilir🧿
Ara ara deneyin isterseniz. 3. Aylarında denediğimde bizde de kıyamet koptu. Birde alıştı sanırım kanguruya gelince dışarı çıkıyoruz hemen. Oda etrafı izliyor birde 10 -15 dakika kadar kalıyor sıkılmaya vakti olmuyor sanırım

Back
X