• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    150
Merhabalar anneler. Bebeğim 5 aylık olmak üzere ve desteksiz tripod oturma yapabiliyor. Ek gıdaya geçmeye yakınız gibi geliyor. Osman Gönülal 10 15 dk mama sandalyesinde oturabilirse katı gıdaya geçilebilir diyor. Ben de deneyeceğim. Sizden mama sandalyesi önerisi istiyorum. 😊 Doğru ürünün kriterleri neler aydınlanmaya ihtiyacım var.

Merhabalar anneler. Bebeğim 5 aylık olmak üzere ve desteksiz tripod oturma yapabiliyor. Ek gıdaya geçmeye yakınız gibi geliyor. Osman Gönülal 10 15 dk mama sandalyesinde oturabilirse katı gıdaya geçilebilir diyor. Ben de deneyeceğim. Sizden mama sandalyesi önerisi istiyorum. 😊 Doğru ürünün kriterleri neler aydınlanmaya ihtiyacım var.
Benimki 5 aylık kontrolünde oturabildiği için destekli şekilde doktor tadıma başlayalım dedi. Mama sandalyesinde oturtup ver dedi yiceklerini. Bence size de başlar doktor oturabiliyorsa. Biz Chicco aldık oturma ve yatma pozisyonu ayak desteği kolay temizlenmesine falan baktım

Anneler selam,

E bebekte tombik mama sandalye diye küçük alçak tablalı bir mama oturağı satılıyor. Bu tip bu ürün kullanan oldu mu aranızda. Varsa yorumlar mısınız? Evimizde yüksek, normal bir sandalye var ama oğlum onu bırakmıyor, şeref meselesi yaptı :) ben de zorla elinden almak istemiyorum bu süreçte. Geçiş sürecinde işe yarar mı o küçük mama oturağı?
Bir tanıdığımız beşik için bunu yaşamış. Oğluna demiş ki bunu vermezsen en yeni en pahalısını almaya gidicem. Verirsen de sana şunu alıcam. Bu şekilde çözmüşler 🤭

Ben ek gidaya seftaliyle basladim 😂😂 ay cok guluyorum kendime bu delikli emziklerdn almistik esim seftali koyup verms bo guzelde yemis elinden alinca aglamis fln 😂 artik Allah ne verdiyse giriyorum ben ek gidaya 😂 zaten bugün ablam soylendi neyi bekliyosun yedirsene cocuga diye ilk dişi de cikti annemde gec kaldin sivi seylere coktn baslamis olman lazimdi disleri cikiyor sert seyler isticek dedi. İlk cocugumda degil ama bu ne cahillik diyorum kendime 😂😂
Estağfurullah, geç kalmamışsınız aslında ama ufaktan başlamak da iyi olmuş. Ben de evde ne varsa onu veriyorum. Çok düşününce yoruluyorum. O yüzden biraz salmaya karar verdim 🤭

Hanımlar merhaba .3 gündür öyle bi durum yaşıyoruz ki ne memeyi emiyo ,ne biberondan alıyo .3 gündür aç mı doyuyo mu diye düşünmekten kafayı yicem artık.çünkü gerçekten memede durmuyo.1-2 çekiyor istediği yoğunlukta süt gelmediği zaman sinirleniyor bırakıyor sonrada almıyor.önceden emerken göğsüm sızlardı süt geldiğini bolca anlardım. Şuan göğsümde süt var ama o bol gelme durumu yok.haliyle bebeğimde o duruma alışık olduğu için uzunuzun emmiyor.ne yapıcağımı şaşırdım.sütün olması için değil daha yoğun gelmesi için bi yöntem masaj vs biliyor musunuz
Ben oyle durumlarda elimle göğsümü hafif sıkıyorum. Böyle daha tazyikli geliyor. Ama çok sıkarsanız boğazına kaçıyor. Hafif hafif baskıyı siz ayarlarsınız

Belli bi aydn sonra süt emdikce geliyo toplanmiyo goguslerde besleme arasini acin 2 saatse 3 e cikarin mesela iyice aciksin o zmn emer tahminimce benmkide 2 cekip birakiyo etrafina bakiuo 3 hak veriyorum emmezse birakiyorum 😁
Bizde de öyle 🤣 emmiyosan memişi kaldırıyorum diyorum. Annem çok gülüyor 🤣🤣
Merhaba kızlar bebeğim bugün tam 5 aylık oldu hala dönemiyor üzülüyorum 🥲 çok hareketli eli ayağı durmuyor bacakları hep havada dönemiyor ama
Benim oğlum da dönmüyor, çok bi çabası da yok. Oyuncaklara vs elini de uzatmıyor öğretmeye çalışıyorum 🥲 annem erkek kardeşimin çok geç döndüğünü söyledi, bana biraz moral oldu. Elimden geleni yaptığıma eminim o yüzden takılmamaya çalışıyorum

Benimki 5 aylık kontrolünde oturabildiği için destekli şekilde doktor tadıma başlayalım dedi. Mama sandalyesinde oturtup ver dedi yiceklerini. Bence size de başlar doktor oturabiliyorsa. Biz Chicco aldık oturma ve yatma pozisyonu ayak desteği kolay temizlenmesine falan baktım
Chiccoya baktım ama çok pahalı geldi. Bir arkadaşım ben aldım çocuk sevmedi kullanamadık klasik küçük mama sandalyesi aldık dedi riske atmak istemiyorum o yüzden. Şimdilik ikea antilopa bakalım dedik ama ikea stoklarında yok ve trendyolda vs iki katı fiyata satıyorlar.

Chiccoya baktım ama çok pahalı geldi. Bir arkadaşım ben aldım çocuk sevmedi kullanamadık klasik küçük mama sandalyesi aldık dedi riske atmak istemiyorum o yüzden. Şimdilik ikea antilopa bakalım dedik ama ikea stoklarında yok ve trendyolda vs iki katı fiyata satıyorlar.
bizimki sevdi ama çocuktan çocuğa değişir tabi bunda sırt pozisyonları var tam oturamıyoken yatırarak falan koyuypdım vakit geçiriyordu. Antilop alacaksan ayak desteği de al mutlaka o önemli

bizimki sevdi ama çocuktan çocuğa değişir tabi bunda sırt pozisyonları var tam oturamıyoken yatırarak falan koyuypdım vakit geçiriyordu. Antilop alacaksan ayak desteği de al mutlaka o önemli
Evet onu mutlaka alacağım ama antilop bulabilirsem tabii ki 😃
En önemli artısı sırt ve ayak ayarının olması zaten. Ama sandalyede etkinlikler yapacak kadar zaman geçirir mi bizim kız emin olamıyorum. Ana kucağı mesela çok iş gördü bizde ama uzun uzun durmuyor hiç.

Kızlar örümcek kullanan veya deneyen var mı? Geçen bir yerde gördük bir deneyeyim dedim, paşam pek efor sarfetmedi 🤣 almak istiyorum da

Kızlar örümcek kullanan veya deneyen var mı? Geçen bir yerde gördük bir deneyeyim dedim, paşam pek efor sarfetmedi 🤣 almak istiyorum da
Sanki tavsiye edilmiyor gibi kalmış aklımda yürüteçle beraber ama bir araştır canım. Sürekli zıplattığı için yürüme kaslarını zayıflatıyor mu sanki öyle bir şeydi. Ben de bir ara düşünmüştüm çünkü.

Sanki tavsiye edilmiyor gibi kalmış aklımda yürüteçle beraber ama bir araştır canım. Sürekli zıplattığı için yürüme kaslarını zayıflatıyor mu sanki öyle bir şeydi. Ben de bir ara düşünmüştüm çünkü.
Evet tavsiye edilmiyormuş ben de okumuştum. Parmak ucunda yürüme yapıyormuş. Ama kucakta taşımakta zorlanıyorum. Ne kadar binse kârdır diye düşünüyorum 😭

Evet tavsiye edilmiyormuş ben de okumuştum. Parmak ucunda yürüme yapıyormuş. Ama kucakta taşımakta zorlanıyorum. Ne kadar binse kârdır diye düşünüyorum 😭
Ben kullanıyorum yürütec valla cok kurtarıcı bence. İnce kilimleri kaldırdım onlara takiliyor diye simdi oda oda geziyor kendi basina😂 ilk cocugumda da kullandım sıkıntı yaşamadım cok uzun bırakmamaya dikkat ediyorum fazlası zararlı olur evet gelişimi icin

Kızlar merhaba umarım herkes iyidir . Ben haziran anneleri grubundan geliyorum . Bebeğim 3 gün sonra 4 aylık olacak. Yaklaşık 10 gündür bebeğimin gece uykularında gerileme var. Gündüzde sorun yok ama geceleri normalde 4-5 saate kadar uyuyan bebeğim saatte bir uyanır oldu .
Sizler bu süreçleri atlattınız diye düşünüyorum. Acaba ne kadar sürdü ve sonra geeçekten düzeldi mi?

Ben kullanıyorum yürütec valla cok kurtarıcı bence. İnce kilimleri kaldırdım onlara takiliyor diye simdi oda oda geziyor kendi basina😂 ilk cocugumda da kullandım sıkıntı yaşamadım cok uzun bırakmamaya dikkat ediyorum fazlası zararlı olur evet gelişimi icin
Çok teşekkür ederim 🥹

Kızlar merhaba umarım herkes iyidir . Ben haziran anneleri grubundan geliyorum . Bebeğim 3 gün sonra 4 aylık olacak. Yaklaşık 10 gündür bebeğimin gece uykularında gerileme var. Gündüzde sorun yok ama geceleri normalde 4-5 saate kadar uyuyan bebeğim saatte bir uyanır oldu .
Sizler bu süreçleri atlattınız diye düşünüyorum. Acaba ne kadar sürdü ve sonra geeçekten düzeldi mi?
Valla atlatamadık. Önümüzdeki hafta 6 aylık olacak. Abartmıyorum dün gece en fazla yarım sa bir sabaha kadar uyandık. 😅
Demek istediğim uykuları bozulup düzeliyor. Hasta değilse çok takılmayın, normal gelişim.

Bir önceki mesajla endişelendirmek istedim. Bebeğimin uykusu iyiydi ama bu aralar bayağı bozuldu. Ara ara oluyor böyle. Biraz sabır gerekiyor bir de uykusuzluğa dayanmak. Genelde sonra uyku düzeni daha da iyileşiyor. Ama bebekler de insan, inişli çıkışlı. İyi uyurken de düşüncem acaba ne zaman bozulacaktı🤣 her kötüden sonra illa ki bir güzellik gelir.

Merhaba. 3 hafta kadar sürdü 4. Ay uyku gerilemesi belki bir kac gun daha fazla olabilir, bizim gündüz uykulari da bozulmustu kafayi sıyırmak uzereydim. Ben de o zaman caresizce soruyodum veya eski konuları okuyodum bi tanesi soyle yazdi ; 3 yaş oldu hala duzelmedi dgshsj ya boyle bisey olabilir mi 3 yil boyunca saat basi kalkiyor olamazsin be kardesim :D

Neyse kisacasi eger oncesinde bir uyku duzeni varsa 4. Ayda birkac hafta bozuluyor maalesef. Ama sonra eski duzene donuyor hemen hemen. Benimki sadece daha erken kalkmaya baslamisti regresyon doneminde o degismedi bir tek. Mesela gecen de dis cikardi 1 hafta 10 gun sikintili gecti. Gelip geçiyor bir sekilde kalici degil korkmayin.

Back
X