Çocuğunuzla alerji varsa yaptırmayın diyorlar, zaten alerjik bebekler rota sonrasi sıkıntıya girdiği için ikinci doz yaptirilmiyormus. Benim kızın gaita testinde yüksek doz olmasa da pozitif çıkmıştı. Ama doktor diyet uygulayacak kadar yüksek degil demişti. Açıkçası ben hem bu yüzden hem bağırsak dolanması riskinden hem de rota aşısı olan bebeklerin de hastalık döneminde de aynı sekilde sorun yaşamasından dolayi (yakınlarımda asi olup hastanelik olanlar var) yaptirmamayi düşünüyorum. Ama kocam birkaç kişiye sormuş yaptırın demiş. Doktorumuz da yaptırın dedi. Gerçi onlar her şeyi yaptırın diyor. O sebeple henüz bilmiyorum. Baskıya yenik düşüp yaptıracağım muhtemelen ama bana kalsa yaptirmam. Tabi hijyene çok dikkat etmek gerekiyor bu hastalik konusunda.kızlar rota asısı yaptıranlar veya yaptırmayanlar nedenleriyle yazabilir mi rica etsem, tam karar veremedim bana da fikir olsun, ayrıca göz doktoruna götürecek misiniz, saglık ocagı gitmemizi önerdi
3.ay olduğu zaman, göz, kulak, vesaire doktorlara götürmemiz önerildi. Biz götüreceğiz.