2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
Bizimki ayakta da memeyi almıyor. İnat ediyor agliyor ama almıyor. Ben bazen kafasını karıştırıp veriyorum ama biraz agliyor yine de. Bir de ben stresliyim diye mi bilmiyorum bende agliyor, eşim eline aldığı an sanki çığlıklar atan kız gidiyor yerine mutlu cocuk geliyor. Moralimi bozuyor bu da. 🥲
Ben bunu 2. Ayın ortasında yaşadım bence atak dönemiydi 4-5 gün sürdü zorla içirmeye çalıştım hep ağladın5 dk emdi bıraktı. Öncelikle burnu açık mı kontrol edin. Açıksa atak dönemidir pes etmeyin her seferinde emzirmeye çalışın emdiği kadar emsin çok ağlarsa bırakın zorlamayın. Gece uyku sersemi emiyorlar orda bol bol emzirmeye çalışın. Stres yapmayın geçecek bu durum

Ben bunu 2. Ayın ortasında yaşadım bence atak dönemiydi 4-5 gün sürdü zorla içirmeye çalıştım hep ağladın5 dk emdi bıraktı. Öncelikle burnu açık mı kontrol edin. Açıksa atak dönemidir pes etmeyin her seferinde emzirmeye çalışın emdiği kadar emsin çok ağlarsa bırakın zorlamayın. Gece uyku sersemi emiyorlar orda bol bol emzirmeye çalışın. Stres yapmayın geçecek bu durum
Gece çok uyandığında valla seviniyorum dhaa çok emiyor diye. Gün içinde sersem olsam da emmiş oluyor içim rahatlıyor. Ben hayatı boyunca zayıf ve yemek konusunda hep sorunları olan bir çocuktum. Bana benzeyecek diye korkuyorum. Baskı da yapmak istemiyorum. Ama aç gibi karnı doymamış yeterince besleyememisim gibi geliyor.

Hanımlar, benim kızım 3 4 gündür memeye geldigi zaman agliyor. Önceden aksam derin uykuya oncesi oluyordu. Gaz, uzun uyku falan diyordum zaten düzenli de olmuyordu. Ama şu 3 4 gündür neredeyse her meme oncesi ağlamaya basladi. Sanki 4.ay atağını yaşıyoruz. Aglama krizleri, yerde durmamak surekli kucakta ve dikey pozisyonda durmak isteme falan. Aynı durumu yaşayan var mı ? Doktora gideceğiz hafta başı da ne yapacağımı bilmiyorum ya meme reddiyse diye.
Benimkisi 2 buçuk aylık biz de aynıyız. Sürekli kucak kucak. Kendi kendine uyumayı öğrenmişti şimdi kucakta uyumak istiyor.

Burnu acik aslında ama yine de ne olur ne olmaz diye bir iki kez açtım burnunu. Emziriyorum çok çok ağladığında bırakıyorum. Bir de pilates topu ustunde sallayınca iciyor.
Benimkisi 2 buçuk aylık biz de aynıyız. Sürekli kucak kucak. Kendi kendine uyumayı öğrenmişti şimdi kucakta uyumak istiyor.
Bizimkinin uykusunda bir sorun olmadı çok şükür. Gece uykusu hâlâ aynı. Emziriyorum uyuyor ya da emziriyorum uyuyor uyaniyor kendi kendine uykuya geçiyor. Ben bir sure kendi kendine uyanık kalmasına müsaade ediyorum. Sonrasında uykuya geçiyor zaten. Ama işte babası sanirim kucağa çok aldi diye biraz da onu istiyor. Bende yine durmuyor onda duruyor, uyuyor, oynuyor. Bu aralar çok fazla oldu bu durum. Biz geçen hafta evde yoktuk başka yerde kaldık belki ondandır diyorum bu hafta böyle oluşu.

Hanımlar, benim kızım 3 4 gündür memeye geldigi zaman agliyor. Önceden aksam derin uykuya oncesi oluyordu. Gaz, uzun uyku falan diyordum zaten düzenli de olmuyordu. Ama şu 3 4 gündür neredeyse her meme oncesi ağlamaya basladi. Sanki 4.ay atağını yaşıyoruz. Aglama krizleri, yerde durmamak surekli kucakta ve dikey pozisyonda durmak isteme falan. Aynı durumu yaşayan var mı ? Doktora gideceğiz hafta başı da ne yapacağımı bilmiyorum ya meme reddiyse diye.
Bizimde birkaç gündür emmeden önce bi ağlıyor ayakta gezdiriyorum öyle tutuyor bir süre ağlamalı olduktan sonra rahatlıyor ama uyuduğunda yatağa koyduğum an başlıyor ağlamaya gündüz uykusu 10-15 dk nın üzerine çıkmıyor gece iyi uyuyor ama öncesinde 1.5 2 saat uğraşıyorum pertim çıkıyor resmen tummy time sürelerimiz de kısaldı onda da ağlıyor dediğin gibi sürekli kucakta dikey durmak istiyor

Bizimki ayakta da memeyi almıyor. İnat ediyor agliyor ama almıyor. Ben bazen kafasını karıştırıp veriyorum ama biraz agliyor yine de. Bir de ben stresliyim diye mi bilmiyorum bende agliyor, eşim eline aldığı an sanki çığlıklar atan kız gidiyor yerine mutlu cocuk geliyor. Moralimi bozuyor bu da. 🥲
Sanki bizi anlatmışsın mesajlarında canım 1.5 aylıktan beri birebir aynı. Bir Türk çocuk doktoru ile görüntülü görüşmüştüm o zaman, bir yeri ağrıyor sanıyorduk ama babada duruyordu falan doktora video atmıştık direkt çok tipik meme reddi dedi. Gece emmesi güzeldi o yüzden endişelenmedin gece emmesi güzel olduğu için yüzde yüz iki hafta içinde memeye döner dedi. Ama gel gör ki üş buçuk aylık olduk🙂 Yani 2 ay geçti hala her emzirmem öyle olay ki bir çekiyor sonra dik tur iki çekiyor dik tut ağlasın bağırsın… ağırlaştı da artık tutamıyorum… o zaman eşim evdeydi şimdi işe gidiyor yani verip sakinleşeceği bir şey de yok her 2.5-3 saatte besleme yapıorum her seferinde memede deliriyor asla. Huzurlu emmedi… Memeyi bırakmamak için öyle savaş veriyorum ki kaç aydır tükendim. Annelik yolculuğu benim için kabus oldu bu açıdan malesef. Ne zamanki memeyi bırakmayı içime sindireceğim o zaman biberona geçip çocuk da ben de rahat edeceğiz sanırım. Ama hem biberon hem mama almayacağı kesin o görüştüğüm doktor yasaklamıştı zaten…

Sanki bizi anlatmışsın mesajlarında canım 1.5 aylıktan beri birebir aynı. Bir Türk çocuk doktoru ile görüntülü görüşmüştüm o zaman, bir yeri ağrıyor sanıyorduk ama babada duruyordu falan doktora video atmıştık direkt çok tipik meme reddi dedi. Gece emmesi güzeldi o yüzden endişelenmedin gece emmesi güzel olduğu için yüzde yüz iki hafta içinde memeye döner dedi. Ama gel gör ki üş buçuk aylık olduk🙂 Yani 2 ay geçti hala her emzirmem öyle olay ki bir çekiyor sonra dik tur iki çekiyor dik tut ağlasın bağırsın… ağırlaştı da artık tutamıyorum… o zaman eşim evdeydi şimdi işe gidiyor yani verip sakinleşeceği bir şey de yok her 2.5-3 saatte besleme yapıorum her seferinde memede deliriyor asla. Huzurlu emmedi… Memeyi bırakmamak için öyle savaş veriyorum ki kaç aydır tükendim. Annelik yolculuğu benim için kabus oldu bu açıdan malesef. Ne zamanki memeyi bırakmayı içime sindireceğim o zaman biberona geçip çocuk da ben de rahat edeceğiz sanırım. Ama hem biberon hem mama almayacağı kesin o görüştüğüm doktor yasaklamıştı zaten…
Canım bi emzirme danışmanına görünsen mi acaba her emmede böyle yapması çok zorlar seni

Bizimde birkaç gündür emmeden önce bi ağlıyor ayakta gezdiriyorum öyle tutuyor bir süre ağlamalı olduktan sonra rahatlıyor ama uyuduğunda yatağa koyduğum an başlıyor ağlamaya gündüz uykusu 10-15 dk nın üzerine çıkmıyor gece iyi uyuyor ama öncesinde 1.5 2 saat uğraşıyorum pertim çıkıyor resmen tummy time sürelerimiz de kısaldı onda da ağlıyor dediğin gibi sürekli kucakta dikey durmak istiyor
Bizimki hangi pozisyon olursa olsun inat ediyor tutmuyor. Bugun sorun yoktu ama. Her verdiğimde aldi memeyi icti.
Ben de meme reddi mi acaba dedim ama bugün hiç sorun olmadı mesela. Bir de bizimki memeyi emse kalkmak istemiyor, uyuyana ya da doyana kadar. Doktora gittik bugun, istemediğinde zorlama sakinleşince tekrar ver dedi. Bakalım ne olacak :)

Ya bu emzirme konusu bizde de doğumdan beri hep sorun oldu. Haftaya 3 ay bitiyor. Memede hep uyurdu uyandırıp emzirmek için cebelleşirdim. Ayına göre kilosu çok. Ama hep cebellenerek geçti emzirmelerim. Bazı dönemler ağlama krizleri oldu. Memeyi görünce çığlığı basıyordu 5 dk emip bırakıyordu bir türlü doyduğuna ikna olmuyordum. Halbuki çok sütüm var. O 5 dakikada doyuyor olabilir dedi doktor siz mi çok zorluyorsunuz acaba 20 dk emsin diye dedi. Böyle kilo aldığına göre sütünüz bol onu çok zorlarsanız meme reddine yol açarsınız dedi. Mesela dün 2 saatte bir emmek istedi yaklaşık 20 dk nefes almadan emdi. Bugün kısa kısa emdi birkaç kez ağladı. Yani neden böyle ortası yok ben de bilmiyorum ama bu meme reddi değil bence. Süt çok fazla geliyor bazen boğulcak gibi oluyor ondan rahatsız oluyor olabilir. Bazen burnu tıkalı oluyor vs yani bir günü bir gününe tutmuyor ama düşe kalka geldim 3. Aya… ben de rahat rahat emziren annelere hep özeniyorum. Ama buna da şükür sütüm var kilo alımı güzel iyi kötü emiyor. Hatta ona yetecek kadar emiyor bence ben onu zorluyorum. Çünkü benim bebeğim ağlamıyor hiç. Yatağa koyuyorum huzurla uyuyor. Her emzirmede çişli kakalı bezi var. Yani doymuyor olsa çığlık kıyamet indirir ortalığı. Demem o ki ortada bir meme reddi mi yoksa bizim zorlamalarımız mı var bunu iyi ayırt etmek lazım. Ben de bazı günler çok çok rahat emzirirken bazı günler kan ter içinde kalıyorum moralim bozuluyor ama günün sonunda bakıyorum tartıyorum yeterince killosunu almış bugünü de atlattık çok şükür diyorum :) sağ salim 6 aya gelirsem rahatlayacağım :)

Arkadaşlar Kızımı 16 gibi 2 aylık aşısı için sağlık ocağına götürdüm,sabah gelmeniz lazım şimdi açamayız aşıyı dediler.bide taaaaa 14 mayısa gün verdiler aşı için sizde böyle bir durum oldumu,randevulu aşımı olur ya.öncesinde yapamayız dedi 🤣 zaten 20 mayısta 3 aylık olacak 14 mayısa gün verdi.günün tek olumlu yanı ise kızım güzel kilo almış iki ayda 3 kilo almışız,yani aylık 1,5 kilo falan oluyor anne sütü için iyi galiba sevindim.çünkü endişe ediyordum acaba doyuyormu diye
Canım verem aşısı için toplu çağırım yapıyorlar. Bildiğim kadarıyla verem aşısını açtıkları zaman birkaç bebeye vuruyorlar ve sabah 9 ile 12 arası yapıyorlar. Randevulu çağırıyorlar.
Benim oğlum memede çok az duruyor. Emmek istemiyor. Alerjisi var diye süt yumurta kestim. Dikkat ediyorum kendime iki hafta önce gittiğimizde 5.250 di. Çok kilolu bir çocuk değil farkındayım ama iştahı da yok. Bir sürü vitamin içiyorum sütun kalitesi artsın diye. 😔 Ama kilo artışı iyi değil gibi geliyor. Doktor mama verse biberon içmiyor kabul etmiyor. İki farklı biberon denedim ikisini de almıyor. Kaşık biberon bile almadı hep ağzından çıkardı
Alerjii var derken ? Doktorunuz mu diyete soktu ?
Ravla yağını kullananlar acaba nasıl tüketiyorsunuz
Sabahları aç tok farketmez 1 yemek kaşığı

Bebeğim 71 günlük ne gündüz ne gece uyku düzeni kalmadı hanımlar... Perişanım... Ne oldu birden anlamadım 🤷🏼‍♀️ 2 aydır doğru düzgün gazı olmazdı şimdi gaz sancısına kalkıyor. Omzumda uyuyor. Yerine bırakıyorum kalkıyor. Gündüz sadece 1,5 saat uyudu bugün.

Bebeğim 71 günlük ne gündüz ne gece uyku düzeni kalmadı hanımlar... Perişanım... Ne oldu birden anlamadım 🤷🏼‍♀️ 2 aydır doğru düzgün gazı olmazdı şimdi gaz sancısına kalkıyor. Omzumda uyuyor. Yerine bırakıyorum kalkıyor. Gündüz sadece 1,5 saat uyudu bugün.
Bizimki ilk 1 ay 40 gün öyleydi,40 geçince çok şükür düzeldi artık geceleri 2kez uyanıyor gündüz uykularıda çok şükür uzadı rahatladım.
Bebeklerin kırkı çıkınca huy değiştirir dedikleri doğru galiba sizinkide değiştirmiş

Kızlar dogum sonrası smear için yarın dr a gidecegim, gidince spiral de takarlar mı aynı gün , adetliyken mi takılıyor netten baktım simdi de , bilen arkadaslar bi yazabilir mi

Off benimkinde de sanci oluyor ama saatler surmuyor aglamasi sukur. Bu emzige inanilmaz alisti, bir sekilde o emzik agzina girince cuk cuk hizli hizli cekerek sanirim acisini bastiriyor. Emzik dustugu an ciglik. Benim icin inanilmaz kurtarici oldu. Benimki hem gazdan C pozisyonu yapiyor hem refluden geri atiyor kendini, boynuna birsey olacak diye korkuyorum. Ayni anda cocuk ne yapacagini sasiriyor.

Clinikid diye bir krem gordum sosyal medyada gercekten gaz sancisina iyi geliyor mu, kullanan var mi?
yorumlara bakıp aldım ama fiyasyo. iade ile de uğraşmak istemedim duruyor öyle

Kızlar merhabalaaar 🙂 umarım hepiniz iyisinizdir 🐣🌸. Benım ıkızler 10 aralıkta doğdu hatırlıyosanız şubat annelerinin ilk bebekleriyiz 🥲 fakat normalde 6 Şubat'ta dogmaları gerekiyordu. Bu durumda ben ek gıdaya takvim ayına göre mi düzeltilmiş aya göre mi baslayacagım bılenınız var mı doktorumuza haftaya gidecegız daha ama bılen varsa dıye öncesinden bilgi almak istedim 🌸 bir de şuan kaç kg ve kaç cm bebıslerınız benımkıler prematüre olduğu ıcın yetişip yetişemedimizi anlayamıyorum da ben 🥲

Kızlar merhabalaaar 🙂 umarım hepiniz iyisinizdir 🐣🌸. Benım ıkızler 10 aralıkta doğdu hatırlıyosanız şubat annelerinin ilk bebekleriyiz 🥲 fakat normalde 6 Şubat'ta dogmaları gerekiyordu. Bu durumda ben ek gıdaya takvim ayına göre mi düzeltilmiş aya göre mi baslayacagım bılenınız var mı doktorumuza haftaya gidecegız daha ama bılen varsa dıye öncesinden bilgi almak istedim 🌸 bir de şuan kaç kg ve kaç cm bebıslerınız benımkıler prematüre olduğu ıcın yetişip yetişemedimizi anlayamıyorum da ben 🥲
Ay şaka gibi ya 😍😍 doğdular büyüdülerde ek gıdaya geçecek kadar oldular maşallah 😃🧿😍
Canım büyük ihtimalle geçersiniz ek gıdaya ama tabi gelişimleride önemli,kiloları yeterli ise anne sütü yetiyorsa geçmeyebilir de.
Biz 19 şubatta doğduk 2,5 aylık oldu geçen haftaki kilosu 5800dü .sizde o civar falan olmalısınız sanırım boyunu hatırlamıyorum ama malesef.(bizimkide çok kilolu dolmadı 2900 gibiydi kilosu)

• Maşallah
Reactions: dhn
Ay şaka gibi ya 😍😍 doğdular büyüdülerde ek gıdaya geçecek kadar oldular maşallah 😃🧿😍
Canım büyük ihtimalle geçersiniz ek gıdaya ama tabi gelişimleride önemli,kiloları yeterli ise anne sütü yetiyorsa geçmeyebilir de.
Biz 19 şubatta doğduk 2,5 aylık oldu geçen haftaki kilosu 5800dü .sizde o civar falan olmalısınız sanırım boyunu hatırlamıyorum ama malesef.(bizimkide çok kilolu dolmadı 2900 gibiydi kilosu)
Ayyy masallaaaah 🥲 benımkıler 7 kilo civarında . Anne sütü ilk aydan sonra alamadılar çok ameliyat oldum ya ben doğumdan sonra sütüm gelmedi malesef. Aptamil conformil kullanıyorum 120ml . Benımkıler 31+0da oğlan 2000 kız 1790 gr dogmuslardı. 45 gün kız kaldı 39 gün oğlan 2500 oğlan çıktı, 2600 kız çıktı kuvozden 🥲

Ayyy masallaaaah 🥲 benımkıler 7 kilo civarında . Anne sütü ilk aydan sonra alamadılar çok ameliyat oldum ya ben doğumdan sonra sütüm gelmedi malesef. Aptamil conformil kullanıyorum 120ml . Benımkıler 31+0da oğlan 2000 kız 1790 gr dogmuslardı. 45 gün kız kaldı 39 gün oğlan 2500 oğlan çıktı, 2600 kız çıktı kuvozden 🥲
Daha ne olsun maşallah,4 aylıklarla aynı kiloyu yakalamışlar çoktan.genelde 7 8 kilo arası oluyorlar galiba.
anne sütü almıyorlarsa kesin geçirir ek gıdaya bence

• Amin
Reactions: dhn
Canım verem aşısı için toplu çağırım yapıyorlar. Bildiğim kadarıyla verem aşısını açtıkları zaman birkaç bebeye vuruyorlar ve sabah 9 ile 12 arası yapıyorlar. Randevulu çağırıyorlar.

Alerjii var derken ? Doktorunuz mu diyete soktu ?

Sabahları aç tok farketmez 1 yemek kaşığı
Evet. total ige dedikleri değer 27 çıktı. Şimdilik doğumda gören doktor ile devam ediyorum. Dört ay olsun uzmanlığı alerji olan bir doktor la gideceğim. Bir de klaire labs diye bir ilaç kullanıyoruz. Beslenmrne dikkat ettikten sonra yüzünde isilik kalmadı her gün kakasını bir kaç defa yapıyor. Biraz zor oluyor benim için ama inşallah şifasını bulur

Back
X